18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Time Management Guide til Ansvarligt Spil

Denne guide fokuserer på det grundlæggende inden for time management, når man praktiserer ansvarlig spil.

Time Management Guide til Ansvarligt Spil

Hold styr på hvor meget tid du bruger på gambling. Sørg også for at du har dage i din kalender, hvor du overhovedet ikke bruger noget tid på gambling. Praktisér god tidsplanlægning, lav regler for dig selv, som du er komfortabel med, og evaluér jævnligt om du er i stand til at overholde disse.

Vær opmærksom på at gentagne og hurtige live betting sessioner kan øge risikoen for at du mister overblikket over den tid, som du har brugt på betting.

Hvorfor skal jeg tænke på mit tidsforbrug?

Mange spillere spiller for at opleve et ekstra sus, når de eksempelvis ser CS2, tennis eller andre sportsgrene, som de nyder at se. Selvom dette sus kan være en positiv følelse, kan det også føre til, at du mister din tidsfornemmelse. Det kan især ske, hvis du spiller på hurtige live-markeder, eller hvis du konstant leder efter de bedste odds.

Ofte handler råd om ansvarligt spil om det finansielle aspekt, f.eks. planlægning af hvor mange penge du vil sætte af til betting på en specifik dag eller periode. Selvom det selvfølgelig er vigtigt at holde styr på dit pengeforbrug, er det også essentielt, at du holder styr på, hvor meget tid du bruger. Et overforbrug på betting i forhold til tid kan i de værste tilfælde føre til, at du forsømmer andre aktiviteter såsom fysisk aktivitet eller arbejds- og studierelaterede opgaver. Derudover kan det føre til, at du forsømmer dine sociale relationer.

Hvordan holder du styr på tiden?

Nogle operatører tilbyder værktøjer såsom stopure og tidsgrænser, som kan hjælpe spillere med at holde styr på, hvor meget tid de har brugt på betting. Hvis din foretrukne spiludbyder tilbyder sådan et værktøj, kan det være gavnligt at benytte det, da det kan hjælpe dig med på forhånd at beslutte dig for, hvor meget tid du vil bruge på betting – og generelt gøre det nemmere for dig at tjekke, om du overholder dine personlige tidsgrænser. Hvis din foretrukne udbyder ikke tilbyder sådan et værktøj, kan du hjælpe dig selv ved at sætte en alarm på et stopur eller din telefon.

En anden mulighed er at skrive ned, hvor meget tid du tror, at du har brugt på betting på en uge – og at du derefter fører regnskab med, hvor meget tid du rent faktisk bruger over et par uger. Husk at inkludere den tid, som du bruger på at lave research og at planlægge potentielle spil. Hvis du har undervurderet dit tidsforbrug markant, kan det være et tegn på, at du bør sætte tidsgrænser for dig selv, og at du skal holde et skarpere øje med dit generelle tidsforbrug.

Hvor meget er for meget?

Det er svært at sige præcist hvor meget tid er for meget, da dette vil variere fra spiller til spiller. En anbefaling er, at du beslutter dig for hvor meget tid du vil bruge, og at dele dette med en nær ven eller familiemedlem, som du er komfortabel med.

Hvis du oplever problemer med gambling, eller hvis du tror, at en af dine venner har problemer, så tøv ikke med at søge hjælp og vejledning fra professionelle rådgivere, som kan hjælpe dig med gambling-relaterede problemer. Der er mange muligheder for gratis og professionel rådgivning hos ludomanicentre i Danmark. De tilbyder praktiske råd og støtte til enhver, som er negativt påvirket af gambling.

Spil altid ansvarligt. Du skal være mindst 18 år for at spille om penge.