Opret Log ind
mithR: "For første gang i min karriere er det ikke bare en titel"
I et længere interview giver mithR indblik i sin tid i Renegades, og hvordan vi kan forvente at se mousesports udvikle sig.
Skrevet af: Arthrangos    26. november 2020 10:53      

mithR blev en del af mousesports lørdag den 14. november.

Tidligere på måneden offentliggjorde mousesports deres nyeste coach, da danske mithR havde takket ja til samarbejde med organisationen, hvoriblandt karrigan befinder sig.

LÆS OGSÅ
mithR bliver ny coach i mousesports

mithR skiftede dermed klub for tredje gang i år, da han i starten af 2020 var under North, hvorefter han havde en kort periode hos Apeks, og herfra skiftede han til det australske hold, Renegades.

For at få et bedre indblik i mithRs år som coach har vi derfor sat ham i talerstolen, hvor vi  blandt andet kommer ind på hans tid i Renegades, og hvad der helt konkret kommer til at ske i mouseports.

Under Renegades

Tiden hos Renegades viste sig at være en god oplevelse for mithR, da de ambitiøse unge spillere netop er den type spillere, som han ønsker at arbejde med.

Jeg har haft en rigtig god oplevelse hos Renegades. Jeg følte virkelig, at det var et hold, der hungrer efter at komme til events og bevise deres værd, og var virkelig et sted, hvor jeg kunne komme ind og tilføre holdet en masse værdi. De lyttede, var dedikerede og åbne for at prøve nye træningsmetoder af. Jeg har brugt meget af tiden, jeg har haft uden hold, til at re-evaluere min egen tilgang til det at være cheftræner, hvilke værdier jeg tror på, og hvad jeg ikke tror på.

Kulturelt kunne man også forvente, at der er en forskel mellem de skandinaviske og australske spillere, men selvom man vender på hovedet og kan forvente store dyr i toilettet, har mithR ikke oplevet et kulturchok.

Jeg synes ikke, der har været de store kulturforskelle. Den største undren for mig har klart været forskellen mellem, hvor sultne spillerne på de forskellige hold har været. Der har forskellen været enorm, men både Australien, Danmark og Norge er jo vestlige lande, som langt hen ad vejen har de samme værdier. Her i Norden skal vi måske ikke være bange for, at der svømmer en alligator i toilettet, eller at edderkopper er på størrelse med fodboldbaner, men ellers synes jeg ikke, at der har været den store forskel kulturelt. I sidste ende handler det vel også om mine egne værdier som træner, og hvad jeg tror på.

mithR befandt sig i Renegades i fire måneder, og her så vi også holdet vinde adskillige kampe, som med danskeren bag dem blandt andet resulterede i en førsteplads til Perfect World Oceania League Fall 2020. 

Den positive udvikling regner mithR også med, at han ville have kunnet fortsætte med at vedligeholde i Renegades, og selvom han var nødt til at tilvende sig en anden døgnrytme, var resultatet det værd.

Jeg tror, at trænerens vigtigste opgave er at skabe rammer, der sikrer udvikling, og det er jeg god til. At sørge for at skabe lærerige og motiverende rammer, der skaber de bedste forudsætninger for spillerens udvikling. Det gør jeg gennem faste rutiner, forventningsafstemning og tydelig kommunikation. Så jeg tror sagtens, jeg kunne hjælpe holdet med at forbedre sig yderligere, og den feedback jeg har fået fra klubben og spillerne, er også at de har værdsat de principper, taktikker og struktur jeg har bidraget med.

Jeg kunne nok også være fortsat længe endnu. Det var et godt sted at være, med dygtige mennesker omkring mig. At jeg ofte måtte tilpasse min døgnrytme så jeg kunne nå at få 8 timers søvn, når jeg skulle op klokken 02:00, er lidt underordnet for mig. Det kan man ikke brokke sig over, men se som en nødvendig ofring som professionnel.

mithR var en del af Renegades i godt fire måneder, hvorefter mousesports hentede ham hjem.

Manglende tiltro til egen metoder

Skiftet til Renegades kom efter en periode, hvor den 31-årige coach havde mistet tiltroen til sin egen måde at arbejde med spillere på. Hans tid i Renegades fik ham dog til at indse, at hans metoder sagtens kan fungere, og det bliver derfor også de måder, han kommer til at lære fra sig i mousesports.

Min tid i Renegades kom efter en tid, hvor jeg har haft tid til at reflektere over hvem jeg er som træner, og hvad der gik så galt i North. Som person har jeg altid været meget reflekterende over hvordan jeg arbejder, men i 2019 har jeg ikke været god nok til tro på mig selv, mine værdier og de metoder, jeg tror på. Det ændrede jeg i Renegades, og i mousesports har jeg også fået fuld tiltro fra ledelsen og holdet til at skabe den struktur og de rutiner, jeg tror på.

Skiftet fra Renegades til mousesports kommer også til at resultere i langt stærkere modstandere. Derfor har mithR også en idé om, at hans metoder nødvendigvis ikke kommer til at have præcis den samme indflydelse på mousesports, som de havde hos Renegades.

Min forventning er meget den samme, som til Renegades. Nu kan man ikke rigtig sammenligne de to hold, for det er altså bare noget anderledes at spille mod BIG, Astralis og G2, end det er at spille mod Chiefs, AVANT og ORDER. Min indflydelse kan skabe noget ro hos spillerne, og få dem til at arbejde mere målrettet og effektivt, uanset om man spiller tier 1 eller tier 3. De ting, som jeg bidrager med - både taktisk og strukturmæssigt - er lidt afhængige af hvilket niveau man spiller på.

Forventede tilbuddet efter Rejins exit

Tilbuddet fra mousesports kom ikke som en overraskelse for mithR. Så snart mousesports offentliggjorde, at de havde stoppet samarbejdet med Rejin, forventede han nemlig, at karrigan ville tage kontakt, og det fangede den 31-årige coach, som i 2019 viste interesse for den danske ingame leader, da mithR var en del af North.

Da det blev annonceret, at Rejin var blevet opsagt i klubben, havde jeg godt lidt set den komme, at karrigan ville skrive en besked før eller siden. Jeg har haft et godt øje til ham længe, og han var også øverst på min ønskeliste i sidste halvdel af 2019. Vi snakkede lidt frem og tilbage for at finde frem til, at vores værdier, målsætninger og idéer matchede hinanden meget godt.

Derfra er det jo et større puslespil, der skal gå op, men det lykkedes i sidste ende. Jeg nåede også at ringe til Rejin, som jeg i øvrigt har kæmpe respekt for, og fik en snak med ham omkring holdet og hans tilgang til spillerne. Det er jeg stadig taknemmelig for.

LÆS OGSÅ
mousesports afskediger Rejin efter coach bug-sag

ropz er en af de spillere, som mithR fremadrettet skal arbejde med. I 2019 var han den 10. bedste spiller i verden.

Det er ikke længere bare en titel

mithRs titel i mousesports er 'Head Coach', da der udover ham selv også befinder sig en analytiker, som kommer til at hjælpe ham gennem en del af forberedelsen. Det giver samtidig mithR en fornemmelse af, at der er noget mere at leve op til.

Vi har en analytiker, innershine, tilknyttet, som virkelig knokler. Han og jeg arbejder sammen omkring hvilke ansvarsområder, han kommer til at have i den nye struktur, jeg kommer ind med, og samtidig arbejder han med vores manager og sportspsykolog om de tiltag, jeg gerne vil have sat i værk. Så for første gang i min karriere er det ikke bare en “titel”, men rent faktisk noget, jeg skal kunne leve op til.

Ansvarsområderne spænder jo bredt, og der vil altid være mange bolde i luften. Jeg vil hellere have lidt ekstra på min tallerken, så spillerne kan få noget ro hos sig, og fokusere på at være den bedste version af sig selv, end jeg vil lægge for meget på deres skuldre.

mithR har kun haft få dage til at arbejde med holdet, men han har allerede fornemmet hvor, han ønsker at sætte sit arbejdsfokus, og det er holdet også blevet introduceret til.

Mine første dage er gået med at observere hvordan tingene fungerer til træning og i ledelsen. Der er rigtig mange ting, jeg skal sættes ind i, så det er ikke de store ændringer jeg strukturmæssigt har lavet endnu, men jeg har introduceret holdet til de første ændringer, der vil være i måden, som vi kommer til at arbejde på.

Til sidst giver mithR også et indblik på, om han kun skal arbejde med karrigan på det taktiske, men udover det taktiske er hans plan også at arbejde med alle spillerne individuelt.

Selvfølgelig skal der være et godt samarbejde mellem Finn og jeg, og vi skal være gode til at snakke sammen omkring målsætninger, taktisk udvikling, VETO og forberedelse mod de forskellige hold, men jeg skal have et tæt samarbejde med alle spillerne. Alle er en del af holdet, og jeg kommer til at arbejde med spillerne individuelt efter behov.

mithRs næste opgave sammen med mousesports finder sted i på lørdag, når de støder ind i Heroic eller Endpoint til BLAST Premier Fall 2020 Showdown.

mousesports består af:

  • dk karrigan
  • nl chrisJ
  • ee ropz
  • sk frozen
  • lt Bymas
     
  • dk mithR (coach)
#1 wake
2020-11-26 11:30
Fortjent imo. Ham og karrigan skal nok få et godt samarbejde.
#2 Balancemarn
2020-11-26 13:20
Lets goo!!!
#3 unclejakes
2020-11-26 13:31
Fedt interview, men det er gået lidt galt i det sidste afsnit. Heroic spiller mod endpoint 19.30 og vinderen spiller mod mouz lørdag ;)
#4 ClinT
2020-11-26 18:50
Synes T siderne i det taktiske har virket som Mithrs akilles eller i hvert fald hos nogle af de hold han har været indover. Men med en så garvet IGL som Karrigan er det måske heller ikke nødvendigt, og så kan han bidrage med de ting hvor han er stærk og Karrigan måske ikke er ifb. med de ting han selv nævner ! GL
#5 neonthai
2020-11-27 00:18
Som f.eks skulder massage ?
Det holder højst ca. 6 måneder
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere