Her ses innocent til DreamHack Winter 2014 iført den blå ESC-trøje.

Efter innocents Tweet: Nu vil ESC finde en løsning

ESC Gaming skylder stadig deres tidligere polske hold penge for Stickers fra 2014, hvis man spørger innocent, og hans opråb har nu fået ESC i tale.

I takt med at Counter-Strike bliver mere og mere professionelt, må det forventes, at situationer, hvor den ene part ikke betaler den anden part som aftalt, forsvinder.

Det er dog ikke helt slut endnu, selvom det nok er blevet bedre med juridiske trusler, hvis pengene ikke betales, og senest er det kommet frem, at ESC Gaming angiveligt stadig skylder deres tidligere polske hold penge.

rallen, mouz, innocent, MINISE og SZPERO tog alle til DreamHack Winter tilbage i slutningen af 2014, hvor de havde sikret sig en plads ved den fjerde Major i CS:GO's historie. 

Med Stickers følger der penge

Med Majortitlen fulgte der også stickers, som holdene får en stor del af. Det er angiveligt disse penge, som de polske spillere stadig ikke har set skyggen af, og ifølge innocent svarer ESC Gaming ikke på deres henvendelser.

Pengene, som holdene tjener på stickers, bliver udbetalt fra Valve til organisationerne, og de har så aftaler med spillerne om, hvor stor en del der går til spillerne, og hvor stor en del af pengene som organisationen selv beholder.

Hvordan fordelingen skulle have været i denne sag, melder historien intet om, men det har ikke været helt forgæves at udbasunere sin utilfredshed på Twitter, for det har nemlig fanget organisationens interesse.

ESC Gaming reagerer

Tweetet har nemlig fået ESC Gaming til at reagere, og de har i den forbindelse udsendt et statement, hvori de forklarer, at der på det seneste har været en omstrukturering i ejerkredsen af ESC, og derfor var den nuværende ledelse ikke klar over problematikken.

De skriver ydermere, at de nu vil undersøge sagen og finde en løsning hurtigst muligt, og i den forbindelse opfordrer de spillerne til at kontakte organisationen, der blev startet tilbage i 2008.

The ESC eSport Ltd. management is aware of the recent accusations by ex-ESC Counter-Strike player Pawel “innocentCS” Mocek. Pawel tweeted about ESC Gaming still owing the team money for DH Winter 2014 Major Stickers. ESC Gaming is currently in the process of investigating the issue internally and will release an official statement tomorrow.

Due to the recent changes in the ownership structure of ESC eSport Ltd. the issue was not known to the current management. ESC owner Rolf Platschka was informed and is currently briefing us on the background of the situation. It is in our best interest to resolve this conflict and we ask the affected players to contact us via our official channels. We will work on a solution as fast as possible. 

Holdet endte på en delt 9.-12. plads ved eventet, da Team LDLC og Ninjas in Pyjamas var for stærke for det polske hold i Gruppe C.

Problemer med ESC i 2015

Det er dog ikke kun i 2014, at det polske hold havde problemer med ESC Gaming. I slutningen af 2015 var den nemlig gal igen.

Det ovennævnte polske hold forlod organisationen i februar 2015 - et par måneder efter Dreamhack Winter 2014 - hvor der kun var ros til overs for organisationen. innocent udtalte dengang til HLTV.org, at tiden i ESC havde været perfekt, og han omtalte blandt andet organisationen som "our first great organisation".

ESC var dog ikke færdige på det polske marked, og de hentede derfor et nyt polsk hold ind senere i 2015, hvor MINISE og repo blandt andre var en del af startfemmeren. 

Det skulle dog vise sig at blive starten på en rigtig skidt periode for ESC Gaming, da holdet forlod dem allerede i december 2015, hvor følgende udtalelser blev brugt som baggrunden for det pludselige exit.

We must leave ESC because we cannot contact the management of the organisation. We have more plans and ideas, but without the support of an organisation we cannot do anything.

Siden da har det stået helt stille for den legendariske organisation, som tidligere har haft Golden 5, også kendt som NEO, TaZ, Loord, Kuben og pasha, inde i varmen. De fem polske legender førte blandt andet ESC Gaming til en sejr ved World Cyber Games 2011.

ESC er dog så småt kommet i gang igen, men de er langt fra fordums storhed, og der er næppe mange, som kender til deres nuværende østrigske hold, som blandt andre består af fuma, Yato og rqm.

Det forventes, at ESC Gaming melder noget mere ud i løbet af de kommende dage, hvor de endeligt tager stilling til innocents beskyldning.

#1(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 12:33
Slettet bruger
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Totalt uproffesionelt af ESC, føj.
#2(Med 8 svar)
21. april 2017 kl. 13:07
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Der vil altid være nogle som ikke forstår at varetage en forretning/gaming organisation/event ordentligt. Ligesom f.eks. DSRack LAN er der mange som vender en sten i maven over herhjemme. Der var såvidt jeg ved også problemer med at få udbetalt præmiepengene og det er kun en ud af mange. Håber ESC trods alt får styr på denne situation og får betalt dem deres penge.
#10(Med 7 svar)
21. april 2017 kl. 15:58
verSatile
Hvad er historien omkring DSRack LAN?
#11(Med 6 svar)
21. april 2017 kl. 16:03
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Som han vel skriver :D.
"Der var såvidt jeg ved også problemer med at få udbetalt præmiepengene og det er kun en ud af mange. "
#12(Med 5 svar)
21. april 2017 kl. 16:07
verSatile
Jeg tænkte mere specifikt. Jeg har intet hørt om den episode, og blev bare nysgerrig :)
#14(Med 4 svar)
21. april 2017 kl. 17:28
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Jeg kan ikke huske alle detaljerne omkring det, var ikke selv til eventet. Har sjældent bare hørt så meget negativt, som jeg hørte om det. Du kan læse meget af det her i kommentarerne ovenpå qkd's kommentar. Hvis du spørger de fleste ude i eSport miljøet, får du næppe mange super positive kommentarer om ham. Han sidder også herinde og læser nemlig, så lige om lidt får jeg nok et surt opstød fra ham for at nævne det event.
#16(Med 3 svar)
21. april 2017 kl. 21:38
qdkthomas
Nu har Zahid jo ret mange hjernevasket lapdogs udover dig, så du har helt sikkert ret. Derudover kalder jeg også en skovl for en skovl, når jeg ser en. Ikke mindst en skovl, som udtaler sig om udefineret ting, som skovlen ikke ved noget om, og som skovlen slet ikke kan huske noget om, da skovlen aldrig har været til et af DSRack LANene... Så, nu har du lidt mere irrelevant guf, som du kan lyve om inde på trustpilot. ;-)
#17(Med 2 svar)
22. april 2017 kl. 04:04
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Der kom han på banen. Altid godt at forsvare sig med at fyre krudt af uden at forsvare sig mod de mange anklager fra alle sider ligesom du har gjort i tidligere tråde. Gid de snart ville anskaffe sig en blokerings mulighed herinde, så jeg også kan slippe for dit tynde pis her.
#18(Med 1 svar)
22. april 2017 kl. 11:03
qdkthomas
Det behøver du ikke en ignorefunktion til. Så snart du stopper med at være propagandaæsel for Zahid og hans 127 forskellige, mere eller mindre, uigennemskuelig, firmaer/projekter/agendaer, så hører du ikke et bip fra mig.
#19(Med 0 svar)
22. april 2017 kl. 12:06
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Jeg er ligeglad med hvad du har kørende med Zahid, det rager mig en høstblomst og så snart du stopper med at skrive hver eneste gang jeg skriver et opslag om mit firma, så hører du heller ikke et bip fra mig. Desuden så er det ikke Zahid, som har sagt dårlige ting om dig. Men nærmere noget i retning af 10 andre i min omgangskreds, der har sagt at du ikke er værd at samle på. Du gav dig til at skrive negativt om mig udelukkende fordi jeg har delt ejerskab af et firma med Zahid. Latterligt og barnligt udover alle grænser.
#3(Med 5 svar)
21. april 2017 kl. 13:11
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Altså vi har aldrig modtaget penge fra vores andenplads til Dreamhack en del år tilbage - der kastede de bare bolden frem og tilbage, uden nogen tog ansvar, indtil vi gav op.
#4(Med 4 svar)
21. april 2017 kl. 13:43
vaMp
Dreamhack har ellers altid været gode til at betale, har de ikke?
En skam. Hvor meget skylder de jer?

Tør ikke engang tænke på hvor mange pengepræmier zonic og co. endnu ikke har fået udbetalt fra diverse events. :D
#5(Med 1 svar)
21. april 2017 kl. 14:13
zanoj
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Vi fik vores penge et par måneder efter vores deltagelse. Tror vi rykkede 1 gang, da vi ikke havde modtaget dem efter deres egen deadline, og så fik vi dem udbetalt inden for 1 måneds tid :)

Jeg har kun dårlige erfaringer med ProGamerSeries i Portugal, som åbenbart viste sig at være et stort svindel event, hvor ingen fik deres penge. Jeg har aldrig hørt hvordan sagen endte eller om der kom en sag ud af det - jeg ved dog at der var en nyhed omkring Na'Vi der ville lægge sag an: hltv.org/news/10260-navi-to-sue-pgs-over-unpaid-pr..

Men så vidt jeg er orienteret så var PGS et ganske fint event indtil det år vi valgte at deltage - der var udskiftning i ledelsen / ny arrangør. :)
#7(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 14:48
vaMp
Det kan jeg faktisk godt huske det der nu når du linker mig nyheden. Uheldigt at I så lige vælger at deltage det år, men det var jo umuligt at vide.

Der var en reddit tråd eller noget for et stykke tid tilbage hvor en eller anden pro snakkede om diverse events og hvor hurtige de forskellige events var til at udbetale pengepræmierne, og så vidt jeg ved var Dreamhack en af dem. Der var også et andet event der blev snakket om som faktisk udbetalte pengene på stedet, tror det var Starladder eller MLG, men er ikke 100% sikker.
#6(Med 1 svar)
21. april 2017 kl. 14:44
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Problemet var vist at de stod for LAN event, mens selve turnering afholdelsen var en 3. part - og de var ikke helt enige om hvem der skulle betale.

Det var kun 'småpenge' et sted mellem 10-20.000, men den gang var det et rimelig relevant beløb.
#8(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 14:50
vaMp
Ja det er selvfølgelig uheldigt, heldigvis er det dog blevet meget bedre nu om dage. Kan slet ikke forestille mig hvor nederen det måtte have været at være pro i CSS eller 1.6 og gang på gang blive svindlet når man har kæmpet så hårdt for det.
#9(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 14:56
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Ca$h Ca$h Money Grab!
#13(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 16:30
gc_
Nogen der sagde Bluefox?
#15(Med 0 svar)
21. april 2017 kl. 17:46
jiinkoCSGO
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
nøj hvor er det uproffesionelt af ESC
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.