Sådan så det ud, da Astralis vandt Starladder Major Berlin sidste år.

Sådan bliver holdene til ESL One Rio Major bestemt

Valve har netop annonceret, hvordan Regional Major Ranking point systemet (RMR) op til ESL One Rio Major fungerer, samt hvordan de 24 deltagende hold til Majoren bliver bestemt.

Når ESL One Rio Major løber af stablen i november af dette år, så bliver det på en lidt unormal manér, da der ikke er nogen Minor op til turneringen.

Derfor har Valve netop offentliggjort, hvordan de 24 deltagende hold til Majoren bliver bestemt. Dette sker nemlig på baggrund af holdenes præstationer gennem fire forskellige RMR-turneringer (Regional Major Ranking), hvor deltagerne bliver tildelt point på baggrund af placeringerne i turneringen.

Både ESL One: Road to Rio og RMR 3 (Fall) bliver Valve afholdte turneringer med 1,75 milloner fordelt mellem de seks regioner. Detaljerne omkring RMR 2 (Summer) er endnu meget uviste, men den forventes at løbe mellem ESL One: Road to Rio og den årlige spillerpause. Den sidste turneringer var sidste års Major, hvor holdene dog har fået tildelt minimalt med point.

Pointene til de fire turneringer vokser jo tættere på Majoren vi kommer, så holdene bliver tildelt flere point for at ramme formen lige op til Majoren. 

Derudover har Valve også annonceret, at holdene kan skifte spillere mellem de forskellige RMR-turneringer, men at dette også har sin pris på 20% af holdets point. En fuld udskiftninger af minimum tre spillere på et hold vil til gengæld fuldstændig nulstille holdets point.

Dette kan potentielt sætte en stopper for Astralis' nye 6-mands lineup, da danskerne vil miste 20% af pointene efter hver udskiftning, og det vides endnu ikke, om dette er noget, danskerne vil risikere, da alle point er essentielle for at spille sig videre til ESL One Rio Major.

Herunder ses pointsystemet, holdene bliver bedømt ud fra:

Hver region får inviteret antallet af spots til Majoren ud fra regionernes placering til Starladder Majoren i Berlin sidste år, og disse invitationer baseres så ud fra mængden af RMR-point, holdene skaffede i de fire indledende turneringer.

Herunder ses, hvor mange pladser hver region får til Majoren:

Europe: 3 Legends, 6 Challengers, 2 Contenders
North America: 3 Legends, 1 Challenger, 1 Contender
CIS: 2 Legends, 1 Challenger, 2 Contenders
South America: 1 Contender
Asia: 1 Contender
Oceania: 1 Contender

#1(Med 2 svar)
18. april 2020 kl. 12:13
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Synes egentlig det er en rigtig fed måde at gøre det på! Specielt at man får flere point jo tættere vi er på Majoren :)
#2(Med 1 svar)
18. april 2020 kl. 12:42
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Den del kan jeg også virkelig godt lide.

Synes der er flere eksempler på, at hold kommer ind sent i turneringen fordi var gode for et halvt år siden. Den plads vil jeg personligt hellere se til et varmt hold, så det er de absolut bedste pt.

Måske det er en god ting, at Valve bliver tvunget til at genopfinde kvalifikationsstrukturen.
#3(Med 0 svar)
18. april 2020 kl. 13:14
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Ærligt, er der mange ting der bliver bedre når folk bliver tvunget til at gentænke det :)
På det punkt er der da nogle fordele ved krisen :)
#4(Med 0 svar)
18. april 2020 kl. 15:26
MrBlond
Super fin og fed måde. :)
#5(Med 0 svar)
19. april 2020 kl. 01:04
donfrankie
Surt for Astralis at de ikke kan bruge deres 6 mand lineup. Specielt for es3tag da han jo ikke er med til Road to Rio og nok heller ikke summer eventet (som nok også bliver online) da han signer 1. juli og player break er fra 15. juli.
Tænker Astralis gerne vil slutte i top 3 i europa og gå direkte til legends stage, det kan godt blive svært hvis de skifter ud.

Kan godt lide det nye system da det giver hold der er i god form op til majoren rigtige gode muligheder for at komme med, men det giver selvfølgelig ikke så stor fordel for de tidligere legends hold.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.