Pimp svarer kritikere tilbage.

Pimp svarer kritikere igen efter reklame for saudiarabisk “VM”

Pimp har fået kritik på de sociale medier efter at have reklameret for Esport World Cup i Saudi-Arabien.

Pimp reklamerede på det sociale medie X, for Esports World Cup, som kronprinsen af Saudi-Arabien, Mohammad bin Salman annoncerede i en konference den 23. oktober.

Pimp er efterfølgende blevet kraftigt kritiseret på det sociale medie Reddit
på grund af samarbejdet med den saudiarabiske organisation og på grund af, at nogle brugere blev udelukket på Pimps Twitch-chat.

Pimp har efterfølgende selv kommenteret på sagen, og forklaret grunden til sin involvering i Esports World Cup i Saudi-Arabien samt at han kun fik et mindre beløb for at lave annoncen.

Jeg har lavet en promoverende tweet for den nye Esports World Cup. Jeg er forpligtet ifølge dansk lov til at tydeliggøre, at det er en #ad, når jeg gør det. Jeg arbejder som freelance-kommentator og deltager i arrangementer for ESL, BLAST og meget mere. Jeg deltog ikke i Gamers8 i år, da min søsters bryllup fandt sted, men jeg vil naturligvis gerne være en del af de største og bedste turneringer i verden.

Det var med DEN hensigt at være involveret i scenen og i de turneringer, jeg arbejder med.

JEG HAR IKKE underskrevet nogen kontrakt med NOGEN.
Jeg er ikke bundet til NOGEN i forhold til dette. Jeg deler også gerne, at den promoverende tweet er i kategorien med tre-cifret beløb."

Derudover fortæller Pimp, at han ikke selv har været involveret i at udlukke brugere fra hans chat på Twitch.

"Hvad foregår her, dette er absolut ikke intentionelt, og heller ikke sandt?

Jeg har ikke udelukket en eneste person, og heller ikke har jeg instrueret nogen moderatorer til at udelukke nogen på grundlag af det, du her antyder på mine vegne; det er ganske enkelt ikke korrekt.

Du kan læse hele Pimps svar her.

#1(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:54
kombardo
Virker umiddelbart som nogle mærkelige svar på kritikken. At han kun har modtaget et "mindre" beløb er jo fuldstændig irrelevant. Derudover har han selv ansvaret for hvem der bliver udelukket på hans stream, om udelukkelsen er gjort af ham selv eller en moderator er det hans stream og hans ansvar.
#2(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 00:40
Pimp
Major deltager
Har lige svaret nedenstående, afdækker også lidt af det du stiller spørgsmålstegn ved.

Som streamer er man afhængig af sine moderatorer. De udviser efter bedste evne dømmekraft. Jeg skal ikke kunne afvise at fejl bliver lavet engang imellem, specielt når det foregår på skrift.

Skaberen af den tråd lyver, og anklager mig for noget der er decideret løgn. Jeg har rakt ud til ham, og han nægter naturligvis at fortælle mig hans twitch navn således jeg kunne tjekke om sådan fejl var sket, efter mit stream.

Det er utroligt frusterende at stå model til for at være bund ærlig. Løgne, antagelser, og jeg ved ike hvad kreeret ud af den blå luft.

Jeg er med på det er kontroversielt, og med på fejl givetvis er lavet i kommunikationen og det må jeg tage til efterretning.

Det sagt, så er det meget ubehageligt at stå model til løgne og angreb der i langt størstedelen af tilfældene kommer ud sf den blå luft.
#3(Med 6 svar)
25. oktober 2023 kl. 00:40
Pimp
Major deltager
Præmissen for min kommentar på daværende tidspunkt var alle de antagelse / løgne folk løb afsted med. Lad mig prøve på dansk;

1. Jeg har lavet et promo tweet i samarbejde med ESL omkring den nye World cup. (forhåndværende gamers8) ESL jeg laver events for eksempelvis Cologne og Katowice.

Jeg lavede ikke selv gamers8 i Riyadh I år, men så med hjemmefra så vidt muligt. Derfor tænkte jeg ikke umildbart at et promoveringstweet i samarbejde med ESL som afholdte G8, var nogen større ting. Det blev desværre blæst ud af proportioner, måske faciliteret af det ikke fremgik mere klart i det tweet. Det må jeg tage til efterretning.

2. Jeg streamede og svarede åbent på selvsamme spørgsmål. Naturligvis var der nogle i chatten der ikke kunne opføre sig ordenligt, og de blev muted og smidt ud alt efter forseelse af mine mods.

Jeg har ikke selv bannet nogen, og jeg har ikke opfordret til at banne nogen. Skaberen af den tråd lyver, og havde tydeligvis til hensigt kun at skabe drama. Isoleret set må jeg konstatere det klarede han til UG.
#4(Med 2 svar)
25. oktober 2023 kl. 07:06
JernLars
Hej Pimp, hvad er din holdning til sportswashing? Skal vi støtte op om menneskerettighederne eller er det lige meget så længe betalingen er høj nok
#5(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 07:28
Lunar
+1
var de sub1000$ det værd for at promovere en "af de største og bedste turneringer " i et land hvor der indtil for få år var en lov som gjorde kvinder ikke engang måtte komme ind? Mega fede menneskers penge at tage
Specielt når man gang på gang hopper op på en høj hest vedr. Valg af sponsorer og partnerer.
#21(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 12:38
Nickanden
Man støtter ikke mere op om menneskerettigheder ved at udelukker de uskyldige mennesker der OGSÅ bor i Saudi-Arabien, som rent faktisk prøver at være med på et mere åbent og menneskeligt selvskab i blandt med os "Europa" også vidre. Så ved konklusion er du jo ikke bedre end Saudi-Arabien af den grund!!
#33(Med 2 svar)
26. oktober 2023 kl. 10:28
Thomas
Hej Pimp.

Kan Scarlett fra Starcraft 2 og Ricky Ortiz fra Street Fighter 6, få lov at deltage i Esports World Cup? Og hvis ikke de kan, vil du så stadig reklamere for Esports World Cup?
#38(Med 1 svar)
27. oktober 2023 kl. 19:04
rUBBAN
Ved vi overhovedet om de spil er på listen?
#39(Med 0 svar)
27. oktober 2023 kl. 23:39
Thomas
Begge spil var repræsenteret til Gamers8 med en god sjat seeere, og lever i bedste velgående, så det går jeg ud fra. Either way er pointen den samme.
#6(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 07:28
MemphisONE
Folk er så dobbeltmoralske... vi alle havde taget penge som eSport spiller/fodboldspiller gør.

Vi støtter alle savvy Gaming Group på en eller anden måde, om vi ser ESL kampe eller spiller på faceit. Det bliver ikke mere dansk end at pege finger af folk, men i sidste ende hvis man selv havde mulighed havde man taget pengene.
#17(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:46
RasmusRoev
+1000!!!!!
#7(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 08:22
Bedstefar
Så pimp holder med saudierne... ok ok
#8(Med 2 svar)
25. oktober 2023 kl. 08:57
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg tror de fleste har forståelse for, og ville vælge pengene på samme måde som de fleste andre har gjort. Problemet for mig er når de taler det ned, eller fralægger sig ansvaret - i stedet for netop at tage ansvar og så erkende at det er gode penge og spændende muligheder. Selvfølgelig kan de ikke gå ud og tale for menneskerettigheder - generelt set skal de holde sig fra politik - fx kunne Pimp, Zonic m.fl. gøre det klart at de på intet tidspunkt vil gå ind i en diskussion omkring politik og menneskerettigheder, da det selvsagt vil påvirke deres ansættelse. Om de har gjort det, ved jeg ikke.

Det virker besynderligt at flere på Reddit har skrevet at de er bannet, men omvendt skal jeg gerne indrømme jeg ikke er så meget inde i den slags og sagtens kunne forestille mig nogle brugere ikke kan holde en nogenlunde sober tone og derfor bliver fjernet.
#10(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 10:20
Lunar
men at "vælge pengene" er bare til grin når der er tale om under 1000€
#13(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:12
Pimp
Major deltager
Det har aldrig handlet om pengene.

