Opret Log ind
‘Thomsen80’
Navn:
Niveau: Hangaround
Nick: Thomsen80
Indlæg: 67
Medlem siden: 30-01-2017
Steam verificeret: Verificeret
Medlem nr: 2257
Badges:
Detaljer
Seneste indlæg
Jeg vil ikke sammenligne de to spillere, men det er vigtigt at huske at grunden til Hooxi blev bænket i sin tid havde mere at gøre med hvor gode vi var til at udvikle ham. Vi savnede erfaring med det næste step, som Acilion havde. Den fik vi via ham og han flyttede holdet og ikke mindst vores kompetencer. Da vi fik Hooxi retur, efter succes i AGF, havde vi redskaberne til at udvikle ham yderligere som spiller og IGL. Hooxi er fantastisk leder, spiller og holdkammerat og hans potentiale er større end nu.

Det skal i hvert fald ikke tale imod Hooxi at vi savnede den erfaring der skulle til for at han kunne tage næste step.
Enig, jeg mener ikke at spillerne har et ansvar. De kunne overveje at tage et solidarisk ansvar for at sikre deres levevej og kommende generationers, men det er nok en lidt for romantisk tanke. Eller tage dialog mod klubben om hvorvidt tingene hænger sammen. Men det gør man naturligvis ikke når efterspørgslen er så stor på top tier talent som den er nu. Det giver ingen mening for dig at forholde dig til esportens økosystem og dit ansvar her. Det skal du heller ikke og du har heller ikke noget ansvar.

Det starter hos klubberne. 100%. Som tingenene udvikler sig, ser jeg ikke at den fundamentale kursændring vil ske før de nævnte ting er 100% er etableret. Det må vi håbe de gør. For ellers kommer der en regning en dag, som ingen kan betale.

For jeg ser heller ikke klubberne danne fælles fodslag og sige her til og ikke længere. Hertil er sporten for ung og savner samme overliggende forbund vi har i traditionel sport.
Det er et problem i scenen. Og så er det blevet dyrket af organisationer som ikke behøver at tænke på overskud. Både top EU og NA orgs har skudt sig selv i foden med det lønningsniveau de konkurrerer på, da der ikke er økonomi til det. Men det ser de stort på, fordi alle kæmper om markedsposition i håb og med formodning om at det vender - nemlig at de store non-endemic brands for alvor kommer ind med store penge regelmæssigt i partnerskaber, tv-penge osv.

Så man ser stort på en sund forretning og det presser priserne, herunder præmiepenge.

Selvfølgelig skal spillet være en del af holdenes forrretning. Man skal ikke være afhængig af den, men når vi vinder 500k og får et cut så betyder det noget for os. Det løfter ikke hele klubben, men det gør en forskel. Og det cut skal 100% være større til klubberne, men i rette kontekst.

Hold der betaler deres spillere 1000-2000kr for at spille tæt på fuldtid, er nødt til at være mere large på præmiepenge, men efter min mening bør den fordeling proportionelt vende mod klubberne som lønnen stiger. Spillerne får deres løn uanset performance i mange tilfælde, men præmiepenge får klubberne kun glæde af når der reelt vindes noget.

Hvis man hiver 100-200k om måneden og får 90% af præmiepuljen så hænger tingene ikke sammen. I hvert fald ikke på sigt. Du bliver alt for afhængig af at lykkes sportsligt som klub og holde fast i top 5-10 i verden, franchiseliga pladser osv. For så kan du hente de store partnerskaber, få flere fans. Og frygten for at miste den placering gør at du presser priserne på spillerne - for ja investoren betaler jo bare. Det er mega usundt for esport.

Esport er ikke et sted endnu hvor brands som AL-bank kan tage en tur i 1. division med Vejle, og holde fast i det partnerskab på baggrund af opland, hospiltality, den gode historie osv. Nej, man skal hele tiden spille superliga i esport for at få de partnerskaber der batter. Og gør en forskel for økonomien.

Det nære forhold fans har i fodbold til klubber er ofte knyttet geografisk eller familiært - det samme er ikke til stede i esport - derfor koster det klubberne endnu mere at fejle sportsligt. For fans er mere tilbøjelige til at skifte hold fordi de enten taber for meget, eller også følger man spillerne.

Bottom line, så er esport i en kanon vækst og det er pisse fedt, men det er et skrøbeligt fundament vi alle står på.