Fra venstre: Mugge (coach), Vincentz (Ass. coach), foam miikkel, BehinDx, Gilborg, Stecher.

Mød Brøndbys Counter-Strike-hold

Brøndby Esports ingame leader er kommet i den varme stol, hvor der bliver snakket forventninger, bootcamp og udvikling med det fremstormende oprykkerhold.

I sidste uge blev denne sæson af POWER Ligaens samt divisionerne skudt i gang og efter de første spillerunder har Brøndby Esport lagt sig i toppen af 2. division A. 

Mandskabet rykkede op i 2. division efter viste sig overlegne i Ligaens 3. division i sidste sæson, hvor de blot tabte en enkelt kamp.

Denne sæson lyder målet endnu engang på oprykning, fortæller holdets ingame leader BehinDx, som blev hentet om bord midt i den forrige sæson.

Vores forventninger vil altid være at rykke op og ende med at vinde Power Ligaen. Der er ikke mange hold, der forventer, vi rykker op fra divisionen, og det gør os bare meget mere sultne. Vi ved selv hvor vores niveau ligger og vil vise det til hver kamp, fastslår ingame leaderen.

Brøndby Esport er en del af Brøndby IF og klubbens første Counter-Strike-hold, hvis ambitioner er vokset hurtigt. 

miikkel, som går på Brøndby Gymnasium, fik Jesper Larsen, direktøren for Brøndby Esport, som mentor. De har igennem det opbygget et forhold til hinanden, og efter at Jesper flere gange viste interesse i at få et CS:GO-hold, tilbød miikkel, som aldrig havde spillet hold, men var meget erfaren på Faceit, sig til at starte et hold op under navnet fortæller BehinDx, der desuden kan fortælle at holdet nu er på kontrakt hos Brøndby.

“Det er altid fantastisk at bootcamp for første gang som hold”

BehinDx og resten af Brøndby Esport-mandskabet bootcampede denne weekend på Brøndby stadion, hvor det handler om andet og mere end at træne på LAN.

Det er altid fantastisk at bootcamp for første gang som hold, men endnu mere specielt at gøre det på Brøndby stadion og se en kamp sammen. Det giver bare enormt meget sammenhold, og man lærer hinanden at kende på en helt anderledes måde. Vi har primært fokuseret på at teambuilding og få en god synergi sammen. Vi kan allerede nu se forbedringer i vores spil, selvom vi ikke har praccet meget på LAN.

Holdet har tilknyttet både en træner og en tidligere spiller som assistenttræner, der arbejder omkring holdet med henholdsvis struktur og det mentale, som skal sikre en fortsat udvikling og meningsfuld træning.

Vores main coach Mugge hjælper os rigtigt meget med vores struktur i , inden og efter pracc. Han gør os opmærksomme på, hvad vores mål er i praccs, og hvordan vi opnår dem. Han tager noter og diskuterer dem med Vincentz, vores assistent coach. Vincentz er der ikke så ofte men kommer med et andet blik på spillet og hjælper os med mentale ting som at få humøret op eller tage en individuel snak med en spiller.

Brøndby Esport har netop afsluttet deres bootcamp.

Ingame leaderen anerkender, at størstedelen af holdet ikke bærer på den store holderfaring, men at dette har lagt an til stor udvikling i takt med at holdet kæmper sig op gennem divisionerne.

I starten kunne jeg godt mærke, der manglede rigtig meget struktur, hvor det også har hjulpet at få Mugge vores træner ind på holdet. Jeg har arbejdet meget med at finde vores bedste spillestil, og hvordan jeg bedst videreudvikler spillerne. Vi er gået fra alle de individuelle plays og aggressiv spillestil til at spille meget mere sammen som et hold. Jeg har klart kunne mærke en udvikling.

Hvordan er det så at være ingame leader på et hold i udvikling?

Det er fantastisk, især når man kan se den tydelige fremgang fra pracc til pracc. Hvis vi fortsætter vores struktur og effektivitet, er jeg sikker på, vi kommer langt.

Holdet har indtil videre vundet deres første to kampe i 2. divisionen mod DREAM Alliance og Cerebrum. I aften venter Bricksports, hvor Brøndby skal forsøge at hente yderligere tre point og fastholde føringen i gruppe A.

Du kan læse mere om Counter-Strike-holdet hos Brøndby IF her

Brøndby Esport består af:

  • Danmark BehinDx
  • Danmark Stecher 
  • Danmark foam 
  • Danmark miikkel 
  • Danmark Gilborg 
     
  • Danmark Mugge (coach)
  • Danmark Vincentz (assistent coach)
#1(Med 1 svar)
14. september 2021 kl. 08:41
Patman
Linket er dødt :o
#2(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 09:01
rask
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Linket virker nu :)
#3(Med 5 svar)
14. september 2021 kl. 09:36
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Skulle vi ikke lige tage og få styr på vores fodbold trup inden vi går ind i cs :( førsteholdet har aldrig set svagere ud, vi har svært ved at vinde over Silkeborg 🤮
#4(Med 4 svar)
14. september 2021 kl. 09:49
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeres CS-hold vinder i det mindste.. Tænk på FCK, der stank både fodboldholdet og CS-holdet, mens spillerne hævede giga-lønninger :D
#5(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 09:48
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Touché 😂😂 Det snakker vi vidst ikke højt om
#6(Med 2 svar)
14. september 2021 kl. 09:51
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er fandme tungt at sige FCK stank, bare fordi de “kun” blev nummer to eller tre i sæsoner, hvor FCM eller BIF spillede fænomenalt over et helt år 😅
#7(Med 1 svar)
14. september 2021 kl. 09:58
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Kan mærke det kan blive en lidt længere diskussion det her, men jeg synes nu egentlig ikke, at Midtjylland og Brøndby spillede specielt sådan helt vanvittig godt. Jeg synes derimod FCK's spil var helt skidt. Dertil spiller budget, spillerlønninger og de transfersummer, som blev smidt efter middelmådige spillere også meget ind.

18/19 sæsonen vinder vi jo kun fordi Robert Skov brænder ligaen af og banker alt ind, men jeg synes ikke spillet isoleret set kørte. Derefter fulgte to ret dårlige år spillemæssigt.

Men stank er selvfølgelig også at sætte den lidt på spidsen, men i forhold til budget så er det altså ikke godt nok kun at vinde to mesterskaber på fem år.
#9(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 12:21
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Haha, det var mest dit bombastiske udtryk jeg faldt over og kommenterede på ;)

Du har i øvrigt helt ret - med det budget og setup FCK opererer med, så er alle sæsoner, der ikke resulterer i guld ikke godt nok.
#8(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 10:41
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Vildt nok, held og lykke
#10(Med 23 svar)
14. september 2021 kl. 12:26
Wasin
Vil i løfte sløret lidt for lønninger og andre goder holdet får ved at repræsentere Brøndby? Jeg savner lidt gennemsigtighed indenfor eSport.

Uden at fornærme nogle kan man vel godt tillade sig at kalde det her hold for middelmådigt - Kan et hold med det her niveau godt leve af det? Har i fast arbejde på siden eller hvor står vi?

Det skal siges jeg ikke kender en eneste af spillerne på holdet, så med middelmådigt mener jeg selvfølgelig deres nuværende placering og det er bestemt ikke men som en provokation eller med flabet hensigt. Er bare nysgerrig på hvor eSport reelt set befinder sig.
#11(Med 22 svar)
14. september 2021 kl. 13:09
DH_JanLund
Ja til mere gennemsigtighed. Gid man kunne få en ide om lønninger på holdende i og omkring Powerligaen. Det ville formentlig gøre det meget nemmere at tiltrække nye investorer.
#12(Med 20 svar)
14. september 2021 kl. 13:28
Wasin
Ja lige præcis. Og samtidigt er det jo også en GIGANTISK motivations faktor. Hvis man hører at f.eks. et hold fra 2.division kan være på fuldtids kontrakt og leve af det, så føler man måske pludselig ikke man selv er så langt væk og giver det en ekstra skalle.

Lige nu ved man jo nærmest kun at Astralis tjener millioner og tidligere North griner hele vejen til banken :D
#13(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 14:05
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Det er der ikke, mit bud er at subtop 5-10 får lidt håndører i det, ellers er det forskellige privilegier man normalt tilbyder hold af lavere rangering end subtop.
#15(Med 18 svar)
14. september 2021 kl. 15:02
Divi
Helt generelt siger man mest, at hold som AGF, Copenhagen Flames, Tricked og Lyngby Vikings, kan tilbyde fuldtidslønninger til deres spillere. Omend, der selvfølgelig er lønninger i de lavere hold, såsom Masonic og Aab, såvel som hold i 1. division. Men der er bare en del forskel på dem der spiller meget internationalt og dem der 'kun' kan følge med nationalt.
#16(Med 17 svar)
14. september 2021 kl. 15:19
Wasin
Men hvad snakker vi her? Hvad tjener de forskellige? Det er mere det jeg er interesseret i, selvom det nok er de færreste der vil ud med det!
#18(Med 16 svar)
14. september 2021 kl. 16:45
ma3rsk
Ingen hold under 1. div udbetaler løn. I 1. div er det MEGET få hold der udbetaler noget, og dem der gør, der snakker vi absurd små beløb (som I at du tjener flere penge på at slå græs og gå ud med skraldeposen for naboen).

I Powerligaen vil jeg ikke specificere for meget for de enkelte hold, men næsten samtlige spillere i hele ligaen tjener mindre end hvad a-kassen udbetaler som ledig. Det er fortsat passionen og drengedrømmen om de helt tunge organisationer, der driver dem.

Problemet er at selv med lønninger på fx. 5000 kr. per spiller, så taler vi årlige lønninger for 300.000 kr (og det er eksklusiv træner(e) og de ansatte i virksomheden. En direktør, en HoM og en COO bruger alle ENORMT meget tid på at vækste virksomheden, og selv hvis de med deres lange uddannelse og hårde arbejde BLOT trækker 30.000/m pr. prsn., så taler vi 1,8 millioner kroner i lønninger, der skal dækkes EFTER skat. Og da holdene stadig ikke har attraktive TV-aftaler, og langt de fleste ikke formår at opbygge stor nok brand-værdi, så er der heller ingen merchandise indkomst. Mange spillere vil sågar også kun skrive under på korte kontrakter typisk, da tingene går så hurtigt i esport, så der er heller ingen indkomst i salg af spillere. Undtagelser forekommer naturligvis, fx RAALZ til Sprout for +100.000 DKK), men i powerligaen der har de hidtil dyreste salg været i omegnen af 5-15.000 DKK, og der er ikke mange eksempler.

Min rapport om det kommercielle niveau i Europæisk esport med fokus på CS viste faktisk at dansk cs er noget nær det laveste kommercielle niveau i hele Vesteuropa og Norden, desværre.
#19(Med 12 svar)
14. september 2021 kl. 18:06
Wasin
Wow hold da op! Hvis disse tal passer så er vi godt nok langt langt under det niveau hvor jeg troede vi befandt os. Selvfølgelig giver tingene god mening når du sætter det op på den måde hvor der ikke rigtigt er nogen indkomst på spillerne og deres kampe. Så hvor skulle pengene komme fra? Det er jo i lige nu - lidt sat på spidsen - bare som at smide penge ned i et sort hul.

Må jeg tillade mig at spørge hvad stilling du sidder i siden du har så meget viden omkring emnet og sågar har udarbejdet en rapport herom?
#21(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 18:17
Nordby
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hvis det er den maersk jeg regner med så er han sportsdirektør hos Dream.
#23(Med 10 svar)
14. september 2021 kl. 20:24
ma3rsk
Som Nordby skriver, så sidder jeg på nuværende tidspunkt som sportsdirektør hos DREAM.gg - og så er jeg tidligere stifter og ejer af Accusata.

Hos DREAM prøver vi at gøre tingene lidt anderledes ved at give organisationen flere ben at stå på (elite hold, talentudvikling, B2B marketing (herunder også for andre esports organisationer), udarbejdelse af esports relateret forretningsmodeller til andre organisationer, turneringsarrangører og insights provider (rapporter)).

Ift hvor pengene er, så vil jeg ikke tale for meget på vegne af andre organisationer end vores egen (både af ren respekt, men også fordi de kan være vidt forskellige), og ønsker heller ikke at uddybe vigtigheden af de enkelte indkomsstrømme for vores vedkommende. Men du har ret; esport ER fortsat meget et sort hul. Mange organisationer investerer i troen om at esport en dag boomer fuldstændig og derfor kæmper man om positionering indtil da. Jeg tror der er bred enighed om at den ikke bliver mindre, så derfor ser mange organisationer det som en spændende investeringscase - dog også risikofyldt.

Hvis jeg skal pege dig den rigtige vej, så vil jeg anbefale at kigge på Astralis' regnskaber. Nu hvor de er børsnoteret er der en fantastisk gennemsigtighed, men du kan også finde overordnede regnskaber på mange andre danske sub-top organisationer. Under dem alle vil du se en gennemgående "problematik", som dog er fuldstændig normal; virksomheder fokuserer nærmest udelukkende på at vækste omsætningen mens bundlinjen forbliver blodrød gang på gang. Ens værdi ligger altså i virksomhedens aktiver, og ikke det den indtjener løbende. Nu kan jeg ikke huske Astralis' seneste rapport, men jeg MENER at det var noget ala 60-70% af deres indtjening, der fortsat kommer fra sponsorater. Og her snakker vi altså om Danmarks, hvis ikke ét af Europas stærkeste brands, og ALLIGEVEL så afhænger de SÅ meget af sponsorater. Så hvis du forestiller dig andre organisationer, der har et dårligere brand og så koncentrerer deres aktiviteter via sportsligste ambitioner, så kan du næsten regne ud hvor kapital strømmer ind fra.

Nu genkender jeg dit navn og ved du følger aktivt med i dansk esport. Alligevel havde du ikke den fjerneste idé om hvor dansk esport ligger henne kommercielt, og det samme gælder for langt størstedelen af vores community. Det er med til at skabe nogle til tider urealistiske forventninger til situationen som jeg personligt mener kun skaber forstyrrelser for udviklingen af branchen (i form af fx urealistiske krav om lønninger, bonusordninger osv). Jeg læste fx på twitter før sæsonen at folk, der også er meget aktive i communitiet faktisk mente at et powerliga spot blev solgt for op til 40.000 DKK, hvilket ikke engang er tæt på at være sandt.

Derfor er jeg aktivt begyndt så småt at løfte sløret for baglandet for at skabe noget mere gennemsigtighed. Jeg tror på, at det er først når vi har en vis form for gennemsigtighed igennem alle dele af dansk cs økosystem, at vi kan begynde at rykke os den rigtige retning kollektivt.
#24(Med 4 svar)
14. september 2021 kl. 21:13
Wasin
Ja lige præcis. Det er netop også derfor jeg efterspørger noget gennemsigtighed - selvfølgelig med måde og til en vis grænse. Fordi det skaber så meget forvirring og usikkerhed at alle der ikke enten spiller selv eller arbejder indenfor branchen ved noget om hvor vi er henne økonomisk og kommercielt.

Nu nævner du at mange organisationer investerer med forventning om det en dag boomer. Men hvad er det der skal boome? Hvad er det der pludselig skaber en fast indtægt? Som udenforstående og tildels udvidende har jeg svært ved at se hvor denne indtægt kommer fra - hvis vi ser bort fra sponsorater selvfølgelig.

- Nu tillader jeg mig at spørge dig, men hvad med noget som POWER ligaen og en eventuel tv aftale? Hvor langt er vi fra? Hvad er det der gør vi ikke er nået dertil? Og hvad med niveauet?

Uden at skulle lyde kålhøgen så fornærmer man vel ikke nogen ved at sige at sige at alle hold i powerligaen ret beset kun er middelmådige - der er vel ikke engang nogle af dem der er i nærheden af top50? Så vurderer du at det overhovedet er realistisk i forhold til det "manglende" niveau
#25(Med 3 svar)
14. september 2021 kl. 21:36
ma3rsk
Det der skal til for at branchen boomer er noget mere likviditet, og den mængde vi skal bruge, den vil typisk komme via mere og mere attraktive TV-aftaler, ja. Vi har brug for at Hr. og Fru Jensen får en interesse for esport. Dette er ikke ensbetydende med at de skal være kæmpe fans, men hvis den gængse danskers interesse for esport (specielt dansk esport), så vil udbyderne pludseligt begynde at kæmpe om at få lov til at vise dem. Dette vil trigger en domino-effekt, da reklameinventar på disse Tv-stationer også vil stige i pris, hvilket også vil smitte af på den næste aftale, og den næste, og den næste. Og denne interesse kommer udelukkende, hvis organisationernes marketing branding forbedres GEVALDIGT. Prøv at kig på Heroic, de solgte hvad.. 50 trøjer i 2020? Jeg tror på at de organisationer, der ikke formår at omstille sig til en mere bæredygtig forretningsmodel bygget op omkring branding og lokalforankring, de vil langsomt forsvinde.

Dertil så skal vi have nogle af de helt store drenge til at gå væk fra invitational systemet og i stedet tage en objektiv tilgang ala det vi kender fra fodbold. Hvis man fx vinder den danske pokalturnering i fodbold så er man sikret et europæisk gruppespil. Denne slags aftaler findes ikke i esport, hvor arrangørerne i stedet tænker på deres tal (af gode grunde, det er deres levebrød), men det betyder at dårligere hold potentielt bliver inviteret, hvis de i stedet har et bedre brand/fanbase. Med denne tilgang vil pengene blive koncentreret omkring toppen, hvor de også bliver af ovennævnte grunde.

På nuværende tidspunkt tror jeg vi er langt fra. Vi har kun lige fået en DR aftale, og den er kun på nettet. Det er et skridt i den rigtige retning, men ifølge en anden af vores udarbejdede rapporter, så er vi omtrent 20 år bagved fodboldens verden. Og selv i dansk fodbold er der nogle hold, selv i den bedste række, der faktisk ikke altid kan leve af det (kig fx på Hobro).

Jeg tror til gengæld at adopteringen af esport bliver hurtigere end fodbolden, så jeg tror ikke det vil tage 20 år at ramme et lignende niveau... men... vi er nok ikke ufatteligt langt fra. Mit bedste gæt er minimum 5-10 år.

Ift niveauet i Powerligaen, så er der nogle få stærke hold. Jeg vil mene at både AGF, OPAA, Tricked og MASONIC kan lege med blandt top 50 HLTV om end måske ikke kontinuerligt. Men med de aftaler jeg efterspørger, så vil det pludseligt også være helt naturligt at samtlige danske hold skal spille den bedste danske række inkl. Astralis og Heroic. Ellers ville det svare til La Liga uden Real Madrid og Barcelona, det ville være utopi. Men der skal være en interessant case for dem før de gider, og den tager rigtig lang tid. Men så snart den er landet, så kommer TV-aftalerne med fordi pt er det netop kun Astralis som Hr. og Fru Jensen kender bare en smule til.

Og så mangler vi virkelig et forbund, der sørger for at tingene bliver gjort efter bogen. Vi har flere gange oplevet at spillere er "låst" på "kontrakter" selvom de ingen løn eller fordele får. Og det stopper både den sportslige og kommercielle udvikling.
#26(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 22:00
Wasin
Yeah - for alle events og turneringer handler jo ene og alene om penge, og det danner som du selv nævner en form for 'super league'(For at relatere til fodbold) hvor dem der konsekvent bliver inviteret bliver større og større mens alle andre bliver left behind.

Det gap mellem tier1-tier2-tier3 skal gerne udlignes på en måde - både internationalt men også nationalt. Springet mellem Astralis/Heroic ned til de resterende hold er jo enormt, og det er endda selv som Copenhagen Flames jo ret beset er et godt hold og fra Flames videre ned til næste er det jo også gigantisk.

- Problemet med eSport er også stadigvæk at rigtig mange stadigvæk ikke anser det som værende en reel sport. Tag min egen far som eksempel, hvis jeg nævner noget om eSport og man kan leve af det så bliver han jo nærmest fornærmet over man bare skal sidde inde på sit værelse og game hele tiden i stedet for at komme ud og lave motion og få frisk luft.

Jeg tror stadigvæk der er absurd lang vej fra at få ændret den gængse opfattelse af hvad eSport er og jeg tror langt hen af vejen det måske er vejen frem. Vi er nødt til at få gjort det mere klart og tydeligt, at det at være eSport udøver ikke nødvendigvis bare er at man sidder i et mørkt rum og gamer 12 timer om dagen.

Det tror jeg i hvert fald er et stort problem for Hr og Fru Jensen - de ved ganske enkelt ikke nok. Der skal findes en måde at oplyse befolkningen på, og når du først har opnået det - så kan du vække interessen. Det er tæt på umuligt at vække interesse og skabe interesse hos de uoplyste.

- Det er mit ydmyge bud selvfølgelig.
#27(Med 1 svar)
14. september 2021 kl. 22:50
tech
Hey ma3rsk,

Jeg vil bare lige give det en stor thumbs up for dine svar. Du lyder virkelig informeret omkring miljøets tilstand, og så kommer du med nogle utrolig gode svar som nailer det hele. Jeg vil lige tilføje til dine svar at et stort problem i Esport er også at selve Esport egentlig er ejet af private selskaber. Må jeg høre dit take på hele den problemstilling i forhold til hvordan Esport skal kunne rykke sig hen mod de modeller som du beskriver? Valve vil altid hænge i baggrunden og vil have en del af kagen, og potentielt kan de jo forlange lige hvad de har lyst til?
#32(Med 0 svar)
15. september 2021 kl. 16:48
ma3rsk
Selvom Valves dagsorden i økosystemet kan virke mystisk til tider, så vælger jeg fortsat at tro på, at de ønsker de lavthængende frugter. Og dét at have en stor spiller til at styre tingene er ikke nødvendigvis negativt - du kan sammenligne det med UEFAs rolle i fodbold. Selvom UEFA også kan være kontroversielle og til tider dominerende, så er de med til at fremme fodbolden (specielt kommercielt). Se bl.a. deres nyeste tiltag med Conference League, hvor man sørger for at hente endnu flere "low tier" hold med netop for ikke at koncentrere pengene ALT for meget. Og det synes jeg faktisk de er lykkedes med ret pænt. Men Valve kommer ikke til at tage det tunge læs for de er som sagt mest interesserede i de lavthængende frugter, så der skal andre ind for at tage det tunge læs. Modsat RIOT så ER det dog muligt i CS, så det kræver bare de rette mennesker, med de rette ambitioner og ikke mindst kompetencer!

Ift til esport som værende privatejet, så vil jeg sige det er to sider af samme mønt. På den ene side mener jeg godt at en esport organisation, på trods af at være privatejet, kan være med til at bidrage til den kollektive udvikling, MEN det er påkrævet at ejerne, igen, besidder de kompetencer der skal til for at fremme den professionelle del, og ikke den amatørdel som stadig præger scenen enormt meget (selv på Powerliga niveau, desværre). Jeg kan fx nævne 2-3 MEGET anerkendte danske organisationer som har været blandt toppen i mange år som stadig ikke betaler en eneste krone i løn, fordi de mener at de HLTV spots de kan tilbyde er tilstrækkelige for at dygtige spillere skriver under. Deres gulerod kommer så via sponsorater, men da de ingen lønudgifter har udover egen næse, så er det ren profit på bundlinjen efter de meget få udgifter er betalt såsom licens, server osv.. Og det virker jo, så hvorfor skal de lade vær? I min optik er det bare ikke med til at udvikle scenen, men netop det snævresyn og egoisme der har gjort at dansk esport netop er så langt bagud kommercielt selvom vi er sportsligt pisse dygtige langt hen ad vejen. Det handler om at "nøjes", for hvis de faktisk bidrog kollektivt, så ville de også kunne tjene LANGT mere hen ad vejen, men det er som det gamle ordsprog, du skal BRUGE penge før du kan TJENE penge - og det er de desværre ikke interesseret i.

Hvis vi kigger over til vores svenske naboer, så er de på den rette vej. Her sidder der nogle regulatorer af en vis størrelse og grad som har sat sit mærke på kulturen. Svenske spillere spiller næsten udelukkende på mix-hold, da der er meget få professionelle organisationer derovre. Til gengæld så styres de også langt mere professionelt end mange af de mindre organisationer gøres i Danmark og derfor er der større incitament for spillere til at dedikere sig på længere tid, hvilket pludseligt gør hele forretningscasen mere interessant. Så kan organisationerne investere i branding, da spillerne ikke blot er væk om 3 måneder, de kan satse på talentudvikling med salg, de kan udvikle sig i fællesskab med løbende lønbonusser osv. Og vigtigst af alt, så bliver de store talenter ikke låst, men er derimod ledige til hvis det store tilbud kommer (og det gør de, kig blot på NiP og Fnatic). Og når begge parter har den tryghed, så er begge partere bare langt mere villige til at investere tid og penge i det fællesprojekt, hvilket højner hele økosystemet.

Så mit korte svar til problemstillingen er egentligt noget ala det samme jeg nævnte i en tidligere kommentar; vi skal have bygget et ordentligt fundament og bagland via objektive foreninger, der poster de rette mennesker til at fremme og udvikle dansk esport. Så snart de har fået sat deres reguleringer, så vil vi langsomt få udvasket de rådne kar, mens de seriøse spillere vil blive. Det gør konkurrencen mindre intens på kort sigt for de større organisationer, men på længere sigt vil den gennemsigtighed indbringe tonsvis af flere investorer da casen bare er langt mere overskuelig. Og det vil så jævne konkurrencen på længere sigt. Derfra er det et spørgsmål om tid før branchen så vil tage de få, men STORE skridt.
#29(Med 4 svar)
15. september 2021 kl. 13:22
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Så spot on det her!
specielt det omkring de urealistiske forventninger. Støder stadig på dem hele tiden.
Bl.a. Forventningen om hvad man selv er værd i lønkroner, kontra den værdi man generere er så urealistisk.
#30(Med 3 svar)
15. september 2021 kl. 16:25
ma3rsk
Amen det helt vildt til tider. Jeg var i et meget langt forhandlingsforløb så sent som i sommers, hvor spillerne ville have 100% af samtlige præmiepenge, men også høj løn, høje performance bonusser... og når ja, de ville også kun have 3 måneder faktisk. Jeg vidste ikke om jeg skulle grine eller græde :D
#31(Med 2 svar)
15. september 2021 kl. 16:40
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
hahaha ja.. realisme er en by i rusland -_- :D

Jeg er begyndt at have et lille oplæg omkring organisationer og samarbejde. Egen værdi og alle de der ting. Det synes de og jeg egentligt er meget spændende.
Forstår egentligt slet ikke at man istedet for at få sølle 500-1000 kr. (som egentligt også mest virker som noget proforma man får for at kunne fortælle nogle at man er semi-pro)
Ikke siger "hey org" dem skal i bruge på at vi bliver et bedre hold gennem bootcamps eller lign. Istedet for at hente en lille løn og man så ikke få bedre udviklingsmuligheder på holdet gennem orgen.
#33(Med 1 svar)
15. september 2021 kl. 16:54
ma3rsk
Du har fat i det rette her.
1. Spillerne synes NETOP, at det er kampfedt at kunne sige man tjener penge på cs, også selvom det på en måned er tilsvarende én dagsvagt i Netto. Jeg forstår dog også godt samtidig, at det er et tegn på goodwill fra organisationens side af, at tilbyde dem et beløb, stort som småt, for deres enormt mange timer om ugen.

2. Der er enormt mange spillere, der er blevet snydt utallige gange af amatør organisationer (jf. mange af mine tidligere pointer), der gør at de ikke længere stoler på eventuelle arbejdsgivere. Og når jeg fx sidder som sportsdirektør og i færd med at skrive under med en spiller som kun ønsker en abnorm kort kontrakt fordi de ikke stoler på os, så giver det mig røde flag retur, der gør at handlen aldrig bliver til noget. Så jeg tror også meget det er en mentalitet af "jamen hvis jeg alligevel er væk om 3 måneder af whatever årsag, så skal jeg i det mindste sørge for ikke at gå tomhændet herfra". Det er i sidste ende en mangel på gensidig respekt, tillid og loyalitet. Denne problemstilling er heldigvis ved at blive langt bedre blandt holdene i powerligaen, hvor kontrakterne bliver længere, større og organisationerne og spillerne bliver sammen i længere tid - så det nice!
#36(Med 0 svar)
27. september 2021 kl. 12:41
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Enig med alt hvad du skriver. sorry for sen tilbagemelding.
#20(Med 2 svar)
14. september 2021 kl. 18:08
DH_JanLund
Interessant. Må man se din rapport. Blev Lucki ikke solgt for lidt mere.
#22(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 20:00
ma3rsk
Jeg kan ikke vise dig selve rapporten, men jeg kan nok godt grave tallene frem for de enkelte markeder, hvis det har interesse?
Du har dm mig på twitter under samme navn.
#34(Med 0 svar)
15. september 2021 kl. 17:10
Phy
Tricked
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvis vi snakker transfers så er størstedelen af dem underlagt non-disclosure, især når du handler med et børsnoteret selskab. Men jeg kan godt afsløre at vi er over begge de nævnte beløber, mange virksomheder skriver også disse salg ind i deres årsregnskab som ekstraordinær indtægter hvor du vil kunne regne prisen ud.
#14(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 14:10
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Lønninger er ikke noget investorer som sådan kerer sig om, det er det fulde budget de kigger på og på ROI. En investor regner allerede med at du har styr på lønninger med mere inden de går ind og investere.

Problemet med investorer er nok mere at alle organisationer arbejder for sig selv, giver ikke en millimeter ved dørene og holder hånden tæt til kroppen (hvilket er forståeligt). Når så der endelig er en investering i en esports organisation, så hører vi som regel kun om det når det er et par millioner de har fået tilført, vi hører jo aldrig om de mindre organisationer som får mindre små beløb på et par hundrede tusinde. Dette kan give et indtryk hos potentielle investorer om at man ikke kan komme ind i Esport med mindre man ligger 2+ mill.

Så overall skal vi blive bedre til at promovere vores esport, og vi skal være bedre til at finde ud af hvordan vi aktivere sponsorater og hvordan vi tiltrækker nye økonomiske kræfter til vores organisationer, og meget af det sker igennem åbenhed som du selv også eftersøger.
#17(Med 0 svar)
14. september 2021 kl. 16:00
_ANDY3460
Så er det jo frem med sit stone island tøj og de gamle romerlys fra ultras tiden (fodbold) næste gang man skal til lan åbenbart ;D
#28(Med 0 svar)
15. september 2021 kl. 08:37
wazorntB
Dygtige spillere med sult og motivationen rette sted.
Jeg vil blive overrasket, hvis de ikke formår at vinde deres division og rykke op.
#35(Med 0 svar)
15. september 2021 kl. 17:45
Phy
Tricked
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg er meget imponeret over Brøndby og deres tilgang til dansk esport. De har skabt noget super godt i FIFA, så hvis det er samme tilgang og ambitioner de har inden for CS, så lover det godt for den danske scenen. Stor respekt for folkene i projektet.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.