SOP omkring esport
26. november 2019 kl. 11:12
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hey venner, jeg skal til at aflevere mit valg af fag til SOP. Som er lidt anderledes da jeg har mulighed for at vælge fagkombination af
(Informatik og så enten dansk, engelsk, virksomhedsøkonomi eller afsætning)
eller
virksomhedsøkonomi og alle fag jeg har haft indtil videre (samfundsfag, engelsk, tysk, international økonomi, afsætning og dansk).

Jeg vil rigtig gerne skrive om esport, dog er jeg stadig lidt i tvivl om hvad jeg har tænkt mig at skrive i. Tænkte umiddelbart informatik og så engelsk - Men jeg vil gerne få en vinkel af oplevelsesøkonomi-delen der ligger i esport, altså alt det her med events, seertal, osv.

Så det jeg egentlig vil forhøre mig om, var om i havde nogle idéer til en vinkling eller en god fagkombination i kan se af de overstående fag evt. nogle super gode kilder som kunne bruges til ovenstående.

Eventuelt folk som har skrevet en SRP som er en venlig sjæl og fortælle, hvad de fik af feedback for hvordan de kunne have skrevet den bedre.

Tak for hjælpen på forhånd! :P
#1(Med 0 svar)
26. november 2019 kl. 14:37
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
b
#2(Med 1 svar)
26. november 2019 kl. 17:28
nikofyr
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Personligt synes jeg projekter med en praktisk vinkel er både federe at skrive, men også at læse, så evt tag fat i en national såvel som lokal esport virksomhed/forening. Det oplagte i den forbindelse vil nok være en strategisk analyse af organisationen med en fagkombination af virksomhedsøkonomi og afsætning. HF.
#3(Med 0 svar)
26. november 2019 kl. 20:08
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hahaha okay tusind tak for rådet. Jeg glæder mig satme ikke til at skrive.. Generelt er jeg ikke fan af at skrive opgaver er mere til den mundtlige del, men kan ikke rigtig komme uden om. :D
#4(Med 0 svar)
26. november 2019 kl. 21:44
walle
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Aner ikke hvad informatik er, men hvis du vil skrive oplevelsesøkonomi, så er afsætning i hvert fald en nobrainer
#5(Med 1 svar)
27. november 2019 kl. 23:12
alzone
Med alle de sammensætningsmuligheder på tværs af fag, så er alle døre nærmest åbne for dig.

Mht. events, seertal, demografi osv. så er escharts.com/ noget af det mest overskuelige at anvende. Det kommer selvfølgelig an på hvor dybdegående din statistik skal være, men det er en fin start.

Så er spørgsmålet hvad du vil bruge det til. Vil du analysere udviklingen i den data du finder?
Du kan også sætte det op i mod andet data i en mere komparativ analyse. Det kunne f.eks. være i forhold til en mere 'traditionel' sport. Ser man nogle af de samme trends? I så fald, kan man komme med nogle argumenter for ligheder og/eller forskelle mellem esport og traditionel sport?

Der er oceaner af vinkler at tage af. Der er allerede forskellige peer-reviewed artikler på området, som har anvendt sportsøkonomiske teorier på esport og set på udfaldet heraf.

Har du flere spørgsmål, eller måske bare brug for hjælp til eventuelle artikler, data mm. så bare giv lyd :)
#6(Med 0 svar)
28. november 2019 kl. 12:34
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Alt den hjælp jeg kan få, tager jeg imod med åbne arme! Tusind tak for din kommentar og det ville være lækkert til skriveprocessen og have nogle gode artikler samt data. Så hellere end gerne haha! Forsat god dag
#7(Med 3 svar)
28. november 2019 kl. 12:48
klimox
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det er godt nok nogle sjove fagkombinationer. Har du informatik som studieretningsfag?

I forhold til din plan om at skrive om oplevelsesøkonomi - hvad er din begrundelse for at vælge en fagkombination bestående af informatik og engelsk?
#8(Med 2 svar)
28. november 2019 kl. 13:25
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ja jeg har informatik som studeretningsfag. Jeg er stadig uvidst omkring med informatik engelsk, jeg har bare fået fortalt at så ville det give mere mening omkring engelske kilder. Dog når jeg har tænkt længere over det, vil det måske være en dårlig fagkombination.
#9(Med 1 svar)
28. november 2019 kl. 13:46
klimox
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Okay, så giver det mening, at du er låst til enten informatik eller VØ.

Har du fået af vide af din lærer, at det med engelske kilder og engelsk vil være en god ide? - For du skal huske, at du vælger også fagenes metoder.
Nu er jeg hverken informatik- eller engelsklærer, men jeg har svært ved at se hvordan oplevelsøkonomi kommer ind i den kombination. Ret mig endelig - hvis jeg tager fejl og du har en konkret ide med tilhørende metode.

Har lige nogle ideer til vinkeler og fagkombinationer (men spørg altid dine lærere).
- En kombination af VØ og samfundsfag kunne være spændende med vinkel omkring civilsamfundet med fokus på foreningslivet. Foreninger er vel reelt også virksomheder, som du kan lave analyser af? (spørgs din VØ-lærer). Samfundsfagligt kan du udover nævnte også have fokus på politiske tiltag på nationaltplan og kommunaltplan.

- VØ og afsætning med fokus på oplevelsøkonomi. Der er masser af turneringer (i Danmark), som også afholder messer mv. Denne syntes jeg er oplagt, hvis du rigtig gerne vil arbejde med oplevelsøkonomi.

Jeg tør faktisk ikke rigtig vove mig ud i noget med informatik. For mig forstået handler det meget med IT-systemer og programmering. Det kunne være spændende i forhold til noget Anti-cheat eller lignende, men jeg syntes fandme det er svært at lave en opgave med denne vinkel. For hvor skulle du kunne få informationer mv. om anti-cheat.
#10(Med 0 svar)
28. november 2019 kl. 21:58
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Er godt klar over det med at man også vælger fagets metoder.. Eller det jeg blevet oplyst af siden hen, efter jeg har lavet opslaget. Derfor er jeg gået lidt væk fra det med engelsk da det nok ville give mere mening med afsætning eller VØ.
Har dog bare ikke været så stærk i afsætning indtil videre, hvis vi kigger på opgaver med karakter på. Selv vores informatik lærer ved ikke rigtig noget, der er meget forvirring omkring den nye reform og at få informatik med.

Derfor vil jeg lige vende tilbage angående informatik, men din tanker kan jeg virkelig bruge virkelig rart du er villig til at hjælpe mig på vej!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.