R0nic har stået bag Astralis i det nye år.

R0nic: "ruggah skal ind og sætte grænser for holdet"

Vi fangede Astralis' midlertidige coach, R0nic, til en kort kommentar efter holdets flotte sejr over Vitality.

Dust2.dk ved BLAST Premier Spring Groups 2024

Stemningen er høj hos Astralis, og de tog en klar sejr over Falcons i går.

Alligevel kom det som en overraskelse for R0nic, at holdet går ind og vinder og verdens nummer 1.

Ja, det vil jeg sige. Vi havde rimelig godt styr på, hvordan vi gerne ville spille mod dem, men vi blev lidt overraskede i vetoen. Men i forhold til alle de snakke, vi har haft på det seneste efter den lukkede kvalifikation til majoren, så har vi bare fået rykket på rigtig mange ting.

Der er sket rigtig meget, rigtig hurtigt, men selvfølgelig er det en overraskelse for os, når de ikke har tabt et map i seks Bo3'er i streg og har været ekstremt dominerende. Så det er sgu en overraskelse. Det kan man ikke komme uden om.

Du siger, at I har ændret og rykket rundt på nogle ting. Hvad er det for nogle?

Det er lidt mere spilleteknisk om, hvordan vi spiller i nogle specifikke situationer, som vi har fået rettet til. Så vi er lidt mere clean mid-round, og man kan også se i nogle runder, at folk hjælper rigtig meget til med at call. Vi får spillet rigtig tæt på hinanden, så vi kan trade ud i svære situationer også, og det kører bare.

Vertigo og Overpass blev klare sejre til Vitality og Astralis, hvis man kigger på det endelige resultat, men begge maps var faktisk tættere, end man skulle tro, og mange runder blev afgjort på marginaler.

R0nic kommer med et bud på, hvilke marginaler der faldt ud til Vitalitys fordel på Vertigo.

På Vertigo var det nok mest, at vi ikke fik vundet runde to efter pistolerne på CT. Så tror jeg, at kampen havde været lidt mere lige. Vi taber runden, bliver nødt til at force, taber force buy igen, taber næste runde, og så taber vi første køb igen.
Jeg tror, det var en ret tæt 1v1, så vidt jeg husker. Så vi kan bare ikke få noget økonomi på den CT-side, så der bliver kampen svær for os at vinde på det tidspunkt der, tror jeg.

ruggahs rolle

Tidligere på dagen blev det offentliggjort, at ruggah støder til som ny coach i Astralis efter hans kontrakt med OG udløber.

Astralis sagde farvel til deres tidligere coach, casle, i december sidste år. Siden da har det været assistenttræneren R0nic, der har stået bag holdet.

Men i lyset af sejren over verdens bedste hold, blev vi nødt til at spørge R0nic, hvad det egentlig er, ruggah skal gå ind og hjælpe holdet med.

Jamen, nu har jeg bare stået til med daglig træning. Jeg har ikke været helt vildt meget inde over det taktiske, men jeg har hjulpet, der hvor jeg kunne. Jeg har hjulpet Benjamin (blameF, red.) en del.

Men ruggah skal ind og sætte lidt flere grænser for holdet, fordi der er mange, der har en mening, og der er mange stjernespillere. Så han skal lige være med til at have lidt mere styr på de ting overordnet, og så skal han også komme med sit bidrag taktisk og være lidt tættere på Benjamin, end jeg har været lige nu.
Og så tror jeg, at han kommer til at bidrage med en masse god erfaring også, for han har jo været coach i rigtig mange år nu, så det er jeg sikker på, at det nok skal blive skidegodt.

Så han kommer ind og indtager en lederrolle på holdet?

Ja. Nu er jeg ikke så moden, så... Nej, moden og moden, jeg har ikke været coach i så lang tid, og det er nogle store drenge, man har at arbejde med, så det ville ikke være rigtigt for mig nu at skulle være træner på det her niveau.
Så det bliver nice at få ruggah ind, for ham kan jeg lære rigtig meget af på den lange bane.

Så om to-tre år, der kan det være, at jeg skal være coach, men det er der ikke nogen, der ved. Det vil man jo håbe.

#1(Med 3 svar)
23. januar 2024 kl. 21:20
TubbyGold
Lige i aften så det ikke ud til, at nogen skal gå ind og sætte grænser overfor noget som helst :)
#7(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:36
DOMINA7HOR
Det er jo netop pointen. De her spillere er så dygtige, at det er svært at lære dem noget. I den forstand, at ruggah ikke skal ind og lære dem at spille CS.

Men når der er lidt uenigheder, og tingene spidser til, så skal han være ham, der lige går ind og trækker en streg. Selvfølgelig kommer han også til at bidrage omkring det taktiske, men han er der primært for at holde styr på stjernerne, og sørge for, at de lever op til at der arbejdes ud fra et princip, der hedder frihed under ansvar.

Og skal han være ham, der med sin erfaring også kan gå ind og sige ro på, og kalde den rette timeout når det ikke lige kører. Det kunne f.eks. have været på Vertigo, var Vitality var i kontrol og de ikke rigtig formåede at bide sig ind.
#17(Med 1 svar)
23. januar 2024 kl. 23:03
Bjelanden
Så længe vi ikke ser endnu en dokumentar, hvor de får at vide de stadig er gode til at spille computer, så er jeg fint tilfreds.. 😂😂😂😂
#19(Med 0 svar)
24. januar 2024 kl. 11:11
TubbyGold
Haha, enig :)
#2(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:21
minnasn
Ronic effekten
#3(Med 1 svar)
23. januar 2024 kl. 21:22
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
R0nic er fremtiden
#5(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:30
minnasn
enig
#4(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:24
DOMINA7HOR
Med andre ord: ruggah skal ind og være Carlo "ruggah" Ancelotti!

... og forhåbentlig bliver det stadig med r0nic som assistent. Jeg synes han gør det godt, og fortjener at blive. Håber Astralis fortsat viser ham tiltro. Og de også bliver ved med at hjælpe og støtte ham i hans udvikling.
#6(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:32
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Mathias har lavet et kæmpe arbejde fra dag 1, det er fedt han træder til og lærer en masse.
Kæmpe respekt mate!
#8(Med 6 svar)
23. januar 2024 kl. 21:36
kombardo
Endnu en katastrofe beslutning fra Astralis.
" og så skal han også komme med sit bidrag taktisk"
Det er meget tydeligt at blameF har en bestemt måde at spille på og hvis man skal vinde med dette Astralis skal blameF have lov at spille hans system som han gjorde det i coL ligesom Karrigan får lov at styre systemet i Faze.
Hvis Ruggah nu skal ind og sætte en ny dagsorden for hvordan holdet skal spille bliver det en ligeså stor fiasko som under ave, casle og trace.
Det er bestemt ikke tilfældigt at Astralis nu klarer sig bedre end meget længe uden en coach.
#9(Med 1 svar)
23. januar 2024 kl. 21:38
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg synes da, at ift. hvad vi har set indtil videre fra det nye Astralis, så har blameF da været god til opdatere sin måde at kalde på, så tror ikke man skal se det så fastlåst.

Selvfølgelig skal IGL'en være med til at bestemme, hvordan der skal spilles, men intet er sat i sten. Det skal jo være et samarbejde.
#11(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:40
kombardo
Tror bare hurtigt du får for mange "kokke i køkkenet" og pludselig gør man spillet mere indviklet end hvad der er krævet
#10(Med 3 svar)
23. januar 2024 kl. 21:40
DOMINA7HOR
Hvorfor gør det dét til en katastrofebeslutning? Han skal jo netop ikke ind og lære dem at spille CS, eller lave de store taktiske revolutioner.

Som jeg nævnte i #7, så kommer han selvfølgelig også til at bidrage omkring det taktiske, men han kommer primært ind for at holde styr på stjernerne, og sørge for, at de lever op til, at der arbejdes ud fra et princip, der hedder frihed under ansvar.
#12(Med 2 svar)
23. januar 2024 kl. 21:41
kombardo
Kommer an på hvad Ruggahs indstilling til det her er. Jeg mener ikke det bliver nogen succes medmindre han holder sig helt fra det taktiske.
#13(Med 1 svar)
23. januar 2024 kl. 21:51
DOMINA7HOR
Selvfølgelig skal han som coach ikke holde sig helt fra det taktiske. Han er jeg heller ikke ansat af Straube og co. med en besked om, at han bare skal blande sig helt uden om det taktiske. Det er også noget ensporet og egenrådigt at tænke sådan. Og heldigvis tænker hverken blameF, Straube eller andre på og omkring holdet sådan. Er sikker på alle input er velkomne...
#14(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 21:54
kombardo
Du snakker for hele holdet lige pludseligt og ved hvad blameF Straube og alle omkring holdet tænker? Hvem er det lige præcis du er?
Vi får at se hvad effekt ansættelsen af Ruggah har. Jeg spår det bliver ligeså katastrofalt som alle andre hold han nogensinde har været coach for.
#15(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 22:25
robert420xD
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Jeg synes at Hunt skulle være den nye Astralis coach. Han kunne styre de store spillere er jeg sikker på. Og sige hvor dårlige de er når de slår top1 hold 🤩
#16(Med 0 svar)
23. januar 2024 kl. 22:38
TheKonkel
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Elsker R0nic ! Han er bare en god fyr, og jeg er sikker på han også er en brik som bliver værdsat i Astralis.

Hvis jeg skulle nævne en ud af alle jeg har arbejdet med i min tid, som jeg savner mest i hverdagen er det helt sikkert min ven RonRon <3
#18(Med 0 svar)
24. januar 2024 kl. 01:01
Madapat
R0nic er nice
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.