Brehze fra Evil Geniusus har været det seneste offer for visum-problemer.

Esport-visum introduceres i Tyskland

Et stort skridt i kampen mod de efterhånden velkendte visum-problemer for esport atleter, er i går blevet taget i Tyskland.

Vi har set det gang på gang; spillere eller endda hele hold der står med visum-problemer, umiddelbart inden en turnering.

Senest skete det til EPICENTER for få dage siden, hvor Brehze først kom til turneringen efter første spilledag var slut.

Til ELEAGUE Major 2018 i Boston, hvor Cloud9 vandt, var det et helt hold som aldrig kom afsted, det var den knap så populære udgave af 100Thieves, der dengang bestod af blandt andet HEN1, LUCAS1 og kNgV. De nåede ikke få styr på visum i tide og det endte med de blev erstattet af et Challenger-hold.

Men i Tyskland håber de nu, at det kan være fortid. Her blev der nemlig introduceret et dedikeret esport-visum i fredags. Fra og med foråret 2020, kan professionelle eport atleter fra ikke-EU lande, nemmere få tildelt et permanent visum i forhold til deres kontrakt. 

Den tyske regering godkendte nemlig ændringer til den nye Skilled Immigration Act, der er en lov, som gør at kvalificeret professionelle nemmere kan komme til Tyskland og få ophold og arbejde. 

Hans Jagnow, der er præsident for ESBD (eSport-Bund Deutschland) udtaler på deres hjemmeside:

“Det tyske esport-visum vil være en stor fordel for turneringer i Tyskland. Vi er det første land til at etablere et dedikeret visum til esportsudøvere. Især når der forventes at blive afholdt endnu flere store turneringer i Tyskland. Vi håber at denne udvikling kan blive et eksempel for andre lande. Visum betingelserne for esportsudøvere bør være ens verden over, så der er nem adgang til turneringer og ligaer for spillerne verden over.”

Vores målrettede indsats over de sidste to år, har endelig givet kontant betaling ved kasse 1. Visum-problemer til turneringer i Tyskland vil nu være fortid. Den uforbeholdne blåstempling fra den tyske regering, er et vigtigt signal til den nationale og internationale diskussion om esport.“

Visse krav skal dog være opfyldt, for at man kan ansøge om det nye tysk esport-visum:

  • Minimum 16 år.
  • En vis løn
  • En bekræftelse om den professionelle aktivitet af det forbund der er ansvarlig for esport ~ en kontrakt.

I Tyskland bliver der ofte afholdte store europæiske ligaer, så som League of Legends EU Championship og PUBG EU League, såvel som de store internationale turneringer i form af ESL One i Cologne og Hamborg.

Det amerikanske U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) er dog også begyndt at godkende P1 visum, til esport atleter. Det gives normalt til atleter og internationalt anerkendte kunstner- og underholdningsgrupper, der rejser ind i USA for at deltage i internationalt anerkendte begivenheder, for en amerikansk arbejdsgiver eller en international arbejdsgiver, der arbejder gennem en amerikansk agent.

Esport-visummet forventes at kunne tages i brug fra marts 2020.

#1(Med 0 svar)
21. december 2019 kl. 08:49
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Umiddelbart virker det som en god løsning.

Det eneste problem, som jeg ser det, er, at spillere skifter hold konstant og hold opstår og lukker i tide og utide. Men det skal jo ikke tage noget fra Tyskland, som i den grad forsøger at imødekomme esporten.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.