Opret Log ind
Norths problemer og MSLs idiosynkrasier
Skrevet af: Badefar    29. juni 2020 22:48      
“I honestly think one of the worst things that happend to MSLs career was winning DHM Stockholm and getting the MVP. Gave him a belief he could do the job, which he somewhat can, but you need a strong AWP presence on most modern teams. MSL is not bad, but he ain’t a gamer changer”

Det skrev Pimp søndag om sin tidligere In Game Leader MSL. Samme tanker har undertegnede efterhånden også gået med i noget tid. MSL holdte sig dog ikke tilbage for at gå Pimp på klingen, og kom med de her svar:

I wish I could be brutally honest but I’ll just say at some point i will tell u: i told you so
I agree that me suiciding for players 3-4 years ago was working great and making other players look very good. I believe u need to have 5 players performing now and I think having a strong entry fragger is more beneficial, while having 4 others who can perform aswell.

Jeg er på mange måde stor MSL-fortaler og fan, men han har alle dage haft sine idiosynkrasier, og det her må være en af de værste af dem, i min verden. Jeg kan godt forstå, hvorfor han tænker sådan. Det lykkedes ved deres drømmerun i Stockholm, og det er helt sikkert ikke sjovt at skulle være boksebold og svines til for sit niveau af communityet i årevis, når man har lagt så mange timer i anti-strat og i at opdage og finde på nye taktikker, for så at sætte sine holdkammerater i de bedst mulige positioner. Det er utaknemmeligt, men derfor må man som IGL også være mere tykhudet end andre og fokusere på helheden, altså holdet. Det er de færreste der kan calle ligesom Niko og BlameF, og det har da også sine udfordringer.

Det mest rystende for mig er, at der ikke er en kompetent og ansvarsfuld leder i North der enten kan overbevise ham eller i yderste konsekvens kan tage beslutningen for ham. Det understreger bare, hvor stort et problem esport stadig har med positionere coaches og GMs/sportschefter i organisationerne, og finde nogle der har kompetencerne, og som man kan give autonomien til at træffe beslutninger. Det er et fundamentalt grundlag, når man opbygger organisationer og vinderkulturer i andre sportsgrene, men i esport er det desværre stadig i langt højere grad nogle mellemlederjobs med en jobtitel der er langt mere af navn end af gavn.

At der ikke var et menneske med ansvar i North der f.eks. greb den fuldstændigt oplagte mulighed for at signe Farlig og ikke lade ham smutte til Godsent, er simpelthen udenfor min fatteevne. Top AWP-talent hænger ikke på træerne, bestemt heller ikke på den danske scene, så når det øjensynligt er tilgængeligt, skal man eddermame have en god grund til ikke at slå til. Er Farlig et sikkert kort? Nej det er han ikke, men han vidste store prøver på sit talent i den sidste periode i Flames, og han har allerede vist i Godsent, at han sagtens kan begå sig på det her niveau lige uden for verdenstoppen, og med hans alder og erfaring er der bestemt stadig mulighed for at udvikle sig.

For man har altså brug for en AWP-spiller på højt niveau, hvis man vil begå sig i verdenstoppen, eller niveauet bare lige udenfor. Bare se på nogle af de AWP-spillere der befinder sig udenfor den nuværende top 10: Poizon, Woxic, AcoR, allu, Jame, xsepower, Mantuu, Sh1ro. Det er alle sammen nogle meget talentfulde spillere rent mekanisk, der på deres bedste dage kan overtage kampe og næsten afgøre dem på egen hånd. Det er spillere du kan gameplanne rundt om og som reelt er deres holds X Factor og dem der oftest bliver afgørende for, om holdet kan spise kirsebær med de store på serveren. Pil dem ud af deres respektive hold, og det bliver i større eller mindre grad svært at adskille de 4 resterende spillere fra de andre hold på tier 2-3 rent niveaumæssigt.

Hvis man tror, at metaen er, at man giver sin dårligste riffelspiller spillets dyreste og potentielt mest effektfulde våben i hånden, så han kan få sin rating op omkring 1.00, så tror jeg godt nok, at man tager grueligt fejl. Det forekommer mig fundamentalt ulogisk, at man skal putte de bedste ressourcer i hænderne på den ”dårligste” spiller, for at han ikke skal stikke negativt ud. Jeg kender ingen sportsgrene, hvor man bruger det som rationale og blueprint til at vinde. I basketball sætter man jo heller ikke spil op til sin dårligste skytte, så han kan komme op og score ligeså mange point som de bedste scorere på holdet. Man sætter selvfølgelig screeningerne så de bedste offensive spillere kommer i gode situationer fordi, at det er mest effektivt, og så må de dårligere offensive spillere så retfærdiggøre deres plads ved at være gode til at fordele spillet, ved at rebounde godt, ved at beskytte ringen godt eller ved at dække godt op. På samme måde må en IGL jo som oftest også retfærdiggøre sin plads ved at træffe de rigtige beslutninger som leder, ved at ofre sig for sine medspillere og få sat sine dygtigste spillere i de bedste positioner.

Er MSL så virkelig så dårlig, vil nogle sikkert spørge? Ja, det vil jeg mene, at han er. Én ting er at gå ind og sammenligne hans stats med andre AWP-spillere på top 30-hold, men vi kan også bare kigge på nogle eksempler fra dagens kamp. Her er 5 eksempler:

https://clips.twitch.tv/KindSplendidAubergineCeili..
https://clips.twitch.tv/MuddyGoldenKumquatPoooound
https://clips.twitch.tv/CredulousCooperativeGoldfi..
https://clips.twitch.tv/NeighborlyGrotesqueClintmu..
https://clips.twitch.tv/MoralSpineyZebraShazBotsti..

Det her er ikke acceptabelt niveau for en AWP-spiller der teoretisk set skal spille på et af verdens bedste hold. Det er 5 situationer, hvor han med et kill ville have givet North en meget favorabel situation i forhold til at vinde runde, selv hvis han var blevet tradet med det samme, i stedet er det 5 kills hans giver direkte væk, og som gør at sandsynligheden for at vinde runden pludselig er klart i modstanderens favør, og som gør at de taber alle 5 runder, hvilket havde afgørende indflydelse på resultatet.

Laver de bedste AWP-spillere ikke også sådan nogle fejl? Jo det gør de, men de gør det ikke så ofte og de ender ikke med de facto at koste så mange runder i en kamp, som MSL gør med de her missere? Laver han ikke også nogle gode ting? Jo det gør han, han havde da også et fint ace i dag og han træffer oftest kloge beslutninger, men der skal mere til at retfærdiggøre, at man er main AWP. En moderne AWP-spiller på øverste niveau skal ikke bare kunne holde vinkler, han skal være en playmaker der kan finde entries, han skal kunne tage aggressive peeks og udligne undertalssituationer, og han skal kunne være i stand til at lave mirakler i ny og næ og flække en tre mand, når han holder et site alene. Han skal være hurtig på aftrækkeren, være i stand til at flicke og helst have god movement, og de ting har MSL bare ikke, som casterne og konstaterede helt frit fra leveren. https://clips.twitch.tv/SassyIronicPuppyVoHiYo

Jeg begynder efterhånden at miste troen på, at MSL i en nær fremtid selv kommer til den konklusion, at han igen må blive en IGL der ofre sig for holdet, fuldstændigt ligesom han var dengang hans hold spyttede det ene stjerneskud på CS-himlen ud efter det andet, og han skabte et hold der kunne kæmpe med om titlen til de store LANs og gjorde, at vi faktisk engang havde en diskussion om, hvorvidt det var Astralis eller North der vinder det danske CS-herredømme. Så ville den indlysende konklusion måske være, at North burde kicke MSL. Det mener jeg så absolut ikke de burde, jeg var nok en af de største fortalere for, at de skulle hente ham tilbage, og mente slet ikke, at han nogensinde burde have været kicked, især ikke når man så hvilken plan, eller mangel på samme, de lå bag de 3 efterfølgende og helt forfejlede projekter. MSL har stadig massere at give til dansk CS og til North, og det guld skal man ikke smide på gaden, men det betyder ikke, at man ikke kan udfordre ham på hans tilgang og syn på tingene. Det er her en tydelig og stærk leder bør træde i karakter i North og markere den vision og plan der burde være for projektet. Det er nu de nye folk skal vise, at de ikke bare er endnu en flok mellemledere uden kompetencer og karisma til at udfordre vanetænkningen på holdet og i organisationen, og at de ikke bare er på fransk visit for at tjene en god løn og booste CVet. Jeg håber, at de er i organisationen, men foreløbigt har jeg til gode for alvor at se, at der har været et faktisk paradigmeskifte.

Hvis den her klamamse stik imod forventning nogensinde skulle blive læst af MSL eller nogle fra North, så håber jeg ikke, at det bliver forstået negativt eller som tilsvining. Det er ment i den bedste mening og med et ønske om bedre tider, men det er også skrevet af en person der er træt af at skulle blive ved med at høre om store målsætninger og optimistiske udmeldinger, som ikke bunder i nogen nævneværdig handling eller udvikling, som man rationelt kan fæstne sin lid til.

Hvad hvis North signer Bubzkji og får Kjaerbye tilbage til efteråret, kan de så ikke blive et bedre hold? Jo, det kan de sagtens, jeg vil ikke udelukke at North så kan finde et niveau, hvor de måske kommer op og stabilt kan ligge omkring nr. 15 i verden, men hvis North skal opfylde deres udtalte ambitioner om mere end det, så skal der noget mere til, det er jeg overbevist om.

Jeg håber, at MSL en dag kan sige: ”Hvad sagde jeg”, som han skrev til Pimp, men når vi har hørt lignende udmeldinger så mange gange efterhånden, uden at det har udmøntet sig i noget resultat, så ender North og MSL bare med at blive en parodi af sig selv, og det er trist for alle parter.
#1 cleansation
2020-06-30 11:45
Fantastisk skriv du har gjort dig her.

