Opret Log ind

Esport efterskoler

By Region Hjemmeside
Femmøller Efterskole Femmøller Midtjylland Læs mere
Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt Sæby Nordjylland Læs mere
Halstedhus Efterskole Halsted Sjælland Læs mere
Rydhave Slots Efterskole Vinderup Midtjylland Læs mere
Højer Designefterskole Højer Syddanmark Læs mere
Ølgod Efterskole Ølgod Syddanmark Læs mere

Mangler din efterskole på listen? Kontakt [email protected] for at høre mere om muligheden for at komme på listen.

Hvad er en esport efterskole?

En esport efterskole er typisk en efterskole, der har en decideret esport-linje, eller har det som valgfag. Esport er en forkortelse for electronic sport, og det går kort fortalt ud på computerspil på konkurrenceplan. Esport kan dog også dyrkes på hobbyplan og er derfor et vidt begreb om at spille computer i dag, men for langt de fleste handler det om at konkurrere og udvikle sig - både i spillet med også på et personligt plan.

Hvilke kompetencer lærer dit barn på esport efterskole?

Eleven vil blandt andet udvikle samarbejdsevner, da mange spil i esport er holdspil, og samarbejde er derfor et parameter, der vægtes højt. Fordeling af opgaver og ansvar er også en vigtig egenskab, da der i mange spil kræves forskellige roller - præcis som man kender det fra virkelighedens arbejdsmarked. Deraf vil eleverne også få forbedret kommunikationsevner, lære at finde på kreative løsninger osv. Der er typisk også fokus på fysisk træning, kendskab til den rette kost, god søvn og mental balance, så hjernen konstant er på sit højeste, da det i mange spil er millisekunder, der gør forskellen. Sociale og sproglige færdigheder er også et vigtigt punkt, da langt de fleste spil foregår på engelsk og det sociale også er en stor del af at dyrke esport.

Hvilken type efterskole skal man vælge?

Før i tiden skulle man egentlig bare tage stilling til, om man ville på en almindelig efterskole eller en idrætsefterskole. I dag findes der en del flere udgaver, og seneste skud på stammen er esport efterskoler. Mange unge har i dag esport som en naturlig del af deres hverdag, og så vil netop en esport efterskole være det rette valg. Både hvis du har ambitioner om at leve af esport på længere sigt, men også fordi du ikke har lyst til at undvære det, blot fordi du skal et eller to på efterskole. Man skal passe meget på med at fjerne noget fra et ungt menneske, som er så stor en del af personens liv, så du hvis man gerne vil have, at ens barn kommer på en idrætsefterskole, så kan man finde en efterskole, der tilbyder begge dele, og hvor kost og motion har et større fokus i undervisningen. Hvis det unge menneske har en interesse i programmering, er der også her gode muligheder for at kombinere det med esport, så det er nogle af de overvejelser, man skal gøre sig.

Vælg den rette esport efterskole

Nogle efterskoler tilbyder esport som valgfag, hvor andre decideret har det som et linjefag. Så alt efter om ambitionerne er til, at man gerne vil frem indenfor sin esport eller blot have mulighed for at finde ligesindede og stadig udvikle sit spil, når du kommer på efterskole, er det det, der skal overvejes, når du skal vælge den rette esport efterskole for dig. Vægter du kommunikation og motion højt, skal du overveje at kigge på en efterskole som lægger stor vægt på disse parametre, og hvis du vægter det sproglige og sociale højt, kan du kigge efter det. På nogle efterskoler deles eleverne ind på hold alt efter niveau, men der på andre efterskoler er fokus på at mixe spillerne, så alle holdene er jævnbyrdige.

Det er også værd at undersøge, hvilket spil der er fokus på, for esport som term kan sammenlignes med boldspil, og der er meget stor forskel på undervisning i Counter-Strike: Global Offensive, League og Legends, Dota 2, FIFA, Rocket League, selvom der selvfølgelig kan drages en del paralleller med undervisning i kommunikation, kost, motion, samarbejde osv.

Tips til at vælge esport efterskole

En række ting kan altså være nyttige at gå efter, når den rette esport efterskole skal vælges. Det kan være at kigge på, hvem der er undervisere, hvor mange timer om ugen der bruges foran computeren, hvor går studieturen hen og hvor gode er computerne der stilles til rådighed. Det er derfor vigtigt, at forældre og elev sætter sig ned og bliver enige om, hvad der er vigtigst for eleven, og derefter leder efter en efterskole, som matcher disse krav. Men det bedste tip er selvfølgelig altid at besøge efterskolen, og også snakke med nogle af de nuværende eller tidligere elever.