Opret Log ind
Sådan forløb ESL Pro League gruppespillet
Gruppespillet i ESL Pro League blev færdigspillet i går, hvorfor vi nu kender de otte hold, der skal dyste i slutspillet. Samtidig ser vi tilbage på, hvordan det er gået holdene i gruppespillet.
Skrevet af: Alsofas    20. september 2020 15:00      

Astralis gav ikke Bubzkji mere spilletid efter deres første nederlag.

Efter knap tre ugers gruppespil i den europæiske divison af ESL Pro League, står det nu klart hvilke otte hold, der kæmper med om førstepladsen, der tildeles 470.000 danske kroner, når slutspillet skydes i gang den 29..

Slutspillet afvikles i en dobbelt-eliminerings bracket alle kampe værende bedst-ud-af-tre på nær finalen, hvor det spilles bedst-ud-af-fem.

Følgende hold er videre til slutspillet:

 • dk Astralis
 • dk Heroic
 • ru NaVi
 • fi ENCE
 • eu Complexity
 • de BIG
 • eu mousesports
 • ru Spirit

Gruppespilletbød på flere overraskelser og bemærkelsesværdige opgør. Blandt andet tabte Astralis kun én kamp, der desuden var den eneste, hvor holdet gjorde brug af Bubzkji, som ikke fik mere spilletid herefter.

Heroic formåede at vende en skidt start, mens Complexity viste imponerende takter. Verdens nummer ét når ikke slutspillet, mens også FaZe må ryste på hovedet efter gruppespillet.

Der blev spillet hele 56 kampe i gruppespillet, som gav os 142 maps. Herunder følger en opsamling på begivenhederne i de to grupper, mens der i bunden af nyheden findes et kampprogram over de første opgør i slutspillet. 

Gruppe A

Heroic fik en hård start på gruppespillet, hvor de led nederlag i deres to første kampe til ENCE og efterfølgende turneringens underdog, AGO. På trods af den kedelige start formåede danskerne at skyde sig til en plads i slutspillet, da de slog G2, BIG og GODSENT for at møde OG i kampen om fjerdepladsen i gruppen. 

cadiaN og kompagni tog pladsen videre over landsmanden valde og hans internationale OG-mandskab, da danskerne gjorde krav på pladsen i slutspillet med en sikker 2-0-sejr. 

LÆS OGSÅ
Heroic spiller sig i slutspillet

Det finske ENCE-mandskab så længe dominerende ud i gruppe A, da de udover Heroic slog NaVi og G2 2-0 og lagde sig i spids med en 4-1 score, før de led nederlag i deres resterende kampe. De tager dog plads i slutspillet desuagtet.

s1mple skød NaVi til en plads i slutspillet i ESL Pro League, hvor han holder den bedste rating efter gruppespillet. Med sin 1,43 rating efter 16 maps løfter han samtidig NaVi til det bedst ratede hold i turneringen lige over Astralis.

Gruppe B

Complexity lagde stærkt ud med at slå Astralis 2-0, hvilket blev starten på en god turnering for blameFs tropper, der brød ind i verdens top-5, som følge af deres gode resultater i Pro League gruppespillet. 

Mod Complexity gjorde Astralis brug af Bubzkji, der blev erstattet af es3tag i deres resterende kampe. Det viste sig at være en god beslutning, da de danske drenge gik igennem resten af gruppespillet uden det store besvær, som ser dem toppe gruppen med en 6-1 score.

Kjaerbye og FaZe måtte stemple ud tidligt, da det blev til fem nederlag i træk, hvorfor de ikke længere kunne nå en top-4 placering i gruppen, og altså måtte se slutspillet fra sidelinjen uanset udfaldet af deres restende kampe.

For hvad det er værd, sejrede mandskabet dog i deres to sidste kampe, hvilket så dem løfte sig over NiP, der skraber bunden i gruppe B med blot en enkelt sejr over mousesports.

Noget overraskende må også verdens nummer ét, Vitality, sidde slutspillet over, da det ikke blev til mere en tre sejre. Drømmen om slutspillet blev slukket, da franskmændene blev væltet af karrigans mousesports i kampen om den sidste plads videre fra gruppe B.

LÆS OGSÅ
Astralis topper gruppen; mousesports tager plads i slutspillet

Den endelige stilling i grupperne ser ud således:

Slutspillet

Når der d. 29 tages hul på gruppespillet, skal holdene forsøge at gå videre gennem upper-bracket, mens et nederlag sender dem ned i lower bracket, hvor det er knald eller fald. 

D. 30 september er der lagt op til noget af et brag, når Heroic møder hvad mange tidligere betegnede som Danmarks - og verdens - bedste hold nemlig Astralis. 

Når de to danske mandskaber mødes i en best-ud-af-tre måles styrke forholdet for første gang siden maj. Det kan derfor meget vel fastslå, hvilket hold der i øjeblikket i Danmarks stærkeste. Heroic indtager pladsen som verdens andet bedste hold og ligger også som nummer ét  i Danmark på Elgiganten Gamer Top-15-listen.

Herunder ses programmet for de første kampe i slutspillet. 

Tirsdag d. 29 september:

 • 14:00 - ru NaVi vs. eu mousesports
 • 17:30 - eu Complexity vs. fi ENCE
 • 21:00 - de BIG vs. Spirit

Onsdag d. 30 september:

 • 17:30 - dk Astralis vs. dk Heroic 
#1 moko_kai
2020-09-20 15:34
Det bliver interessant at se Astralis og Heroic. En kamp jeg har ventet på længe :)
#2 Madsen
2020-09-20 15:36
Hvem tror du vinder?
#3 moko_kai
2020-09-20 15:38
Jeg tror det bliver en tæt kamp. Men tror Astralis vinder
#4 Krengerup11
2020-09-20 15:58
ville gerne ha set lidt mere til Bubzkji
#6 mamas
2020-09-20 17:26
Enig, hvorfor ikke bruge ham i sidste kamp hvor playoff var sikret.
Men mon ikke det er forudbestemt og at han får lov at vise sit værd til den næste turnering
#5 SEVEN
2020-09-20 16:03
Man kan sige, med de ekstra spillere skal nogen jo sidde ude og nu fungerer konstellationen, så hvorfor skifte ud. Det må man have været forberedt på :)
#7 sirr
2020-09-20 17:59
Flot af mouz at sikre sig trods relativt ny spiller og en lidt kedelig tendens over den seneste periode - momentvis rigtig flot CS stadigvæk. Omvendt må FaZe snart være trætte af deres resultater. Shit, jeg tror Astralis mod Heroic bliver en fed kamp!
#8 johnolesen77
2020-09-20 22:26
Astralis skal blive ved med at bruge es3tag man kan tydelig se hvad der skete da han fik spilletid. Ved ikke hvordan hans navn staves men lad op bare sige den anden spiller skal have trænet en del for at komme op på det plan es3tag er på lige nu. Håber han spiller turneringen ud. Skifte ham ud nu tror jeg vil give bagslag. Nu er de endelig i en god position og håber det holder. Må nok lige sige at inferno mod fnatic var mig en gåde, de har været så gode på den bane, det kunne man ikke sige i den kamp.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere