Opret Log ind
POWER blog: Overraskende høje seertal giver friske kræfter
Nu er der endnu en beretning fra TV SYDs redaktør klar, og i denne omgang tager han os med bag kulisserne i produktionen af de to første kampe i Counter-Strike Mesterskabet.
Skrevet af: Sander    15. marts 2017 08:03      

Nu er Kasper Alstrup, bedre kendt som munkefar, klar med sin anden blog i rækken af velskrevne beretninger og erfaringer fra sit virke som projektleder og redaktør ved TV SYDs Counter-Strike Mesterskab. Denne gang er der fokus på produktionen af de første par shows, problematikker, udfordringer, succeser og meget andet.

”Det værste, der kan ske, er, at de unge synes, at vi er pinlige. Det må for Guds skyld ikke blive pinligt, Kasper.”

Ordene kom fra TV SYDs direktør, da jeg i februar var på mit første besøg i Kolding i anledning af TV-stationens store satsning på e-sport. Da jeg fik den besked, havde jeg samme følelse som en springgymnast, der netop er landet i trampolinen og bare venter på at blive sendt til vejrs. På vej ud i en saltomortale med fuld skrue for første gang.

For da var jeg overbevist om, at TV SYD ikke bare kastede sig ud i e-sport, fordi det kunne være sjovt. De ville lave noget godt for gamerne. Grundstenene til de kommende to måneders ambitiøse projekt var lagt.

Efter jeg havde præsenteret mine ideer, havde jeg med det samme en følelse af, at det endelig var lykkedes at få hul igennem til et etableret medie, der ikke var bange for at slå et stort e-sportsbrød op.

I ugerne efter mødet skulle det vise sig, at projektet endda også fik tilsat lige rigeligt med gær, da vi oplevede, at ambitionerne bare voksede og voksede og voksede og projektet blev større og større.

Sammensmeltning af erfaringer

Jeg kom egentlig ind i projektet på et afbud, men endte med at blive redaktør, da det lykkedes TV SYD at få lov til at købe mig fri fra mit normale arbejde på TV 2 i København.
Målet var enkelt: Der skal holdes en efterskoleturnering i Counter-Strike og kampene skal sendes i fjernsynet.

Det lykkedes hurtigt – i fællesskab med TV SYD – at samle et slagkraftigt hold. Vi har en stærk blanding af dygtige, erfarne kræfter fra TV SYD og en håndfuld danske e-sportsildsjæle. Der er kendte e-sportspersonligheder såsom Andreas ”JERN” Thomsen, Niels ”rizc” Topp til at guide seerne gennem kampene. Derudover kommer Casper ”cadiaN” Møller, Nicolai ”HUNDEN” Petersen og Anders ”Anders” Blume også til finaleshowet.

Her hænger Frank, som har bygget studiet, den sidste lampe op kort før første udsendelse.

Og så er der et solidt hold af folk bag kameraerne og i afviklingen, som sørger for, at hele produktionen hænger sammen. Dem vil jeg præsentere senere.

Travlt med travlt på

De første uger i marts har med længder været den travleste tid, hvor jeg har arbejdet med e-sport. Det siger ikke så lidt, når det kommer fra en mand, der har været til events med Gaming.dk gennem tiden, hvor jeg en enkelt gang var tæt på at få et ildebefindende under et interview og flere andre på vores udsendte hold blev decideret syge af udmattelse.

Men det har været sindssygt sjovt. Det gamle Studie 2 er blevet ombygget fra at være et kedeligt ”voksen-studie”, hvor der hvert fjerde år sendes kommunalvalg, til et topfedt e-sportsstudie. 

Manden, der har bygget studiet fra bunden, hedder Frank. Han er også fotograf på TV SYD. Vi viste ham to billeder. Et billede af studiet fra ELEAGUE Majoren og et billede af studiet fra Dreamhack Las Vegas. En uge senere havde han et færdigbygget studie, som jeg personligt mener, kan måle sig med de studier, vi ser til de store, internationale turneringer.

Her ses studiet i Kolding med JERN og rizc.

Jytte - en levende legende

I ser rizc og JERN foran kameraet. Dem kender I. Rundt om dem har vi et hold af folk, som har ansvaret for hver deres vitale del af programmet. Kristoffer og Frank er fotografer i studiet. I afviklingen – programmets maskinrum – sidder alle vi andre. Lasse jonglerer med replays, Johannes er admin, Mini er lydmand og Server-Anders står for, ja, serveren. Tue er produceren, der trykker på alle knapperne og skifter kameraerne. Bag ham står Niels ”phoinx” Møller som supervising producer, hvor han holder et skarpt falkeblik over hele udsendelsen.

I midten i afviklingen sidder Jytte. En levende legende på TV SYD. Hun er produktionsleder og er som en mor for os alle. Under programmerne klargører hun forskellige grafiske elementer, men endnu vigtigere: Hun sørger for mad til os.

Det er totalt bandlyst at forlade afviklingen under transmissionen. Der er brug for alle mand på dæk, så forlader man rummet uden at cleare det med mig eller Niels, så kan man lige så godt kaste sig under skuden og udsætte sig selv for en smertefuld kølhaling på forhånd. Derfor sørger Jytte for, at vi har en overflod af drikkevarer og sandwiches lige ved hånden. 

Tilbage til Jytte. Hun har aldrig interesseret sig for e-sport, men hun er et godt billede af, hvor seriøst TV SYD tager fænomenet til sig. ”Kan vi ikke prøve en eller anden dag, hvor jeg spiller spillet lidt?” spurgte hun en af de første gange, jeg mødte hende. Hun interesserer sig ikke for e-sport ligesom alle, der læser her på siden – men alligevel ligger der en nysgerrighed og ulmer. Sådan er det overalt på TV SYD for tiden.

Jeg har ikke spillet med Jytte endnu, men kort inden vi gik i luften med det første program, fortalte hun, at hun gladelig havde fået prøvet spillet og fået hjælp til det af en kollega. Hun stoppede dog igen, fordi hun – med sine egne ord – havde skudt dommeren i spillet. Det var en teammate.

”Stand by – ooog værsgo’!”

Det første program fik en halvhård fødsel for præcis en uge siden. Det hele så flot ud, men vi havde serverproblemer, som pressede vores værter til det yderste, da kampen trak ud. Niels og jeg nægtede at gå på pauseskærm. Jeg har altid hadet pauseskærme i e-sport som pesten. Så vi kørte på og forsøgte at træde vande så længe som muligt.

Vi var i luften, så vi ville hellere tage vores seere seriøst og underholde dem bedst muligt frem for at springe over, hvor gærdet er lavest og smide en pauseskærm på.

Her foregår de sidste forberedelser inden første udsendelse.

JERN og rizc gjorde det eminent. De padlede i en sådan grad, at roerne på guldfireren skal være glade for, at de allerede har meldt ud, at de stopper. Undervejs talte jeg løbende til JERN via vores intercom-system og gav ham nye emner at tale med rizc om, så programmet var så kvalificeret som muligt. Da programmet sluttede, smed JERN og rizc sig prompte på gulvet inde i studiet, hvor de lå på ryggen i et minuts tid. Efter fire timers direkte transmission var de udmattede.

Vi udskød vores fyraftensøl, da vi ikke ville fejre noget endnu. Vi ville have en perfekt udsendelse under bæltet først.

Overraskende høje seertal giver friske kræfter

Dagen efter premieren var der godt 30.500 gode grunde til at være tilfreds med vores program. Så mange så med – og det var vi mildest talt pænt tilfredse med.

Men der var ting at rette op på. Server-Anders knoklede på med at fikse serverproblemerne og jeg arbejdede dagen igennem på at finde en observer. Rizc havde både været observer og kommentator, men vi måtte indse, at vi havde brug for en observer.

Sådan ser maskinrummet ud under produktionen.

Vi havde brug for friske kræfter. Valget faldt på Kenneth ”7ri” Nielsen. Han blev en del af holdet onsdag.

Onsdag blev også dagen, hvor vi havde en næsten perfekt udsendelse. Tiden fløj af sted. Serverne var fikset. Observeren gjorde det godt, så Lasse fik mere at arbejde med på replay-maskinen. Alt spillede mere eller mindre perfekt.

Nu er der lagt i ovnen til, at vi i de kommende uger kan finpudse showet endnu mere og dygtiggøre os alle sammen.

Filosofien har hele tiden været, at vi ville lave en amatørturnering for de talenter, der måtte befinde sig på efterskolerne. Men vores fornemmeste opgave har samtidig været, at arbejde med hele projektet på en måde som vi ville gøre, hvis det var en 250.000 dollar-turnering.

Det håber jeg, kan ses og afspejler sig i de programmer, vi sender.

#1 LeffeN
2017-03-15 08:13
Det såå nice men ik for at være nederen eller noget, syntes jeg der skulle være nogle penge præmiere hvis vi har så høje seere tal :D
#2 MrNoOne
2017-03-15 08:18
Du bliver vist i tv knægt... burde være længe nok.. plus at du bliver streamet af nok det mest professionelle hold i DK... vær nu bare glad for det xD
#8 LeffeN
2017-03-15 09:24
Er jeg skam også <3
#4 munkefar
2017-03-15 08:29
Det er en god pointe.

TV 2 regionerne må dog desværre ikke selv smide penge i kassen til sådan nogle ting, da det er et licensfinansieret medie - og der sidder nok en del skatteydere, som ville stejle lidt, hvis de så, at deres skattepenge blev udbetalt som præmier i en computerspilsturnering :)

Det er dog tilladt at hente sponsorer, men projektet har udviklet sig så hurtigt - fra at være "noget TV SYD gerne vil lave et eller andet om" til "nu laver vi det sgu så godt som vi kan med den tid vi har til at nå det i" - så manglen på pengepræmier skyldes snarere det, at ambitionsniveauet for programmerne er vokset så hurtigt, at vi selv er overraskede over resultatet og de høje seertal.

Men du har ret. Setuppet og hele turneringens udtryk indbyder til pengepræmier, men det er der desværre ikke i denne omgang :)
#10 LeffeN
2017-03-15 09:28
Lyder også fair men syntes til næste season/år er der burdes hentes sponsorere sådan der også er præmier til 2-3 pladserne :)
#13 munkefar
2017-03-15 09:42
Enig, men jeg ved endnu ikke, om der kommer flere sæsoner :)

Jeg er kun ansat ved TV SYD til og med den 3. april nemlig.

Men jeg siger det videre til rette vedkommende uanset.
#21 Divi
2017-03-15 14:38
Med en eksplosiv start som det jo nærmest har været m.h.t. seertal og det hurtigt stigende produktions niveau siden dag 1, må man da næsten ku lave et sikkert odds på at set nok kommer til at udvikle sig til et eller andet i den nærmere fremtid. :D
Håber jeg da på. Ikke fordi det nok er verdens bedste CS vi sidder og ser, men Hey, for Danmark for helved! :D
#22 Divi
2017-03-15 14:40
Tror godt, hvis det udvikler dig videre, at sponsorer nok vil kigge lidt ind til at smide et eller andet efter de mulige projekter i fremtiden. Det er et godt step ind mod "ikke-esport" sponsorer føler jeg, som så indbyder til en lang række navne der kunne skyde lidt efter det.
#32 PHedemark
2017-03-28 10:02
I har udviklet en god platform at hente sponsorater ind på though. Specielt når man tager konkurrencen i betragtning på det danske marked.
#33 munkefar
2017-03-29 23:01
Ja, det har du nok ret i.

Jeg skal tilbage til mit almindelige arbejde, når TV SYD-turneringen slutter på søndag - og så vil TV SYD tage stilling til senere, om de vil kaste sig ud i flere e-sportsprojekter, så det kan sagtens være, at deres fokus på e-sport fortsætter, efter jeg stopper.

Men for en sjælden gang skyld ligger der i hvert fald et færdigudviklet e-sportsprodukt at sælge til sponsorer, hvis man vil :) det skal dog siges, at der allerede er nogle sponsorer nu - men de sponsorerer ikke penge, men hjælper med f.eks. computere og skærme til finalen.

Og så er Astralis og North jo også så venlige, at vinderne får lov til at komme på besøg en dag og møde nogle af deres idoler, så det er præmien sammen med titlen og en vandrepokal. Det er jo også et slags sponsorat eller "samarbejde" om man vil :)
#34 PHedemark
2017-03-30 08:51
Der kan man se, det vidste jeg (som sædvanlig) ikke noget om :D
#35 munkefar
2017-03-30 10:46
Datoen for besøget er heller ikke helt fastlagt endnu :)
#5 AlexBorg
2017-03-15 08:34
Syntes jeg i princippet egentligt ikke er nødvendigt. Du ser heller ikke så mange efterskoler som spiller skolefodbold eller andre sports vinde penge i konkurrencer. Så i kan være super glade for at i får sådan en fed turnering så tidligt med e-sport her i Danmark ;)
(Kan være at jeg tager fejl med de efterskole turneringer) :p
#7 str1x
2017-03-15 08:42
Synes også at han skal være tilfreds. Går selv på Vesterbølle Efterskole og vi får ikke lov til at spille den turnering fordi ja - Vesterbølle lægger i Nordjylland hahah. Så de er bare super heldige dernede i Sønderjylland!
#9 Arize
2017-03-15 09:24
Det har du ret i, selv til DM i fx håndbold for efterskoler, der bliver vist på tv, er der heller ikke nogle penge til vinderen. Det hele handler om hædder og prestige
#11 AlexBorg
2017-03-15 09:28
Ya lige præcis :P De får en hel masse opmærksomhed, hædder og prestige for en efterskole... Det ligger bare i folk, at de nuværende CS turneringer kun er vigtige og gode hvis der er penge i dem...
#12 LeffeN
2017-03-15 09:29
Det rigtigt Alex! Vi har også EDU-Cup hvor vi kan vinde en stol med efterskolen!
#14 AlexBorg
2017-03-15 10:03
Ja det faktisk heller ikke en helt skidt præmie :)
#16 ndy
2017-03-15 10:37
ærgerligt tgh tager den igen :D
#23 LeffeN
2017-03-15 18:33
Tjuu vi har ikke nogle fra vores 4. hold med den her gang
#19 dAHL
2017-03-15 11:51
XDDDDDDDD
#3 MrNoOne
2017-03-15 08:21
Latterligt lækkert arbejde i ligger i det her.. Syntes det her er en af de mere lovende projekter, og det har potentiale til noget langt større!

Mesterskab i mellem religioner (Måske endda et RIGTIGT Danmarksmesterskab) - kunne være at nationalt tv kunne trække giganterne til (Astralis/North/heroic)

Mesterskab mellem hele landets efterskoler, med kval spillet på regionernes samlet kanaler, og finalerne spillet på nationalt tv.

amen kunne blive ved, latterligt lækkert initiativ det her!
#24 noche
2017-03-16 18:43
Kunne være fedt med sådan et mesterskab, fx jøderne mod muslimerne, shia mod sunni, så mange episke kampe - jeg er dog ikke sikker på at DF vil have at licenspengene bliver brugt på den slags.

Amen ;)
#25 MrNoOne
2017-03-17 00:28
Slap af en tastefejl... Mener selvfølgeligt Regioner.... :D
#26 noche
2017-03-17 17:05
Ja undskyld, men jeg fandt det simpelthen så sjovt med en tastefejl, der var så langt ude :D
#6 Tazh
2017-03-15 08:40
Jeg er vild med dine blogs, munkefar! Det er så super spændende, at fået indblik i hele det professionelle setup der hører med til at skabe noget så professionelt -- Og så alligevel 'kun' til en 'amatørturnering'. Kæmpe tommel op!
#15 steady
2017-03-15 10:05
Intet overraskende ved at din dedikation og professionalisme betaler sig. Sådan har det altid været ved de projekter, hvor jeg har samarbejdet med dig. De er mange og det er forhåbentlig ikke slut endnu.

Tillykke med succes og flotte seertal - jeg forventer endnu mere! :D
#17 Phy
2017-03-15 11:18
Professionalismen skinner igennem, det er noget af det bedste stream/tv produktion jeg har set i danmark. Det er sjovt uanset hvad Kasper laver så ender man altid med at tænke shit det er fedt.
#18 Miffd
2017-03-15 11:27
THumps up gode blogs
#20 kjemz
2017-03-15 13:16
Super fed blog - det er fantastisk at være en del af. Vi sparker røv igen i aften. Husk at se med :))
#27 ClinT
2017-03-21 13:31
Stor ros for jeres setup igår også :) det er virkeligt professionelt.
#28 munkefar
2017-03-21 17:15
Tak for det :) vi prøver at finjustere løbende efter hvert program.

Nu har vi halvanden uge til at forberede finaleshowet. Det håber vi bliver endnu bedre :)
#29 ClinT
2017-03-21 17:21
Jeg må sige jeg var imponeret af at det var en skoleturnering? Er jeres omkostninger af at opstille lanet store?

Fedt. Jeg glæder mig til at kigge med igen
#30 munkefar
2017-03-21 17:31
Jeg kan ikke sige, hvor store omkostningerne er, men jeg kan garantere for, at ingen andre i Danmark har smidt så mange penge i en lignende e-sportsproduktion til TV nogensinde.

Det skal nok blive forbigået, men lige nu er det den dyreste e-sportsproduktion.
#31 ClinT
2017-03-21 18:05
Hehe ja okay. :D jamen fair. det var bare fordi jeg ville sammenligne med andre events jeg har set. I min optik er det også noget af det mest professionelle jeg har set. :) og derfor ville jeg også sammenligne omkostninger.

Det håber jeg da, men fedt at i sætter ny standart :)
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere