Opret Log ind
Medie: Vil ikke afholde Major i Sverige alligevel
Ifølge svenske SportExpressen har PGL besluttet, at de ikke vil holde årets Major i Sverige alligevel.
Skrevet af: JSand    18. juli 2021 21:05      

Turneringsarrangøren har ifølge mediet kasseret den svenske hovedstad som værtsby.

PGL vil ikke afholde årets CS:GO-Major i Sverige alligevel, da turneringsarrangøren hellere vil holde turneringen i Rumænien.

Sådan fortæller flere kilder til det svenske medie SportExpressen.

I onsdags forlød det, at PGL skulle vide senest i fredags, hvorvidt indrejsereglerne i Sverige blev lempet, hvis håbet om en Major i Sverige fortsat skulle være i live. 

LÆS OGSÅ
Svensk esport forsøger at råbe politikerne op: "Det er op til jer"

Fredag aften sendte det svenske esportsforbund så et forslag med en løsning til PGL, mens et møde mellem turneringsarrangøren og den svenske sportsminister blev planlagt. Dette møde blev dog udskudt, og der er endnu ingen dato for et nyt.

Mediet SportExpressen har læst brevet med løsningsforslaget til PGL, og heri står det blandt andet skrevet, at overborgmesteren har givet samme garantier til CS:GO-Majoren som til Stockholms OL-ansøgning til 2026.

Dog bliver der ikke garanteret noget fra regeringens side - hverken til Majoren eller til OL - men der bliver dog skrevet, at esport bliver en del af sport fra den 31. august, hvorfor en lempelse af restriktionerne ikke bliver en nødvendighed.

PGL's CEO skulle dig, ifølge SportExpressen, have valgt ikke at lytte til fornuften i brevet og i stedet fortsat kræve garantier fra den svenske regering - noget, der bliver set som urimeligt.

NIP: "Allerede bestemt sig"

Ninjas in Pyjamas kommunikationschef Anton Fagerhem har intet indsyn i, hvorvidt PGL har lavet en ny aftale med Rumænien, men han mener alligevel, at arrangøren allerede har besluttet sig for at flytte Majoren fra Sverige.

De har formentlig allerede besluttet sig for at flytte det, og man sætter derfor Sverige i en svær position. Problemet med den korte deadline vi fik er, at de ville have besked indenfor fem dage. Det er som om at beslutningen var lavet, da vi vidste på forhånd, at det ikke var muligt at ændre reglerne, udtaler NIPs kommunikationschef Anton Fagerhem til det svenske medie.

Da esport vil blive anerkendt som en sport sidst på måneden, vil indrejsereglerne for sportsarrangementer dermed gælde for Majoren, hvorfor det ikke burde være et problem af afvikles turneringen i den svenske hovedstad, fortæller Fagerhem.

Den dialog vi har haft har været positiv sammenlignet med den om The International. Det svenske idrætsforbund støtter det, og det vil blive anerkendt i slutningen af august. Indrejseforbud vil blive hævet. Hvis der kommer en ny COVID-bølge, vil der ikke være nogen events uanset land.

Han mener derfor, at PGL allerede har taget en beslutning om at flytte Majoren, hvorfor ikke stiller sig tilfredse med løsningsforslaget.

Stockholm Majoren hænger altså i en tynd tråd forud for mødet mellem turneringsarrangøren og den svenske sportsminister.

#1 yez
2021-07-18 22:18
Bukarest, Timișoara eller Cluj-Napoca?
PGL har deres kontorer i Bukarest men det kan vel også blive en af de to andre byer?
#2 unclejakes
2021-07-18 22:33
TI kommer til bukarest, så mon ikke det bliver det samme for cs
#3 yez
2021-07-18 23:05
Hold da op. TI bliver afholdt på et fodboldstadion med plads til 55634 tilskuere. Jeg tror så ikke at Majoren bliver samme sted, men tænker du har ret i at det nok bliver i Bukarest et sted. Et bud kunne være Romexpo Dome? Det er indendørs og har i hvert fald plads til 5000.
#6 Daffestah
2021-07-19 10:32
Altså der kan komme tag over det fodbold stadion, men tænker det alligevel bliver koldt nok :P
Romexpo kan da have 15.000 mennesker, og 10.000 til boxing med centerstage :D

http://eccon.biz/case-study/lia-manoliu/
#4 JawBreaker
2021-07-19 07:35
Fedt at flytte det til et “u-land” i EU…
#5 bat
2021-07-19 08:59
Rumænien fungerede da fint under EM
#7 yez
6d 18t 33m
Ja fordi Sverige er jo meget bedre end Rumænien... NOT

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2021-07-22-nye-stenka..
https://nyheder.tv2.dk/krimi/2021-07-21-begge-gids..
https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-07-18-to-boern-..
#8 JawBreaker
6d 1t 56m
Enig, Sverige er et lorteland. Men de når ikke Rumænien til sokkeholderne.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere