netrick har øjnene rettet mod at coache et top-10-hold i verden.

"Mine ambitioner er at arbejde med hold i top-10 eller top-20"

For en uges tid siden annoncerede netrick, at han fremover ser sig selv i rollen som coach i stedet for spiller, og nu uddyber han den beslutning over for Dust2.dk, mens han også åbner mere op for fremtidsplanerne.

I sidste uge annoncerede netrick på Twitter, at han i fremtiden så sig selv i en coach-rolle fremfor at blive in-game leader hos et nyt hold.

Beslutningen kom som følge af at være blevet placeret på bænken i AGF efter eget ønske, fordi han ikke ønskede at gå fuldtid som planerne var for resten af holdet.

Jeg valgte at bænke mig selv i AGF, da holdet gerne ville tage næste trin og spille fuldtid. Det kommer helt naturligt, og det er noget, vi har snakket om i en længere periode.

Jeg har valgt at prioritere mit eget arbejde over muligheden for at spille fuldtid. Jeg elsker Counter-Strike, men jeg kender også mine egne begrænsninger. Derfor føler jeg, at det er den rigtige beslutning for mig. 

Selvom tiden som spiller på ét af de bedste hold i den danske sub-top nu er ovre, er Counter-Strike-karrieren dog langt fra sat på pause for netrick.

I stedet for at forsøge at opbygge et nyt hold med ham selv fungerende som IGL, har den 25-årige dansker i stedet valgt at kigge mod andre aspekter af spillet, hvor han i fremtiden håber på at få en job som coach.

Det ville være en fornøjelse at fortsætte som spiller, det er helt sikkert. Jeg må dog bare konkludere, at det ikke er muligt at nå meget længere, end vi gjorde i AGF, uden at gå fuldtid.

Jeg siger ikke, at man ikke kan arbejde eller studere og spille Counter-Strike ved siden af – det har jeg gjort hele mit liv. Der kommer blot et punkt, hvor det giver mening af tage det næste skridt.

At danne et nyt hold for blot at komme til samme ”niveau” igen, har jeg ikke lyst til. Ikke lige i øjeblikket i hvert fald. Jeg er mere værd som coach, og ser frem til at arbejde sammen med spillere af høj kaliber, fortæller netrick til Dust2.dk

Henvendelserne om at træde ind i coach-rollen for andre hold har da også været der førhen, men her er det ikke noget, som har vakt interessen hos den garvede in-game leader.

Nu er tankerne dog andetsteds hos netrick, og han er derfor klar på at modtage tilbud fra hold, som drømmer om at nå toppen.

Der har de seneste par år været nogle henvendelser fra hold omkring coaching. Disse har jeg dog takket nej til, da jeg ikke havde lyst til at stoppe som spiller.

Lige nu er mit primære mål er at arbejde sammen med de bedste, men alle tilbud er velkomne - fuldtid såvel som deltid.

Selvom han førhen har takket nej til tilbud som coach, så er det dog her, netrick tænker, fremtiden ligger, og det er da også en rolle, han ser sig selv passe godt i.

Ambitionerne er da heller ikke sat lavt for den garvede IGL, da han håber på at kunne være med omkring den absolut top i Counter-Strike.

Mine styrker har altid været det taktiske aspekt af spillet, og det er derfor, jeg nu vælger at bevæge mig over i en rolle som coach.

Jeg har stor tiltro til mine egne evner. Under mit ophold i AGF, nåede vi at peake i top-40, men som coach ser jeg ingen begrænsninger for, hvor højt jeg kan gå. Det eneste, jeg kan konstatere, er, at mange af de gode hold, vi spillede mod, ville have godt af noget forbedring af deres teamplay og taktiske beslutninger.

Mine ambitioner er at arbejde med hold i top-10 eller top-20 i verden – eller tage et hold med derop, slutter netrick af over for Dust2.dk.

Hos hvem fremtiden ligger for den garvede nu tidligere AGF-spiller må tiden vise, men ambitionerne er i hvert fald sat for netrick, som nåede at være en del af AGF i mere end ti måneder.

#1(Med 2 svar)
22. januar 2021 kl. 21:53
BehinD
Hvem har Flames som coach lige nu?
#2(Med 0 svar)
22. januar 2021 kl. 22:39
WeiZ
Er det ikke ZEVEZ? Eller hvordan man skriver hans navn :D

nææh, han røg vel nok videre samme med x6tence
#9(Med 0 svar)
23. januar 2021 kl. 16:18
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Vi er i gang med at teste en ny træner af, men ellers har jeg stået for tjansen.
#3(Med 0 svar)
22. januar 2021 kl. 23:29
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Han skal nok finde en god organisation at arbejde for.
#4(Med 8 svar)
23. januar 2021 kl. 00:22
JKN
Forstår ikke. Vil ikke gå fuldtid som spiller pga. arbejde, men gerne som coach?
#5(Med 3 svar)
23. januar 2021 kl. 00:30
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er ikke sikkert det er nødvendigt at gå fuldtid som coach :)
#6(Med 2 svar)
23. januar 2021 kl. 00:55
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Men med ambitioner om at arbejde i top10-10 eller top-20 er det velnærmest fuldtidsarbejde som coach?
#7(Med 0 svar)
23. januar 2021 kl. 01:22
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Kan se han siger han gerne tager imod tilbud som fuldtids coach. Så det må vel bare betyde at det ikke er fuldtid som er problemet, men spiller som han ikke gider.
#8(Med 0 svar)
23. januar 2021 kl. 01:28
smed
Det kan være pengene muligvis, tror han kan hive flere penge som coach, hvis han kommer ind i top 30-20 agtig end, hvis han er fuldtid som spiller
#10(Med 3 svar)
23. januar 2021 kl. 16:20
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hans værdi for mig f.eks. er større som coach end som spiller.
Der er virkelig få trænere som der har bevist noget for nyligt, og har potentialet til at blive dygtige. Derfor kan mulighederne for de rette være bedre som træner end som spiller, da der er virkelig mange spillere der byder sig.
#12(Med 2 svar)
25. januar 2021 kl. 18:30
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg synes der kan være flere perspektiver til hvorfor der ikke som sådan kommer nogle frem. Tror ikke det er særligt attraktivt for særligt mange at være coach ude i organisationerne. dels i forhold til ansvaret kontra den autoritet man har får tilbudt. Men for folk der har alderen og måske også kompetencerne og potentialet til at blive gode bliver også skræmt væk af den frivillighed man skal ligge i det.
Jeg kan bruge mig selv som eksempel. Jeg arbejder som efterskolelærer har et projekt med et firma ved siden af. Skulle jeg f.eks. ofre mine lønnede jobs for at prøve at komme frem på scenen ved at arbejde gratis eller til en løn der er langt under en fuldtidsløn? Det kommer der ikke brød på bordet af.
At man så kan sige man bliver nødt til at arbejde gratis for at kunne komme fremad og vise sit værd er også noget jeg er tilhænger af selv. Det gjorde jeg meget i 16-17, men det er bare ikke særligt appelerende at være coach på et mindre godt hold imo, da du som sagt hverken har noget at skulle have sagt og egentligt bare bliver brugt som analyst (det er mit indtryk).

Edit: for slet ikke snakke om den tid der skal i det, jeg er godt klar over det ikke kan betale sig for nogle i forhold til de timer man ligger, men hvis man har noget andet man skal priotere over for at kunne "overleve" så gør man jo det som person over 25 år, og om man vil det eller ej, bliver coachen bare nødt til at have en hvis modenhed, og det får du altså ikke hos de unge der har tiden og ikke skal prioritere :D
#13(Med 1 svar)
25. januar 2021 kl. 18:57
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Der er mange grunde til der er færre der gerne vil være coach!

Men der er en kæmpe forskel lige nu i CS:GO og f.eks. LOL, som jeg stadig ikke ved hvorfor eksistere. I League of Legends er der mange der går ind i scenen, uden aldrig at havde spillet i nærheden af professionelt, med målet om at blive coach/analyst. Det har jeg stadig ikke oplevet i CS:GO.

Det gør at der er unge mennesker, som stadig har mulighed for at arbejde billigt/gratis, der udvikler deres skillset som coach.

Og bare lige for god ordens skyld, hvis nogle der skulle være i tvivl, så betaler vi vores coaches - og på samme lønniveau som vores spillere, da jeg mener træneren er lige så essentiel som spillerne
#14(Med 0 svar)
25. januar 2021 kl. 19:17
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg prøvede bare at liste nogle op, og det er svært ikke at bruge sig selv som eksempel når man rent faktisk er i erhvervet, bare på en anden måde.

Ja okay. Spændende. Tror du måske det er fordi communitiet gør at folk ikke tør? Altså jeg kan godt forstå man er bange for at begi sig ind på CSGO coaching. Der er jo mange der er efter de coaches som f.eks. ikke er lvl 10 for "HvOrDaN KAn MaN RådgIVe NoGlE nÅr MaN IkKe seLV haR SPIllEt pÅ tOp NiVeAU" :D

Jeg synes også at CSGO coachens rolle virker til at være forskellig alt efter hvem man er. Nogle vil have en analyst der ikke blander sig og kun giver ting inden. Andre vil have en der blander sig meget mere men som ikke helt får det sidste ord. Synes det er lidt rodet i hvert fald.

Det er vi helt enige om.

Det var overhovedet ikke for at slå tvivl om jer. Dejligt at i sætter træneren på samme niveau som spillerne. :) Mit indtryk er i hvert fald at coachen mange steder bare er en "servant"
#11(Med 0 svar)
23. januar 2021 kl. 18:29
DH_JanLund
Han kunne blive i AGF selvom jeg knap ser dem overleve i Elgigantenligaen med deres nye lineup 😭
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.