Xyp9x spillede med Astralis Talent til sidste års udgave af Gamebox Festival.

Xyp9x: Derfor valgte jeg MOUZ

Overfor Dust2.dk sætter Xyp9x ord på skiftet til MOUZ.

Lørdag kunne MOUZ løfte sløret for, at Xyp9x fremover kommer til at påtage sig rollen som assistenttræner. En rolle, som de fleste fans og eksperter nok ikke regnede med, at den firedobbelte major-vinder allerede ville tage.

Lige siden, at han stoppede på Astralis' førstehold, er det faktisk en tanke, han har leget med, fortæller han til Dust2.dk.

En stor refleksionsperiode, efter at jeg stoppede på førsteholdet, har naturligvis stillet nogle spørgsmål. Jeg er blevet mødt med mange, der har spurgt: "Hvad skal du så?", udtaler Xyp9x til Dust2.dk og fortsætter:

Lige siden min fratrædelse på førsteholdet i Astralis har jeg leget med tanken omkring coaching. Det var også derfor, jeg sagde ja til at hjælpe med på talentholdet (Astralis Talent, red.). Jeg tror på, at jeg har et overblik, viden og roen til at excellere i den rolle.

Imens 'clutchministeren' sad på bænken i Astralis, havde han flere forskellige muligheder, men for ham var det dét rigtige skridt at blive træner.

Jeg havde flere muligheder på tegnebrættet, men jeg kunne mærke, at jeg ikke var færdig med at konkurrere på holdplan. Uden altid at udstråle det, så er jeg - tro det eller ej - et kæmpe konkurrencemenneske, siger Xyp9x og uddyber:

Derfor tror jeg også, at den måde min karriere er forløbet, med ups and downs, og “frisk” ud fra en spillerkarriere, er meget brugbart for mange organisationer.

Da MOUZ-projektet kom på banen, var det ikke nogen svær beslutning for Xyp9x, efter han havde overvejet, hvad fremtiden skulle bringe.

MOUZ-projektet var en no-brainer for mig efter mange overvejelser. Jeg ser et kæmpe potentiale i det hold, som jeg tror, jeg kan komme ind og gøre en forskel på.

Vil være verdens bedste træner

Planen er allerede sat for Xyp9x, der sigter efter at blive verdens bedste træner. Et mål, som han er motiveret efter at opnå, da han er motiveret for at arbejde med optimering af præstationer og det taktiske aspekt.

Jeg vil være verdens bedste træner. Jeg sætter altid delmål, men drømmen må være at blive verdens bedste træner. Jeg er klar over mine styrker og vigtigst mine svagheder, fortæller Xyp9x og tilføjer:

Trænerrollen er en ny verden, og det motiverer mig utrolig meget at arbejde med at optimere performance og nørde strats (strategier og taktikker, red.), data og team-dynamik.

Udover MOUZ havde Xyp9x flere forskellige valgmuligheder, men mavefornemmelsen indikerede, at MOUZ var det helt rigtige sted. Det må tiden nu vise, om det er tilfældet.

Interessen har været bedre, end jeg turde håbe på, men jeg tror altid, at det er bedst at mærke efter, hvor du føler, du kan udvikle dig mest og din mavefornemmelse. Derfor var MOUZ-projektet det helt rigtige for mig.

Udefra ser det ikke ud til at du har spillet særligt meget de seneste mange måneder. Hvad er tiden gået med?

Det er rigtigt. FACEIT-grinden er sat på pause. Men med det sagt, har jeg stadig rørt CS, set en masse CS og fulgt med på sidelinjen, slutter danskeren.

#1(Med 2 svar)
16. marts 2024 kl. 15:46
Unlucky-Luke
Jeg tror på han kan gå hen og blive en af de bedste trænere i verden med tiden.
Som både olofmeister og s1mple har sagt flere gange så var han i flere år den absolut værste modstander når han var alene tilbage. " it's like he's in your head"
#2(Med 1 svar)
16. marts 2024 kl. 16:01
DOMINA7HOR
Big brain player! En kæmpe chef og legende!
#3(Med 0 svar)
16. marts 2024 kl. 20:18
Unlucky-Luke
+1
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.