ESL en partner jeg er dybt afhængig af karrieremæssigt spørger om et lille samarbejde. At jeg ikke får connected the dots godt nok, er min egen fejl.

Det sagt er alt andet tillagte motiver, assumptions i mangel af bedre ord. Løgne, og ting folk finder på, for sådan må det jo være.

Jeg er ked af den effekt det har fået. Det meste skabt af “#ad” som via dansk lovgivning skal oplyses. Det fik folk til at tro jeg samarbejder med saudi og ikke ESL. Min fejl Måsle, men hold op hvor er det trættende at læse løgn på løgn på løgn.
#9(Med 8 svar)
25. oktober 2023 kl. 09:47
panzerlas
Til alle moralens vogtere: Husk at det skønne fodboldlandshold aktivt støtter terrororganisationen BLM, landets statsminister og regering har gjort nogle grufulde ting under den nylige krise og sådan forsætter det i en uendelighed.
Har i valgt landsholdet fra? Er i flyttet ud af Danmark for ikke at støtte regeringen osv.... Nej vel!
I pladderhumanismens navn kunne man sagtens argumentere for at netop ved at lade disse menneskeretskrænkende lande komme lidt ind i varmen og lade dem vise sig fra deres bedste side, faktisk automatisk vil rykke sig lidt nærmere os.
Det handler også i høj grad om perspektiv, ovenstående var et andet et og jeg mener personligt at skal man bruge sine kræfter på at udskamme nogle, ja så gør det hvor det faktisk betyder noget istedet for at gå efter enkeltpersoner.
#25(Med 7 svar)
25. oktober 2023 kl. 20:21
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Mjorh, om end jeg kan følge din retorik til en vis grad, er der vist også en størrelsesforskel på det hele her. Flytte ud af landet, fordi regeringen vælger X i stedet for Y? Dét i en sammenligning med en streamer som har/ ikke har valgt lidt ekstra i godteposen fra Saudi?

Jeg ved ikke om jeg er enig i at dét at åbne op for lande med et uendeligt nedværdigende syn på mennesker og deres værdi, vil åbne op for bedre sider. Men, det er selvsagt en anden diskussion. Alle behøver ikke være ens, kulturer er forskellige og det elsker jeg - men når man undertrykker et folk på den måde som nogle lande gør, så bør man virkelig ikke kunne se det for andet end hvad det er; skræmmende ( i 2023).
#28(Med 6 svar)
25. oktober 2023 kl. 21:00
panzerlas
Selvfølgelig er der en stor størrelseforskel på at flytte ud af landet og en "lille" streamer fra Danmark.
Men en hykler er en hykler og måske endnu mere når målet for folks forargelse er en enkeltperson med en passion for CS. Kan du følge mig?
Skal man kritisere en enkeltperson offentligt for hans moralske valg, skal man godt nok have fejet for egen dør først! Og måske ovenikøbet have kigget indad.
Accepterer man de ting der foregår i ens eget land uden at være vokal om det, synes jeg ikke at man skal være alt for hårdt dømmende over for en person som Pimp.
Men igen, mit perspektiv, min holdning og dette er ikke for at kalde nogle herinde for en hykler.
#29(Med 5 svar)
25. oktober 2023 kl. 21:32
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Njarh, med sådan et syn på livet og de forskellige aspekter hertil, mener jeg stadig der er en balancegang som skal findes, før man kan drage paraleler. Samtidig er der også en del omkring det her whataboutism som trigger mig en smule - må man ikke være kritisk overfor én (eller flere), uden automatisk at skulle være det overfor alle?

Ift. at acceptere tingene i ens eget land, bygger på et præmis om at hvert individ som har en holdning til X, også skal have en holdning til Y, Z og alle de andre aspekter som kan have indflydelse på X. Er man modstander af det danske landshold fordi de deltog i Qatar, så skal man ret beset også være modstander af samtlige nationer som deltog - dvs. ikke tage på ferie i de lande og støtte deres økonomi, ikke støtte deres atleter, kultur og sådan kan man blive ved.

Altså, det er svært for mig at forstå hvor din grænse går. Man må ikke være verbal omkring et individ som man måske følger aktivt (Pimp, eksempelvis) uden at man så samtidig skal have indsigt og forståelse for samtlige andre organisationer, atleter m.m. som også har valgt Saudi-penge og så være verbal omkring dem også? Det virker voldsomt for mig, og var alle på den måde - tænker jeg ingen ville være verbale omkring de her ting.

Fundamentalt set, er jeg dog helt enig i at hykleri og doublemorale er belastende, men også at det er en kompleks størrelse, når man drager enorme paraleler for at understøtte ens holdning.
#30(Med 4 svar)
26. oktober 2023 kl. 06:53
panzerlas
Hvis man kun er kritisk når Pimp gør noget forkert men ikke når landsholdet gør det så er man en hykler! Så jo man må godt vælge hvem man er kritisk over for, det står alle frit for.
Og igen ja, hvis man tuder om hvad landsholdet eller Pimp gjorde tager man naturligvis ikke på ferie i Qatar, medmindre man er en hykler.
Jo vær endelig verbal når Pimp siger noget forkert, men kig indad og reflekter over om det måske er hyklerisk og småligt at angribe en "mindre" enkeltperson og så måske tie på andre punkter. Og hvis du cherrypicker hvem du vil udskamme så kan der komme folk der kalder dig hykler. Så mere voldsomt er det heller ikke! Det er jo blot mit perspektiv.

Ja mange ting i dag er af en kompleks størrelse, enig. Dog synes jeg ikke det er nogen voldsom paralel. Jeg valgte blot noget af langt større mediebevågenhed, men for landsholdets side i samme kategori. Andre paraleller ville måske virke direkte provokerende over for dig og andre herinde, det ønskede jeg ikke.
#31(Med 3 svar)
26. oktober 2023 kl. 09:58
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg forstår. Men er usikker på om mit budskab kom klart frem - hvis man fx følger Pimp aktivt, men ikke fodbold - er man så en hykler, fordi man taler ilde om ham, men ikke om landsholdet eller regeringen? Jeg antager ikke alle som følger pimp, automatisk også følger med i fx fodbold eller national politik.

Det er også fint, og jeg kan egentligt også godt lide at drage paraleler til mere mainstream områder, så folk forhåbentligt forstår ens pointe - men, med måde. Her mener jeg du skyder en smule forbi målet og virker på en måde som "alt eller intet" ift. verbale og digitale øretæver. Jeg fulgte ikke med i VM, på trods af jeg har en ganske fornuftig fodboldinteresse - men omvendt vil jeg ikke undlade at besøge Italien, Spanien eller Argentina, hvis chancen opstår .. Så, på en måde, er jeg jo hyklerisk i din paralel - om end jeg forstår du ikke vil trække den så langt, så er det jo netop dén balancegang jeg kan have svært ved at se i din post.
#35(Med 2 svar)
26. oktober 2023 kl. 10:55
panzerlas
Hvis man på et oplyst grundlag vælger at udskamme den ene og ikke den anden er man vel i en eller anden grad en hykler. Er vi alle ikke det i nogen grad? Det tror jeg og det er også en af grundene til at jeg siger "slap lidt af med at udskamme en enkeltperson".
Nogle gange føler jeg ikke at der er plads til alt for omfattende svar og udpenslinger på et forum som dette og det må derfor blive lidt overordnet og generelt. Jeg synes selv jeg netop har prøvet at balancere mellem nogenlunde at få mit synspunkt frem uden føle nød til at udpensle alt i detaljer og træde alt for mange over tæerne.
Når det så er sagt har du al ret til at tale ilde om Pimp, ligesom jeg og andre har ret til at reagere på det.
#36(Med 1 svar)
26. oktober 2023 kl. 11:40
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg kan sagtens følge dig. Det er lidt ærgerligt, i min optik. Personligt elsker jeg når nogle går i dybden med en kommentar, fordi man så netop kan argumentere for ens holdning, uden at skulle gøre det på fluffy og overfladisk vis.

Jeg taler ikke ilde om Pimp, men jeg taler ham heller ikke op. Han er slet ikke min kop te, og var det heller ikke dengang jeg spillede mod ham i hans unge dage ;D
#37(Med 0 svar)
26. oktober 2023 kl. 12:23
panzerlas
Jamen vi er på sin vis enige om det, men selvom jeg for mit vedkommende prøver at gøre det "relativt" kort føler jeg ikke det bliver ligegyldigt eller overfladisk.
Jeg synes faktisk vi fik holdt en rimelig civil diskussion her.
Så god dag herfra
#11(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 10:32
9ne
Det er lidt vildt, at alle er imod pimp fordi han tager imod penge fra den del af verden, især fordi 99% af dem som brokker sig selv støtter dem ved at spille faceit, se esl turneringer og måske endda betale for faceit oveni.
#18(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:48
RasmusRoev
Dobbeltmorale. Det er til at brække sig over! Folk er blevet så hellige, fordi de ikke selv står og får muligheder.

Om man er enig eller ej, men man kunne starte andre steder end det her. Verdenen er forskellig. Og jeg er satme heller ikke altid enig i, hvordan vi driver landet herhjemme, det går da kun en vej.
#12(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 10:36
Awwdor
Jeg forstår slet ikke at det her er blevet blæst sådan op. Det er vigtigt at huske, at ingen land eller organisation er fejlfri. At kritisere en turnering i Saudi-Arabien er fair, men lad os heller ikke glemme, at hver nation har sine egne udfordringer. Er det værre eller bedre at promovere en turnering i Kina eller USA?
#14(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:21
TubbyGold
Helt til grin at folk har så travlt med mudderkastning omkring "sportswashing". Spring dog ned fra den hest og drop den der moralske overlegenhed. Oliepenge og menneskerettigheder. Hold dog kæft. Ved du bare en lille smule om amerikansk og europæisk historie, der går længere tilbage end 10 år? Iøvrigt gælder survival of the fittest stadig, selvom vi udadtil er utrolig civiliserede.
#19(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:49
RasmusRoev
+100
#15(Med 3 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:22
Primus
Hej Pimp, hvad er din holdning til sportswashing? Skal vi støtte op om menneskerettighederne eller er det lige meget så længe betalingen er høj nok?
#22(Med 2 svar)
25. oktober 2023 kl. 12:45
Nickanden
Det faktum at du ved at han ikke fik mere end omegnen af 1000, viser bare hvor lidt at du egentligt bruger dit hoved.

Det er jo tydetligvis ikke for pengene, at han gør det. Pimp støtter op om et åbent samfund der også støtter esports gaming og så vidre, som han også selv sagde, så man skal jo være fuldstendig fortabt for at kunne få sig selv til at udtaler sig som du selv gør lige nu.
#23(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 15:29
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Han skriver jo selv direkte at han gør det for pengene da han, i følge ham selv er afhængig af ESL.
#40(Med 0 svar)
1. november 2023 kl. 09:37
Primus
Ding dong! kom igen sømand!
#16(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 11:37
mufcdk1974
Et kig i denne tråd viser meget godt sportswashing virker. Well done af morderen Bin Salman, well done.
#20(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 12:00
Kristja
Der er virkelig mange her i tråden, som har travlt med at forsvare Pimp, eller angribe alle andre for at være dobbeltmoralske.

I bund og grund handler det jo om, at Pimp selv har udtalt, at han kun ville have "meningsfulde" partnere/sponsorer.(noget i den stil)

Det er så tilsyneladende en misforståelse ude fra set, hvis det reelt er hans partner "ESL" som har betalt ham et par håndører for at dele denne AD.

Det er nok ikke så nemt for en som Pimp, at tage afstand til ESL blot fordi de er blevet opkøbt af saudierne. Lidt som det er svært for folk at tage afstand til deres yndlings platform Faceit af samme årsag. (Trods alle burde tage afstand fra det, men det koster selvfølgelig jobs osv osv)

Det er super ærgerligt at et land som Saudi-arabien kommer ind, og overtager så store dele af cs scenen, når de har så dårlige menneskerettigheder. Og derved kommer alt snakken om, Sportswashing hvilket er helt forståeligt. Fik de nu styr på deres land, love og regler, så var pengene jo gode nok. Men som det er nu, så er det jo helt grotesk at støtte op om. Og jeg fatter ikke, at valve ikke griber ind.
#26(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 20:24
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Helt enig. Jeg er reelt set ret nervøs for det indtog som de lande har gjort i sportens verden - F1, golf, fodbold, håndbold og nu også esport.

Jeg håbede så inderligt at VM ville være en stopklods, at nogle havde klodser til at sige fra - ISÆR Danmark og DBU som ellers gerne vil være så hellige. Men, penge betyder bare så meget mere end alt andet - selv menneskeliv. Selv ved beviselig korruption, menneskeliv som gik tabt og migrantarbejdere som blev behandlet værre end herreløse hunde, valgte samtlige nationer at deltage.

Jeg ved at VM er det største for mange sportsudøvere, men at der ikke var bare én landsholdsspiller eller stabmedlem som sagde fra, er skræmmende. Så mangler man, i min optik, perspektiv.
#24(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 20:20
Groggster
Den gode Pimp bliver jo også gjort til genstand for et langt større problem - nemlig, at så gennemråddent og klamt et land som Saudi-Arabien lykkes med sportswashing i stor stil, og at mange overhovedet ikke finder det problematisk.
Kære venner, menneskerettigheder er for helvede ikke politik. Det er basale rettigheder, alle har som mennesker! Punktum.
Det er meget, meget trættende med al den whataboutism, der kører i hver eneste tråd omhandlende sportswashing og kritik af denne. Så det vil sige, at man ikke skal kritisere eller tale om, tage afstand fra og kritisere en krig i Ukraine, hvis det er en, man er meget optaget af, fordi der også er krig i Gaza eller andre steder i verden?
Der er så mange stråmandsargumenter, at det er til at blive helt opgivende af. "Vi ville alle tage pengene" - hvem er du til at vurdere det? For jeg ved da, der findes mennesker, der ikke ville tage pengene, og jeg ville satme ikke bosætte mig eller tage arbejde i eller fra Saudi-Arabien, Qatar, Dubai, etc., bare fordi jeg tjente millioner på det. Det ved jeg selv - ingen andre.

Jeg synes, den gode Pimp har begået en fejl, og det synes jeg også, han erkender i sine kommentarer. Husk i stedet at (vedblive med at) kritisere Gamers8, ESL, Faceit, m.fl. for deres ophav.

Og kære Pimp:
Jeg håber, du husker, at sociale medier er verdens røvhul, og at vi er mange, der er superbegejstrede for dig. Du er supercool og dygtig, og det her var en fejl. Pyt. Videre.
Tak for alt dit gode arbejde!
#27(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 20:41
mufcdk1974
Spot on. Tænk hvis man gik til sin arbejdsgiver og brokkede sig over arbejdsforholdene og få at vide "hvad med dig selv, opfører du dig altid ordentlig?"
Du må heller ikke bede politikkerne om at tage den grønne omstillig alvorlig for du forurener selv? Amen ffs. Verden er fuld af idioter.
#32(Med 0 svar)
26. oktober 2023 kl. 10:28
Thomas
*
#34(Med 0 svar)
26. oktober 2023 kl. 10:48
Thomas
Det er en interessant "det ville du også have gjort hvis du fik muligheden"-tilgang der er til tingene herinde.

Jeg kan fortælle, at mange folk på daglig basis, både i det private og det offentlige, gør sig umage med at vægte og veje sine samarbejdspartnere, og frasiger sig lukrative fordele på bekostning af andre menneskers ve og vel. Det er bl.a. derfor at de fleste af jeres ting koster penge, fordi de ikke er lavet af lutter børnearbejde, da det er et aktivt fravalg at benytte sig af de leverandører, på trods af potentiel profit. Til- og fravalg. Og moral.

At zonic, Pimp, og andre spillere vælger at ignorere Saudi-Arabiens historik af deres behandling af minoriteter, kvinder, mindreårige, udlændinge, forfølgelse og vilkårlige anholdelser af kritiske journalister, mordattentater og partering af kritiske journalister i udlandet, og en generel ligegyldighed over for menneskerettigheder, er deres valg. De har haft samfundsfag ligesom alle andre i folkeskolen. Til- og fravalg. Det ændrer ikke på, at de penge der bliver overført til deres konto, kommer fra det regime.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.