Tårerne fik frit løb hos SAW-spillerne.

Dag fire: Halvvejs er godt begyndt

Den første af de to europæiske Major-kvalifikationer, RMR A, har nået sin ende.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Der er blevet stille i PGLs studier i den nordlige del af Rumæniens hovedstad, Bukarest. Det sidste opgør i den første af to europæiske Major-kvalifikationer, er netop afsluttet. Og det er dermed slut på RMR A. Vi er dog heldigvis kun halvvejs i denne europæiske RMR. Og halvvejs er som bekendt godt begyndt!

Facit: Otte hold er klar til Majoren, tre hold har fået forlænget deres ophold i Bukarest, frem til Last Chance-decideren, og fem hold, er rejst tomhændet hjem fra Rumænien. Det er slut, i hvert fald med den første del af RMR'en.

Sammenlignet med de foregående tre dage, har der egentlig været stille i studierne det meste af dagen. Fra dagens start var der blot seks hold tilbage. Seks hold, som skulle dyste om tre billetter til Majoren. Og efterhånden, som de tre sidste kampe sluttede, blev der mere og mere tomt i lokalerne.

Mens der stadig var lidt liv i lokalerne, skulle den første af dagens tre dueller stå. Et møde mellem de to russiske hold, AMKAL og 9 Pandas. Det var seizeds mulighed for, at spille sig til sin første Major siden Boston i 2018. Det lykkedes dog ikke for seized, og resten af 9 Pandas-mandskabet, at kvalificere sig til København. I sidste ende viste AMKAL sig, at være for stærke. Og det var i stedet dem, der endte med at snuppe Major-billetten.

Straks efter den russiske duel var overstået, gik dagens anden kamp igang. Et møde mellem fnatic og SAW. Med SAW på en klar mission. Skuffelsen fra RMR’en til Majoren i Antwerpen, for to år siden, skulle vaskes væk. Og det blev den i den grad også! Jeg tænker SAWs eneste forberedelse til denne kamp, bestod i at se opgøret mod Outsiders fra for to år siden, om og om igen.

Det var en fremragende præstation fra det portugisiske mandskab. De udklasserede ganske enkelt fnatic. Og med den magtpræstation som det var, blev de det andet hold i dag, til at sikre sig en Major-billet. Alt imens fnatic, ligesom 9 Pandas, må blive i Bukarest lidt endnu. De skal ligeledes spille Last Chance-kvalifikationen.

Tilbage i denne omgang, var der nu kun én billet til København. Den skulle uddeles til vinderen af dagens, og RMR A's, sidste kamp, Eternal Fire mod BetBoom. Det blev ligesom opgøret forinden, mellem SAW og fnatic, en kortvaring affære. Tyrkerne gjorde kort proces, da de sendte nafany og co. til Last Chance-kvalifikationen med et brag, mens de selv bookede billet til Majoren.

Dermed får vi igen lov at se XANTARES og woxic i aktion til en Major, hvilket altid er en fornøjelse. Det var også de samme to tyrkiske superstjerner, som gik forrest i nedslatningen af BetBoom. Det bliver godt, at se dem på den helt store scene igen!

Ja, så er der egentlig ikke mere tilbage for denne gang. RMR A er veloverstået. To danskere, på to forskellige hold, gik videre til Majoren, mens fire danskere, ligeledes på to forskellige hold, måtte vinke farvel til drømmen om, at spille en Major på hjemmebane.

Det fulde overblik over hvordan RMR A endte, får du serveret lige her. Ligesom vi ligeledes nok skal forklare, hvordan den der Last Chance-kvalifikation (LCQ) er skruet sammen. Indtil da, så kan du se lynstillingen her:

Dagens højdepunkt

Både SAW og Eternal Fire gjorde kort proces i dag. De spillede begge fremragende CS, og satte ganske enkelt deres modstander, henholdsvis fnatic og BetBoom, på plads. Det var virkelig god, velspillet og underholdende CS.

Jeg er gået med Eternal Fires sejr over BetBoom, som du kan se et fyldigt sammendrag af her.

Dagens optur

SAW. Jeg husker deres nedtur for to år siden, hvor de missede Majoren i Antwerpen i allersidste sekund. Det gjorde så ondt på dem. Historien skulle heldigvis ikke gentage sig. Denne gang lykkedes det for dem, at kvalificere sig til en Major!

Med til historien hører det også, at de i løbet af denne RMR, var nede 0-2 efter deres første to kampe. Bl.a. efter et 1-13-nederlag til 9 Pandas i deres anden kamp. De lignede et hold, som var på vej ud. Men med tre sejre i streg, over NIP, Enterprise og fnatic, fik de vendt skuden, og sikret sig billetten til København. Intet mindre end imponerende!

Dagens nedtur

At der ingen danskere var i kamp i dag, men det er både godt og skidt. Til gengæld kan vi glæde os til, at der er en masse danskere, som skal i aktion, når RMR B starter på mandag. RMR B afvikles fra mandag til torsdag, den 19. til 22. februar, efterfulgt af Last Chance-kvalifikationen, som afvikles fredag og lørdag, den 23. og 24. februar.

I morgen er der hviledag i den europæiske RMR, mens den står på mediedag for holdene, der skal deltage i RMR B fra på mandag. Så, på mandag trykker vi "genstart," og begynder forfra med dag ét igen, denne gang fra den anden og sidste af de to europæiske RMR-kvalifikationer. Som sagt, halvvejs er kun godt begyndt!

... og vi har sagt det før, og nu siger vi det igen. Der er lagt i kakkelovnen til en danskerfest i Bukarest fra på mandag. 21 danskere på syv forskellige hold! Så der er ingen undskyldning for, ikke at finde Dannebrog frem og følge med!

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.