Sådan så det oprindelige hold ud. Fra venstre: VNG, Zyphon, void, vigg0, vester, R0nic og spdr (Foto: Astralis)

VNG gør status: Her har vi fejlet

Den ansvarlige for Astralis Talent er overordnet tilfreds med udviklingen, men der er også enkelte parametre, hvor holdet og trænerteamet ikke har leveret.

Det er knap otte måneder siden, at Astralis løftede sløret for organisationens nye talenthold, der i løbet af de otte måneder har deltaget i blandt andet POWER Ligaen og WePlay Academy League.

Førstepladserne er udeblevet, men det er ikke en katastrofe, for det handler om udvikling. VNG, der er ansvarlig for talentholdet, erkender dog, at resultaterne i perioder ikke har været tilfredsstillende.

Det har været en rigtig god og lærerig periode, hvor vi har flyttet os som talent-organisation på en lang række områder. Rent resultatmæssigt har vi haft nogle svære perioder, hvor vi selvfølgelig ikke er tilfredse med vores og holdets output. Det er dog forventeligt, for strategien bag talent-setuppet i Astralis er og har aldrig været at skyde i raketfart mod stjernehimlen, men i stedet at have fokus på en klar langsigtet målsætning, hvor vores vigtigste parameter var at samle op på læringen løbende og gøre tingene på vores måde. Det gælder både for CS Talent, men helt generelt i Astralis, hvor vi arbejder meget på tværs og altid med den langsigtede udvikling for øje.

Selvom talentprojektet blev søsat med et langsigtet mål, er det stadig vigtigt, at der bliver præsteret optimalt i hver eneste kamp.

Samtidig er vi jo også en del af en kultur, hvor det at vinde er vigtigt og måske endnu vigtigere: At komme med en 100% performance hver gang. Det er et parameter, hvor vi som team har fejlet i perioder og kampe, og det ansvar ligger i stor stil også på mig som ansvarlig for CS-projektet.

Skal tættere på finalerne

Med udvikling for øje fik Astralis og blandt andre NaVi ideen til en international talent-liga, hvor der er råd og plads til at fejle for at lære.

Navnet på ligaen er WePlay Academy League, hvor første sæsons grundspil netop er overstået.

Her sluttede Astralis på sjettepladsen, hvorefter danskerne røg ud i første runde i slutspillet til VP.Prodigy, og dermed kom de slet ikke tæt på finalerne, der tæller de fire bedste hold. 

Det skal der ændres på i næste sæson.

Resultatmæssigt skal vi tættere på finalerne næste sæson, og målet er selvfølgelig ultimativt at spille i WePlay Esports Arena i Kiev i en af de kommende udgaver. Det kommer vi også til, hvis vi bliver ved med at udvikle os, som vi internt kan se og mærke, at vi har gjort indtil videre.

I marts hentede Astralis Talent Altekz ind som ingame leader i stedet for R0nic (Foto: Astralis)

Det ultimative mål er dog på sigt at skabe spillere, som har potentialet til førsteholdet, og derfor tager VNG det ikke så tungt, hvis holdet taber nogle kampe og ikke leverer store resultater med det samme.

Som det også blev nævnt, da vi startede op, skal Astralis Talent på sigt blive en potentiel rekrutteringsplatform for vores A-hold og et værktøj til kontinuerligt at udvikle dygtige unge spillere. Det kræver, at vi ikke altid bare gør som alle andre gør, præcis som det også har været tilfældet på A-holdet - og i den process kommer vi helt sikkert ud for, at de ting, vi gør, kræver tid, og at vi ikke får resultaterne omgående.

Alt for svingende

Da Astralis Talent blev stiftet, spurgte Dust2.dk ind til, hvornår VNG forventer, at holdet kan kvalificere sig til en DreamHack Open. Dengang lød svaret, at de skulle kunne spille med om pladserne inden for 6-12 måneder.

Der er Astralis Talent ikke helt endnu, og det handler primært om holdets bundniveau.

