device har været en sand maskine for Astralis det seneste år.

Major: Her er vinderen, overraskelsen og skuffelsen

Denne store analyse udvælger de tre hold, som kommer til henholdsvis at vinde, overraske og skuffe ved ELEAGUE Major. Astralis er blandt et af dem.

Denne analyse er skrevet af carlles og er udelukkende baseret på de demoer, som han har gennemset fra det sidste halve år, hvor han også har leveret analyser til dupreeh. Han kan følges på Twitter, hvor han løbende skriver observationer forud for og under diverse kampe.

ELEAGUE Major er lige om hjørnet, og derfor har det været tid til at kigge på de deltagende hold. Denne analyse vil omfatte tre kategorier, hvor jeg giver mit bud på Vinderen, Overraskelsen og Skuffelsen.

Min analyse er udelukkende baseret på demoer af holdene fra det sidste halve år, og min subjektive mening af deres chancer ved ELEAGUE Major.

Vinderen: Danmark Astralis

Den største svaghed, Astralis havde, før de fik gla1ve, var deres tendens til at spille passivt - de spillede for ikke at tabe fremfor at prøve at vinde. Der var perioder under ELEAGUE S2 Finals samt ECS S2 Finals, hvor de faldt tilbage til de gamle tendenser, men det var kun i korte perioder.

Det er et hold, hvor en spiller som dev1ce får rigtig meget opmærksomhed, og det burde han også - han er Danmarks mest komplette spiller. Kjaerbye har været en god tilføjelse til Astralis, han bringer noget aggressivitet og vilje ind i deres spil. Hvis Astralis skal vinde, så kræver det dog, at Xyp9x holder det niveau, han har lagt for dagen de sidste to måneder.

Udover de tre så er den måske vigtigste faktor for Astralis' succes, at de har verdens bedste entryfragger/lurker. Der er ikke nogen, der er på niveau med dupreeh, når han er på sit topniveau. Det har han dog i lange perioder i 2016 ikke været.

gla1ve har bragt noget stabilitet og rytme ind i Astralis' spillestil, som klæder dem. De har dog ikke de mest sofistikerede taktikker, men der hvor man kan skelne mellem en god caller og en virkelig dygtig caller, er deres midround calls - hvor dygtige er de til at læse modstanderen? Det er selvfølgelig altid en holdindsats, men i sidste ende er det callerens ansvar at have et overordnet overblik over mappet, situationen, hans spillere og på hvilken måde runden gerne skulle ende ud på.

Styrker

  • Astralis er dygtige i deres omstillingspil, som er en direkte effekt af gode midround calls og et generelt højt niveau af map kontrol. Der hvor, de bliver et farligt hold, er netop, at de har nogle af de bedste aimere i verden, som er i stand til at udnytte denne map kontrol - den giver frihed til spillere såsom Kjaerbye, dupreeh og dev1ce.

Svagheder

  • Astralis har under karrigan i 2016 været langsomme til omstille sig, men det er blevet meget forbedret med gla1ve som styrmand, men det er et af de steder, som de skal have fokus til Majoren. Det er et af de eneste steder, hvor de reelt har en svaghed og kan ende med at tabe kampe. Eftersom de har nogle af verdens bedste aimere, har de også en tendens til at tage mange dueller - det betyder desværre også, at de har det med at re-peake ind i dumme vinkler.

Vejen til sejren

  • Astralis har en stor mappool, hvilket er en kæmpe fordel for dem i det her swiss-format, da de stort set kan spille alle maps. De bliver højst sandsynligt anset som værende favoritter til denne turnering af mange analytikere. Det er dog vigtigt, at de fra starten etablerer en dominerende figur og er aggressive, da de står over for nogle hold, som ikke kan matche dem rent talentmæssigt.

Første kamp

  • Det er et RIGTIG dårligt match-up for GODSENT. Astralis banner Cobblestone og Nuke, og jeg tvivler på, at Astralis får lov til at spille Mirage eller Train. Overpass er højst sandsynligt det map, vi ender ud på,  og her er Astralis et af verdens bedste hold, så den bliver kørt sikkert hjem med cifrene 16-7.

Overraskelsen: HellRaisers

Dette er et hold, som har vist gode takter, og som har en chance for at drille de store hold. På nuværende tidspunkt er de ikke klar til at blive et top 10 hold i verden, men de er ikke langt fra. 

HellRaisers ender sandsynligvis med at blive Legends ved denne Major. De kommer med en ”vi har intet at tabe” attitude, og det gør dem rigtig farlige - især deadfox har været en sand fornøjelse at se spille det sidste stykke tid.

bondik udviste stort talent, da han spillede for Flipsid3, men hans spil var en smule begrænset og svingende i den periode - givetvis fordi han spillede under B1ad3, som indstiller en lidt mere metodisk spillestil, end de gør på HellRaisers mandskabet. Her får en en mere fri rolle, og det har virkelig gavnet hans spil.

Styrker

  • Deres aggressive spillestil, kombineret med en yderst velspillende deadfox, gør dem til et af de sjovere hold at se spille. De har nogle store talenter i bondik og Styko, og det er et hold, der, som mange andre nye/unge hold, er meget fokuseret omkring de aim-talenter, de har. Det gør dem ikke nødvendigvis til et godt hold, nærmere betegnet et farligt hold. Spillere vinder kampe, hold vinder turneringer.

Svagheder

  • De samme ting, som er HellRaisers største styrker, er også deres største svagheder. Der sker desværre ofte det, når man er alt for afhængig af at 1-2 spillere skal spille fantastisk for at vinde, at man har lagt for mange æg i én kurv. Selvom jeg har valgt dem til turneringens overraskelse, kan de også risikere at skuffe fælt, hvis de tre spillere nævnt foroven ikke spiller op til det niveau, de har haft lagt for dagen de sidste par måneder.

Vejen til overraskelsen

  • HellRaisers burde have set demo’er og lagt en gameplan for hvert eneste hold til eventet, og dermed ved de hvilke tendenser, de forskellige hold har. For at de kan overraske, kræver det, at de sætter deres stærke spillere i den absolut bedste position. Det er i den grad muligt for HellRaisers at udnytte svagheder mod, hvem end de møder - der er ikke noget hold, der møder op til denne turnering uden skavanker. Jeg håber, at HellRaisers har læst på lektien og får lagt en god gameplan på forhånd, for så er de et rigtig darligt hold.

Første kamp

  • De møder et svækket SK Gaming, som stadig fægter lidt med at få sat fox i en position, så han kan have indflydelse på kampene. Mappet bliver højst sandsynligt Overpass eller Cbblestone, og her tror jeg, at HellRaisers vinder den kamp 16-11, da de kommer flyvende fra start.

Skuffelsen: OpTic

Det har været et svært valg at udpege en decideret skuffelse på forhånd, især fordi swiss-formatet kan være en smule random. Et hold, som dog har haft fart på de sidste par måneder, og som både har leveret gode resultater samt rykket højt op i HLTV.org’s ranking, er OpTic.

Det nordamerikanske hold, med et spansk islæt, er et meget talentfuldt hold, men ved nærmere eftersyn, har de også mange svagheder, der kan udnyttes. Eftersom de kommer ind til turneringen som top 3 i verden, må det kunne forventes, at de som minimum kan placere sig i top 6.

Jeg tror dog, at mange af de europæiske hold har haft deres analytikere til at kigge på de styrker, som mandskabet besidder. Der er ingen tvivl om, at de har gode individuelle talenter, og de udvikler sig i et respektabelt tempo.

De fejl, som de laver, er dog gengangere, hvilket kan tyde på, at de ikke bruger nok tid i filmlokalet på at se demoer af dem selv. Og det tror jeg, at mange andre hold har valgt at gøre.

Styrker

  • Når det kommer til holdets styrker, bliver man nødt til at kigge på deres rå aim og evne til at tradefragge. Nogle hold accelererer til at være aggressive og er et bedre hold, når de digterer hastigheden i kampen - OpTic er stikmodsat. Det er et hold, som ofte er rigtige dygtige på CT-siden, fordi de får lov til at tage en lidt mere passiv tilgang til spillet, det nyder de godt af, og de kan derfor være svære at åbne.

Svagheder

  • Deres T-sider er meget domineret af det samme som deres CT-sider; passivitet. Det hænger i lange træk sammen med deres ringe midround calling og til tider mangel på map kontrol. De tager tit beslutninger i clutch-situationer, hvor det bærer præg af mangel på kommunikation. De har som hold haft fokus på en caller, som også kunne fragge, og det er klart, at stanislaw besidder et godt aim, men hans leder- og caller-egenskaber er ikke på niveau med andre topcallere i verden.

Vejen til skuffelsen

  • OpTic kommer ind i denne turnering med en god portion selvtillid, og med rette. Det ændrer dog ikke på det faktum, at de løber ind i en række virkelig gode europæiske hold, som helt sikkert har brugt meget af pausen på at analysere dem. Hvis OpTic ikke har foretaget nogen ændringer i deres spillestil, kommer de til at tabe til mange af de europæiske hold. Jeg vurderer, at deres chancer for at ende uden for top 8 er meget høje, og det må om noget være en skuffende placering efter en lovende slutning på 2016

Første kamp

  • Virtus.pro blev elimineret af Kinguin ved WESG, og deres form er meget tvivlsom, så dette bør være en kamp, som OpTic vinder. Begge hold er gode på henholdsvis Cobblestone og Overpass, og jeg kan sagtens forestille mig, at det bliver et af de to maps. 16-8 til OpTic.

Gode odds at hente

Hvis du tillægger dig ovennævnte synspunkter, er der gode odds at hente hos eOddset. En trippel med Astralis, HellRaisers og OpTic giver nemlig odds 9,14 igen.

Astralis kan også spilles som vinder af eventet, hvilket giver odds 5,50 igen.

#1(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 08:30
KeyziN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Faktisk gode nok odds på astralis
#2(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 08:30
Slettet bruger
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
FaZe #Letsgo!!!!
#3(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 09:12
Mentossen
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
thescoreesports.com/csgo/news/12485-eleague-major-..

The Score eSport har også lagt en power ranking op, som sætter North som fremtidigt legends hold.
#7(Med 1 svar)
20. januar 2017 kl. 10:05
SkeeN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Fed analyse +1 herfra
#8(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 10:17
carlles
Det er jeg glad for! du skal være velkommen til at fange mig på twitter.com/carllescsgo hvis du vil have mere indsigt i løbet af den her major! tilbyder også at hjælpe evt. hold hvis de har spørgsmål eller ønsker at forbedre sig! :)
#9(Med 1 svar)
20. januar 2017 kl. 10:18
EmiLiuZ
Hvad sidde bruger i til at bette på? :)
#10(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 10:38
SNAZ
bet365 eller danskespil
#11(Med 5 svar)
20. januar 2017 kl. 10:49
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Selvom Astralis er nogle chefer på train, så kommer godsent ikke til at veto train - da det er klart deres bedste map..
hvis de ikke ender på train, så er det fordi Astralis har fjernet det fordi de ved at det er det eneste godsent er super gode på :-)
#13(Med 4 svar)
20. januar 2017 kl. 11:31
carlles
Vil give dig ret i Train er et af godsents bedste maps, synes faktisk de også gør en god figur på mirage - med det i mente, det er et lorte matchup for Godsent ligegyldigt hvad, de har ingen chance for at slå Astralis på et eneste map, især ikke med den forberedelse som Astralis kommer til eventet med :)
#18(Med 1 svar)
20. januar 2017 kl. 11:57
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
gyazo.com/adbc4c12512f9c92ece5b8a7de9e91a7

Set udfra godsents maps med dette lineup, så er det udelukkende kun Train og meget lidt Mirage de kan finde ud af. (De har aldrig rørt nuke, så derfor vetoer astralis IKKE nuke)
Jeg synes godsent overperformede til major kvallen ved at gå 3-0, så de lever rigtig meget på deres erfaring.
Men tror godsent kommer til at fjerne nuke og overpass (er mit bedste bud) - samt Astralis fjerner cache, cbble og mirage - så bliver randomet mellem train og dust2.
#20(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 12:02
carlles
Det er heller ikke noget dumt bud, som sagt er vi slet ikke uenige her - jeg tror bare at lige meget hvad de gør, så løber de ind i en mur ;)
#32(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 16:18
mxison
Selvfølgelig har de en chance for at slå Astralis i en BO1. Faktisk har de ifølge bookies en rigtig fin chance (+30%).
#35(Med 0 svar)
23. januar 2017 kl. 15:08
mxison
bump
#17(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 11:47
kappy
Lad os håbe at de har ret :D
#28(Med 2 svar)
20. januar 2017 kl. 14:15
BarcodeNone
"Der er ikke nogen, der er på niveau med dupreeh, når han er på sit topniveau" - lidt pedantisk måske, men apEX er rimelig meget deroppe vil jeg sige :)

Og så undrer det mig at du ikke nævner Ange1 i dit kig på HR, som for mig er en af de helt store grunde til at de har en spændende tegning foran sig igen. Dels på grund af en optimeret spillestil, og fordi han har kunnet hæve sig eget niveau med et par heste

Og så er SK altså stadig et verdensklasse hold, faktisk på trods af fox. Nej de vinder på ingen måde turneringen, men jeg lover dig de kommer i playoffs.
HR skulle stadig kæmpe med næb og kløer for at kvalificere sig, så ja der er potentiale for upset, men ikke så sikkert som du gør det synes jeg.

Generelt savner jeg nok nogle flere argumenter for en række af de påstande du fremfører :)
#29(Med 1 svar)
20. januar 2017 kl. 14:22
carlles
Hej Barcode!

Helt enig mht. Apex, han er en fantastisk spiller!

Synes Ange1 har været en rigtig god spiller længe, og det er dejligt at se ham i en struktur hvor han udfolder sig, så vi er helt enige her.

SK kommer helt sikkert i playoffs, tror ikke de vinder - men så snart felps træder ind, så tror jeg vi ser SK helt til tops igen, virkelig et hold der er bringer meget underholdning!

Jeg siger mange tak for feedback, det er første gange jeg prøver at skrue en artikel sammen, så jeg tager alt det feedback til mig, som jeg kan få! :)

Ha' en fantastisk weekend, og nyd noget forhåbentligt god counter! :)
#30(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 15:00
BarcodeNone
Well man lærer oftest rigtig meget af at 'fejle' jo, så keep at it, det kan kun blive bedre.

Ja tænk over når du skriver noget der er din vurdering :"hvad baserer jeg det på?" eller "hvordan kom jeg frem til det"?

ja lige over, men weekend?! det bliver da hele ugen halleluja :D
#31(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 16:12
mxison
Na'Vi kommer til at vinde. #let
#33(Med 0 svar)
20. januar 2017 kl. 16:35
BarcodeNone
Pudsigt, jeg kunne have svoret der var mange flere kommentarer før..
Hvor blev Snappi+Hunde tråden fx af?
#34(Med 0 svar)
22. januar 2017 kl. 13:11
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg tror hellraisers går 0-3, tænker nogen skal jo gå 0-3 og ser ikke nogen af de andre hold gøre det udover flipside måske.
Tror sku ikke på den overraskelse du beskriver :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.