Tilmelding til POWER Ligaen lukker
04D : 00T : 40M : 13S
Der er sket en del med gla1ves arme på to år. (Foto: HLTV og Astralis)

Stort interview med gla1ve om fysisk træning og mental balance

Astralis' taktiske dirigent vil ikke fortælle andre, hvordan de skal træne og holde sig sunde, men han er ikke i tvivl om, at det er rigtig vigtigt, hvis man vil præstere.

I oktober 2016 faldt en stor handel mellem to danske hold på plads, da gla1ve skiftede til Astralis fra Heroic, og siden da er det blevet til intet mindre end 16 trofæer, fire Major-sejre samt titlen som verdens måske bedste ingame leader.

gla1ve og Astralis har ikke set sig tilbage siden handlen, og gla1ve skulle sågar kun bruge tre måneder på at føre det danske hold frem til det første Major-trofæ.

Forklaringen på Astralis' store succes, der af mange omtales som historiens bedste og mest dominerende hold nogensinde, kan være den såkaldte 'Astralis Performance Model', der sikrer, at spillerne konstant kan præstere på højeste niveau.

Den præcise opskrift ligger naturligvis ikke offentligt tilgængeligt, og det kommer nok til at koste rigtig mange penge, hvis man vil købe den, men i det store hele handler det egentlig bare om en sund livsstil.

Jeg har egentlig tidligere altid været i rigtig god form, især da jeg spillede fodbold på relativt højt plan som ungdomsspiller. Så tog gamingen over, og det var først, da vi i Astralis begyndte at arbejde struktureret med hele vores performance-kultur, jeg for alvor kom i gang igen. Selvom det tog lidt tid for alle at vænne sig til, er det egentlig simpelt nok: Det handler om, at være den bedste udgave af dig selv både på serveren og privat, og som spiller bliver man bare bedre, når man har det godt fysisk og har større udholdenhed og en klar hjerne, siger gla1ve til Dust2.dk

Den 24-årige verdensstjerne fortæller også, at træningen og kosten har gjort, at han også har det bedre, når gla1ve pakkes væk, og han i stedet bliver Lukas Rossander.

Privat betyder det selvfølgelig noget, at man har det godt med sig selv. Det kan man få på mange måder, men for mig er der ingen tvivl om, at det at være i god fysisk form betyder noget.

Astralis gik forrest

Da RFRSH, selskabet som tidligere ejede Astralis, først begyndte at tale om den såkaldte 'Performance Model', var det i en tid, hvor CS:GO i sin nuværende form med fyldte arenaer og lønninger i millionklassen på årlig basis stadig var på et tidligt stadie.

I dag har stort set alle professionelle hold fokus på rigtig kost og motion, men det var Astralis, som gik forrest.

Man kan gøre rigtig meget for sig selv og sine præstationer i spillet – uden for serveren. I starten grinede folk måske lidt, når vi talte om, at man bliver bedre af at spise og leve sundt, men i dag er der ikke så mange, der tvivler mere, siger gla1ve.

Astralis er det mest vindende hold i Major-sammenhæng, CS:GO's svar på VM, så det er svært at kritisere Astralis' tilgang til kost og motion, og kaptajnen er da heller ikke selv i tvivl om, hvor meget det betyder, for det har han jo mærket på egen krop.

Når man som vi har turneringer og dage, hvor vi spiller 6-7-8 timer af gangen, gør det en målbar forskel, at hjernen og kroppen er klar fra start til slut. Du kan koncentrere dig længere, reagere hurtigere i længere perioder, tænke klarere når du skal analysere det, der sker i kampen, og du kommunikerer mere præcist og uden at blive for følelsespræget, når din krop har energi og er i balance.

gla1ve fortæller også, at de i Astralis har meget fokus på at spise og drikke det rigtige både før, under og efter kampene, for spillernes blodsukker skal være stabilt, så det nytter ikke noget bare at indtage en masse sukker på én gang.

Ydermere påpeger den danske stjerne, at det at have fri også har en stor og vigtig betydning for spillernes mentale tilstand.

Det handler også om, at få tid til at slappe af, tid til at se venner og familie og kan man sige, at få ilt til hjernen. Vi har tidligere i år valgt at springe nogle turneringer og endda træninger over, for at give spillerne tid til at være sociale, komme ud eller bare slappe af. Den slags er måske svært at måle på kort sigt, men det gør en stor mental forskel.

Skal ikke fortælle andre, hvordan de skal leve

Der er ingen tvivl om, at gla1ve mener det, når han fortæller, at Astralis' tilgang til motion og kost har været en vigtig faktor i at gøre holdet til et af de bedste nogensinde.

Det er dog ikke bare så simpelt som at få et træningsprogram, man følger et par gange om ugen, for det er en livsstil, man skal leve efter, og så er det ifølge gla1ve ikke så vigtigt, hvordan man træner - bare man gør det.

Det er jo en del af en generelt sund livsstil, så der er andet end bare et træningsprogram. Om du træner to timer eller tager en 20 minutters løbetur hver dag betyder ikke lige så meget, som hvis du slet ikke gør noget. Jeg er ikke den, der skal fortælle andre, hvordan de skal leve, men jeg er stensikker på, at vores tilgang til at leve sundt, at bevæge sig, mental sundhed, det vi spiser og drikker og at vi får restitueret – det er medvirkende til, at vi er blevet bedre som hold og som enkeltspillere, siger gla1ve, da vi spørger efter hans træningsprogram.

Selvom den 24-årige dansker ikke helt vil ud med, hvordan programmet ser ud, åbner han alligevel lidt op efterfølgende, men han slår fast, at det ikke er så vigtigt, hvordan man gør det.

En træningsdag for mig vil enten byde på motionstræning med løb og cykling eller core træning. Det er vigtigt at veksle og give musklerne ro mellem træningerne, så hvis jeg for eksempel har en dag, hvor jeg bruger meget tid på bryst, biceps og forlår, vil jeg typisk give de muskelgrupper en pause og træne ryg, triceps og baglår dagen efter. Men som sagt – det handler om at afveksle lidt, så du ikke ender med at kede dig ihjel i fitness centret.

I Astralis sørger spillerne for at træne sammen, så de på den måde også får et tættere forhold, og når de er til turneringer står de typisk op og spiser morgenmad, hvorefter de træner sammen. Det giver ifølge gla1ve en helt anden energi i løbet af dagen.

Næste gang gla1ve og Astralis skal i kamp bliver på hjemmebanen i Royal Arena i den kommende weekend. De første kampe spilles backstage om fredagen, mens der om lørdagen venter 12.000 fans i en udsolgt arena.

Faktaboks

Navn: Lukas "gla1ve" Rossander

Alder: 24 år

Tidligere hold: Anexis, Western Wolves, 3DMAX, Copenhagen Wolves, CPLAY, Team X, Heroic

Rating: 1,01

Bedste år: 2018

#1(Med 0 svar)
28. oktober 2019 kl. 16:19
Kjasper
Dust2.dk Caster
Rigtig godt og spændende interview!
#2(Med 0 svar)
28. oktober 2019 kl. 17:19
RAMGIBBOVS
Andre hold der mangler en fitness coach? Så jeg åben for tilbud
#3(Med 0 svar)
28. oktober 2019 kl. 17:22
sn0lle
Interessant læsning
#4(Med 6 svar)
28. oktober 2019 kl. 19:38
atephon
"I dag har stort set alle professionelle hold fokus på rigtig kost og motion, men det var Astralis, som gik forrest."

Mindes Vesslan havde samme teori for små... 15 år siden?
#5(Med 0 svar)
29. oktober 2019 kl. 03:13
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Fordi Vesslan er et hold? han var jo bare en individuel spiller som ingen relevans har for scenen mere.

Så forstår godt hans udtalelse.
#6(Med 4 svar)
29. oktober 2019 kl. 09:17
xone
NiP v2 var egentlig det første hold, hvor jeg kan huske at de aktivt gik ud og sagde "Vi har fysisk træning for vores spillere, og i skal spise ordenligt"

Både HeatoN og walle er nok forholdvis glade for den beslutning i dag.

Jeg erindrer dog ikke andre hold, som aktivt har udtalt at fysisk træning var en del af rutinerne :(
#7(Med 3 svar)
29. oktober 2019 kl. 14:58
myhre
Det har f0rest nok glippet lidt..
#8(Med 1 svar)
29. oktober 2019 kl. 17:34
wadion
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Er det derfor du altid har været så god til computerspil? Fordi du har store overarme og går op i din kost?
#9(Med 0 svar)
29. oktober 2019 kl. 22:07
myhre
Mikkel.. Jeg bliver så træt..
#10(Med 0 svar)
30. oktober 2019 kl. 08:53
xone
Kan ikke se hvad f0rest har med det hele at gøre :/
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.