Xyp9x er i København sammen med MOUZ.

📺 Xyp9x: "Jeg har fået en større rolle til majoren, end jeg tænkte"

Vi snakkede med den danske legende Xyp9x, der som assistenttræner i MOUZ har kvalificeret sig til Royal Arena ved PGL CS2 Major Copenhagen 2024.

Dette er første af et todelt interview med Xyp9x, som også blev fanget på video. Se hele interviewet i bunden af artiklen.

Xyp9x blev offentliggjort hos MOUZ blot én dag, før majoren i København begyndte med Opening Stage. Selvom kontrakten selvfølgelig var på plads inden det, så var Xyp9x faktisk ikke sikker på, om han overhovedet ville nå at være med under den første major på dansk jord.

Jeg var faktisk ikke sikker på, at jeg ville komme til majoren. Så åbnede der sig en mulighed hos MOUZ.
Den var lidt åben i et stykke tid, men jeg var altid sådan lidt: "Skal vi gøre det, eller skal vi ikke gøre det?".

Men jeg er virkelig stolt af drengene. Det er virkelig et godt hold, jeg er kommet ind på. De har det sjovt sammen. De ved, hvordan det er at være et hold, og de har mange fundamentale ting på plads allerede.

Chancen for at være en del af den første major i Danmark var dog ikke noget, der vægtede hos Xyp9x, da han skulle vælge sit næste projekt i Counter-Strike.

Nej, det var det faktisk ikke. Det var langsigtede planer. Selvfølgelig er det rart at være her. Det skal jeg da ikke lægge skjul på, men jeg valgte langsigtet, og jeg ser et kæmpe potentiale i de her unge gutter.

Det, som jeg har spottet udefra, er måske, at nu når vi kommer på scenen, så kan det godt blive lidt svært for dem, og jeg tror, at jeg kan hjælpe dem lidt med det.

Nu er Xyp9x her, og det lyder til, at MOUZ gør fuldt brug af hans kapaciteter, selvom det egentlig ikke var planen, at han skulle have en rolle på holdet under majoren.

Jeg tror, at planen egentlig bare var, at jeg kom med lidt som fluen på væggen. Jeg var med til deres bootcamp, før vi kom hertil, og jeg lærte drengene at kende og kom ind i gruppen og så videre.

Jeg vil faktisk sige, at jeg har fået en større rolle, end hvad jeg tænkte, jeg ville få her til majoren.
Men det er jo fordi, at de måske stoler på det, jeg kommer med. Jeg tænker også, at jeg kommer med et friskere perspektiv på ting og har noget erfaring. Det er et samarbejde mellem mig, Dennis (sycrone, red.), vores mental og performance coach Ole Fischer og vores team manager Sabrina.

Samarbejdet med sycrone tiltrak Xyp9x til MOUZ.

Og samarbejdet med sycrone var også noget, der tiltrak Xyp9x, selvom han ikke kendte den danske coach så godt fra tidligere. Samtidig føler Xyp9x, at han kan gøre en større forskel for spillerne i MOUZ i forhold til, hvis han var endt hos et hold som f.eks. FaZe eller G2.

Dennis (sycrone, red.) er en super fin fyr. Egentlig har jeg ikke snakket så meget med ham førhen til events. Jeg husker vores første møde, hvor vi snakkede tre timer, og vi klikkede bare fra start af, så jeg vidste sådan ret hurtigt, at okay, det her kan fungere rigtig godt med os to.

På lang sigt vil jeg rigtig gerne implementere mine ting. Jeg ser en masse ting, som vi kan forbedre på holdet. Men det er ikke nu, vi skal det.

Nu er det ligesom short term optimering, og det er, hvad Dennis har brug for, hvad gruppen har brug for, hvad jeg spotter, og hvad jeg selvfølgelig får at vide af MOUZ, som jeg gør.
Men på den lange bane, så ser jeg mig og Dennis som et makkerpar. Jeg ser os ikke som to roller, der er adskilt.

Jeg tror også, det handler om, at jeg kunne måske komme ind på det her hold og have det største impact. Hvis jeg kommer ind på et hold, lad os sige, nu skyder jeg bare, G2 eller FaZe, eller hvad det nu er. Det er spillere, jeg har spillet med før. Det er spillere, som jeg føler, jeg ikke kan lære så meget.
Men de her spillere kan jeg lære en del og have noget impact fra min tid og mine læringer.

#1(Med 0 svar)
24. marts 2024 kl. 16:58
casle
Major deltager
ECSTATIC
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Mega god signing af mouz 👌
#2(Med 0 svar)
24. marts 2024 kl. 19:52
aGk
Hvor er det fedt at have ham tilbage i CS -- tror han kommer til at være god i den her rolle.
#3(Med 0 svar)
28. marts 2024 kl. 20:12
mufcdk1974
Jeg fatter ingenting af, hvis ikke Astralis som minimum har hørt ham ad ang. en trænerrolle. Der er stor forskel i enhver sportsgren på at være spiller og træner men nogen spillere har bedre forudsætninger end andre. Xyp er imo en af de "sikrest" bud på at gå fra succesfuld spiller til succesfuld træner.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.