De sidste par år har ikke været gode ved Kjaerbyes karriere.

Kjaerbyes rejse: Fra Major-MVP til at stå uden hold

I denne artikel bringer vi dig på en guidet tur gennem Kjaerbyes karriere, som har været præget af en masse op- og nedture.

En af Danmarks mest anerkendte spillere, Kjaerbye, er gået fra at have en masse succes til at være ledig på markedet. I denne artikel tager vi et kig på starten af hans karriere, op- og nedturene, fremtiden og meget mere.

Første Major som 17-årig

Kjaerbye var blot 16 år gammel, da han spillede sine første kampe på HLTV, hvor han sammen med myRevenge, som blandt andet havde AcilioN og BERRY på holdkortet, vandt ASUS Rog Summer 2014. 

Det 17-årige stortalent spillede 11 kampe og sluttede turneringen af med en rating på 1.33, hvilket bragte ham blandt turneringens fire bedste spillere, hvor han kun blev overgået af suNny, KQLY og Pyth, som endda havde spillet færre kampe end danskeren.

Vi spoler tiden tre måneder frem, hvor han blev hentet ind i Copenhagen Wolves, som tilføjede ham, efter cajunb og nico ikke længere var at finde på holkortet.

I perioden under Copenhagen Wolves-fanen deltog Kjaerbye og resten af mandskabet blandt andet til DreamHack Winter 2014, som var en Major, og her blev det til en 13.-16. plads.

Kort tid efter blev hele mandskabet smidt på porten, da organisationen og spillerne ikke kunne nå til enighed om forlængelse af kontrakterne. På dette tidspunkt var Kjaerbye blevet anerkendt som en af Danmarks største talenter, og det var også, hvad Dignitas så i ham.

Ny start i Dignitas

Der gik ikke længe, inden Kjaerbye blev hentet op af nyt dansk hold, da han blot to måneder efter at han blev smidt på porten i Copenhagen Wolves blev budt ind i varmen hos Dignitas.

Perioden under Dignitas-fanen var en del længere, end tiden i Copenhagen Wolves, da han endte med at være en del af holdkortet i intet mindre end 13 måneder.

En af holdets første turneringer var Copenhagen Games 2015, hvor det blev til en godkendt tredjeplads, efter holdet overkom Kjaerbyes tidligere hold med 16-6, inden de faldt til TSM, det nuværende Astralis, med 16-9.

Efterfølgende blev det til yderligere fire tredjepladser, inden holdet endelig ødelagde mønstret og sluttede på en andenplads til Game Show Global eSports Cup 2016 Finals. Her sluttede holdet samtidig også over Astralis, som endte på tredjepladsen.

Kjaerbyes sidste turnering i Dignitas-trøjen var ECS Season 1, hvor han sluttede tiden i organisationen med en duel mod Astralis. Den kommende Astralis-spiller var også den bedste på serveren fra Dignitas' side, da han sluttede kampen med en rating på 1.12.

Bliver en del af Danmarks bedste hold

Den 19. maj 2016 blev Astralis og Dignitas enige om en byttehandel, som så Kjaerbye og cajunb skifte pladser. Ændringen ville med tiden blive en kæmpe forandring for Astralis, som, for første gang i lang tid, begyndte at løbe med førstepladser til de større turneringer.

Tiden i Astralis blev sat glimrende i gang, efter han og resten af holdet dominerede mod FaZe i ECS Season 1. Kjaerbye sluttede kampen med en super rating på 1.26, hvilket var den højeste på serveren.

Holdets første "gode" resultat med Kjaerbye ombord var til ELEAGUE Season 2, hvor de blev overmandet af OpTic i finalen. Astralis og Kjaerbye blev dog tildelt knap 880.000 kroner for deres andenplads.

Verdens yngste Major-MVP

Op til den kommende Major, ELEAGUE Major Atlanta, deltog holdet i ECS Season 2, som så dem tage hævn mod OpTic, efter de vandt finalen med 2-0 og blev dermed 1.560.000 kroner rigere.

Det gode resultat til ECS Season 2 var også med til at kategorisere Astralis som en af favoritterne til årets første Major. Thoorin havde endda forudsagt, inden turneringen gik igang, at Astralis ville vinde Majoren.

Kjaerbye og kompagni fik ikke den bedste start på turneringen, men de formåede trods alt at bringe sig videre til slutspillet, efter de kun lige akkurat gik videre fra gruppespillet med en snæver score på 3-2.

Slutspillet begyndte med en duel mod NaVi, som havde set hamrende stærke ud i gruppespillet, efter de gik ubesejret videre. Astralis var dog det bedste hold, da det virkelig gjaldt, og det bragte dem videre til semifinalen.

Her ventede fnatic, som ikke havde de største chancer, da Astralis forholdsvis sikkert viste, at de var det bedre mandskab. Det gjorde Astralis finaleklar, hvor danskerne stødte sammen med alles favorit, Virtus.pro.

Op til selve Major-finalen var det device, som havde præsteret bedst for Astralis, men det ændrede sig, da finalen blev skudt igang. Kjaerbye spillede på alle tre maps en kæmpe rolle i holdets sejr, og det var også med til at sikre ham MVP-medaljen.

Tildelingen af MVP-medaljen gjorde, at han blev kåret som den yngste spiller nogensinde til at bære en MVP-medalje ved en Major.

Slutter sig til ærkerivalerne

Astralis og Kjaerbye havde heller ikke i sigte at sænke farten lige foreløbigt, da holdet, allerede et par måneder efter, vandt en af de mest presigefyldte turneringer i form af IEM Katowice.

Det ville dog med tiden begynde at gå mere og mere ned ad bakke, da Kjaerbye og kompagni ramte en mur, der gjorde, at holdet ikke kunne formå at få bedre placeringer end anden- og tredjepladser.

Astralis sluttede sæsonen af med endnu en tredjeplads til ECS Season 4, og forude ventede en lang og fortjent ferie, inden turneringer begyndte igen på den anden side af sommeren.

For nogle af Astralis-drengene blev det dog ikke til en ferie med afslappelse og genopladning, men derimod en ferie, hvor alt var oppe i luften, da holdet blev mere og mere urolige, om Kjaerbye ville forlænge sin kontrakt med Major-vinderne.

Kjaerbye var ingen steder at komme i kontakt med, og den 2. februar i 2018 blev der indkaldt til pressemeddelse i Parken, hvor Major-MVP'en blev præsenteret som ny spiller i truppen.

I videoen nedenunder forklarer zonic hele situationen med Kjaerbyes skifte til North.

Rutsjebanetur i North

Kjaerbyes start i North gik ikke som forventet, da holdet blandt andet måtte nøjes med en 3.-4. plads til Copenhagen Games 2018, men efter tre måneder på holdkortet, vandt holdet Dreamhack Open Tours 2018.

Allerede få dage efterfølgende fortsatte deres momentum, da løverne kvalificerede sig til ESL One Cologne. Det blev til et par tredje- og fjerdepladser, inden holdet gik hen og vandt yderligere to Dreamhack Open-turneringer.

Kjaerbye og kompagni skuffede groft til ESL One Cologne 2018, da holdet måtte nøjes med en 9.-12. plads efter et nederlag til MIBR. Det ville dog hurtigt vende sig, da holdet blot to måneder efter vandt deres første Tier 1-turnering.

Holdets første Tier 1-sejr var til Dreamhack Masters Stockholm, hvor Kjaerbye fik vist dem, som syntes, at han lavede et dumt valg, da han sagde farvel til Astralis, tog fejl. North og Kjaerbye mødte landsmændene i finalen, og her løb løverne med sejren.

Det var en længe ventet optur for North, men det ville gå hen og være den eneste i et par år, da holdet begyndte at få ringere og ringere resultater, som førte til den ene og anden udskiftning på holdkortet.

Ude på ubestemt tid

Kjaerbye og Norths resultater ændrede sig ikke meget gennem 2019, da holdet for det meste blev elimineret fra turneringerne i enten gruppespillet eller kvartfinalerne. 

Den nu 22-åriges seneste optur i North-trøjen fandt sted i slutningen af året, hvor holdet sikrede sig sejren til Dreamhack Open Sevilla. Efterfølgende kom den dårlige form dog lige tilbage.

I midten af marts kom det også frem, at Kjaerbye havde døjet med nogle helbredsmæssigeproblemer, som gjorde, at han blev bænket på ubestemt tid, så han kunne komme sig og få det bedre.

Kjaerbye vendte aldrig tilbage i trøjen, da han blev fritstillet et par måneder senere, så han kunne fortsætte karrieren i et nyt hjem. Han nåede at være en del af North i intet mindre end 25 måneder.

Nu peger pilen mod et ophold i FaZe, men det er endnu ikke officielt, så det står ikke helt klart, hvor og hvornår Kjaerbye fortsætter karrieren.

#1(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 10:52
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Han skal nok finde formen igen.
#2(Med 2 svar)
11. august 2020 kl. 11:06
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fed artikel. Glæder mig enormt meget til at se hvor hans næste ophold bliver - jeg må erkende jeg ikke har set det helt store lys i ham siden Astralis tiden, men omvendt har han selvfølgelig heller ikke haft de bedste kår i North - altså med undtagelse af lønnen som eftersigende var høj, selv for North standarder :-)
#10(Med 1 svar)
11. august 2020 kl. 12:45
Sheru
Hvad mener du med, at han ikke har haft de bedste kår i North?
#11(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 12:57
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
En problematisk ledelse, mere eller mindre konstante udskiftninger med spillere der, til tider, vel næppe kan siges at være på samme niveau som netop Kjaerbye (og med et potentiale der ligeledes næppe er på samme niveau).
#3(Med 4 svar)
11. august 2020 kl. 11:16
Madsen
Det er det man for ud af at være en slange

En ødelagt karriere som north har hjulpet ham godt med
#6(Med 3 svar)
11. august 2020 kl. 12:25
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
En ødelagt karriere for en mand der er 22 og står til at spille i FaZe? Ville ønske det var mig der stod med en smadret karriere :D.
#13(Med 2 svar)
11. august 2020 kl. 13:21
Madsen
Ja den er smadret
#20(Med 1 svar)
11. august 2020 kl. 16:20
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Han er en ung mand med kontrakt på et tidligere top1 hold, pt et top10 hold, hvordan vil du argumentere for at det er en smadret karriere?
#22(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 21:51
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
xD
#4(Med 1 svar)
11. august 2020 kl. 11:18
tromlereN
Den helt store vinder er magiskboy. Tak for det kjaerbye.
Bliver spændende at se FaZe nye holdkort.

Hilsen tromlereN
#15(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 13:29
interitium
det er nok det bedste roster move i historien af CS
#5(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 11:26
ROEMER
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Han joiner da faze :)
#8(Med 1 svar)
11. august 2020 kl. 12:31
Jerry
Utroligt hvis de signer ham... Han melder sig syg om 3 mdr. hvis spillet går skidt igen..
#23(Med 0 svar)
12. august 2020 kl. 06:51
b1ng0_o
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
KENNETH??
#9(Med 4 svar)
11. august 2020 kl. 12:39
Djoerup
Jeg syntes at alt det dårlige der skete for kjaerbye efter Astralis er fuld fortjent. Sådan et leave han lavede dengang så har man ikke fortjent andet
#12(Med 3 svar)
11. august 2020 kl. 13:16
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Nej, jeg synes også at alle, der leaver et hold, skal gå ned med stress! Helt enig
#16(Med 2 svar)
11. august 2020 kl. 13:41
Jerry
Nu forlod han holdet på en meget usmaglig måde og i North har han trukket sygdoms kortet.... Dårlig stil.
#19(Med 1 svar)
11. august 2020 kl. 15:29
zyh
Selvfølgelig har det været usmageligt, det er måske også måden. Personligt meldte jeg mig selv ud af et hold engang, tog en pause på et par uge og joinede et nyt (douchebag move). Det var det gamle hold ikke tilfreds med, men de endte med et bedre lineup og slog os endda LAN (karma). Der gik omkring 6 måneder efter første "nedbrud" af min krop, hvor jeg faktisk stoppede med rigtigt at ville fortsætte med CS:GO. Det var for hårdt, presset og de evige nætter. At bruge søndag på pracc fra 10 til 13, for derefter at spille turneringer fra 14.00 til nogle gange 02.00 om natten, for så at tage på arbejde. Det er bare ikke for alle mennesker det her, det er et faktum. Det er heller ikke alle der kan finde motivationen til at fortsætte, når hold konstant disbander eller forlader et hold for noget bedre.
Pointen er at der aldrig er en god årsag for at leave eller forlade et hold, for uanset hvad vil de resterende 4 mennesker sidde tilbage og skal starte forfra. Helbred først, arbejde og sport i anden række. Kjaerbye har helt sikkert haft sine grunde, sikkert udelukkende egoistisk, men man tager konsekvensen af de valg og det har han lært på den hårde måde.
#21(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 17:12
Jerry
Hvad er der blevet af ærlighed og melde ud at man vil noget andet?
Hans motiv for skiftet var at skade Astralis og hans smil i deres præsentation af ham, siger alt om ham.

At ofre sine "venner" på den måde fatter jeg ikke... Aldrig.

Men gl til ham, måske han har lært af sine handlinger...
#17(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 14:00
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Han er en spiller/person som deler vandene. Personligt håber jeg, at han kommer til Faze og får succes. En dansk spiller i det power house, vil være alt for fedt
#18(Med 0 svar)
11. august 2020 kl. 14:06
csl
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 16
Så blev det officielt; Kjaerbye til Faze.

Kilde: twitter.com/FaZeClan/status/1293155292054802432
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.