Opret Log ind
Forslag til Dust2.dk ligaen
Skrevet af: Martin    11. januar 2021 22:37      
Så er en ny sæson i gang igen og sikke en start for ligaen.
Da jeg kiggede forbi sad 2.700+ og kiggede med. Fedt, fedt, fedt.

Jeg har en tanke, som måske kunne være en ide og evt. kunne styrke nogle af de strukturelle ting på scenen. Der findes pt. ikke mange 1. og 2. hold, men det kunne måske være fremtiden.

Derfor tænkte jeg, at det skulle være tilladt at spille standin for sit 1. hold uden at træde ud af sit andethold. Spilledagene er forskellige, så man har mulighed for at spille begge steder, så man ikke lider skade på sit 2. hold.

Det kunne gøre det mere attraktivt at have flere hold og lette processen med at køre en ny mand ind ved fx spillersalg.

Spiller man i samme division skulle det naturligvis ikke være tilladt.

Hvad tænker i?
#1 Phy
2021-01-11 22:46
Den regelændring spurgte vi allerede om i sidste sæson. :D
#2 Doktorjohn
2021-01-11 22:46
Meget relevant og meget lig hvad man ser i den traditionelle sport. Ikke mindst stort potentiale ifbm udvikling af talenter og academy hold.
#3 Luffe-
2021-01-11 22:48
Gør som i serie fodbold. Der må du altid rykke en spiller op.
Vil også skabe bedre forhold for 2. Holds spillere, som måske har en større chance gor at rykke op end at prøve lykken et helt nyt sted.
#4 vestr
2021-01-11 22:49
Det kan der vel ikke være nogen der er uenige i. Fix det.
#5 Bertelsen
2021-01-11 23:07
Det skal måske gøres så man ikke kan spille for 2 forskellige hold i samme runde. Ellers kan man ret hurtigt abuse det, hvis man har en vigtigt kamp
#6 Martin
2021-01-11 23:08
Men hvis man ikke må spille for eget hold også, så laver man damage hele vejen ned igennem systemet.
Hvordan tænker du det kan abuses?
#7 Bertelsen
2021-01-11 23:12
Hvis du mener at det kun er spillerne fra andet hold der må rykke op på førsteholdet og ikke omvendt bliver det nok ikke abused.
Men jeg tænkte mere hvis man også kunne rykke den anden vej. Så man kunne hive førsteholds spillerne ned på andet holdet for at hjælpe der.
#8 Martin
2021-01-12 07:53
Kun op, men også tilbage.
#10 Bertelsen
2021-01-12 10:12
Måske lidt langt ude. Men holdene kunne i princippet sætte alle spillerne på andet holdets holdkort, og så bare hive dem op hver gang.
Siger ikke at holdene kommer til at gøre det, men det er en nem måde at abuse det på.
#13 JaySomz
2021-01-12 13:32
Synes det vil være fint. Man kan måske lave nogle retningslinjer for, hvor mange der må hives op (og ned igen) pr. kamp.

Det vigtige er bare at undgå at folk kan misbruge det som #10 giver eksempel på. Samtidig skal det heller ikke bruges til at gøre det hele mere ustabilt, men mere en mulighed for at undgå standins "udefra".
#9 fbyskov
2021-01-12 08:42
På det gamle gaming.dk talte vi om at lave noget lignende i SteelSeries Ligaen, men der var for lidt stabile hold til, at det gav mening. Med jeres succes i Elgiganten Ligaen, både ift. hold, stream, initiativer som guldkort m.fl., tror jeg, at det er oplagt at kigge nærmere på som et next step.

Det vigtige må være reglen i, at en organisation melder ind før sæsonstart, hvad holdkort er til hhv. 1. og 2. holdet. Dernæst at de ikke må spille i samme division. Spillere fra andet hold må godt steppe op og hjælpe første holdet, men omvendt må første holdets spillere ikke hjælpe i andet holdets kampe (med antagelsen om de spiller i hhv. 1. div / 2. div). Med en transferperiode kan organisationer ændre på holdkortene, såfremt en spiller fra andet holdet har vist sig værdig til at blive promoveret til første holdet.

Samme princip kunne virke fra foreningsliga/uddannelsesliga eller lignende, inden de "semi-pro" divisioner som Liga, 1. div og 2. div.
#14 sirr
2021-01-12 15:18
+1 👍
#24 messioso
2021-01-26 09:25
What this intelligent man said ^
#11 Ahmed
2021-01-12 13:00
Kan ikke se hvor det skulle gavne, hvad skulle AGF f.eks. gøre, føler man er lidt "tvunget" til at have et dårligt acd. hold, eftersom de ikke må spille i række.
#17 Martin
2021-01-13 09:43
Eller bruge andre standins 😎
Også en unik situation at de har to hold i ligaen.
#12 Seal
2021-01-12 13:22
Fuldstændig enig
#15 ClinT
2021-01-12 15:28
Det ville være super fedt for efterskoleholdende!!!!
#16 JsV
2021-01-13 08:38
Kanon god ide!
#18 MattShades
2021-01-14 09:42
Hvorfor er det egentlig, at man er ok med, at et førstehold og et andethold spiller i samme liga? Nu følger jeg ikke med i alt på Dust2, så det kan sagtens være, at man har diskuteret dette tidligere, men det undrer mig, at man tillader muligheden for en interessekonflikt.

Til topic: Jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle være en god ide?
#19 Silan
2021-01-18 16:32
I sidste ende virker det som om mange mener kommercialisering > interessekonflikter. Argumentet er ofte noget ala "vi er stadig i opstartsfasen af esport, så det er vigtigere at få penge ind end at være 100% etisk funderet". Personligt er jeg uenig i den vurdering, men indtil der er en reel skandale som direkte konsekvens af tilsidesat etik, er det jo rigtigt at det er vejen frem for at maksimere vækst.

(overstående var ikke specifikt ment på hvad dust2 evt har udtalt, men mere generelt om hvad folk med magt har udtalt i esportsscenen)
#22 MattShades
2021-01-18 23:12
Den ramte du jo meget godt i forhold til Sanders forklaring. :)

Jeg er også enig i, at det er vejen frem for nu, men jeg kan da godt være bekymret på dust2's vegne med henblik på mulige fremtidige skandaler.
#20 Sander
2021-01-18 16:45
Jeg har svaret på den et par andre steder, men du får også lige en forklaring, for det er en reel undren, som jeg egentlig godt forstår.

Lige nu handler det om, at der ikke er særlig mange orgs med ressourcer til at sikre spillerne bare nogenlunde faciliteter og muligheder. Når en org som AGF, så laver at academy-hold, så sikrer de jo i hvert fald fem spillere et bagland, som de normalt ikke ville have. Men skal man så forhindre dem i at rykke op, nu når de var 1. divs bedste hold? Det mener vi ikke, for så blokerer vi for deres succes, vi får mange til at vælge academy-hold fra og dermed ender de måske med ikke at bruge timerne eller stoppe, fordi det ikke kan køre rundt økonomisk, der ikke er en voksen til at holde sammen på spillerne osv.

Så lige nu handler det udelukkende om, at vi gerne ser at flere af de større orgs laver academy-hold og er med til at styrke talentudviklingen den vej igennem, men hvis de ikke kan rykke op, så vil mange vælge det fra.

Det bliver helt sikkert sådan på et tidspunkt i fremtiden, at det ikke er muligt, når scenen bliver mere moden og etableret, for du har jo ret i, at det er det mest naturlige. Men der er bare ikke rigtig noget etableret system til academy-hold, og generelt synes jeg, uden at lyde vildt selvglad, ikke rigtig der er andre, som gør det store arbejde for at sikre talentudviklingen. Så det prøver vi, og det er stadig i et ret tidligt stadie.
#21 MattShades
2021-01-18 23:10
Tak for svaret - jeg er ikke faldet over det andre steder og i stedet for, at du skal blive ved med at skrive det igen og igen, så kan du jo blot henvise til denne forklaring næste gang. :)

Jeg forstår jeres udgangspunkt og de tanker, som i gør jer omkring situationen, men som #19 skriver ovenfor, så er det vel kun en holdbar løsning indtil i har den første reelle skandale, hvor et hold har tabt med vilje eller indbyrdes har aftalt et resultat eller hvad det nu kan være.

Jeg håber, at i har haft en snak med sponsorer mv. omkring svagheden ved det nuværende setup, så de ikke bliver forskrækket og trækker stikket ved en skandale af den en eller anden art - for det vel reelt værre end at hold ikke opretter academy-hold?

Derudover, så tænker jeg ikke, at der er nogen nem løsning og jeg forstår jeg valg om, at tro på det gode i folk og vælge at støtte så meget op omkring talentudviklingen, som det nu er muligt.

Har i gjort jer overvejelser om, at der kunne være færre hold i selve Elgiganten ligaen (I håbet om et større spring i niveauet mellem Elgiganten ligaen og 1. divisionen) og dermed stadig et incitament for eks. AGF at have både et hold i Elgiganten ligaen og et yngre academy-hold, som ikke kan rykke op i øverste liga? - Det sænker muligvis niveauet for academy-holdet, men jeg tænker stadig, at incitamentet til at have 5 unge drenge i en lavere liga er tilstede og det hjælper med at opretholde integriteten i Elgiganten ligaen og dermed også at afhjælpe fremtidige problemstillinger.

Jeg håber, at i slipper for skandaler med videre, men med Coach-bugs og andet, så har jeg svært ved at tro på konkurrerende menneskers integritet.
#23 Sander
2021-01-19 09:14
Vi har selvfølgelig overvejet en masse scenarier og vi er helt åbne om det, og tager meget gerne dialogen og debatten. Så kan vi alle, også os selv, jo blive klogere og nogle gange se tingene på en anden måde.

Det vil selvfølgelig være naivt at tro, at alle er lige ærlige, så vi har selvfølgelig ekstra fokus på AGF i denne sæson, ligesom vi også have på CPH Flames og Sørby Flames sidste sæson. Og præcis ligesom da eOddset var partner på ligaen, hvor vi også samarbejdede med dem om at tjekke om spillere, bekendte til spillerne eller orgens bagland oddsede på kampene. Det er helt naturligt for os at holde øje med kampene og sikre integriteten, så vi tjekker selvfølgelig de åbenlyse potentielle situationer, ligesom når hold heller ikke rigtig har noget at spille for mod slutningen, men også mange andre :-)
#25 xone
2021-01-26 09:48
Har simpelthen svært ved at se hvad det egentlig skulle gavne en organisation, at have et hold uden fremtid i.

Skulle det ske, at holdet blev godt nok til at rykke op i samme liga som main holdet, så står organisationen med et problem og skal skille sig af med et hold eller skuffe 5 spillere og sige "i skal sgu blive nede i jeres egen division", og så hindrer man vel egentlig den kollektive udvikling.
#26 noche
2021-02-10 09:11
Så længe det kun er opad kan jeg ikke se problemet. At en spiller fra 2. holdet kan gå ind på 1. holdet i et nødstilfælde. Til gengæld må det omvendte ikke komme i spil, så en spiller fra 1. holdet hjælper 2. holdet, ligesom at du skriver at hold fra samme division ikke må dække hinanden.
#27 Martin
2021-02-10 11:01
Naturligvis skal det være en vej :)
#28 noche
2021-02-10 13:08
Hvad der er en selvfølge nogle steder, er det ikke alle steder. Husker vi tævede Hvidovres 2. hold 8-2 i juniorrækkerne. Næste kamp mødte de op med en god bid af 1. holdet, her i blandt en senere landsholdsspiller, og vupti, 1-13.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere