Brænder spillertrøje: "Deres opførsel skal ikke gå under radaren"

Tirsdag aften var Twitter i flammer, bogstavelig talt, da Pihl brændte sin gamle spillertrøje for at sætte et eksempel.

Den nye sæson af POWER Ligaen er endelig blevet skudt i gang, men for nogle hold og spillere var optakten ikke uden vanskeligheder.

Maknitude-spillerne har nemlig udvist stor utilfredshed med XI's ledelse på Twitter.

Spillerne blev skrottet af den danske organisationen på dagen for roster lock i POWER Ligaen, og derfor valgte spillerne at brænde sine gamle trøjer for at vise deres utilfredshed med XI.

Det er XI-trøjer, vi brænder, ja. Vi har haft flere episoder med XI-ledelsen, som gjorde stemningen mellem holdet og organisationen meget dårlig. At blive ringet op 12 timer inden roster lock og høre, at man ikke har et spot at spille på, kom dog som et chok, fortæller aNDIE til Dust2.dk på holdets vegne.

Hvor skuffende var det at få meldingen fra XI?

At XI vælger at søge andre veje er fair nok, men måden, det bliver gjort på, er under al kritik. Grunden til vi brændte trøjerne er, at vi ikke synes, at deres opførsel samt måden de smed os på porten, skal gå under radaren, slutter aNDIE af med.

Den anden side af sagen

Ligesom en hver anden sag er der to sider.

Ledelsen i XI følte, at beslutningen var nødvendig, da spillerne var begyndt at tage for meget kontrol over beslutningerne og styringen i organisationen.

Mandrupski understreger, at det for dem var en ubehagelig og umoralsk måde at gøre det på, men nogle uoverensstemmelser med holdet gjorde, at der ikke rigtig var nogle andre løsninger.

Det handlede om, at holdet, der tidligere var sponsoreret af Sponsorworld, havde taget meget kontrol med styringen og beslutningerne, og vi endte med ikke at have nogen indflydelse. Det var et problem for os, da vi følte, at vi skulle have mere indflydelse på beslutningerne, især når det kom til at beholde holdet. Vi diskuterede dette sammen i organisationen og kom frem til, at det ikke var den retning, vi havde lyst til at fortsætte med, fortæller Mandrupski, der er direktør i XI Esport.

Vi forstår, at det ikke er godt for moralen at smide spillere ud på den måde, men vi havde også nogle uoverensstemmelser med holdet. Vi ser hellere muligheder for at finde noget, hvor det ikke kun handler om at vinde en turnering, men hvor fem mennesker kan samarbejde og gøre deres bedste.

Maknitude-spillerne blev skrottet til fordel for wezx og en række tidligere AGF-spillere.

Valget faldt på netop wezx og kompagni, da Mandrupski og resten af ledelsen i XI er af den overbevisning, at wezx kan gentage sidste sæsons succes og bringe et hold i POWER Ligaen.

Vi så en stor mulighed i, at wezx var blevet ledig på markedet. wezx har lige bevist, at han med de rette midler kan få et hold i POWER Ligaen. Det så vi som en kæmpe værdi for os, og noget vi gerne ville være med til at bakke op omkring. Om det bliver i denne sæson eller ej, får vi lov til at se nogle gode, gamle spillere tilbage, som har været væk i en periode.

Det var ikke nogen sjov beslutning at meddele de nuværende Maknitude-spillere, men af frygt for, hvad der skete i sidste sæson, hvor spillerne stillede organisationen et ultimatum, vidste man, at dette hold ikke var den rette vej at gå. XI kommer dog ikke nærmere ind på, hvilket ultimatum spillerne stillede.

Det er nogle gange nogle træls beslutninger, som skal tages, men de skal tages, da spillere tit gerne vil tage styringen, som det skete lidt i sidste sæson, hvor spillerne stillede et ultimatum, og det er vores overbevisning, at dette ikke er den rette vej at gå, ifølge de aftaler vi hvert fald har med vores sponsorer, udtaler Mandrupski og tilføjer:

Nogle gange rammer man rigtig, andre gange ikke. Det har overhovedet ikke været sjovt at skulle tage denne beslutning for os. Bump på vejen får vi alle, og vi ønsker kun de fem spillere det bedste i fremtiden.

Både Maknitude og XI Nordcom spiller med i 1. Division.

#1(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 10:55
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
#Dramaipowerligaen
#2(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 10:56
KMcs
Hvis der er uoverensstemmelser, der berettiger at man stopper samarbejdet, smider man dem ud efter den forrige sæsonen. Man gør det ikke lige inden roster lock.
#3(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 11:12
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvis man vil drive forretning, så kræver det altså, at man selv cementerer, hvem der har styringen. At smide holdet på porten, fordi man ikke har store nok boller til at fastlægge sin autoritet er kraftedeme pinligt.
#4(Med 6 svar)
19. april 2023 kl. 11:23
Kraft
Støttet Dust2.dk med 12 julekugler i 2019
Klar overreaktion fra de tidligere XI-spillere
Dog virker det til at XI-ledelsen ikke lige var kommet til denne beslutning 13 timer før roster lock, og meddelte det til spillerne en time efter.

PowerLigaen er vigtig for både orgs og spillere. Så når XI trækker stikket og efterlader nogle i den situation, ville jeg få noget på skrift før jeg begyndte at spille for XI.
#6(Med 5 svar)
19. april 2023 kl. 15:37
xdpiratmanden
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Overreaktion? Du ligger blod sved og tårer i cs uden at få noget som helst tilbage. Når en org du så kæmper så meget for vælger 12 timer inden du skal starte sæsonen og lige pludselig står som spiller uden noget at spille i så føler du dig sgu mere røvrendt end noget andet. Hvis xi spillerne ikke var kommet over til maknitude var der en chance for de havde spillet deres sidste officielle kampe i cs:go.
#11(Med 3 svar)
20. april 2023 kl. 01:12
Winspai
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg forstår, at situationen var udfordrende for holdet, men at antyde, at de ALDRIG vil spille en officiel kamp i CS igen, kan være at strække den lidt for langt.

Selvom holdet har ret til at udtrykke deres synspunkter, er det muligt, at der kunne have været valgt en mere hensigtsmæssig måde at kommunikere deres frustrationer på.
#12(Med 2 svar)
20. april 2023 kl. 01:17
xdpiratmanden
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det handler ikke om cs, de ville have spillet deres sidste officielle kampe i cs:go fordi cs2 snart udkommer jo.
#13(Med 1 svar)
20. april 2023 kl. 01:26
Winspai
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Ja okay det tror jeg dog de havde overlevet også, men kan godt følge dem i frustrationen dog ikke i udtrykkelsen.
#17(Med 0 svar)
20. april 2023 kl. 11:32
ZopPet
Guld Sæsonkort Sæson 15
+1 Winspai
#14(Med 0 svar)
20. april 2023 kl. 07:51
Kraft
Støttet Dust2.dk med 12 julekugler i 2019
At tænde ild til en trøje og dele et billede af det på Twitter fremstår som en overdrevet overreaktion. Det virker som en personlig handling, hvor Xi-ledelsens handlinger var måske mere motiveret af forretning.

Det er okay med frustration, men så brand da trøjen af sammen med dem der har de samme følelser i stedet for at dele det på twitter, det er bare barnligt.
#5(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 11:59
Kann
Jeg har også tidligere spillet for XI, og jeg har personligt erfaret en række udfordringer i forhold til XI's ledelse. Jeg har observeret, at deres beslutningsproces kan være uklar, og at kommunikationen internt i organisationen kan være mangelfuld eller ikke eksisterende.
#7(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 18:41
b0ychild
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Fint med banter!
#8(Med 4 svar)
19. april 2023 kl. 20:09
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Kæmpe opgør vi får i sæsonen!
#9(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 20:28
rizc
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Den står allerede 1-0 til MAK'erne, de vandt igår i sæsonens åbningskamp: 16-13.
#10(Med 0 svar)
19. april 2023 kl. 23:55
ZopPet
Guld Sæsonkort Sæson 15
'Kæmpe ærgerlig baggrund opgør'. Det er sgu ikke noget man kan sidde og glæde sig over. Det er tåkrummende ærgerligt og pinligt.
#15(Med 1 svar)
20. april 2023 kl. 09:01
jakesimon
Hvad bliver det næste mon.....har Maknitude overhovede trøjer ... så psttt...
stiften.dk/aarhus/randers-fc-haaner-agf-direktoer-..
#18(Med 0 svar)
20. april 2023 kl. 11:32
rizc
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Lige præcis derfor har vi ikke spillertrøjer!
Problem solved 👌
#16(Med 0 svar)
20. april 2023 kl. 09:43
uedzorn
Hvis en ledelse fra start ved hvad de vil og har sat klare rammer og forventningsafstemt med givent hold så kan man ikke ende i en situation som denne.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.