HooXi og G2 er klar til Majoren i København.

Danskernes færd i RMR A

Seks danske spillere, og én coach, har været i aktion i RMR A.

Set med danske briller, er den første europæiske Major-kvalifikation, RMR A, slut. I alt seks danske spillere, og én coach, fordelt på fire hold, var med. To af spillerne er klar til Majoren på hjemmebane i København, mens de sidste fire må se med hjemme fra sofaen, når det går løs fra den 17. marts.

De to danskere, som har kvalificeret sig til Majoren fra RMR A, er de to holdkaptajner hos henholdsvis G2 og FaZe, HooXi og karrigan. Førstnævnte var den første til at sikre sig en billet til Majoren. HooXi og G2 gik sikkert videre, 3-0, med sejre over Into the Breach, Eternal Fire og FaZe. De sikrede sig billetten allerede på andendagen, hvor den samlede 2-0-sejr over netop karrigan og FaZe, var kronen på værket.

Med nederlaget til G2, måtte karrigan og FaZe vente til tredjedagen, altså i går, inden de kunne sikre sig Major-billetten. Den kom i hus med en samlet 2-0-sejr over Eternal Fire. FaZe gik samlet 3-1, og udover nederlaget til G2, og sejren over Eternal Fire, blev det til sejre i deres to indledende kampe mod 9 Pandas og Falcons.

Fik man ikke lige set, hvordan det gik til, da FaZe slog Eternal Fire og sikrede sig Major-pladsen, så kan man se et fyldigt sammendrag af kampen her.

Skuffende exit for danske legender

Mens det var ren RMR- og Major-lykke for HooXi og karrigan, så blev historien en noget anden for de fire resterende danskere i RMR A, Snappi og Magisk hos Falcons, samt k0nfig og es3tag hos NIP. For ej at forglemme Falcons' coach, zonic.

Hvor G2 gik videre til Majoren på andendagen, så røg NIP ud af RMR'en hér, på selv samme dag. Og de røg ud med et brag. 0-3, og farvel til Majoren på hjemmebane. En kæmpe skuffelse for k0nfig, es3tag og resten af NIP-holdet, som tabte deres tre kampe til henholdsvis Eternal Fire, AMKAL og SAW.

Vi fangede i øvrigt NIPs danske analytiker, haste, efter kampen, til et par kommentarer om NIPs exit. Herunder kan du læse, hvilke tanker han gjorde sig om NIPs ulykkelige RMR-rejse.

Ulykkeligt endte det også for Falcons, med Snappi og Magisk på holdet, og med deres coach, zonic, bag dem. Ulykken ramte dem i går, på tredjedagen, da de tabte deres elimineringskamp mod AMKAL. De røg dermed ud med samlet 1-3.

Udover nederlaget til AMKAL, så tabte Falcons undervejs også til FaZe og Eternal Fire. Deres eneste sejr kom i deres første kamp mod franske 3DMAX.

Skuffelsen var naturligvis til at spore hele vejen rundt i Falcons-lejren, ikke mindst hos danskerne. Og særligt hos de to danske legender, og regerende Major-mestre, zonic og Magisk, som deler hele ni vundne Major-titler mellem sig, fem til zonic, og fire til Magisk.

Her på fjerdedagen af RMR A, er der altså ikke flere danskere at spore i PGLs studier i Bukarest. Der er dog stadig tre kampe tilbage, hvor der er en Major-billet på spil i alle tre kampe.

Danskerfest i vente

Mens det altså er slut for danskerne i denne omgang, så kommer det til at vrivle med danskere fra på mandag af, hvor den anden europæiske RMR-kvalifikation, RMR B, sættes igang. Intet mindre end 21 danske spillere, fordelt på syv forskellige hold, skal således i kamp i RMR B, mens der også vil være seks danske coaches til stede. Det bliver en ren danskerfest, for at sige det mildt.

Danmark er i øvrigt - med sine 27 spillere - det land, som har næstflest spillere med til den europæiske RMR. Kun overgået af Rusland, som har 29 spillere med. Tæller vi både spillere og coaches, så er det helt lige mellem Danmark og Rusland, med 33 styks fra hvert af de to lande.

Faktaboks

16 hold fra RMR A kæmper om pladser videre til majoren i København.

For at gå videre til majoren kræver det tre sejre i gruppespillet, mens man med tre nederlag er ude af løbet. Specielt er det dog for hold, der går 2-3, da disse går videre til Last Chance Qualifier, hvor der er yderligere én plads videre.

De første kampe spilles som Bo1, indtil man har enten to sejre eller to nederlag. Herfra bliver det Bo3-kampe.

Sådan har holdene klaret sig indtil videre:

3-0
G2
Virtus.pro

3-1
NAVI
KOI
FaZe

2-2
BetBoom
fnatic
AMKAL
Eternal Fire
9 Pandas
SAW

1-3
Enterprise
Falcons
3DMAX

0-3
NIP
Into the Breach

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.