Opret Log ind
En gammel svinger i (interview) stolen
Skrevet af: sirr    22. marts 2021 21:22      
Hey dust2! Jeg har længe savnet nogle blogs, som man kunne have som hyggelæsning, når man ikke havde mulighed, eller lyst, til at se/ lytte til (endnu) en Podcast på 18 timer. Da jeg selv er ældre end tiden, og samtidig føler der er spandevis med interviews, VODs og Podcasts med de yngre talenter og nuværende topspillere, følte jeg mig trukket imod dét at tale med både gamle bekendtskaber og folk jeg aldrig har talt med før.

Disclaimer - jeg hverken ér eller har været skribent, journalist eller lignende før. Dét kombineret med ikke-eksisterende formateringsmuligheder i blog-funktionen herpå sitet, har gjort det formodentligt ikke bliver så brugervenligt - jeg håber dog nogle af jer, trods alt, synes det er hyggelig læsning!

... Ooooog værsgo'

Er du under 28, er der store chancer for at du ikke aner hvem hverken jeg er, eller hvem personen i mit interview er, mens de ældre som har været på scenen længe, formodentligt ved hvem der er tale om. Uanset hvad din baggrund er, så har jeg i denne omgang fat i en gammel kending og interessant personlighed, på den danske scene. En offentligt dømt cheater, stædig, humoristisk og samtidig også kendt for at være en af de bedste danske riffelspillere på det tidspunkt.

Christian ”turkizh” Bindslev, var aktiv i CS 1.6 og spillede for hold som SoA, CHEAP TIMES og Roskilde Ravens. I dag er Christian, som mange af os andre, blevet gammel, fornuftig og arbejder til hverdag som jurist og bor centralt i Danmark, Odense.

• Heyoo. Hvem er du? Hvem er ham der turkizh?
Hey Jones! Christian Bindslev-Jensen, 30 år og bor med min kæreste i Odense C, hvor jeg også arbejder som skattejurist. Jeg har brugt og bruger stadig enorme mængder tid foran computeren, særligt i forbindelse med gaming og investering, men selvfølgelig også i forbindelse med mit daglige arbejde. Jeg nyder stadig, både at se og spille Counter-Strike, men må også bare erkende, at jeg hverken har tiden eller lysten til at kunne følge med hvor dér rigtigt er sjovt.

• I dag arbejder du som jurist – hvorfor valgte du den karriere, og betød det på noget tidspunkt noget for din CS-karriere?
Det er faktisk lidt tilfældigt, at jeg blev jurist. Jeg har aldrig været den boglige type, selvom jeg er forholdsvis lærenem. Efter jeg havde færdiggjort HF-uddannelse i 08/09 på Odense katedralskole ville jeg gerne være pilot. Jeg fandt ud af, at det dengang kostede den danske statskasse ca. 17 millioner dkk at uddanne én dansk jægerpilot og forbindelse med finanskrisen blev det derfor politisk besluttet at sætte pilotuddannelsen på pause. Jeg søgte i stedet ind som officer i søværnet, men kom desværre ikke igennem, da jeg var for ung (umoden I guess), og med ordene, at jeg var velkommen til at søge igen om et par år. Dengang var der ingen penge i CS og et eller andet skulle jeg jo lave, så det blev først erhversjura på SDU og senere ren jura, da jeg synes det var lidt mere spændende end de økonomiske fag.

Mit valg af uddannelse havde umiddelbart ingen indflydelse på min CS karriere. Dengang praccede man typisk fra kl. 17-23 og man kunne derfor sagtens både gå og skole og arbejde ved siden gamingen.

• Du har spillet for en god portion af forskellige hold og organisationer – er der nogle der står mere klart end andre (både på positiv såvel som negativ vis?)
Nogle af de fedeste, men samtidig også mest nederen oplevelser havde jeg helt klart med Roskilde Ravens. Holdet bestod af BERRY, Snappi, Friis, zE- og jeg. Jeg følte selv, at vi kunne være kommet meget længere end vi egentlig gjorde dengang, men samtidig også, at det var vores egen skyld, at vi ikke kom længere. Når jeg ser tilbage på den tid, så ser jeg BERRY og Snappi i midten af holdet, mens Friis, zE og jeg selv træk i 3 forskellige retninger. Det endte med, at jeg blev smidt af holdet, hvilket egentlig gav god mening, da mange af uenighederne bl.a. fremkom af den måde som jeg spillede CS på og håndterede deres kritik.

Jeg husker i øvrigt også, at vi havde en curse i forhold til 75 hz skærme. Dengang spillede alle på enten CRT-skærme eller de første BenQ XL2410T skærme, som vidst udkom omkring 2010. Vi kunne smadre nogle af de bedste hold i verden, for derefter at tabe til et mixhold på 75 hz skærme på Boomtown i en Dremhack kvall. Det var så pinligt.

• Du har spillet med mange anerkendte spillere, af mere moderne og nævneværdige; Xyp9x som pt. spiller for Astralis – har du nogle skæve historier eller honorable mentions?
Jeg spillede sammen med Andreas over en længere periode i henholdsvis Xapso og eSrael. Det var sammen med ham, ArcadioN, coloN, trace og zanoj. Historien med Andreas/Xyp9x dengang er vel den samme som med frozen/ropz og andre stjerner i dag. Han var som 14/15-årig et kæmpe talent som man næppe kunne overse på pzeliten og ihl. Det kan vel sammenlignes med DPL og FPL i dag. Han var virkelig en fornøjelse at spille med særligt pga. hans dedikation og ydmyghed.

Overall husker jeg tiden med Xyp9x som nem fordi, Timm/ArcadioN egentlig sørgede for alt rent taktisk. Jeg tror ærligt, at Timm brugte mere tid på at holde styr på coloN og jeg end på Xyp9x. Jeg huntede måske lidt ecofrags til tider, og det har vi da tabt en runde eller to på.

• Hvor hurtigt kan du bunde en Capri Sun?
Pas. Jeg drikker sjældent andet end øl og vin med sukker i, men formentlig ret hurtigt

• Hvad er dit værste minde som spiller?
Jeg synes egentlig ikke at jeg har haft ret mange dårlige minder som CS-spiller. En nederen situation jeg kan komme i tanke om, var da vi som Roskilde Ravens røg tidligt ud af en turnering i Stockholm, og hvor "vi" så besluttede os for at køre hjem omkring kl. 22 om aftenen. Ugen forinden havde zE- kørt til og fra Hannover, mens Friis havde kørt turen til Stockholm. Så vidt jeg husker havde hverken BERRY eller Snappi kørekort - så det var min tur. Jeg kørte herefter 8 timer i snestorm gennem Sverige, mens hele holdet lå og snorkede. Heldigvis kørte vi en stor lejet Volvo med pigdæk, så man kunne stadig holde en nogenlunde hastighed. Samtidig fik jeg lejlighed til at gennemtænke alle de personlige fejl der blev lavet. Det var både tortur for øjnene og sindet. Vi skulle aflevere den lejede bil hos Avis i Malmø og derefter skulle jeg direkte mod Odense.

En anden træls situation direkte fra serveren, som jeg i øvrigt aldrig har glemt, var i en kamp for Xapso mod NaVi til Copenhagen Games 2012. Der står vist 13-13 og økonomien er max presset på begge hold, dem der taber runder skal have eco. Jeg står i connecter på daværende cpl_strike (mirage i dag) og timer markeloff og ceh9 til perfektion med henholdsvis en flash og en smoke i hånden hver. Jeg failer 30 kugler og dør, vender mig om, kigger på bomaye, som siger – "du ved godt at du tabte kampen der ik?" Det var total BM, men han fik ret og vi tabte 13-16..

• Hvad er dit bedste minde som spiller?
At NiKo har skrevet til mig utallige gange på mIRC for at få min config. Hans nick var vidst NiKoLinHo eller lignende dengang 😊

Ej - det må næsten være da jeg vandt DM over mTw, med ArcadioN, funatic, suraNga og woodi. Præmien var et 32" 60hz fjernsyn.. Året efter vandt woodi og jeg i øvrigt igen DM. Der vandt vi en Samsung Galaxy.. Det sætter tingene i perspektiv når man ser på præmierne dengang og i dag.

• Hvad er den vildeste oplevelse du har haft på LAN?
Jeg husker to situationer på LAN som virkelig var fede. Den første var til mit allerførste LAN, hvor jeg inden da, var kendt som en hardcore cheater. Jeg var måske 15-16 år, var ekstremt nervøs og der stod måske 10-15-20 mennesker bag mig, formentlig bare for at grine af mig hver gang jeg måtte fejle. Det skete heldigvis ikke og jeg havde mit livs spil mod drengene fra GateKeepers som dengang stadig var en del af toppen af dansk CS.

Samtidig var der også Intel Extreme Masters hvor jeg deltog med Roskilde Roskilde, hvor vi smadrede SK i semifinalen (walle, allen, RobbaN, face og kHRYSTAL). Jeg var stor fan af den nu afdøde spiller fra mousesports ved navn cyx. Han stod bag mig hele kampen og jeg havde mit livs game.

• Du fik et ban for at cheate, hvilket ledte til et kick fra SoA - fortryder du noget som spiller eller person ifm. CS?
Jamen jeg sad en aften og spillede cs_mansion for sjov mod gamle m8s, herunder bl.a. mnten og nogle flere. Jeg mener, at det var bl.a. var med zhrv1N og selvfølgelig ptn, men der var også flere. Mnten sad så og powerhackede og skød mig igennem. Jeg tog en rigtig dårlig beslutning og tog selv timsu på for at give ham tilbage af samme skuffe. Vi skal huske på, at det var en lukket server hvor (såkaldte) venner bare sad og spillede 1on1/2on2 mod hinanden. Ptn valgte så at gå i specmode og recorde min ineye situation for derefter at smide det på www.XplayN.com. Jeg havde netop joinet SoA en uge tidligere og blev naturligvis smidt ud for dette stunt. Det var dumt, men det var fandme også dårlig stil af ptn.

Jeg vil gerne lige understrege, at jeg aldrig har snydt i forbindelse med min vej til toppen, selvom der formentlig er mange der tror det.

• En spiller du altid har haft det stramt med?
GeT_RiGhT - nok både fordi jeg synes han var en nar, men også fordi jeg næsten altid tabte til ham i officielle kampe. Friis havde jeg det også ret svært med på holdbasis fordi vi var uenige om mange ting ingame, men han var simpelthen så god, så jeg foretrak faktisk at spille med ham, da jeg naturligvis altid gerne ville vinde. Uden for spillet var/er han øvrigt en kanon rar fyr :) GeT_RiGhT og Friis var i øvrigt rigtige gode mates 😊😊😊

• Bedste teammate du nogensinde har haft?
Det må næsten være Woodi eller ArcadioN. Woodi var den type der nærmest ikke kunne tilte. Han var bare altid glad og jeg nød virkelig at spille sammen med ham, nok også fordi han var typen der altid mødte op til en kamp og leverede varen uanset om det var online eller LAN. ArcadioN var klart den CS-spiller som jeg havde mest respekt for, formentlig grundet hans taktiske forståelse og måden han lærte fra sig på. Han er virkelig en intelligent personlighed både inden- og udenfor spillet. Herudover var han også en af de første spillere sammen med bardi, der accepterede mig, da jeg fik adgang til "toppenafpoppen" som var en lukket omgangskreds, kun for de bedste danske cs spillere.

En spiller som jeg aldrig nåede at spille rigtigt sammen med, men som klart var min bedste ven gennem gamingtiden, var Bomaye. De første år af vores bekendtskab mente han, at jeg snød og gjorde alt han kunne, for at få mig bannet fra alt - både LANs og online turneringer. Et par år senere mødte vi hinanden på dansegulvet til en gymnasiefest på Tornbjerg Gymnasium og siden da har vi været rigtig gode venner. Han har bare en ekstremt fed personlighed og han er typen som man selv får energi af at være sammen med.

• Hvor hurtigt kan du spise 12 Kinder Mælkesnitte?
1 min?

• Hvad er, i din optik, de største forskelle på scenen nu, og dengang du spillede aktivt?
Pengene. Der er helt klart en helt anden professionalisme i eSporten i dag kontra dengang. Du kan jo bare se hvordan Astralis er bygget op med sportsdirektør, sportspsykolog osv. Det er helt klart de massive investeringer som der bliver smidt i eSport generelt. Jeg har svært ved at se hvordan disse investeringer skal blive profitable på kort sigt, men der er helt sikkert et potentiale på lang sigt.

Forskellen illustreres bedst ved, at man som professionel gamer i dag ikke behøver at lave noget ved siden livet som gamer. Du kan se, at nogle af de absolut bedste 1.6 spillere i DK tog høje uddannelser ved siden af deres liv professionelle spillere. Af hvad jeg lige kan komme i tanke om, så er zonic uddannet cand.IT, MJE er cand.it/merc, karrigan er uddannet cand.merc.aud, ave er uddannet cand.IT, whimp er uddannet cand.merc osv osv. Vi snakker altså om spillere som var verdensmestre, men som ved siden af var nødt til at tage en høj uddannelse, da ikke var penge i CS.

• Hvad tror du esport udvikler sig til, hvis vi sammenligner med andre sportsgrene?
CIS regionen eksempelvis, er kun så gode til CS pt fordi det foregår online (med undtagelse af NaVi) 😊 Lur mig om ikke Astralis, Vitality og co. er tilbage så snart der bliver lukket op for verden igen.

Helt generelt er der allerede et skifte i gang og jeg tror kun, at eSporten bliver større og større. De yngre generationer gider ikke se fodbold i samme omfang som nuværende. De unge vil hellere gå på eSportlinjen end at spille fodbold og det vil helt sikkert kunne ses på seertallene fremadrettet. I min optik, så tror jeg at der vil blive omkanaliseret en stor mængde penge og sponsorater, fra de mere traditionelle sportsgrene, over i eSporten. Det kommer umiddelbart ikke til at gå så hurtigt, men det vil utvivlsomt ske.

• Har du afslutningsvis en scuffy oneliner, vil du smide en ”xD BroRMaNd”, eller er vi tilbage til ”dinmor”?
Vi har det med at overvurdere hvad vi kan nå på kort sigt og undervurdere hvad vi kan nå på lang sigt. Hvis du vil være prof gamer, så go for it. Det tager al din tid, men det er det hele værd 😊

#1 TruaXGOD
2021-03-23 03:01
Det er sku en meget fed blog det her Jonas :)

God læsning ;)
#2 sirr
2021-03-23 10:34
Tak mate. Ideen var at få lidt forskellige folk forbi, både CS:S spillere og 1.6'ere - næste gang bliver det formodentligt en med fortid i CS:S :D
#3 grand
2021-03-23 10:41
Ganske underholdende læsning. Mere af det!
#4 FROYYY
2021-03-23 12:19
Heldigvis er jeg gammel nok til at huske turkizh. Han var en maskine og en god fyr.
Tak for en god blog, det var underholdenede og et trip down memory lane. #powerclan
#5 LOMME
2021-03-24 21:21
God læsning!
#6 Streit
2021-03-25 08:17
Amen Jonas! Kanon idé med at bringe lidt gamle minder frem og sætte nutidens gaming miljø i perspektiv!

Til næste gang ville jeg dog adskille spørgsmål og svar lidt tydligere. Er det mon muligt at benytte markup i dust2s blogopsætning? :S

Men godt arbejde og sjov læsning :+1:
#7 sirr
2021-03-25 08:41
Store ord fra en stor kriger! Tusind tak, Jonas!

Ja, altså jeg prøvede lidt formateringsværktøjer fra den store vilde kode-verden, men intet hjalp. Jeg ville gerne have adskilt det mere, men så blev interviewet blot endnu længere og jeg føler allerede jeg er ved at maxe den godt ud ift. hvad jeg forventer folk gider scrolle igennem :D .. Men, jeg har et par nye i stolen pt., og når de har svaret, må jeg se om det kan lade sig gøre at skille det mere ad, alligevel.

Tak for råd mate!
#8 Streit
2021-03-25 12:11
Arh, jeg er vist kun stor målt på maven :)

Det er super fint arbejde, glæder mig til at læse de næste blogs som kommer afsted!
#9 b0ychild
2021-03-25 12:26
Gode minder, tak for det sirr.

Glemmer aldrig da jeg skulle bære en købt CRT skærm i 2km hjem.
#10 sirr
2021-03-25 15:31
Haha, de gode gamle dage med (hvad der føltes som) tonstunge CRT Samsung Syncmasters og små drenge der kæmpede for deres liv, for at få den ind til deres plads :D.
#11 Compass
2021-03-25 15:49
Jajajaja, mere af det!!
#12 PR1ME-
2021-03-25 15:52
Fed læsning for dem som ikke har haft den store indsigt i den "ældre" sektion af cs!
#13 zanoj
2021-03-25 16:06
Hold kæft det er sgu fin læsning!

Husker tydeligt at Timm var efter turkizh pga. ecofrag-hunt, og mig fordi jeg var elendig til at huske hvor mine nades skulle kastes fra og hen...
#18 sirr
2021-03-26 12:57
Haha, Timm var satme skarp, men også god til at være på nakken af en hvis det ikke spillede - fik ikke lov til at spille med ham, måske fordi han var 61 niveauer over mig, men fik da spillet en masse mixes og gathers, og på trods af det kun var for sjov, var der ingen tvivl om hvor dygtig han var og at han forlangte nogle ting fra én :D ..
#14 domax
2021-03-25 16:16
Mere af det her tak!
#15 Mrnobody
2021-03-25 17:05
Savner tyrkeren han var en god dude.
#16 yez
2021-03-25 17:23
Tak for et fedt indslag. Imponeret over at folk husker så godt tilbage fra den tid. Med alle de turneringer der var selv dengang må de for mange flyde ud i hinanden til sidst. Glæder mig til at læse dine andre indlæg :-)
#17 ClinT
2021-03-25 17:29
Haha så var det fandme ham jeg mødte i firma CS på et tidspunkt. Grinern.
Jeg er sq stadig i tvivl om han snød eller ej da han spillede med IMP osv. hvilket er før end SoA woody og alt det der. Specielt når der lige bliver nævnt nogle navne i den gruppe (mnten) som 100% sikkert brugte det til mere end bare sjov på en aim server mod hinanden..
Fred være med det, for han var sq også en god spiller alligevel.
En af de spillere hvor jeg blev stolt af engang at blive beskyldt for cheat af på INF :D
Er vold misundelig på han kom frem og spillede med Arcadion.

God læsning, fed ide, keep it up.
#19 Sonny
2021-03-26 13:44
Mega fedt at læse og en god måde for mange af de nye lidt unge spillere og talenter, til at få et indblik, i de stjerner vi havde i vores tid, som måske er lidt glemt.

Kommer gerne med en liste af folk du kan bruge til næste interview :)

Godt arbejde Jonas!
#20 jollarn
2021-03-26 13:59
"Jeg vil gerne lige understrege, at jeg aldrig har snydt i forbindelse med min vej til toppen, selvom der formentlig er mange der tror det."

Nå nej, lol.

Når du læser det her turkizh, så vil du få en lille grineren stivert på af det her ;)
#21 JKN
2021-03-28 22:21
Sjov idé med nostalgi blog, husker alle episoderne. Kan du måske holde dig fra at interviewe flere cheaters? ;-)

Hvad med guddo? Kæft han spillede et brag af en kamp som stand-in.
#22 sirr
2021-03-29 08:29
Hahaha, altså jeg kender jo Christian personligt og er ganske sikker på at den kære unge mand (på det tidspunkt), ikke har snydt. Jeg har personligt et svært forhold til folk der har "snydt" på lavere niveau, for hurtigere at komme frem på "højere" niveau (eller blive set), og den historie har vi gamle bangers jo efterhånden hørt og set mange gange.

Haha, det kan være den officielle sandhed nu må/ kan komme ud, om end det er gængs viden for de fleste! Jeg er pt. igang med at smide det næste interview op herinde, men nok ikke umiddelbart af en som man forbinder med snyd eller "undercover" kampe :D
#23 rALF
2021-03-29 13:48
Nice blog sirr!

Fornøjelse at læse! Især også når jeg selv tilhører den 'gamle' skole fra xplayn tiden, så bliver jeg sku lidt nostalgisk. Jeg skrev også selv nogle blogs derinde i tidernes morgen :-)
#24 tinzuldateN
2021-03-29 14:04
Fed læsning..
Åh mnten! :D Han er grunden til mit nick.
Vi spillede ofte 2on2's hvor han sad og vold hackede og hed "Timsuldaten" - Så hed jeg "tinzuldaten" og det hang så fast efterfølgende.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere