PEA: "Vælg mellem PEA League og EPL"

Den amerikanske gruppe, PEA, der er en samling af flere top-organisationer i USA, har givet spillerne valget om, enten at spille PEA League eller EPL.

En stor krig er under opsejling på den internationale scene i CS:GO. I længere tid har WESA, der har et tæt samarbejde med ESL, klaret sagerne mellem de forskellige turneringer, men nu er en ny spiller klar til at gå i angreb.

Professional Esports Association eller PEA, som de bedst kendt som, er navnet på en sammenslutning af syv nordamerikanske organisationer, som har til mål, at gøre CS:GO-scenen bedre, ved selv at oprette en turnering med en fordelingnøgle mellem de forskellige hold, og samtidig have et samarbejde med de øvrige turneringer i CS:GO.

Organisationerne under PEA:

  • Team SoloMid 
  • Counter Logic Gaming
  • NRG eSports
  • Team Liquid
  • Immortals
  • compLexity
  • Cloud9

I går kom det så frem, at PEA efter nedbrudte forhandlinger med WESA, ikke ville tillade spillerne i de syv organisationer under PEA, at deltage i den kommende sæson af ESL Pro League. Det kostede seang@res hans plads i Team SoloMid, da TSM's ejer Reginald mente, at han havde fået de øvrige TSM-spillere til at underskrive en klage mod PEA, som 25 spillere i USA har underskrevet, der vil prøve at få PEA til at ombestemme sig.

- Du kan læse hele sagen om seang@res her.

For en time siden er PEA så kommet med en officiel udmelding. Her påstår PEA, at de efter forhandlinger med WESA, ikke har kunne komme frem til en beslutning, hvor ESL skulle afgive den amerikanske del af EPL til PEA, som ville afholde denne del af turneringen. Derfor har PEA nu valgt, at holdene under PEA kan vælge i mellem enten PEA League eller den kommende sæson af ESL Pro League.

Ifølge PEA, vil det rent økonomisk være bedst for både spillere og organisationerne, at vælge PEA fremfor ESL Pro League.

Du kan læse de store pointer fra PEA's udmelding herunder:

1) The intention of the PEA League is to create a better league for both American players and organizations. It is not an exclusive league. The teams will continue competing in non-PEA operated leagues and tournaments.

2) It is not financially viable for organizations to run a PEA CSGO league and also participate in all of the other existing online leagues because of issues with over-saturation. 

3) PEA proposed a compromise to WESA to resolve the over-saturation issue, which WESA declined.

4) Though PEA organizations unambiguously have the contractual right to decide where their players compete, the organizations have decided to offer the players the choice to either participate in the PEA league or in the ESL Pro League North American division.

5) Financially, the PEA league offers more money to NA players. The PEA league pays out a guaranteed minimum average of $81,250 per PEA team (prize money + minimum guaranteed profit share), compared to a guaranteed minimum average of $21,428.57 (see http://bit.ly/2hOIE9I) per NA team in ESL Pro League (and a maximum average of $49,857.14 per team if NA teams took all the top 6 spots at the NA/EU EPL LAN final).

6) We sympathize with the players’ sentiments around not feeling more included in the decision-making process and we acknowledge that we could and should have done better. That’s why, in good faith, we’re going to give this decision to them.

Spillerne under de syv organisationer har valgt SirScoots som deres talsmand, og han har allerede kommenteret på udmeldinger, hvilket du kan læse her. Et par spillere har ligeledes været ude og bakke op om SirScoots' foreløbe kommentar.

En af scenens store nyhedsbreakere, Dekay, skriver på twitter, at PEA allerede har et samarbejde med ECS, og ikke ønsker at gå i krig med ELEAGUE. Co-owner af HLTV.org, Tgwri1s, skriver også på twitter, at dette er starten på en krig mellem PEA og WESA, der begge ønsker eksklusivitet på den lange bane.

Det er endnu uvidst hvad det får at konsekvenser i 2017, hvor det uundgåeligt ligner, at flere af disse episoder vil opstå. Flere spillere og personer i branchen har allerede påpeget, at PEA's udspil ikke reelt skal forstås som en mulighed, da spillerne vil blive tvunget af deres organisationer til at droppe ESL Pro League.

#1(Med 0 svar)
23. december 2016 kl. 20:33
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Jason Katz whats more to say.
#2(Med 2 svar)
23. december 2016 kl. 20:59
KeyziN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
EPL? Er det ikke det der Pro league igennem ESEA?
Kan TSM ikke være ligeglade med valget mellem EPL og PEA de spiller jo kun i Premier.
Så faktisk har Sean mistet sin plads, uden der var et problem?
Eller er jeg blæst
#3(Med 1 svar)
23. december 2016 kl. 21:03
klunk0
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det er princippet det handler om.
#4(Med 0 svar)
23. december 2016 kl. 21:42
KeyziN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Fair nok
#5(Med 4 svar)
23. december 2016 kl. 22:36
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
For mig at se er dette en stor gang bullshit. Jeg forstår 100% ideen og motivet bag PEA (og WESA som ligner meget samme koncept), hvis fakta er at turneringensholdere har været grådige igennem de sidste par års vækst, skal de trykkes på maven til de spytter nogle fornuftige vilkår op. Men for mig at se er ideen om disse hold-ejede turneringer en skæv måde at gøre det på, og efterhånden som problemerne bruser over føler jeg skabelsen af PEA har været en smule naiv. Måske følte de sig presset af WESA, who knows.

Måske er jeg også lidt naiv når jeg siger at jeg faktisk tror på PEA vil spillerne det bedste, mit store problem er bare at jeg føler Scott er manden der gør det på den helt rigtige måde, nemlig med spillerne i hånden. Hvis PEA i stedet havde samlet de 20 største hold og samlet gået til de 3-4 største turneringsarrangører, burde de have rigelig forhandlingskraft til at få nogle fornuftige vilkår på plads. Er det af grådighed at de i stedet vælger at lave deres egen league? Jeg kan ikke helt regne det ud.
#7(Med 3 svar)
25. december 2016 kl. 15:20
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Du kender nok ikke Jason Katz som sidder i spidsen for PEA, du kan google hans navn og se hvor henne han har opereret før og en ting er sikkert, han har aldrig villet spillerne det bedste han iskold, kontant forretningsmand som presser citronen til mere end yderste.

Som jeg har skrevet før bør spiller organisere sig i en klub/fagforening og den kunne meget vel starte i Danmark da vi er foregangsland for foreninger generelt.
#8(Med 2 svar)
25. december 2016 kl. 15:29
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg har læst en masse "oh god damn its Katz again"-linjer, så ja der danner sig godt nok et billed af en mand der bare ER grådig. Desværre. De to semi-tossede reporters, Thorin og Richard Lewis har begge videoer hvor de smider en masse info på bordet, sidder og glor dem nu:
youtube.com/watch?v=jfa3U0d715M
youtube.com/watch?v=UI17rm1QfXs
youtube.com/watch?v=T-ZsFNX1qG4

Med alt det der sker i Danmark pt håber jeg virkelig du har ret, intet ville være federe end at se Realition fortsætte alt det gode arbejde han har lavet og få startet en seriøs spillerorganisation op. Med den voldsomme pengeindførsel der er i esport pt er der mere brug for det end nogensinde før virker det til, især i CS.
#9(Med 1 svar)
25. december 2016 kl. 16:33
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Det drejer som om eneret det hele, desværre. Så spillerne står sidst i køen når der skal kommenteres.

Hvad jeg kunne se som en løsning og har talt med en god ven om som sidder i fagforenings regi, så er det at partner op med en allerede eksisterende og fagligt kvalificeret organisation som allerede har arbejdet med rettigheder for arbejdere/spillere og har den juridisk funderet base på plads inden for arbejdsret, ellers kan det hurtigt gå i hårknude.

Det kræver så også at spillerne selvfølgelig tilslutter sig, og som du selv skriver så håber jeg også at de danske semi og pro spillere begynder at tænke på at organisere sig.
#10(Med 0 svar)
25. december 2016 kl. 19:49
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det virker som den oplagte løsning (ikke at det betyder den er simpel eller nem). Hvis du har et organ der har majoriteten af spillernes konsensus, vil de være i en position hvor de både kan forhandle en fornuftig turneringskalender og det økonomiske. Efter jeg har set de tre linkede videoer og en masse andet virker det som om det virkelig kræver en der er totalt uafhængig af økonomiske interesser i esport. Af samme grund er Byskov måske ikke det bedste valg, på trods af hans arbejde for spillere og scenen. Jeg ved ikke hvad Scoots nuværende job er, men han virker som et godt bud.

Samtidig frygter jeg også lidt at PEA fx giver et sæde mere til spillerne, og spillerne tilgengæld vælger at deltage i PEAs turnering i stedet for ESLs. Det kan også ende med at PEA falder helt fra hinanden, men i begge scenarier står vi stadig tilbage med WESA der er samme underlige størrelse, og sikkert ikke den sidste af sin slags. Richard Lewis antyder at Astralis og venner har noget lignende under opsejlning, om end jeg ikke aner om det har noget fundament i virkelighed. Men når der i 2016 blev udbetalt næsten $100 mio i præmiepenge (i esport) bare (næsten 3 gange så meget som i 2014) og pr/reklame/merchandise ect sikkert matcher, ville det næsten være fjollet hvis de ikke også går med tanker om at sikre den størst mulige bid af kagen så tideligt som muligt.

Man skal som altid passe på med at spekulere for meget, men man skal heller ikke være naiv over for den massive vækst esport har pt, og hvad det betyder for dem der sidder på toppen mens det sker. Tænk hvis csgo udvikler sig til et sæson-år ala tennis med 4 privatejet majors med kvals og onlineturneringer ect, og hvis du ikke er en af de 4 oplagte kandidater til at afholde en når det udbud bliver lavet, kan du være ude af spillet i flere år eller måske for altid, afhængig af kontrakterne der bliver skrevet. Sådan nogen perspektiver syntes jeg er ret interessante pt.
#6(Med 0 svar)
24. december 2016 kl. 13:11
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Har de fået styr på økonomien allerede nu og kan garantere lønnen?
Hvor længe har de været i gang?
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.