Bag om CS:GO Danmark Ligaen

Vi har sat os på en café i solen i Odense for at få perspektiv på en af mændene bag Danmarks største elite liga.

Broken block

Siden Daniel “Dalle” Sørensen grundlagde CS:GO Danmark tilbage i December 2013, er Jacob “SiliciuM” Rasmussen blevet en grundpille i CS:GO Danmarks rivende udvikling. 

Jacob Rasmussen er 26 og bosat på Frederiksberg i Danmark, men kommer oprindeligt fra Vejle. Når han ikke læser på universitet eller passer dagsjobbet som er hos take-away giganten Just-Eat skifter han til sit persona SiliciuM og jonglerer store summer og firmaer mens han dyrker sin store passion til CS:GO.

Fortæl om din egen baggrund? Har du været med i projekter/hold i 1.6 og CSS?

Mit gamerliv er ikke videre spændende, jeg har spillet CS, siden 1.5, men må nok indrømme, at jeg aldrig blev den store stjerne, som jeg selv mente jeg var. Jeg har aldrig været inde omkring større hold eller lignende, det er egentlig først nu her, hvor jeg er blevet aktiv, i form af at have trådt med ind som en del af CS:GO Danmark. Så lige nu står jeg for alt den primære kontakt, som CS:GO Danmark har til sponsorer og samarbejdspartnere, hvilket efterhånden er begyndt at blive en lidt omfattende opgave, men bestemt en positiv en af slagsen.

Hvad var formålet og målet i begyndelsen? Hvordan har det ændret sig i forhold til i dag?

Oprindeligt var det en facebook gruppe, som skulle samle en gruppe mennesker, der havde en fælles interesse for et computerspil, ligesom der findes tonsvis af andre facebook grupper der gør. I starten tror jeg ikke, man havde ambitioner for CS:GO Danmark, da det var et rent hygge initiativ. Men efterhånden som gruppen voksede og blev større med hastige skridt, kunne Dalle godt se, at der var brug for mere struktur og flere folk til at drive det. Så i marts 2015 blev CS:GO Danmark dannet, som en frivillig forening med generalforsamling og alt hvad der sig hører til.

Nu til dags fungerer gruppen som det største gamer community på Facebook her i Danmark, og med det, følger der et ansvar, da gruppens primære objekt hedder, at fremme eSport i Danmark med speciel fokus på CS:GO. Så målet om at gøre dette har ikke ændret sig, men det skal da ikke være en hemmelighed, at på et tidspunkt, når scenen er fasttømret, har alle vel en interesse i, at måske kunne leve af deres hobby.

Mit personlige mål for gruppen er, at den bliver grundstenen for, at Danmark får en bæredygtig kultur indenfor CS:GO, at vi får en daglig professionel scene, som er på niveau med fodbold hvad angår tilskuere og sponsorer. Det er en ambitiøs drøm, men er slet ikke i tvivl om, at det godt kan lade sig gøre.

Beskriv en typisk arbejdsdag.

I øjeblikket er min arbejdsdag i høj grad præget af mine hobby, som er CS:GO Danmark. Jeg arbejder almindeligt ude ved Just-Eat på fuldtid, hvor jeg har ansvaret for den daglige drift af vores kundeservice i Danmark og Norge. Men selv når jeg er på arbejde, har jeg af og til ting relateret til CS:GO Danmark, som kræver, at jeg håndterer disse i arbejdstiden. Heldigvis er det en fremragende arbejdsplads, som giver plads til udfoldelse, og som fuldt ud støtter projektet, da de også aktivt er sponsorer på det. Så når jeg har fri ud på eftermiddagen, smutter jeg hjem, tænder computeren, og begynder på mit andet arbejde/hobby, som er CS:GO DK. Der er forskellige ting i forhold til mailkorrespondancer med sponsorer og partnere, mens jeg af og til også lige caster en kamp i CS:GO ligaen, hvis der nu lige mangler en mand. Så bliver det meste af aftenen egentlig brugt på at koordinere med resten af bestyrelsen, samtidig med, at vi får svaret alle henvendelser omkring vores forskellige projekter. Det hænder da også, at jeg nogle gange ser tv, men burde nok efterhånden bare afmelde tv-pakken, da tiden egentlig ikke tillader det!

Broken block

Efter lanceringen af CSGO Danmark Ligaen har CSGO Danmark også annonceret deres hidtidige største satsning, Power LAN. Med over 150.000 kr i præmiepenge og store drømme er vejen banet for et nyt større dansk lan.

Hvad skal vi forvente af Power LAN?

I skal forvente, at POWER-LAN, bliver et event, som favner bredt for de almindelige gamere og har turneringer for disse. Men samtidig at det skal være en grundsten for at udvikle “elite” holdene i CS:GO herhjemme. Det bliver et event, hvor man kombinerer tilskuerdelen ved eSport, med den traditionelle LAN forståelse, men det bliver et, som udelukkende er for den danske scene, da vi trænger til at løfte denne og har kæmpe potentiale herhjemme.

Copenhagen Games får en del kritik for netop at favne bredt og spille på 2 heste; nemlig hygge og elite. Hvorfor er det, Power LAN får succes hermed?

Jeg var selv til Copenhagen Games i år, faktisk for første gang, hvor jeg egentlig hyggede mig gevaldigt. Men det jeg tror er, at det at Copenhagen Games snart har eksisteret en del år efterhånden, og de har altid, også internationalt, været et anerkendt event. Men det er ligesom om, at scenen vokser væk fra eventet, kontra at man har svært ved at følge op med de helt store præmiepenge, som topholdene i verden kræver. Jeg tror stadig godt man kan kombinere Lan-delen, og det at have en “stor” turnering, men udfordringen ligger i, at den store turnering skal være en tilskuersport, og mange af de folk man ønsker foran scenen, ville sidde ved deres PC. Så der kan være et planlægningsaspekt i det, i forhold til, at man selvfølgelig gerne vil have den her hypede stemning foran scenen. Men derudover havde jeg da håbet, at Copenhagen Games havde vokset endnu mere - især på præmiesiden - således, at de kunne have trukket de helt store internationale hold med ind. Power-Lan adskiller sig på det punkt, at vi holder det helt dansk. Vores første prioritet er ikke, at trække store internationale hold ind. Vi skal vise danskerne, og det danske erhvervsliv, at der er en sport indenfor CS:GO, og det skal være i rammer, hvor en 13 årig selv kan komme ud at prøve at spille, og møde nogle af hans helt store idoler. Men jeg tror hvis man skal op i den liga, som Copenhagen Games gerne vil være i, hvad angår at være et rigtig stort internationalt event, så skal man måske kigge mere på, at det i højere grad er et "spectate" event. Jeg syntes konstellationen mellem de to ting virkede udemærket, men det afhænger også af, hvad målsætningen var da man planlagde eventet. Grundlæggende havde jeg det fedt derude og syntes det var nogle super gode dage, bare noget crap, at alle de danske hold røg ud tidligt. Det er vi sikre på, at det ikke sker til Power-Lan :D

Hvordan opstod samarbejdet med Power?

Vi havde egentlig kørt en “Cashtour” i samarbejde med JUST EAT, som så et potentiale i eSport. Da vi havde gennemført det med bragende succes, konstaterede vi, at scenen hungrede efter turneringer, hvilket selvfølgelig gav os blod på tanden. Vi lagde derfor en plan over, hvem vi ville forsøge at indgå samarbejde med. Power var vores første bud, så vi sendte dem en meget omfattende mail med alt vores statistik, historik osv. Dagen efter blev jeg kontaktet af salgsdirektøren Jess, som så et kæmpe potentiale i eSport og samtidig i os som forening. Det bragte vores forening, og de ting vi kunne gøre for eSport i Danmark, til et helt nyt niveau, at Power ønskede at samarbejde med os, for de kom med nogle midler, som gjorde at vi kunne starte ligaen.

Kan vi forvente mere fra jer to fremadrettet?

Lige nu har vi et kanont samarbejde med Power, og vi nyder rigtig godt af hinandens kunnen. Scenen kommer helt sikkert til at se mere til samarbejdet med CS:GO Danmark og Power. Power-Lan er kun starten og vi har allerede flere ideer og projekter som vi arbejder med. Men lige nu kører vi stadig en liga, og arrangerer det her ganske store event, så vi vil også gerne være sikre på det bliver en succes og at tingene bliver fulgt til dørs, således vi ikke åbner for nogle ting, som ikke bliver fulgt til ende.

I samarbejder ligeledes med eOddset. Arbejder det ikke mod jeres principper omkring spil/gambling?

Vi er jo ret notorisk kendte for, at vi ikke accepterer gambling på vores side, ej heller opslag eller lignende omkring dette. Vores grundlæggende holdning er, at som den store forening vi er blevet, føler vi også et ansvar. I det ansvar tillægger vi også, at vi ikke kan bakke op om unge mennesker, som sidder og gambler med skins og andre ting, til mange tusind kroner, uden at have en egentlig forståelse for dette. Grunden til at vi gerne ville samarbejde med eOddset, er fordi i modsætning til alle andre, så er det dansk funderet og med nogle skrappe regler og systemer, som modarbejder at mindreårige kan spille hos dem.

Derudover er vi vanvittige glade for samarbejdet med eOddset, da de bringer en ny dimension til de ting, vi kan foretage os, og de helt klart er en af grundstenene for, at vi kan bringe ligaen videre. De har en stor interesse i, at vi opnår noget fast og stabilt her i Danmark, således at scenen vokser og bliver en almindelig sportsgren, på linje med mange af de traditionelle sportsgrene.

Det er ikke længe siden I lancerede CSGO Danmark liga. Er I tilfredse med det nuværende forløb?

Lige siden vi begyndte overvejelserne omkring hvad næste projekt var efter Cashtour, var det vores drøm at lave en liga. Tankegangen kom ud fra, at efter vores overbevisning, så mangler den danske scene stabilitet. Vores håb med ligaen var, og er stadig, at den kunne skabe fundament for, at hold blev sammen i længere tid, og arbejdede på at blive en enhed, frem for bare at skifte ud med det samme, når det mindste går galt.

Der er super mange ting vi er tilfredse med. For det første, at vi har haft så stor en tilslutning. 92 hold tilmeldte sig på tværs af de tre ligaer, hvilket er helt fantastisk.

Hvad vi er knap så tilfredse med er selvfølgelig, at vi har set et frafald med hold, som er gået i opløsning eller har skiftet spillere. Men kigger vi på antallet af frafaldne hen over alle turneringerne, så er tallet mindre end hvad vi forventede, så vi er stadig positive og tror, at vi har fat i et rigtig koncept, ihvertfald overordnet set.

Kan I allerede nu pege på forbedringer til næste sæson?

Vi lytter til alt kritik vi får og alt feedbacken. Meget at kritikken går på, at ligaen kører i for lang tid, at de simpelthen skal spille for mange kampe kontra de præmiepenge der er på spil, så er det selvfølgelig muligt, at vi skal overveje formatet.

Vi har ikke endelig evalueret på ligaen, da den første ikke er færdig endnu. Noget andet, som vi bestemt ønsker at adressere, er, at få bedre dækning af kampene. Vi skal i højere grad kunne vise flere kampe, da det så simpelthen får en større eksponeringsværdi og vil kunne trække flere seere samt sponsorer.

Hvordan har I det med at de store hold melder fra? Hvad kunne det betyde, hvis de deltog?

Det at de store hold melder fra betyder selvfølgelig, at vi ikke får lige så mange viewers, som hvis de havde spillet. Havde de bakket op om ligaen ihvertfald den første sæson, så havde vi nemmere kunne lave “proof of concept” i forhold til de sponsorer, som er involveret, ved at vi havde haft meget større eksponering og så havde det helt naturligt, også kunne afføde større præmiesummer til den næste liga. Det havde naturligvis været en drøm, at de havde bakket op om et dansk initiativ, men vi klarer det også helt fint alligevel, det betyder bare i høj grad, at vi ser en del af de hold som ligger lige under eliten, og der er bestemt noget fremtid, i nogle af disse hold!

Har I overvejet at lave ændringer for at få netop disse hold med? Skal vi regne med at se Astralis i sæson 2?

Jeg tror næppe vi ser Astralis deltage i ligaen, som den er lige nu. Der er simpelthen for store penge på spil i udlandet til, vi kan konkurrere med det lige nu. Vi håber, at vi får dem at se til Power-lan, for det vil betyde sindssyg meget for den danske scene, og det CS:GO Danmark kan gøre fremadrettet for scenen, hvis de bakker op om det.

Mener du, Astralis bør tage et større ansvar for dansk CS:GO?

Astralis er en magtfaktor indenfor CS:GO i Danmark men også i verden. Der vil aldrig være en finger, at sætte på det arbejde, især Byskov har gjort for den danske scene. Manden har om nogen, lagt blod sved og tårer i, for at komme dertil hvor han er idag og har hjulpet scenen utrolig meget, også ved de sure tjanser til Lan’s osv. Men Astralis står også i den situation, at de er en forretning, som selvfølgelig skal køre rundt, men de har den unikke mulighed, netop grundet deres position, at de kunne booste den danske scene. Der er ingen tvivl om, at deltog de til f.eks. Power-Lan, ville det jo have massiv betydning for de sponsorer, som overvejer at springe med. Jeg ved personligt fra flere forhandlinger, at de kan være det som tipper bægeret til, at en aftale bliver rigtig god, fordi markedsføringsværdien for et event som Power-Lan, bliver bare meget større. Det ville også betyde, at så er casen til året efter så meget bedre, når man skal køre eventet igen og det ville kunne gøres endnu større. Men igen det her er nyt og det er svært at overbevise sponsorer, men her er Astralis helt sikkert en faktor som kan hjælpe.

CSGO Danmark er i dag en forening. Hvilke styrker giver det jer?

Det giver os nogle fordele, når vi er i dialog med f.eks. sponsorer eller offentlige myndigheder. Hvis de aktiviteter vi laver, er til gavn for alle, kan vi f.eks. søge støtte til dem. Det har vi dog ikke gjort endnu.

Derudover, så tror vi på demokratiet i en forening. Vi vælger bestyrelsen ind ved flertal, og hvis der er andre, som har gode ideer, eller kan gøre det bedre, så vil der jo også kunne foretages ændringer. Vi er ikke egenrådige og tror langtfra, at vi ved alting, så vi hylder alle, som ønsker at bidrage.

Broken block

Som forening må der også være ulemper, da det ofte kan få et præg af fritidsaktivitet.

Lige nu er det præcis dét; en fritidsaktivitet for os allesammen. Men netop, fordi vi er en frivillig forening, så ved vi også, at de folk vi har med lige nu, gør det på grund af deres lidenskab for eSport og ikke fordi økonomi er et incitament. Vi kan også se, at vi derfor lykkedes med at lave nogle mega fede ting for scenen, fordi vores indgangsvinkel netop ikke er for egen vindings skyld.

Mange gode initiativer i CS:GO er startet ved frivillighed og godt mod. Problemet bliver at holde tingene kørende, når det bliver hverdag og glamouren går af. Hvordan holder I dampen oppe i adminstrationen i CSGO Danmark ligaen?

Heldigvis, så er vi en forening med mange medlemmer og der kommer hele tiden nye kræfter til.  Vi supplerer hinanden super godt, og hvis vi står i den situationen, at en part er udbrændt, eller skal bruge en pause, har vi stortset altid andre, som kan tage over. Vi er ikke en enmandshær, vi er mange og vi bliver kun flere. Lige nu kører vi selvfølgelig mest på koffein og hype over alle de ting vi har gang i, men vi brugte også tiden på det før, at alt det her skete. Vi har taget et stort slæb, med alle de sure opgaver og nu kommer vi til punkterne, hvor vi kan lave nogle af de ting, vi har drømt om rigtig længe.  Derfor går dampen ikke af os foreløbig, og skulle det ske, vil vi altid have opbakning fra flere engagerede folk!

Hvad mangler I for at blive en bæredygtig forretning, og er det overhovedet noget I sigter imod?

Lige nu er tanken ikke at være en forretning, men det vil kræve, at vi får CS:GO ind som en hverdagsting, på niveau med f.eks. fodbold eller lignende. Det kræver, at det bliver anerkendt, som noget normalt i en hverdag, at være fan af. Noget man ser i fjernsynet.

Vi er kommet et godt stykke hen imod den tankegang, men erhvervslivet mangler stadig, da de fleste ikke helt har set potentialet endnu. Det hjælper på det, men vi er langt fra i mål.

Når det sker, vil der måske kunne udbetales honorarer for udført arbejde, f.eks. i forbindelse med afholdelse af ligaer.

eSport Danmark har i mange år arbejdet med denne foreningstankegang. Mener du personligt, at denne er vejen frem?

Jeg tror personligt, at der er noget omkring tanken med, at man har en overordnet forening i Danmark. Men tilgangen til at skabe dette, kan ikke ske på samme måde, som at DBU er paraply organisation for fodbold. Foreningstilgangen er god i forhold til at aktivere større mængder af mennesker, men jeg tror på sigt, at det kræver en virksomhed eller et selskab, som har et overordnet overblik over ligaer, turneringer osv. Der mangler en overordnet styring, som samler det hele, og lige nu prøver CS:GO Danmark, at være den enhed, ihvertfald indenfor CS:GO. Ligaen er det første skridt, og der er mange learning points i den, men grundtanken tror vi er rigtig for stabiliteten. Det optimale ville jo være, at have en liga, tilsvarende superligaen i fodbold, hvor man kunne ende med tv-penge til holdene osv. Det er næste step i processen, men vi har et lille stykke vej derhen endnu.

Hvad mangler I, før I kan blive dette samlingspunkt?

Jamen jeg tror egentlig, vi er tæt på at kunne administrere den del, men scenen i sig selv mangler seriøse foreninger, som skaber rammerne for de her hold, og som sikrer stabilitet. Jeg ved, at flere sportsklubber overvejer gaming, som et supplement, netop for at skabe nogle overordnede rammer og tilføje den her rigtige klubfølelse. Jeg tror, når vi rammer det punkt, at man føler et tilhørsforhold, så vil vi kunne danne rammerne, for f.eks. en liga, eller fælles turneringer, på baggrund af, at man måske havde et mindre medlemsgebyr pr. klub, som så sikrede, at man altid havde en turnering, som blev afviklet.

Hvordan forholder du dig til eSport Danmark? Ser du det som et demokratisk initiativ?

Jeg er faktisk ikke bevidst om, hvordan de er stiftet, eller hvorledes de kører deres organisation. Så vidt jeg er orienteret, afholdte de generalforsamling under Copenhagen Games, men jeg må indrømme, at de ikke fylder meget i min eller CS:GO Danmarks hverdag.  Vi fungerer uafhængigt af dem og har vores egne projekter, men vi arbejder generelt altid sammen med alle, som ønsker det bedste for scenen.

Er de med til at styrke dansk CS:GO?

Jeg ved, at de er meget aktive i forhold til de klubber, der bliver oprettet og vil gerne yde støtte til disse således, at de bliver etableret ordentligt og kommer i dialog med andre klubber, så man kan få fællesskabsfølelsen op at stå. I forhold til CS:GO specifikt, har jeg ikke set nogle direkte initiativer, som har været med til at styrke dette område endnu. Men det er klart, hvis de lykkedes med at aktivere en større del af erhvervslivet og formår at gøre den generelle interesse for eSport større, så vil det jo også helt naturligt, have en indflydelse på den danske CS:GO scene, så det håber vi selvfølgelig lykkedes!

Hvad er i maj 2016 de 3 vigtigste ting for dansk CS:GO?

At der er stor tilslutning til de åbne qualifiers til Power-Lan.

At vores store danske hold, får succes til de internationale events, således at vi kan pushe for at gøre det til en TV-tilskuersport herhjemme.

At der bliver annonceret et forsøg på, at Danmark giver sig i kast med at arrangere en Major i 2017.

Hvad tænker du, at vi skal gøre for at komme endnu længere?

Sørge for, at Power-Lan bliver en succes, og så er næste skridt en Major og en liga med endnu større pengepræmier således, at vi kan gøre scenen og holdene stabile, samt sikre at Danmark forbliver en stormagt, indenfor CS:GO, for det kan blive et varemærke for os i fremtiden!

Jacob “SiliciuM” Rasmussen når lige at tømme sin kop inden telefonen ringer for 3. gang under interviewet. Denne gang svarer han dog. “Denne her bliver jeg nødt til at tage. Er vi færdige her?”

Måske er det starten på et nyt projekt, for den fremstormende forening.

Husk at du kan læse eller genlæse,  sidste uges feature med Frederik "Relation" Byskov lige her.

#1(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 09:49
Anthrax
Super lækker artikel!
#2(Med 1 svar)
31. maj 2016 kl. 09:49
Futte
I love it! Jacob the Superguy!
#15(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 14:25
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
lol
#3(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 09:50
Mentossen
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Lækker artikkel!
#4(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 10:04
Fargo
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Super fed artikel!
#5(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 10:08
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Altid lækkert med lidt læsning om hvad der forgår bag scenen!
#6(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 10:11
zyh
Super fedt med lange artikler, dog blev jeg ikke rigtigt grebet af den, måske fordi man ikke rigtigt har haft nogen form for viden omkring SiliciuM før nu.
Derfor skal der selvfølgelig takkes for arbejdet omkring eSporten og det du har gjort for scenen Jacob, nogle gange er de største spillere ikke til at få øje på før man får en lækker artikel på dust2! =D
#7(Med 3 svar)
31. maj 2016 kl. 10:25
Phy
Tricked
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jacob og resten af CSGO Danmark har gjort et godt stykke arbejde for den danske csgo scene.
Glæder mig helt vildt til Power-Lan. :-)
#8(Med 2 svar)
31. maj 2016 kl. 10:27
Futte
Jo tak! Hvis du har nogle forslag til ændringer eller tiltag vi skal kigge på, så sig til! Vi vil gerne gøre det så godt som muligt!
#9(Med 1 svar)
31. maj 2016 kl. 10:32
Phy
Tricked
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det eneste som jeg mener i skal gøre bedre fremover er produktionen / casting af jeres liga, den har været mangelfuld her i første liga.
#10(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 10:33
Futte
Uden tvivl - Det er også en af vores fokus punkter.
#11(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 11:11
Kasper
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sejt at det lykkedes navnet at få succes.
Vi skulle sgu have satset på Facebook n stuff tilbage i CSGO beta i stedet for gather kanal! :D
#12(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 11:57
luyee
Respekt for at tage den videre fra Facebook gruppe - en skam at gruppen fanger det publikum som den gør.
#14(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 14:24
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det har uden tvivl krævet en masse hårdt arbejde fra alles side. Hvis vi (CS:GO Danmark) ikke havde scenens opbakning til de initiativer vi starter op, så var vi aldrig kommet så langt som vi er idag!

Når vi får vist verden, at der er plads til competitive events på størrelse med POWER LAN, så er der ingen grænse for hvad scenen i fællesskab kan opnå!
#17(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 15:36
LeffeN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Nice artikel ^-^
#18(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 15:57
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
CSGODanmark har virkelig også hjulpet mig igang med give mig CS Kampe fra deres liga.
De er en gruppe super flinke og passioneret mennesker som brænder for eSporten!

Fantastisk læse-stuff :) mere af dette, tak!
#19(Med 2 svar)
31. maj 2016 kl. 19:32
raxtuzz
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
DPL Admin
Super cool interview. Og for satan hvor kunne det være fedt hvis i fik en major til lille Denmark, og hvis det lykkes for jer, så giver jeg en pilsner til dem som kan udtale taktikstativ rigtig første gang ;)
#20(Med 1 svar)
31. maj 2016 kl. 19:57
SiliciuM
Rax, du ved jeg kan udtale det rigtigt første gang ;)
#23(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 22:04
raxtuzz
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
DPL Admin
Hvis det lykkes med en major, så kan du kalde mig Ollihelten og udtale taktikstativ som du vil, du har satme stadig fortjent en bajer eller 2 :P
#21(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 21:57
Aegget
Super fed artikel! masser af viden. :)
#22(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 21:59
stenvang
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Nice artikel og god læsning ;) GJ
#24(Med 0 svar)
31. maj 2016 kl. 22:14
C-LIND
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Bestemt en god artikel! Lækkert lavet :)
#25(Med 6 svar)
1. juni 2016 kl. 09:22
fbyskov
Major deltager
Vinder af ELEAGUE Major 2017
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det er en skam, at der kun er plads til ros på dette site og ikke ris samt konstruktive kommentarer. Det ærgrer mig, og det vil helt sikkert hæmme debatterne. Jeg undlader i hvert fald at kommentere yderligere.

Jacob, du skal dog ik' gå glip af dit ros: Godt arbejde, blev ved!
#26(Med 5 svar)
1. juni 2016 kl. 14:53
zinu
Hvem siger, at der ikke er det? :o
#27(Med 4 svar)
1. juni 2016 kl. 20:51
fbyskov
Major deltager
Vinder af ELEAGUE Major 2017
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Undertegnede. De slettede min kommentar til denne nyhed, hvori der var konstruktiv kritik af arbejdet lagt fra skribentens side. Det er deres site, så de bestemmer reglerne - og det er fair nok, men det går bare ikke i hånd med, hvad jeg tror på. Og det synes jeg er en skam, at det kun er ros-siden, der er plads til. Det er ligesom på XpN i gamle tider, og der var jeg heller ikke fan af det. Det hæmmer debatterne, og om skribenten/admins så hellere vil have, at man skriver direkte til dem i stedet, er irrelevant i min bog.
#28(Med 3 svar)
1. juni 2016 kl. 21:22
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Arh hold nu op. Det var altså stavefejl du påpegede. Dem retter vi selvfølgelig. Dine andre gode forslag står stadig skrevet.
#29(Med 0 svar)
2. juni 2016 kl. 05:06
fbyskov
Major deltager
Vinder af ELEAGUE Major 2017
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Nu stod der lidt mere end at der var stavefejl i nyheden, men fred være med det. Det interessante er, at stien er lagt ligesom på XplayN - og det er nok det, der går mig mest på. Jeg mener, at det vil hæmme debatterne. Jeg så det selv dengang på XpN, hvordan lysten fra brugerne stille og roligt forsvandt, fordi der kun var plads til en slags kommentarer.

(Del1, jeg får en fejlmeddelelse om at "kommentar er for lang" - det bør I fikse).
#30(Med 1 svar)
2. juni 2016 kl. 05:06
fbyskov
Major deltager
Vinder af ELEAGUE Major 2017
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Del 2:
Jeg mener ikke, at nogle kommentarer bør slettes, medmindre de er spam/racistiske eller bryder andre former for god opførsel. Et upvote/downvote system skal nok fjerne tossernes kommentarer. Derudover er det i min bog kutyme, at man skriver "tak, det kigger vi på" i stedet for at slette. Vi gør det samme på vores medier i Astralis, altså kvittere med en "det har vi set, og gør noget ved"-holdning i stedet for en "fuck af, du skal ikke komme med ris"-sletning.

Vi ser bare forskelligt på det, fred være med det - det bekymrer mig bare, da jeg ser et stort potentiale i jeres site, men samtidigt frygter, at det ender som XpN-kommenteringen og den manglende brugerinvolvering.
#31(Med 0 svar)
2. juni 2016 kl. 16:41
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Men det er jo ikke xplayn? Vi kommer fra hltv.org. Vi har aldrig arbejde på eller for xpn.
Jeg synes du lægger alt for meget i det. Og det ærger mig.
Jeg kiggede rigtig længe på den inden jeg skrev noget. Jeg tror vurderingen blev at det ikke var så relevant i forhold til selve nyheden, men at det fx i vores forbedringer tråd gav rigtig meget mening. For du har jo ret.
Jeg håber du bliver hængende!
#32(Med 0 svar)
2. juni 2016 kl. 19:35
qdkthomas
Fedt interview, men for pokker hvor der mange bogstaver og ord, man skal igennem.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.