Opret Log ind
Copenhagen Games søger lån fra private
Firmaet bag Copenhagen Games, som er blandt de største LAN-events i Danmark, søger lån helt ned til 1.000 kr.
Skrevet af: JSand    3. maj 2021 20:30      

Copenhagen Games måtte aflyses i 2020 på grund af COVID-19.

Artiklen er blevet opdateret den 4. maj kl. 07:40, så den afspejler, at det i høj grad er et lån og ikke en investering, og at det er forbundet med en vis risiko.

Copenhagen Games har nu åbnet op for muligheden for at støtte eventet igennem crowdfunding.

Det skriver Zahid Butt, stifter af Copenhagen Games, i et opslag i Facebook-gruppen Dansk Esport, samt på hjemmesiden eSport.dk.

Støtten skal ske igennem Lendino, som "er en markedsplads for lån, hvor private og professionelle investorer kan låne direkte til kreditværdige virksomheder til begge parters fordel."

Lendino skriver dog selv, at de ikke har lavet en kreditvurdering, og det er vigtigt, at man selv gør det og samtidig foretager den nødvendige risikovurdering i forhold til sit lån.

GAME SERVICE ApS, som er firmaet bag Copenhagen Games, havde i de seneste to offentliggjorte regnskaber overskud på henholdsvis 2.368 kr. og 2.612 kr. Firmaets største udgift er personaleomkostninger, der primært dækker løn til gennemsnitligt en ansat. Den post lød på -602.096 og -533.370 kr. i de to seneste regnskaber.

Ifølge Zahid Butt skal støtten blandt andet gå til at styrke Copenhagen Games, skabe flere turneringer rundt omkring i verden, samt udvikle nye tiltag til turneringen. 

Markedet/branchen er eksploderet og vi ser flere og flere aktører, og mange nye kommer med store investeringer i ryggen. Lige nu har vi stadig en god bid af aktiviteterne, men hvis ikke vi udvikler os, så dør det hele for os. Derfor har jeg besluttet at der skal fastansatte flere hænder så vi både kan udvikle vore eksisterende aktiviteter, men også udvikle nye. F.eks. vil vi gerne gøre Copenhagen Games større og vi vil gerne lave den et par gange mere om året andre steder i verden.

Vi vil gerne gøre esport.dk federe med mange flere aktiviteter, statistikker, artikler, interne rankings og en ny hjemmeside der er federe og med mange flere værktøjer.
Men alt det der kan jeg ikke gøre alene, og med frivilligheden kan man kun til en vis grænse. Den grænse har vi ramt for lang tid siden, skriver Zahid Butt i Facebook-opslaget.

Støtten skal altså dels komme igennem crowdfunding via Lendino, mens Zahid Butt ligeledes forklarer, at han har indgået en aftale med firmaet Kapitalbørsen, som skal hjælpe med at rejse midler til eventet.

Således er det altså muligt som privatperson at støtte Copenhagen Games ved at investere et beløb i crowdfundingen. I Facebook-opslaget understreger Zahid Butt, at der dog er risici ved investeringen, fordi "hvis det går galt, er der ingen sikkerhed for at I får jeres penge igen, men går det godt, er der til gengæld større afkast i den anden ende."

Som långiver er man altså ikke sikker på, at man får nogle af sine penge at se igen, da det kræver, at virksomheden lykkes med sin plan og kan generere mærkbart overskud.

I starten af marts var Copenhagen Games på udkig efter en investor, der skulle investere midler i arrangøren.

LÆS OGSÅ
Nu kan du blive medejer af Copenhagen Games

Nu er det dog muligt at støtte Copenhagen Games som privatperson, og dette gøres altså igennem Lendino. Dette har dog affødt en del kritik i kommentarerne til opslaget i Facebook-gruppen Dansk Esport, hvor folk både kalder det 'provokerende' og 'usmageligt'.

#1 Tyze
2021-05-03 20:41
Nogen der kan give en ærlig beskrivelse af Lendino? Hvad handler det helt præcist om, og hvorfor er folk sure over det? :)
#4 Hartvig
2021-05-03 21:26
Jeg vil tro at det bliver betegnet som en Crowdlending platform. Jeg har selv investeret i et lån som skulle bruges til refinansiering af en vindmølle virksomhed.

Jeg har gode erfaringer med min investering, men der findes en Facebook gruppe. Lendino Forum for lånegivere. Hvor der er begyndt at være noget negativ omtale.
#6 Martin
2021-05-03 21:51
Sådan lidt lånehaj?
#9 Hartvig
2021-05-03 21:58
Ja, bortset fra at det ikke er ulovligt.
Renterne er dog langt fra Quick lånene. Der findes andre platforme som formidler lån til private personer som har højere renter.
Kameo og Brickshare/The Many er i mine øjne mere interessante fordi man har sikkerhed i fast ejendom
#13 Martin
2021-05-03 22:43
Det er sgu en vild forretningsmodel. Skæg måde at optage lån.
Banker må sgu snart blive presset 😅
#20 b1ng0_o
2021-05-04 11:10
Tror allerede de er godt presset tbh, især hvis du følger udviklingen i kina :)
#22 Martin
2021-05-04 12:15
Det gør jeg ikke. Hvad sker der i Kina?
#29 b1ng0_o
2021-05-05 10:50
https://www.wsj.com/articles/china-creates-its-own..
#2 Kristja
2021-05-03 21:11
"og vi vil gerne lave den et par gange mere om året andre steder i verden" Hvorfor skulle man støtte op om dette med danske briller. Det forstår jeg sgu ikke. Så hellere holde det en gang på Sjælland og 1 gang på Jylland.
#3 Sander
2021-05-03 21:25
Jeg mangler godt nok en grundigere forklaring på, hvordan pengene skal komme ind. Fair nok man vil udvide med CPH Games i andre lande, men hvordan vil man skaffe sponsorer i fx Brasilien (jaja, bare mig der slynger noget ud). Er kulturen og historien med LAN-parties i Danmark måske afgørende for CPH Games' succes herhjemme? Er der offentlige midler at hente i andre lande? Det kræver alligevel et stort kendskab til et helt andet marked, hvis man vil ind der.

Og så bliver der snakket om en bedre esport.dk hjemmeside. Det kan jeg nu godt forstå, men fordi man udvikler en ny side med flere værktøjer og skriver et par artikler, så er det altså ikke ensbetydende med, at det vælter ind med brugere, og at man samtidig kan omsætte disse brugere til formentlig annoncekroner eller endda betalende brugere. Gaming.dk og Cadred dræbte jo sig selv på at lave en ny side, så det kan også gå stikmodsat.

Jeg håber Sui og CPH Games kommer i mål med det og klarer den, for særligt CPH Games er bare fantastisk, men jeg mangler en mere konkret plan.
#11 PHedemark
2021-05-03 22:12
Christen, jeg tror du ved at jeg har sindssygt meget respekt for dig, og det arbejde du har lavet sammen med resten af teamet bag Dust2.dk, men det her er jeres seriøst dårligste beslutning nogensinde.
Jeg synes det erødelæggende for jeres uvildighed, at i lader en PR-artikel om en risikofyldt lånemulighed, køre igennem, uden en kritisk gennemgang af det bagvedliggendes firmas rentabilitet. Jeg kan acceptere, at i nogle gange er nødt til at bygge den danske esports-scene op og ikke går kritisk til værks, men jeg synes simpelthen det er elendig presse-etik, ikke at deklarere i forhold til jeres ret unge og påvirkelige modtagere, hvad firmaet de låner penge til, reelt laver.. Jeg synes som minimum en artikel som denne, bør udpensle hvad penge i tidligere regnskaber er blevet brugt til, og hvilke nøgletal der figurerer, da det er sindssyg relevant for om den rentabilitet der er på lånet, er seriøst. Specielt fordi Lendino selv skriver følgende:

"Dette er et netværkslån. Det betyder, at Lendino IKKE har kreditvurderet lånet. En långiver skal selv foretage den nødvendige risikovurdering, inden investeringsbeslutning træffes."

Det burde som MINIMUM være en af jeres første sætninger!
#12 er1K
2021-05-03 22:22
Jeg synes heller ikke, at risikoen bliver skiltet ret godt, og at man som du nævner måske burde have overvejet en disclaimer som du rigtigt skriver.

Specielt når det er Sui der har noget som helst med det at gøre. Jøsses.
#14 antuzul
2021-05-03 23:39
Undervurderer du ikke lidt de "unge" modtagere her? Man skal trods alt være minimum 18 år gammel for at blive långiver og er man det, burde man vel godt selv kunne undersøge hvad man låner pengene ud til.
#15 PHedemark
2021-05-04 06:54
Nej det synes jeg ikke. Jeg kender ikke mange 18-årige der ved hvordan man læser et regnskab, eller hvad en risikoprofil er.
#18 Slot
2021-05-04 08:40
Jeg aner ikke engang hvordan jeg oplyser SKAT ordentligt eller hvor meget jeg betaler i ejerforeningsbidrag om året, og jeg vil sgu allywl sige, at jeg er fint nok med på mange andre områder.
#16 Sander
2021-05-04 07:49
Jeg er enig i en del af det du skriver, og derfor har vi nu opdateret artiklen, så det fremgår tydeligere, at det er et lån, og at man selvfølgelig selv skal vurdere økonomien bag. Jeg er ikke helt enig i, at det ligefrem er vores rolle at få alle tal frem, det er trods alt voksne mennesker, der kan låne pengene ud, så det må man altså selv være ansvarlig for at læse op på. Men det skader ikke artiklen med lidt tal fra regnskabet, da det giver større perspektiv for læserne.

Denne gang gik det lige en tand for hurtigt, og det skal jeg selvfølgelig være den første til at beklage!
#19 PHedemark
2021-05-04 08:48
Haha jeg var måske også en anelse for skarp i retorikken i går, men at understrege risikoen er en god løsning :) Godt arbejde.
#5 Slot
2021-05-03 21:43
Skal vi købe hele lortet og lave navnet om til "STÆRK LAN, HVER FOR SIG". Konceptet er, at man sidder hver for sig (= sparer udgifter til Bella Center). Men vi har alle de gode ting som eksempelvis Cocio Crash på Zoom og PC-kast, hvor man får mutti til at filme. Føler, der er et uudnyttet potentiale her.
#7 Martin
2021-05-03 21:52
Man køber det vel ikke en gang? Men låner penge?
#17 Slot
2021-05-04 08:36
Ja, det er rigtigt , selvom det er lidt uigennemskueligt for en pleb som mig - men det må være muligt at købe.
#8 PillerPaller
2021-05-03 21:52
Det bør man nok afholde sig fra, hvis renteniveauet konvergerer mod de øvrige aftaler man kan købe sig ind i på den side - direkte at tage røven på folk og lukrere på et kapitalmarked, hvor omfanget af risikovillig kapital aldrig har været større...
#10 OJ1738
2021-05-03 21:59
Man bliver ikke medejer, man bliver långiver som det fremgår af linket.

Det kunne være fedt, hvis de 2.000 kr. i præmiesum som Zahid nægtede at udbetale til mit hold i sin tid kunne indgå i denne låneaftale og vi kunne få forrentning på beløbet?

Alternativt kan det være esport.dk får likvider nok i dette låneprojekt til at betale deres udeståender.
#21 Bjelanden
2021-05-04 11:17
Bestod Copenhagen games ikke primært af frivillige? Eller er jeg helt skæv på den.

Og virker som en komplet tosset forretningsmodel i mine øjne. 😅
#23 DH_JanLund
2021-05-04 17:50
Fatter det ikke! Hvert år bruger jeg minimum for 2000 kr i CPG games baren om lørdagen. Men gider ikke invester i et firma der hiver 50.000 pr måned til ham selv...
#24 kREZ
2021-05-04 18:48
Du med på man har en virksomhed for at tjene penge ik?
Som mange andre iværksætter er det som oftest ikke pengene som driver det, men selvfølgelig hvis økonomien er til det, ligger man lige omkring topskat. Giver fuldstændig mening, men det virker mere som jalousi fra din side af :)
#25 DH_JanLund
2021-05-04 19:06
Bestemt ikke. Det viser bare ikke den mentalitet som jeg ville invester i :)
#26 kREZ
2021-05-04 19:32
Jeg dør af grin, tak for det. Fortæl mig hvilke andre virksomheder du investerer i?
#27 DH_JanLund
2021-05-04 19:53
Jeg holder mig til ejendomme :) Det undre mig at et event som Copenhagen Games som har været afhold i en årrække bliver nød til at ty til crowdfunding. Derfor tror jeg ikke de har kunne præsentere en forretningmodel der holder overfor eventuelle investorer.
#28 kREZ
2021-05-04 20:04
Det noget helt andet du snakker om her. - Og det er jeg helt enig med dig i.
Men ejendomme investerer du jo netop også i for at tjene penge, og gerne mange af dem, selvfølgelig. Det giver mening, det gør jeg også.

Men drop nu det der pis med at folk ikke skal have den mentalitet at lønne sig lige omkring topskat, det ganske normalt :)
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere