karrigan: "FaZe har givet mig al tilliden"

Den danske spiller karrigan er en af de mest kendte spillere i både Danmark og udlandet. Med sin mangeårige karriere, der går tilbage til CS 1.6, er han efterhånden også det, som der kan betegnes som en levende legende.

FaZe og karrigan er netop returneret fra IEM Sydney med en andenplads i bagagen. Jetlaggen har knap nok fået lov til at lægge sig, før de har en masse kampe i vente i den kommende tid. Både kampe i EPL og ECS står for døren, og særligt i EPL er der en stor chance for, at FaZe sikrer sig en plads i slutspillet.

Samtidig skal der også pracces op til både ESL One Cologne og en Major til sommer. Der er med andre ord nok at se frem til for karrigan og hans hold. Vi har haft netop karrigan i den varme stol til en snak om hans rolle i FaZe, deres spillestil og hans "beef" med Astralis.

Du har antageligvis en stor del af æren for, at FaZe er blevet et af verdens tre bedste hold. Hvad er det, du er kommet med til holdet og hvad manglede de, inden du kom til?

Det jeg har bidraget til holdet er lederskab, hvor de resterende spillere bare kan fokuserer deres eget spil.

FaZe har virkelig aldrig haft en rigtig IGL. Over en længere periode har Robban prøvet at være det som coach. Da coach-reglen kom, blev FaZe virkelig ramt på den front, så det er helt enkelt, de har fået en, der kan tage ansvar i kampene og fokusere på deres eget spil.

Det er dog først siden vi fik NiKo ind, at vi har formået at lave det sidste step ind i top 3.

I forbindelse med aizy transferen henter I Niko ind. Var du selv med i beslutningen af netop denne spiller? Hvad er det han kom med i forhold til aizy?

Siden den dag aizy valgte at forlade os, har jeg haft kun et ønske, det var netop NiKo. Jeg har været meget med under hele beslutningen af erstatningen for aizy. Jeg synes NiKo er en opgraderet spiller af aizy (og aizy er en virkelig god spiller) og passede perfekt ind i den rolle.

Jeg ville ikke ændre for meget på rollefordelingen, da jeg allerede syntes, vi havde en god spillestil samt rollefordelingen på holdet var god med aizy. Det NiKo også bidrager med er bare, at han er komplet spiller, som er i stand til at calle, lurk, entry og tage awp’en.

Hvordan er spillestilen i FaZe, kontra den måde I spillede på i Astralis. Har du fået lov til at tage Astralis-spillestilen med over i FaZe, eller har du måtte omstille dig til en anden spillestil?

FaZe har givet mig alt tilliden, hvad det angår, så jeg har bragt den spillestil ind, som passer holdet og mig bedst.

Der er en rimelig forskel for den måde, jeg callede i Astralis kontra FaZe, da jeg har andre spillere på dette hold. Så det er mere spillerne, der har måtte tilpasse sig den måde, jeg styrer tingene på.

Hvordan har I fordelt caller-rollen i FaZe med NiKo på holdet, der havde den rolle i mousesports i en periode, mens RobbaN også står bag jer som coach?

Jeg har fra første dag sagt, at jeg synes NiKo udelukkende skal fokusere på sit eget spil det meste af tiden. NiKo kommer med mange gode ideer hele tiden, hvilket er perfekt for IGL, at man hele tiden bliver fodret med vigtige informationer, så man er i stand til at calle bedre.

Ideen med at have NiKo som en “2nd IGL” er, at når jeg nogle gange er død, så er NiKo god til at tage over og lave et mid round call.

Vi bruger Robban meget til at fokusere på vores kommunikation, som er et af vores svage punkter, så det er noget, vi arbejder med meget for tiden.

Oplever I fortsat sprogproblemer, eller er folk kommet over det problem så “langt” inde i processen?

Selve sproget er ikke et kæmpe problem, men det er mere spillernes kommunikation. Jeg tror alle hold har problemer med deres kommunikation, det er altid et område, man føler, man kan forbedre.

For mig at se er engelsk ikke et problem i forhold til den overordnede kommunikation, men mere individuelle spilleres kommunikationsfærdigheder. Der er flere af de samme problemer i FaZe, som vi også havde i Astralis, når det kommer til kommunikationen.

Ud over sprogbarrieren må der også være nogle kulturelle forskelle. Er det noget, du mærker noget til?

Nu kommer vi fra 6 forskellige lande, hvor man nogle gange godt kan mærke de kulturelle forskelle, samt helt forskellige personligheder. Så det er noget man mærker nogle gange.

Det, som er normen i Danmark, er måske ikke helt normen i Bosnien eller Finland for den sags skyld. Det er ikke noget, man går virkelig og tænker over, men det nu meget sjovt nogle gange, hvor stor forskel der er på personerne på vores hold.

Du er en af de mere markante profiler, når du spiller på scenerne rundt om i verden. Er du meget bevidst om din gøren og laden i forhold til publikum?

Jeg elsker at spille på scenen, det er noget, jeg altid har savnet, da jeg spillede tilbage i 1.6, hvor jeg aldrig nåede at spille foran et stort publikum. Jeg tænker ikke så meget over det, når jeg spiller, men jeg kan godt li’ at mærke stemningen i arenaen, da det gør mig mere motiveret. Så hvis man vinder publikum over på ens side ved at lave lidt sjov og ballade, så gør jeg gerne det.

Den her “beef” folk snakker om mellem dig og Astralis-holdet, er det kun til for at tirre dem op til jeres indbyrdes kampe, eller vil du bare gerne ekstra meget slå Astralis?

Jeg synes ikke der har været “beef” udover omkring map veto’en til semifinalen i Sydney. Så jeg ville gerne lige svarer tilbage til Astralis-lejren, at jeg egentlig ikke løj omkring vores Cobblestone.

De skrev på Twitter, at de var glade for at straffe os i gruppespillet for, at vi ville spille Cobblestone. Så ville jeg lige skrive tilbage, at jeg var glad for, de hoppede i fælden i playoff. Hvis det er det eneste, der skal til for, at der er beef, så skulle der ikke meget til. Men det er da dejligt at slå Astralis, men jeg tænker ikke så meget på det i forhold til andre hold, vi slår.

Hvor langt ser du det her FaZe hold gå? Indtager I snart førstepladsen på ranglisten?

Jeg ser vores hold gå langt, jeg synes dog, at konkurrencen bliver hårdere og hårdere. Jeg er lige nu glad for, at der ikke er et hold, som simpelthen vinder alt. Hvis du kigger på ranglisten, så ligger Astralis, FaZe og SK i top 3. De to hold, vi kæmper med, er de bedste hold, når det kommer til det fundamentale spil. De minder meget om hinanden i deres spillestil, hvor vi har en anden spillestil.

Om vi kan overtage førstepladsen fra Astralis, det må tiden vise, men jeg tror helt bestemt på, det kan lade sig gøre.

Hvad er så jeres spillestil, og hvordan ser du deres spillestil?

Jeg har altid set min måde at calle på som værende en mellemvej mellem struktureret og ustruktureret spillestil. Jeg prøver så vidt muligt at tilpasse vores spillestil til modstanderen, hvad jeg føler vil være det bedste udgangspunkt.

SK og Astralis er utrolig gode til at være tålmodige i deres spil, hvilket vi også fik at mærke i finalen mod SK. Vi spiller en del hurtigere og mere eksplosivt til tider i vores spil. Så det er nok den største forskel.

Hvor mange gode år har du tilbage i CS? Har du allerede nu en ide om, du skal fortsætte inden for Counter Strike?

Jeg spiller indtil, jeg ikke føler, jeg har niveauet eller kan bidrage nok til et hold, hvor lang tid det er, har jeg ingen ide om. Jeg prøver at følge efter VP-drengene(mændene).

Jeg ved ikke, hvad jeg kommer til at lave efter min karriere. Der er to muligheder, jeg forbliver inden for CS, eller jeg begynder at bruge min kandidatuddannelse til noget helt andet end CS. Forhåbentlig ligger disse overvejelser langt ude i fremtiden.

Siden skiftet fra Astralis til FaZe har karrigan igen fået gang i sin karriere, og FaZe havde altså stor tiltro til danskeren, som tager diverse arenaers publikum med storm verden over.

#1(Med 0 svar)
10. maj 2017 kl. 21:30
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Lækkert interview. Det var tydeligt, at tilliden ikke var der på Astralis. Godt at han fandt sit rette "hjem" i FaZe. Det har vist kun gjort begge hold bedre (Astralis og FaZe)
#2(Med 0 svar)
10. maj 2017 kl. 21:53
thiezen
Lækkert interview! :D
Tror vidst roligt man kan sige at begge parter vandt på at Finn forlod/blev bænket tilbage i den tid! :)
Som gran også siger^:D
#3(Med 0 svar)
10. maj 2017 kl. 22:30
Slettet bruger
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Nice dd2 - lækker læsning.
#4(Med 1 svar)
10. maj 2017 kl. 22:43
VNG
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Fin fyr Finn.
#5(Med 0 svar)
10. maj 2017 kl. 23:55
mikoZYV
Svar lige haha
#6(Med 0 svar)
11. maj 2017 kl. 08:00
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Faxe Finn the movie vil altid have en plads på internettet!
Gør det lige på scenen næste gang ;-)
#7(Med 0 svar)
11. maj 2017 kl. 08:57
zypath
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Lyder som om det var et super godt valg at joine faze. Håber de bliver ved med at være vilde!
#8(Med 0 svar)
11. maj 2017 kl. 09:07
str1x
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Elsker de her interviews!
#9(Med 0 svar)
11. maj 2017 kl. 09:23
mespe
flinker fyr ;)
#10(Med 0 svar)
11. maj 2017 kl. 11:52
HyperM
Super fint interview, dem tager vi gerne flere af.. :)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.