Var stor fan af at se MSL tilbage i North, da alle andre alternativer var taget og jeg ikke kunne holde ud at se på mere North med Gade eller Valde som IGL. Men er også ved at miste tålmodigheden, ikke mindst fordi han absolut skal AWPe. Desværre så lyder det ikke til at der kommer nogen ændring på det område. For nyligt inden Farlig røg til Godsent, så jeg bland andet Messioso spørger hvad de dog skulle med en ny AWPer når de har MSL. og så sagde han endda at awpers altid vil have en fordel når det kommer til stats. Der kan man så undre sig over MSL's stats til sammenligning. Ikke at stats er alt, men man kan få et generelt billede af det, når man også ser kampene.

Men når jeg ser på North, er det desværre heller ikke det største problem jeg ser. At have både Cajun og Gade som svinger så meget som de gør, og for det meste helt nede at rode på coach Jumpy stats, er bare ikke godt nok. Cajun virker til at være blevet lidt gammel i cs verden, og Gade virker bare ikke til at have hjernen til top cs. Så mange gange hvor han smider en god situation væk, ved at gøre noget virkelig dumt.
#2 sirr
2020-06-30 12:39
Virkelig godt skrevet. Det er altid dejligt at læse en god analyse hvor der er brugt tid på at se på helheden og ikke kun én kamp. Jeg er desuden helt enig i at det mest rigtige North har gjort, var at hente MSL tilbage - men det er i en eskapade af lortebeslutninger, desværre.

Jeg har altid små-fnist lidt over det faktum at Norths umiddelbart største succes, kom på baggrund af at samtlige storhold spillede med håndbremsen trukket, eftersom London Majoren lå en uge efter og at det var soleklart ingen af de større hold smed deres A game på banen, altså undtagen North. Det var altså en organisation der havde store armbevægelser og ville X og Y og var hurtige til at insinuere at NU var de på rette vej - nu gjaldt det majoren! Men .. Ak. Igen var der bare kæmpe niveauforskel på Tier 1 (og tildels også Tier 2) og North.
#3 exigo
2020-06-30 13:20
hvordan gade stadig er i noprh er mig en gåde
#6 cleansation
2020-06-30 14:59
Det må du altså ikke sige højt herinde på Gade's officielle fan gruppe
#8 exigo
2020-06-30 15:50
det ikk første eller sidste gang den kommer fra mig :P
#4 casle
2020-06-30 13:24
Det er virkelig svært at kloge sig på, hvad der er rigtigt og forkert, men udefra kan det godt ligne, at de mangler spillere, trænere og ledelse som brænder 100% for det. Jeg kan sagtens tage fejl, og det tror/håber jeg også mest på, for de har uden tvivl et af de bedste setups inden for counter strike.
#5 TheUltimo
2020-06-30 13:38
Jeg har ikke de store kommentar til North og MSL. Vi kan alle se det bare ikke fungere ud fra de ambitioner de har.

Jeg vil dog rigtig gerne kommentere på det flotte skriv du har lavet. Gode argumenter, vel skrevet og i en super tone. Virkelig fint at læse om man så er enig eller ej.
#7 arseface
2020-06-30 15:19
Jeg er ret enig. MSL er voldsolmt svingende med den AWP. Gad godt og se dem lade Kristou svinge AWP'en et par maps i noget home sweet home eller lignende.
#9 Luffe-
2020-07-01 09:41
Mere af det her. Synes du skriver skide godt. Er vild med det, at du så også har ret, det hjælper jo bare :D
#10 noche
2020-07-01 16:21
Rigtig godt skrevet.

Der er rigtig mange overvejelser ledelsen i North bør gøre sig, og det er ved at være på høje tid at gøre noget, da de har mistet terræn til flere andre danske hold. Noget der skær i øjnene hos mig er den manglende indsigt, der kommer som modsvar fra MSL til Pimp. Han beskriver ret hurtigt flere problemer i sine svar. Et er den overdrevet tro på egne evner, hvilket på ingen måde sætter holdet først. Det næste er kommentaren vedrørende at ofre sig som IGL, og at den meta ikke længere fungerer. Hos NaVi fungerer det godt nok til at holde er #1 i verden, så argumentet holder ikke, og viser for mig en begrænset måde at tænke CS på eller det der nok mere er sandheden, måden han ser sig selv og sin performance på, og at han ikke affinder sig med at være nederst på scoreboardet selvom det kan være til holdets bedste.
#11 killin
2020-07-02 01:01
-msl +hunden
#12 killin
2020-07-02 01:02
https://www.youtube.com/watch?v=Y3rveXqxl9M
#13 killin
2020-07-02 01:03
https://www.youtube.com/watch?v=SfawnRcOH9E
#14 rALF
2020-07-06 12:12
Mega skarp analyse - velskrevet!

Måske der ikke behøver at være en dedikeret awp'er, som det ses med MSL nu? - men at de i stedet lader sig inspirere af Liquid eksempelvis? Hvor det er lidt mere skiftende fra map til map?

Når det er sagt, så er jeg enig i, at størstedelen af de bedste hold i verden har verdensklasse awp'er, som kan ændre en kamp, map eller runde på ingen tid.. Så skal man lege med de helt tunge drenge, så er det nok nødvendigt i moderne CS, at have sådan en type på holdet.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere