Opret Log ind
PGL melder ud om majoren: Sverige er stadig førsteprioritet
Arrangøren af den næste major håber stadig på at afholde majoren i Stockholm, som de tidligere har annonceret. Men de er klar til at rykke den til et andet land, hvis restriktionerne i Sverige ikke lempes.
Skrevet af: rask    20. juli 2021 13:23      

Majoren i Stockholm er planlagt til at løbe af stablen fra den 23. oktober til 7. november.

Det er håbet, at majoren, der efter planen skal løbe af stablen til efteråret, skal spilles i Stockholm, men der er en backupplan klar, hvis coronarestriktionerne i Sverige er for skrappe.

Det slår arrangøren af majoren, PGL, fast i en pressemeddelse tirsdag middag.

Her skriver de, at de er i dialog med de svenske myndigheder og arbejder på at finde en løsning, så Stockholm stadig kan være værtsby, når majoren skydes i gang til oktober.

I weekenden kunne svenske SportExpressen ellers fortælle, at PGL ifølge flere kilder havde blikket rettet mod andre lande, hvor coronarestriktionerne ikke er nær så skrappe som i Sverige.

LÆS OGSÅ
Medie: Vil ikke afholde Major i Sverige alligevel

De restriktioner tillader på nuværende tidspunkt blot 300 tilskuere i Avicii Arena, der skal danne rammen om majoren, og der er en chance for, at restriktionerne lempes efter den 15. september, alt efter hvordan covid-19-situationen i Sverige udvikler sig.

I dialog med andre lande

SportsExpressen kunne fortælle, at PGL specifikt havde øjnene rettet mod Rumænien som en alternativ major-destination. I pressemeddelsen nævner PGL ikke lande specifikt, men de skriver dog, at der er en plan for, hvad der skal ske, hvis det ikke kan lade sig gøre at afholde majoren i Stockholm.

Vi er i dialog med to andre europæiske lande, som allerede har tilbudt os alle de nødvendige garantier for at afholde CS:GO-majoren med alle spillere til stede og et stort publikum inde i arenaen. Med bestemte europæiske lande, der åbner for events virkelig hurtigt, har vi kort tid til at sikre en ny arena som vil tillade et stort, vaccineret publikum også selvom der er en usikker COVID-situation, skriver PGL og tilføjer, at håbet dog stadig er at afholde den i Sverige.

Vi håber stadig, at Sverige, Counter-Strikes hjem, kommer til at være vært for den næste CS:GO-major. Hvis de skitserede betingelser ikke bliver opfyldt, vil vi gå videre med backup-planen og flytte begivenheden til et andet land.

Majoren skydes i gang den 23. oktober med finalen den 7. november.

#1 Sander
2021-07-20 13:46
Jeg forstår sgu godt, hvis de rykker det. Det er jo total uholdbart ikke at vide, om man er købt eller solgt.
#2 Daffestah
2021-07-20 13:52
Slet ikke holdbart for hverken arrangør, hold og fans.
Få bare meldt ud med ny destination! :D
#3 JAKE
2021-07-20 14:02
Nogen der har spugt Mette F'disciple om ikke vi kunne bruge Royal Arena :D
#4 DOMINA7HOR
2021-07-20 14:26
Bliver rykket til Rumænien
#5 ankjaers
2021-07-20 14:54
Der står i artiklen at PGL også fokuserer på steder hvor der kan komme et "stort vaccineret publikum". Så giver Rumænien slet ikke mening da de er langt bagefter.
#6 DOMINA7HOR
2021-07-20 16:00
Du har ret, landets samlede vaccinationsprocent halter gevaldigt (mener det er 24,50% som har første dose og 23,50% som er færdigvaccinerede) , men det betyder ikke at det ikke giver mening. 46% procent af den rumænske befolkning bor på landet/ude i landdistrikterne. For rigtig mange skal de ligge og køre 1-2 timer indtil nærmeste by for at blive vaccineret.
I Bukarest, hvor DOTA2's The International er flyttet til, er 40% vaccineret, så hvorfor ikke? Og hvis de vælger at rykke The International til Bukarest, så kan jeg ikke se hvorfor de ikke også skulle kunne afholde en Major.
#7 ankjaers
2021-07-22 07:51
Det ville give god mening når The International også er rykket til Bukarest. Men det er bare at modsige dem selv lidt mht til vaccineret publikum.
#8 DOMINA7HOR
6d 12t 49m
Igen, vaccinationsprocenten i Bukarest er 40%, landet er i grøn zone (i hvert fald på nuværende tidspunkt), så ikke helt, men lad os nu se :-D
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere