Alpha, Atlando Esports, Astralis Talent eller Aalborg Rebels tager den sidste plads i slutspillet.

Her er scenarierne: Fire hold kæmper om den sidste slutspilsplads

Der er tæt kamp om den sidste plads i slutspillet i Elgiganten Ligaen Sæson 16. Fire hold har stadig mulighed for at tage pladsen, men de har vidt forskellige udgangspunkter. Vi gennemgår scenarierne.

Elgiganten Ligaens grundspil afgøres mandag aften med hele 18 kampe, der sender seks hold i slutspillet, to hold i direkte nedrykning til 1. division og to hold i relegation.

Fem af pladserne i slutspillet er allerede besat, og vi ved derfor, at det er disse fem mandskaber, der skal spille med om den samlede sejr:

 • Tricked
 • Copenhagen Flames
 • Lyngby Vikings
 • AGF
 • MASONIC

Den sidste plads er lige nu matematisk inden for rækkevidde for fire hold, der dog ligger forskelligt pointmæssigt. Alpha ligger lige nu ni point foran Atlando Esports, Aalborg Rebels og Astralis Talent, der hver har 27 point.

Faktaboks

Sådan afgøres placeringerne ved pointlighed:
1. Indbyrdes kampe (kun sejre/nederlag)
2. Rundeforskel i hele ligaen
3. Omkamp

Meget skal gå galt, hvis ikke Alpha skal tage den sjette og sidste plads i slutspillet, men herunder gennemgår vi de mulige scenarier, der skal til for at sende ét af holdene i det eftertragtede slutspil.

Alpha: Én sejr kan være nok

Point efter 21 kampe: 36
Potentielle point: 45

Alpha kan sikre sig en plads i slutspillet med én enkelt sejr. Da de lige nu har et solidt forspring ned til forfølgerne, kan én sejr i teorien være nok, hvis et af de andre hold dummer sig. Alphas sidste tre kampe er mod Lyngby Vikings, Atlando og Tricked.

Vinder de over Atlando, vil det derfor betyde, at både Atlando og Aalborg Rebels er ude af spillet om en plads i slutspillet, da de matematisk ikke kan nå Alpha. Det kan kun Astralis Talent, som dog skal vinde alle sine kampe.

Lige nu er Alphas indbyrdes opgør mod forfølgerne endt som følger. Første tal er sejre, mens det efterfølgende er nederlag:

 • Atlando: 0-1
 • Aalborg Rebels: 1-1
 • Astralis Talent: 1-1

Nuværende rundeforskel: -2

Atlando: Knald eller fald

Point efter 21 kampe: 27
Potentielle point: 36

Vejen til slutspil for Atlando ser svær ud. Ud over de selv skal have tre sejre i de sidste tre kampe, så må Alpha ikke få point. Desuden ser kampprogrammet ikke just nemt ud, eftersom de møder både Alpha, Astralis Talent og MASONIC, der allerede har sikret sig en plads i slutspillet.

Atlando er dog indbyrdes bedst mod Alpha, så kan de vinde alle deres kampe, mens Alpha taber alle sine, så er det Atlando, der snupper den sidste plads. Medmindre Aalborg Rebels melder sig ind i kampen.

Lige nu er Atlandos indbyrdes opgør mod de nærmeste konkurrenter endt som følger. Første tal er sejre, mens det efterfølgende er nederlag:

 • Alpha: 1-0
 • Aalborg Rebels: 1-1
 • Astralis Talent: 1-0

Nuværende rundeforskel: -24

Aalborg Rebels: Storsejre er nødvendige

Point efter 21 kampe: 27
Potentielle point: 36

Aalborg Rebels har ligesom Atlando en lidt længere vej til slutspillet end Alpha. De har dog på papiret det "nemmeste" kampprogram, da de skal møde AaB, Astralis Talent og AGF Academy.

Der skal dog nogle ret store sejre til, for Aalborg Rebels' nuværende rundeforskel er -47, og da de samtidig står 1-1 i flere indbyrdes opgør med de direkte konkurrenter, kan det blive den afgørende faktor.

Lige nu er Aalborg Rebels' indbyrdes opgør mod de nærmeste konkurrenter endt som følger. Første tal er sejre, mens det efterfølgende er nederlag:

 • Alpha: 1-1
 • Atlando: 1-1
 • Astralis Talent: 1-0

Nuværende rundeforskel: -47

Astralis Talent: Kun sejre tæller

Point efter 20 kampe: 27
Potentielle point: 39

Som med de andre mandskaber er det kun sejre, der tæller for Astralis Talent. Deres kamp mod Copenhagen Flames spilles lørdag, inden de slutter spilledagen mandag af med tre kampe.

Her venter Atlando, Aalborg Rebels og AGF, og intet andet end sejre tæller for Astralis Talent-holdet. Vinder de deres fire resterende kampe vil de ende i hvert fald seks point over Aalborg Rebels og Atlando uanset hvad.

Samtidig vil det også pynte på den indbyrdes statistik mod netop de to hold, da Astralis Talent har tabt begge kampe til de to.

De skal dog også krydse fingre for, at Alpha ikke tager point i de sidste tre kampe. Hvis Alpha vinder én kamp, og Astralis Talent vinder alle fire, ender begge hold på 39 point, og da de står lige i indbyrdes opgør, er det rundeforskellen, der bliver afgørende.

Lige nu er Astralis Talents indbyrdes opgør mod de nærmeste konkurrenter endt som følger. Første tal er sejre, mens det efterfølgende er nederlag:

 • Alpha: 1-1
 • Atlando: 0-1
 • Aalborg Rebels: 0-1

Nuværende rundeforskel: -7

Elgiganten Ligaen - Stilling

Det hele afgøres på mandag, og Dust2.dk følger selvfølgelig afslutningen tæt.

#1(Med 1 svar)
11. marts 2021 kl. 17:35
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Den har i boys
:alpha:
#2(Med 0 svar)
11. marts 2021 kl. 18:23
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
:ezpz:
#3(Med 1 svar)
11. marts 2021 kl. 19:34
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hatten af for Alpha imo, det er godt gået med en udskiftning undervejs på en vital plads.
#4(Med 0 svar)
11. marts 2021 kl. 19:44
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Skiftede igl dagen før første runde og så igen halvvejs 😅
Virkelig god moral af gutterne.
#5(Med 0 svar)
11. marts 2021 kl. 20:29
-repseJ
Sølv Sæsonkort Sæson 16
ez4rebels
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.