Søger du hold til næste sæson?
10D : 14T : 28M : 52S
Billede fra majoren i Paris tilbage i 2023.

BLAST afslører nye formater til 2025

Der kommer blandt andet turneringer til Lissabon og London.

I 2025 bliver franchise-ligaer som bekendt lukket og slukket, og det medfører naturligvis store ændreinger hos turneringsarrangørerne.

Nu har BLAST netop løftet sløret for, hvordan kalenderen for 2025 ser ud, ligesom hvilke datoer og turneringsformater der er på plads.

Det afslører turneringsarrangøreren på X.

Turneringsarrangøreren har løftet sløret for tre formater, som hedder Bounty, Open og Rivals, man kommer til at bruge i løbet af 2025 til de i alt seks turneringer. To af turneringerne spilles i London og Lissabon.

Bounty

Den første turnering på kalenderen er en 'Bounty', hvor intet mindre end 32 hold spiller med i en turnering med bedst-af-tre-kampe som single-elimination spillet online. De otte kvartfinalister spiller de afgørende kampe i et studie i København.

Tredive af holdene bliver inviteret gennem Valves rangliste, mens de resterende to hold bliver valgt som wildcards af BLAST selv.

Holdene bliver tildelt en "dusør" svarende til sin placering i turneringen, hvor et vindende hold sikrer sig 50% af deres modstanders dusør som en kontantpræmie, mens de resterende 50% overføres til næste kamp og lægges til det vindende holds samlede dusør.

Open

Open-turneringen tæller 16 hold, hvoraf 12 af dem bliver inviteret gennem Valves rangliste, mens de sidste fire hold findes gennem regionale kvalifikationer. Hele gruppespillet i denne turnering bliver spillet i BLAST-studiet.

De 16 hold bliver fordelt i to grupper á otte, hvori de tre bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet. Holdene i slutspillet bliver fløjet ud til host-byen, som i det første tilfælde er Lissabon i Portugal.

Rivals

Den sidste af de tre turneringer er "Rivals", hvor de otte bedste hold i verdenen inviteres til et GSL-gruppespil, inden holdene indleder slutspillet, der afvikles som single-elimination med bedts-ud-af-fem i finale.

I GSL-gruppespil bliver de otte hold fordelt i to grupper á fire, hvor de to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet.

BLAST-kalenderen for 2025:

  • 13. til 26. januar - BLAST Bounty

  • 17. til 30. marts - BLAST Open Lissabon

  • 28. april til 4. maj - BLAST Rivals

  • 4. til 17. august - BLAST Bounty

  • 25. august til 7. september - BLAST Open London

  • 10. til 16. november - BLAST Rivals

#1(Med 1 svar)
14. juni 2024 kl. 21:53
aGk
Dust2TV sub
Fedt de eksperimenterer med formatet!
#2(Med 0 svar)
15. juni 2024 kl. 02:02
DOMINA7HOR
Enig! Det er dejligt forfriskende, så det ikke altid er det samme. Synes også det var lækkert med Gamers8 formatet. Og det vi få for nyligt til YaLLa Compass!
#3(Med 0 svar)
15. juni 2024 kl. 02:04
DOMINA7HOR
Man må sige de har genopfundet sig selv! Dejligt med noget nyt. Synes især BLAST Bounty lyder interessant. Glæder mig til at se, hvordan det rent faktisk tager sig ud i praksis.

Og man må bare sige, at BLAST sætter standarden. Nu er pres på ESL/IEM, PGL og StarLadder for ligeledes at levere noget friskt. Tror og håber også 2025 bliver enden på langtrukne events som ESL Pro League.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.