Opret Log ind
Streamede Escape From Tarkov for første gang
Skrevet af: Messias    20. juni 2020 15:55      
Hej Dust2.

Jeg er blevet forelsket i Escape From Tarkov lige så hurtigt som du kan sige "lort" imens du går med en cykel igennem snevejr.

Købte Escape From Tarkov i januar og blev så hurtig hooked at jeg har nu 527 timer i spillet. Spillet er så intenst hvor du kan tabe hele indsatsen på 0.5 og du får måske ikke dine items igen hvis de bliver looted.
Jeg har to små børn på 1½ og 2 mdr og jeg har tjansen om aftenen med den ældste. Så jeg skal nogle gange ind og give en sut midt i et spil. Det betyder dog ikke så meget fordi jeg kan bare gemme mig i en busk og mine comrades kan spille videre. Det samme vil ikke gå i en CSGO kamp hvor en runde kan være skæbnesvangert om man vinder eller taber.
Jeg kan derfor lige nå at spille når den ældste er puttet om aftenen og når hun tager middagslur i weekenderne.

Til jer som ikke har stiftet bekendtskab med Escape From Tarkov så er det et FPS, Area og survival game. Du spawner ind i en bane hvor du skal klare quests, skyde spillere+scavs(bots), loote og så komme ud ofte modsat af dit spawn på tid.
Hvis du dør så mister du dit gear medmindre det ikke bliver looted og du har forsikret det med ingame currency.
Derfor bliver det så hurtigt intenst fordi du enten finder noget som du skal bruge til quests eller opbygning af din base som kan generere indkomst.

Jeg påtænker at lave nogle YouTube videoer så man kan lære spillet fordi hvis man ikke har nogen til at vise hvad man skal gøre så tager spillet lang tid at lære. Spillet er rimelig hardcore fordi man skal have en masse basal viden om våben, ammo, gear og items. Derudover kan man ikke se på et ordenligt kort i spillet og der er ej heller kompas. Man kan heller ikke se forskel på sine venner medmindre de har armbånd med farve. Det er også derfor at spillet er så givende når du endelig forstår meningen med tingene og du hurtigt får skudt de andre spillere ud af banen.

Jeg streamede for første gang i går og det var en stor succes føler jeg. Jeg havde ikke regnet med at der ville være nogle som helts seere, men jeg blev bakket op af venner, familie og ukendte personer fra Escape From Tarkov Danmark / aktiv-gruppe.
Streamede i ca 3 timer og fik 11 followers.
Efter ca 5 minutter så virkede min lyd pludselig ikke og nu kan man min pc ikke se mit headset og mikrofon så jeg måtte skynde mig ned i kælderen og finde en dac jeg havde liggende. Herefter virkede lyden vildt godt og jeg kan nu endnu bedre pinpointe hvor fjenderne er. Det er en gammel Xonar U7, men den virker glimrende til Escape from tarkov. Grunden til at den lå i kælderen var at jeg ikke følte jeg fik noget ud af det til CSGO.
Jeg tog tre spil med mine comrades hvorefter en af mine ukendte viewers skrev at han havde købt spillet og var i gang med at downloade efter at have set min stream.
Så jeg tilbød at jeg kunne lære ham det basale og tage et hurtigt raid.
Vores raid gik over alt forventning - han overlevede sit første raid! Derudover fik han en masse quest gear jeg havde taget med ind til ham så han kan hurtigt komme videre med to forskellige quests. For mit eget vedkommende skød jeg en spiller samt 12 scavs hvoraf en af dem var en scav boss samt nogle af dem var hans geared guards. Så jeg fik en masse lækkert loot, men jeg blev tæmmelig forfjamsket og fik ikke looted ordenligt. Det skyldes nok at jeg havde en newbie med og hans mikrofon virkede ikke så han kunne ikke fortælle mig hvis der kom en modstander. Så jeg kunne ikke dybbe snablen så langt op og virkelig tænke over hvad for noget loot jeg skulle tage. En anden årsag kunne også være nervøsitet grundet streamen.
Derudover følte jeg mig også en smule begrænset fordi min pc normalt kører 80-120fps og med stream kørte jeg 60-80 mange steder på banerne. Det var ikke helt diasshow, men det var der henne af. Så jeg vil kigge på lidt optimering og forhåbentligt få flere fps.

Jeg påtænker at streame senere igen i dag når jeg har puttet min ældste. Så jeg kommer nok på omgang kl 21.
Jeg ville blive så sindssyg glad hvis jeg kunne lokke dig ind på min stream, give et follow og chatte lidt med mig.
Du kan følge mig her på:
https://www.twitch.tv/s4smessias
https://www.youtube.com/user/emilcpl
https://twitter.com/s4sMessias

Af hjertet tak fordi du gad læse min blog og finde den interessant nok til at nå bunden.
God weekend!
#1 JawBreaker
2020-06-22 10:48
Super fed "artikel".. Jeg har alle dage selv svoret til CS:GO, men har også selv mindre børn og så bliver det nogen gange lidt bøvlet at skulle forlade en CS:GO kamp, mere fordi man lader de andre i stikken.

Jeg må indrømme at jeg har selv kigget på EFT, men har altid synes det virkede for indviklet og for "svært/beværligt" at blive god til.

Jeg kom ved et tilfælde så til at købe Deadside som jo minder om EFT, dog bare mere openworld, hvilket jeg personligt er helt pjattet med. Jeg ved ikke om du har prøvet det, og kan komme med lidt forskelle på de to spil?
#3 Messias
2020-06-22 12:34
Tak tak.
Det er vildt bøvlet at forlade en kamp og man ved ikke hvor lang tid det tager med barnet til at falde i søvn igen.
Det er ret indviklet og jeg forstod nok først spillet efter 30 timer. Det er derfor spillet er så fedt fordi det er svært at gå til. Læringskurven er så stejl!
Jeg har ikke lavet en guide endnu til youtube, men jeg forklarer en helt ny spiller som så min stream her. Du skal spole ca. 1½ time ind.
https://www.twitch.tv/videos/655630213

Jeg har hurtigt kigget på Deadside som virker meget H1z1 agtig. Jeg tror umiddelbart forskellene er:
ETF - prøver at være realistisk og derfor er der mange våben med mods. Ammo prøver at være realistisk, men stadig et spil.
Grafikken er umiddelbart bedre og movement er en del bedre. Du kan styre hvor meget du vil læne dig, bukke dig, ligge dig på siden, hvor hurtigt du vil liste/gå.
Deadside virker også til at være en blanding imellem det gode gamle DayZ og H1z1.

Baseopbygning er et lukket område hvor du også kan crafte ting og du skal opbygge basen før du kan crafte. I Deadside ligner det man kan crafte ting imens man står og finder items.
#2 Hateville
2020-06-22 11:04
Fe' nok! Jeg har overvejet spillet længe. Jeg har også tit haft planer om at Google mine spørgsmål, men nu virker det nemmere at spørge dig.

Jeg spillede meget H1Z1 just survive i "gamle" dage. En af de ting, der især var tiltrækkende, var base building. Er der noget tilsvarende i Escape From Tarkov?

PUBG og H1Z1 var/er meget clunky og tildels klodset, og der har desuden været et enormt udbud af denne type spil de sidste 5 år, som - desværre - har haft samme tendenser. Hvad er din oplevelse her?
#4 Messias
2020-06-22 12:38
Jeg har ikke spillet super meget H1z1 og ved ikke hvordan du opbygger base i det spil.
I ETF bygger du en base hvor du kan crafte ting og sælge på Flee market og bruge i quests.
Base opbygningen afhænger af at du har penge og senere om hvilke ting som er bygget som igen afhænger af dine ingame traders lvl samt nogle af dine skills.

Når du tænker klodset - er det så movement?
Du kan styre hvor meget du vil læne dig, bukke dig, ligge dig på siden, hvor hurtigt du vil liste/gå.
Du kan dog ikke hive dig over murer osv, men hvis du kan hoppe op på det så kan det godt lade sig gøre.
Synes ikke PUBG var så klodset. ETF er svært at styre fordi du har så mange muligheder, men det gør det virkelig fedt!
#5 Hateville
2020-06-22 13:33
Alright. Det kunne godt være, at jeg skulle sætte lidt tid af til at dykke ned i det.
#6 Messias
2020-06-22 18:00
Gør det! Jeg får ikke noget bedre rush end etf. Cs, cod og så mange andre spil føles ligegyldige 😄
#7 Lyng
2020-06-22 18:12
H1Z1 survive og EFThar intet til fælles overhovedet. Det er omtrent ligeså ens som minecraft og csgo. Med hensyn til base delen. Så "bygger" du ikke som sådan en "base" men du har noget som i EFT bliver kaldt et Hideout. Dette har du fra start og er kun tilgængeligt fra ingame menuen og ikke inde i selve spillet.

Spillet bygger på det skal være så realistisk som muligt, så derfor findes de ting du finder ingame også i virkeligheden. Så hvis du er til hardcore realism fps, hvor du kan dø af 1 skud, selvom du har det bedste armor i spillet, så syntes jeg klart du skal give det et skud. Men det er meget unforgiving og tager tid at sætte sig ind i banerne, mechanics osv. så du skal være opsat på man til start får en masse tæsk ingame :D
#8 Messias
2020-06-23 09:22
Du kan se lidt movement her:
https://www.twitch.tv/videos/658938274
#9 LortenGert
2020-06-23 15:49
Lækkert stream - har lige genset lidt fra den igår! - Håber at nå at se dig streame i aften.
#10 Messias
2020-06-24 00:43
Tak! Værdsætter sgu din kommentar og håber du så med her til aften. Tak for follow 😃
#11 LortenGert
2020-06-24 12:04
NP! - jeg nåede det desværre ikke. Men streamer du i aften?
#12 Messias
2020-06-24 19:46
Ja jeg streamer igen i dag efter jeg har puttet min datter 😊 skriver lige igen når jeg er live
#13 Messias
2020-06-24 21:10
Så er jeg live!
Jeg streamer Escape From Tarkov hvor jeg spiller sammen med et par venner. I dag vil jeg prøve at gennemføre nogle Peacekeeper quests på shoreline og Prapor quests på customs :) Se med og jeg ville blive rigtig glad for et follow samt hvis du gider chatte lidt med mig! https://www.twitch.tv/s4smessiasHalløjsa! Jeg streamer Escape From Tarkov hvor jeg spiller sammen med et par venner. I dag vil jeg prøve at gennemføre nogle Peacekeeper quests på shoreline og Prapor quests på customs :) Se med og jeg ville blive rigtig glad for hvis du gider chatte lidt med mig! https://www.twitch.tv/s4smessias
#14 jEAnH
2020-06-25 07:38
har selv spillet EFT i en del tid, og det er virkelig et godt spil. Som du selv nævner, det er svært at komme ind i det da der er mange elementer, men når man først har en idé om tingene, så udvikler man sig hurtigt.

Fedt du er gået i gang med det. :-)

Vil lige nævne at man kan tjekke pestily på youtube/twitch. Han har lavet mange gode guides og diverse andre ting, som er rigtig gode til nye spillere. :-)
#15 Messias
2020-06-25 21:17
Tak tak!

Ja enig - pestily, veritas, piranha og Vox_e synes jeg har lavet nogle rigtig fine guides!
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere