Glædestårerne fik frit løb hos salazar.

Dag fire: Dansk ekstase i Bukarest

En afrunding på den fjerde og sidste dag i RMR B.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Posten fra Rumænien til Danmark blev en smule forsinket. I skulle naturligvis have haft dette skriv i går. Bedre sent end aldrig, følger her en afrundring på fjerde og sidste dag i den anden og sidste europæiske major-kvalifikation, RMR B.

Astralis vs ENCE

Nogle vil måske mene, at Astralis allerede tabte dette opgør i vetoen. Det var i øvrigt nøjagtig den samme veto, som da de to hold mødtes sidst, til IEM Katowice. Det var de nøjagtig samme maps, som ligeledes blev valgt i går, Vertigo, Ancient og Mirage.

Nuvel, ENCE har generelt set heller ikke ligefrem været overlegne på hverken Vertigo eller Mirage, men de har alligevel trods alt set lige den tand bedre ud på begge maps, end Astralis. Akkurat som det var tilfældet i Katowice. Og om det så var Mirage eller Nuke, som var blevet valgt som de tredje og afgørende map, er lidt hip som hap. Astralis fravalgte Nuke inden Mirage stod tilbage. Hverken Astralis eller ENCE har, med deres nye lineups, set overbevisende ud på de to maps.

For Astralis er sagen stadig den, at de fortsat har deres udfordringer med mappoolen. Det er for nemt, hvis modstanderne bare kan fravælge Inferno og/eller Overpass, og selv vælge, eller lade den gå på Vertigo og Mirage, eller Nuke, hvor det ikke spiller for Astralis.

Lige nu har Astralis ret beset kun tre ud af syv maps, som de præsterer bare nogenlunde på. Det er Inferno, Ancient og Overpass. Dog skal det nævnes, at Astralis’ mappool og veto længe har set sløj ud, og det går helt tilbage til før blameF tog over for gla1ve som in-game leder.

Så hjælper det ikke så meget på tingene, at de tre maps, Inferno, Ancient og Overpass, som Astralis er bedst på, samtidig er tre maps, som de fleste andre hold ligeledes har nogenlunde godt styr på. Det ville helt klart hjælpe dem, at kigge nærmere og forbedre sig på især Vertigo og Nuke. Det ville give dem langt mere taktisk dybde.

Nok om Astralis og deres mappool. Det ændrer ikke på, at de tabte opgøret til ENCE og deres tidligere holdkaptajn, gla1ve. Som du kan læse i vores interview med gla1ve, ovenfor, så håber gla1ve i øvrigt stadig på, at hans tidligere hold kvalificerer sig til majoren via Last Chance-kvalifikationen.

ENCE og gla1ve sikrede sig selv, med sejren over Astralis, en plads til majoren i København. En kæmpe triumf for gla1ve og co., ikke kun for holdet, men ligeledes personligt for gla1ve. Af samme grund var han derfor også rørt til tårer efter sejren og major-deltagelsen var i hus.

Hvis du i øvrigt sådan lige, her dagen derpå, undrer dig over hvordan det lykkedes for gla1ve og resten af ENCE-mandskabet, at kvalificere sig til majoren, så følger svaret lige her:

For Astalis, hvis vi lige kort skal vende tilbage til dem, så er det dog ikke kun mappoolen, som den er gal med. Det virker i høj grad efterhånden også som om, at det er noget mentalt.

Noget jeg åbenbart ikke er ene om at mene. Læs bare her.

ECSTATIC vs Guild Eagles

De gjorde det sgu, de danske underdogs fra ECSTATIC! De formåede at rejse sig, fra onsdagens smertefulde nederlag til Apeks, og besejre Guild Eagles i gårsdagens kamp om en major-billet. Og de er dermed klar til majoren i København!

En fænomenal præstation af det danske hold, som viste både enormt mod og stor mental styrke. Ikke kun i går, men i løbet af hele RMR'en. Lige så langt nede de var efter nederlaget til Apeks, lige så højtflyvende var de i går, både før, under og især efter kampen mod Guild.

Det var ellers ikke fordi, de fik nogen god start på kampen mod Guild Eagles. Snarere tværtimod. De endte med at tabe noget så eftertrykkeligt på det første map, Ancient, men det til trods, så viste de altså stor mental styrke og et kæmpe overskud. Således overvandt de den dårlige start, og kørte den hjem på de sidste to maps.

De smørrede smil og hånlige grin hos Guild Eagles-spillerne, efter de havde vundet på Ancient, blev hurtigt tørret af deres ansigter. End ikke en snedig aktion fra juanflatroo på det andet map, Inferno, kunne ændre på dette.

På kampens tredje og afgørende map, Overpass, forsøgte Guild stadig, at holde gejsten oppe, om end de kæmpede forgæves. Langsomt og sikkert blev de blot udspillet og udstillet af Patti og hans holdkammerater.

Et kæmpe øjeblik for ECSTATIC-spillerne. Og hvor har de dog fortjent det. De har vist flot spil, stort mod, et kæmpe overskud, og en stærk evne til at komme tilbage. Og så har de frem for alt arbejdet stenhårdt, for at nå til dette øjeblik.

De har grindet deres vej igennem adskillige online-turneringer. Brugt et hav af timer på at træne og forberede sig. Og i sidste ende lykkedes det! Og det er ikke bare en hvilken som helst major, som de har kvalificeret sig til. Det er den første major i CS2. Og den første major i deres hjemland, Danmark! Det er noget, der batter!

Det betyder alt, det de har leveret og præsteret, ikke kun for spillerne og alle i ECSTATIC-lejren, men for hele CS Danmark. Denne her triumf slår rødder helt ned til det enorme arbejde, som vi foretager herhjemme omkring esports og ikke mindst Counter-Strike.

Og jeg er helt sikker på, at de også nok skal præstere stærkt til majoren. De skal bare fortsætte det gode arbejde, og holde fast i deres mantra, det mantra, som har hjulpet dem godt på vej gennem RMR'en: "En kamp ad gangen. En runde ad gangen."

Skal vi så ikke også lige sende et skud ud til kraghen? Han er vel den første spiller nogensinde, som kvalificerer sig til en major med armen i gips på sjette uge, og en brækket knogle i hånden, bag gipsen? Det er altså stærkt gået af mini-donk. Og et godt billede på det, som ECSTATIC har præsteret.

kraghen og co. sørgede for dansk ekstase i den rumænske hovedstad, Bukarest! Og stoltheden flyder stadig ud over det hele!

HEROIC vs GamerLegion

ECSTATIC var ikke det eneste danske hold, som kvalificerede sig til majoren i går. Det samme formåede HEROIC, med de tre danskere, nicoodoz, TeSeS og sjuush, at gøre.

Det var en solid præstation af HEROIC, som ikke lod GamerLegion, med den danske AWP'er, acoR, på holdet, få et ben til jorden. HEROIC gjorde kort proces, om end det dog også var forventet, eftersom de var favoritter på forhånd.

HEROIC har i det hele taget, her til RMR'en i Bukarest, fulgt godt op på de gode takter, som de viste til IEM Katowice. Det ligner et hold, til trods for de nye spillere, som bare bliver bedre og bedre. Til tider har de også spillet noget flot Counter-Strike.

Flot og fortjent. Nu venter det danske hjemmebanepublikum for holdet og deres tre danskere. Skulle de nå til arenaen, så venter der dem en opbakning, som helt sikkert vil komme bag på og overraske kyxsan og NertZ. Og en hver tvivl om, hvorvidt HEROIC er et dansk hold eller ej, vil i så fald blive visket væk af det danske publikum!

Apropos NertZ, så var han i øvrigt igen HEROICs bedste spiller i gårsdagens kamp. Den israelske stjernespiller viste igen, at han er en topspiller fra øverste hylde.

Ikke alene var han HEROICs bedste spiller i går mod GamerLegion. Han var sågar også den bedste spiller af alle, i gårsdagens tre kampe.

Imponerende tal, og endnu en imponerende præstation af den stærke rifler. Han bliver bare ved med, at præstere på et kontinuerligt højt niveau.

Slut på RMR B

Dermed er det slut på den anden og sidste europæiske major-kvalifikation, RMR B. Begge de to europæiske major-kvalifikationer, er nu ovre. Tilbage er der blot Last Chance-kvalifikationen, hvor de seks tilbageværende hold, inklusiv Astralis, fra i dag, spiller om en den sidste major-billet i den europæiske RMR.

Således endte RMR B:

Det er i dag og i morgen det gælder for Astralis. Det er nu eller aldrig, hvis de skal til majoren på hjemmebane i København!

Gårsdagens højdepunkt

Der var flere af slagsen. Vi samlede de bedste fra mødet mellem Astralis og ENCE. Det er dem jeg går med her:

Gårsdagens optur

Du ved det! Jeg behøver end ikke sige noget. Billederne taler for sig selv:

Gårsdagens nedtur

Vi sløjfer den og giver Astralis en chance mere i dag! Der skal blot to eller tre sejre til, startende med en sejr over 9 Pandas i dag. Lad os nu bare få Astralis, og dermed endnu et dansk hold, videre til majoren! Fra gårsdagens nedtur, til optur i dag og i morgen!

#1(Med 3 svar)
23. februar 2024 kl. 12:13
casle
Major deltager
ECSTATIC
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Fantastisk dækning i har for tiden. Hvor skal vi være glade for vi har dust2 her i Danmark. Det kan selv jeg glemme, ind i mellem. Tak for det gode arbejde.
#2(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 12:25
aGk
+10000
#3(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 12:30
tOPZ
Sølv Sæsonkort Sæson 17
w casle
#4(Med 0 svar)
23. februar 2024 kl. 12:30
tOPZ
Sølv Sæsonkort Sæson 17
w casle
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.