Spørgsmålet, der blev stillet dengang, var direkte stillet til chancerne for at komme til DreamHack Open - så derfor var målestokken også lidt sat allerede. Helt firkantet svaret, så føler jeg, at vi godt kan slå et par kompetente modstandere i en eventuel kvalifikation, men at vi er alt for ustabile i, hvornår vi rammer det niveau, i forhold til reelt at vinde en kvalifikation og komme med til så stor en turnering. Det er noget vi skal arbejde med.

Så det handler lige nu om, at I har et alt for svingende niveau? Når I rammer topniveauet er I gode, men bundniveauet er simpelthen for lavt?

Det er ihvertfald én af de ting, vi ser på at få styr på, for vi har rykket os rigtig meget - det tror jeg egentlig også, at andre udefra kan se i vores bedre kampe, men det hjælper jo selvfølgelig ikke i de kampe, hvor vi ikke viser niveau til mere end Silkeborg. Vi har spillet 6-8 gode kampe i WePlay Academy League, vi har slået AGF, ex-QBF, MASONIC og et par andre i POWER Ligaen, men de drukner i larmen fra de kampe, hvor vi rammer vores bundniveau - det er de kampe, folk husker, hvilket jeg udmærket godt forstår, siger VNG, der slår fast, at det ikke er godt nok:

Et bundniveau som jeg rigtig gerne vil pakke ind i velafrundede gode undskyldninger, men faktum er bare, at det er for sløjt, når vi lander der. Det føler jeg er vores største problem på nuværende tidspunkt, og det er et ansvar, som ligger hos trænerteamet, men selvfølgelig også hos den enkelte spiller - det er noget, vi som team skal løfte.

Udover VNG, der er ansvarlig for talentarbejdet hos Astralis, og som arbejder med strukturen og sammenhængen med Astralis’ overordnede strategi, består trænerteamet også af spdr, der varetager den klassiske coach-rolle inde på serveren.

VNG har selv spillet på højt niveau i de spæde år af CS:GO. Her ses han i 2012, hvor han var med 3DMAX til DreamHack Winter.

Det er de to, der har det overordnede ansvar for, at Astralis når i mål med ambitionen, som er uændret; Astralis Talent skal inden for de første 2-3 år have spillere, der kan blive gode nok til at blive førsteholdsspillere eller tier 1-spillere.

Som jeg selv udtalte dengang vi lancerede projektet, så er det ambitionen at vi 2-3 år inde i projektet, har spillere på holdet som kan blive gode nok til at bidrage på førsteholdet og/eller blive regulære tier 1-spillere, og det er det bestemt stadigvæk. Derfor er det også virkelig vigtigt, at vi tænker langsigtet hele tiden og har udviklingen som vores absolutte hovedfokus - ikke bare om vi vinder eller taber den næste HLTV kamp. Vi har rigeligt ambitioner for holdet, men det må og skal komme i det rigtige tempo, uanset hvad enkelte mener uden for organisationen. Så er jeg godt klar over, at der altid hviler lidt ekstra øjne og lidt ekstra pres, når man er hos Astralis, og det er ganske naturligt.

Siden starten i december 2020 har Astralis Talent sagt farvel til to spillere i form af R0nic og Zyphon. Førstnævnte blev erstattet af Altekz, mens n1xen blev prøvet som mulig erstatning for Zyphon. Valget endte dog med at falde på Gnøffe.

Astralis Talent består nu af:

  • Danmark Altekz
  • Danmark vigg0
  • Danmark Gnøffe
  • Danmark vester
  • Danmark void
  • Danmark MistR

Holdet skal fra den 30. august i kamp igen, når POWER Ligaen starter.

#1(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:23
Del337ed
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Jeg synes godt nok det er komisk at læse. Det her virker lidt som en typisk politiker udmelding fra deres spindoktor eller et standard svar fra en teknisk support som ikke har læst sit spørgsmål.
Det er der med den langsigtede plan må jeg indrømme er godt nok svær at tage seriøs. Det er den rigtige mentalitet, men de samler et hold op, og må smide en spiller af fordi han snart var ved at være for gammel. Det var blot 4 måneder efter projektets offentliggørelse.
Jeg synes helt ærligt Astralis skal se indad og måske kigge imod de mennesker som er ansvarlige for det her projekt og om de rent faktisk besidder de evner der skal til for at udvikle på så højt et niveau som de satser på.
#2(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:32
DH_JanLund
Det simpelthen ikke godt nok. Har han på intet tidspunkt tænkt på at få en erfaren spiller ind som de unge kan læne sig op af. Jeg synes det er tydeligt at se der mangler erfaring midround.

Endvidere ser det ud til spillerne er så låst taktisk at det hæmmer mere end det gavner.

Jeg troede faktisk VNG var et fornuftigt valg til at starte med.
#3(Med 9 svar)
13. august 2021 kl. 10:41
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Silkeborg har nu vist ret meget niveau i år
#4(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:47
daxy
Dust2 fantasy vinder
Guld Sæsonkort Sæson 16
+1, men spurgt mad0g
#5(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:43
rask
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
+1
#6(Med 1 svar)
13. august 2021 kl. 10:43
NoProblemGuy
Sølv Sæsonkort Sæson 16
+1 ratio
#8(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:46
hvalrus
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 16
+1
#7(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:45
jacobtt-
+1 mad0g
#9(Med 3 svar)
13. august 2021 kl. 10:51
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvad med Vejle?
#10(Med 2 svar)
13. august 2021 kl. 10:53
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg er heldigvis ikke Vejle-fan - KSDH
#11(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 10:54
daxy
Dust2 fantasy vinder
Guld Sæsonkort Sæson 16
Du bliver hold ude af fællesskabet nu, hf
#25(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 13:07
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg kan lide hvad jeg læser
#12(Med 1 svar)
13. august 2021 kl. 11:32
TheKonkel
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
De skulle have beholdt Ronic 😁
#27(Med 0 svar)
15. august 2021 kl. 21:51
skjerK
Helt enig, og jeg forstod (og forstår stadig ikke), hvorfor de smed ham af.
#13(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 13:49
Wasin
Hold kæft en omgang sludder for en sladder mand. Du kunne ligeså godt have ringet min mormor op og så havde hun svaret det samme.

Det har været en total fallit erklæring af et projekt, og er vel nærmest et af de dårligste talent hold der overhovedet er på scenen blandt topholdene. På trods af de endda vel er blandt de ældste(correct me if im wrong) og har været i gang i så langt tid. Det må fandme alt andet lige været en kombination af spillerne er for ringe og så VNG med den her gammelmands taber attitude snak om de er blevet klogere og har lært af processen. Det bliver vel nærmest ikke mere kedeligt og gråhåret end det.

Det eneste i har lært er hvordan man bliver tørret røv i af de andre top talent hold der på ingen tid har stablet et meget bedre projekt på benene. Få nu hentet en mand ind med noget ild i øjnene der siger det er for ringe når man taber i steder for at stå og klappe dem på skuldrene og sige kom igen, bedre held næste gang.
#14(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 13:56
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg er kæmpe fan af projektet, ligesom flere organisationer tydeligvis er med erhvervelsen af så mange talenthold. Men, svarene klinger en smule hult og overfladiske. Uanset ambitionerne, så må forventningerne til et projekt med de muligheder og det miljø være større ift. resultaterne hidtil.

Fedt med store muligheder for udvikling, men hvis man vil spille for (og coache/ lede) Danmarks formodentligt største (og bedste?) talentudvikling - så havde jeg troet at der, trods alt, var forventninger om bedre resultater.
#15(Med 7 svar)
13. august 2021 kl. 16:45
Kristja
Jeg begriber ikke, at man ikke holdte fast i zyphon. Fik tilføjet fessor og fik en erfaren caller ind. Så lignede det sgu en contenter. PT er det ikke bedre end et 1 divisions hold...

Det er skuffende at se fra så stor en org :)
#16(Med 1 svar)
13. august 2021 kl. 19:37
brink
de holdt jo ik fast i zyphon pga han var toxic
#21(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 13:04
Kristja
Mon han var toxic fordi holdet sejler. Det høre selvfølgelig ikke hjemme, men tvivler på at ville være toxic hvis det fungerede bedre :)
#19(Med 2 svar)
14. august 2021 kl. 10:45
xone
Vil det ikke være at gå på kompromis at tage en erfaren caller ind?
#23(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 13:03
Kristja
I forhold til at det skal være et ungt talent hold eller? Umiddelbart ville jeg bare mene at de kunne drage fordel af en erfaren caller, og så kunne en af de andre suge til sig og eventuelt udvikle sig som caller, som de gjorde i Navi :)
#24(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 13:06
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Men har de ikke en 22årig på holdet alligevel? Lucky er vel yngre end flere spillere på talent lineuppet.
#20(Med 1 svar)
14. august 2021 kl. 11:02
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Hvorfor ville man beholde en spiller som man smed ud fordi han var toxic?
#22(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 13:02
Kristja
Mon han var toxic fordi holdet sejlede? Det høre selvfølgelig ikke hjemme, men tvivler på at ville være toxic hvis det fungerede bedre :)
#17(Med 0 svar)
13. august 2021 kl. 19:53
jollarn
VNG på porten, han har fejlet sindsygt.
#18(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 10:07
PeterBech
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
At være fan af Astralis er som dansker nærmest obligatorisk. De har opnået status som det danske CSGO-landshold og har været en enormt stor faktor for populariteten af esport generelt. Derfor er forventningerne til hvad end de rører ved nok ret meget ude af proportioner! - De har måske ikke valgt de mest oplagte spillere til deres talenthold og nogle af dem, de i første omgang ville have, kunne de heller ikke få, nok mest af alt fordi de ikke kunne tilbyde dem løn.

Uanset, så skulle projektet jo stå og de har taget opgaven i stiv arm, formentlig med stor vægt på talentudviklingen - måske endda lidt FOR stor vægt på det! Men jeg synes egentlig det netop burde være det, vi vil se fra Astralis, - at de kan løfte talenter til nye højder og opnå resultater med de spillervalg de har gjort sig. Den slags lykkes ikke på 1 dag og der er bestemt også et stort pres på både spillere og staff med så mange øjne på sig!

Giv dem nu lige et par år til at udvikle det, ender de ikke på skamlerne her og der derefter, så kan vi begynde at kritisere dem! Men at skyde holdet og VNG ned allerede nu er sgutte i orden IMO.
#26(Med 0 svar)
14. august 2021 kl. 20:43
PillerPaller
Fuldstændig sindssygt at læse det der - hele formålet med talentarbejde modarbejdes jo i strategien bag det her skodhold. Ville løbe med ave må jeg indrømme : )
#28(Med 0 svar)
15. august 2021 kl. 23:33
zypath
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Meget politiske svar.
Jeg føler lidt at der mangler coaches/trænere som ikke har været gode for 10 år siden, men derimod været en del af noget ordentligt i nyere tid. Det er dog også super svært for eksempelvis en som Berry, har måske spilmæssigt super meget potentiale, men som ansigt for Astralis hænger det på ingen måde sammen. Personligt tror jeg at det er årsagen til at Hunden fungerer godt som coach, da han selv kender scenen og måske nemmere kan se hvad der mangler for at blive gjort.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at VNG gør alt hvad han kan, men bare det at man overvejer en som n1xen på noget tidspunkt, er jo helt hul i hovedet, og havde det været en coach som selv havde været en del af scenen, var det aldrig kommet på tale.
Jeg tror at de fleste med kendskab til scenen over de seneste par år, meget nemt kunne have spået at uden en mere erfaren IGL, eller nogen på holdet som har spillet på højere niveau, så var dette er urealistisk projekt.
De intentioner der var med holdet til at starte med var gode, men hvis man virkelig ville have et hold som kunne blive til noget, og med tiden udvikle sig til at være talentfabrik for A-holdet, så bør man simpelthen have brugt lidt penge på at få noget potentiale ind. Der er så mange gode spillere på tricked, lyngby vikings, Flames, AGF, QBF - hvorfor ikke hente nogen af dem ind ? Om ikke andet så bruge en slat penge på at købe én-to erfarne spillere, som har spillet i top10 før - som de andre kunne læne sig op af.

Jeg synes det er spændende at følge projektet, og garanteret om ikke de nok skal blive bedre med tiden - men med de nuværende spillere har jeg svært ved at se, at de skal blive Astralis talentfabrik - heller ikke om 2-3 år.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.