Opret Log ind
Tanker til stor dansk online turnering
Skrevet af: MumaCe    29. april 2019 18:05      
Dust2 POWER Play er lige om hjørnet, og det er jo den perfekte mulighed for at teste styrkeforholdet blandt holdene uden for top 5. Alligevel ser vi hold der måske ikke kan den dag, ikke føler sig klar eller bare ikke kan få det til at hænge sammen økonomiske. Det er trist, men sådan er det nu bare, når det er en fysisk turnering, hvor der alligevel kræver nogle midler at komme der til.

Men hvis man nu for alvor skulle teste holdene uden for top 5. Lad os lege lidt.
Tingen der skal være på plads så holdene vil deltage: Præmiepulje (lade os sige 50k samlet) og så evt. slutspilkampe på HLTV.

Så kommer formatet. De bedste hold vil ikke spille for mange kampe, sponsorerne vil have x-antal kampe for pengene og der skal være mulighed for alle.

Potentielle hold i en stor turnering:

Copenhagen Flames, ex-Fragsters, GoldenGitte, Ambush, Lyngby Vikings, AGF, Vantage, ImmuNe, Dopexx, STEPxHYDR, NOVA Pro, Sørby Main, AaB, Ignite, TrainE (tidl. Froggaming), Atlando

Er de hold / vil de være med?

blockboys, LPSP ,POWEROUTRAGE, WEHAVENONAME, FASTLOSE

Hvis man skulle antage at alle holdene vil være med / kan deltage osv.

Så kunne mit forslag være:

Hovedturnering (16 hold - 12 inviteret - 4 fra kvall)

Cph Flames
ex-Frag
GoldenGitte
Ambush
STEPxHYDR
AGF
Lyngby
LPSP
ImmuNe
FASTLOSE
POWEROUTRAGE
NOVA Pro

Hvis man skulle have en lukket kvall (16 hold - 8 inviteret - 8 fra to forskellige åbne kvalls)

Dopexx
Vantage
Sørby Main
Ignite
Atlando
WEHAVENONAME
blockboys
AaB

Hold man kunne se fra den åbne kvall:

TrainE
Wicked
Tricked Academy
KPG
HDE.Hype

(Invites/seeds diskuteres, det er bare sat på en spids)

To åbne kvall med to pladser i hver for at sikre at flest mulige kan.

Kvalifikationen køres bo3 i double elimination brackets (to hold fra upper - to fra lower kvaller sig).

Hovedturneringen kunne køres i Swiss-format med seedningen som fra seneste Major, så det bliver mest fair.

En bo3 kamp hver dag (søndag til torsdag eller fordelt over et par kampdage over to uger).

Otte hold videre til slutspillet, med klassisk kvartfinaler - semifinaler - finale. En gang i fremtiden med slutspillet på LAN. HLTV kampe en selvfølge her.

Jeg tænker:

Kvalifikationen over en uge (åbne kvalls søndag+mandag - lukket kvall fra tirsdag til torsdag)
Swiss format over to uger (fem runder fordelt på fem kampdage på de to uger)
Slutspil over en uge

Nu er det grovt ridset op. Tror i at det kan lade sig gøre med henhold til:

- Finde sponsorere
- Få holdene med på det
- Få evt. Dust2 til at afholde det
- Så få hold-problemer (hold der disbander/bliver uvenner i løbet af turneringen)

Personligt synes jeg med det lineup af hold, at det kunne være rigtig interessant at få målt holdene mod hinanden. Tror i at sådan et projekt ville kunne lade sig gøre?
#1 Basta1n
2019-04-29 18:21
Jeg synes ofte hold har mere travlt med at beklage sig over TO og andre praktiske udfordringer, end det fokus de har på at tage ansvar ift. at få initiativer som dette til at blive en realitet.

For at nævnte blot én af de store problemer online, er kamptidspunkter og rykning af kampe. For at få seriøse sponsorer og andre medaktører ind over, kræver det en seriøs afholdelse. Dette bliver der nødt til at være sat fokus på.

På dette stadie i cs og esport generelt, kræver det samarbejde mellem TO og deltagere, og at deltagere påtager sig et medansvar for at turneringer og events (både online og offline) kan blive en succes - også på længere sigt.

Dette er alt sammen bare personlige tanker
#2 v1ctor
2019-04-29 18:30
Du skriver selv: "De bedste hold vil ikke spille for mange kampe" efterfulgte af et oplæg på 2 ugers swiss format med 5 bo3'er, efterfulgt af en hel uges slutspil.

Det ville kræve at det lå i pausen for alle de andre ligaer/kvals som holdene spiller.

Derudover bruger du 50k + administration/casting/ på en turneringer der er overstået på 3-4 uger og glemt ugen efter. Hvor ofte skal disse turnering spilles?

Jeg tænker ikke et 3 ugers forløb for 50k vil bidrage særligt meget for stabilitet på scenen. I såfald skulle der være nogen massive straffe til spiller/hold der defaultede.

Jeg forsøger ikke at skyde ide'en ned, jeg tror scenen ville have utroligt godt at sub-top5 mødtes lidt mere, men jeg er ikke i tvivl om at dust2 ville gå langt for at få alle holdene med i powerligaen, og jeg syntes ikke særligt mange af de udfordringer holdene har med ligaen, bliver løst med dette format.
#3 MumaCe
2019-04-29 18:39
Hvis jeg skal svare på dem enkeltvis:

Omkring det med antallet af kampe. Ja, det er 5 bo3 kampe over to uger. Det giver holdene mulighed for at planlægge kampene sammen med andre ting. Hvis holdene er så presset, at de ikke kan ligge et par kampe ind ekstra om ugen, jamen så er turneringen selvfølgelig irrelevant.

Turneringen er tænkt som en "her og nu" turnering. Ikke en der skal overtage nogen anden turnering eller antages kørt over flere omgange. POWER ligaen har sit eget, men sætter for alvor ikke rigtig de forskellige hold op imod hinanden helt af diverse årsager.

Omkring det med stabilitet. Jeg synes nu de fleste hold er "OK" stabile. Turneringen skal ses i det perspektiv at den skal give noget igen til en sponsorere, sætte holdene på imod hinanden og gavne konkurrence-delen af scenen. Stabiliteten må komme igennem andre tiltag, f.eks. kontrakter.
#4 v1ctor
2019-04-29 19:13
Jeg tror bare sponsorværdien forsvinder lidt, hvis man laver en "kort" turnering, hvor holdene selv må planlægge deres kampe.(er det ikke også meget svært at koordinere i et swiss-format?), eller har jeg misforstået noget?

Jeg syntes personligt det er meget relevant at have den her type turneringer, men jeg tror desværre holdene prioritere at pracc mod eu hold. Der er for meget at tabe og for lidt at vinde.

Men de 12 på invite-listen kan jo passende prove me wrong.
#5 MumaCe
2019-04-29 19:22
Med 16 holds swiss-format får man alligevel en turnering med en masse kampe. En liga som POWER ligaen er jo heller ikke meget længere.

Omkring planlægningen kunne man sige, at holdene får fire valgmuligheder over to dage. F.eks. mandag kl 18, mandag kl 21, tirsdag kl 18, tirsdag kl 21, og så prioritere dem 1-4. Der hvor det giver bedst mening for begge hold lægges kampen. Med 5 kampe på to uger, og fem effektive kampdage hver uge, så er der to dage til en runde.

Hvis præmiepuljen er høj nok, mon så ikke at holdene vil få svært ved at sige, hvis de bedste samtidig kan få HLTV "point".
#6 ch1no
2019-04-29 20:48
meget enig med blockboys invite
#7 KeyziN
2019-04-29 23:52
Jeg synes det lyder som en mega fed ide!
Personligt ville det være fedt at deltage!
#8 DMGZ
2019-04-29 23:55
Kunne være meget skægt :-)
#9 xdpiratmanden
2019-04-30 13:13
Synes sgu virkelig det er et fedt initiativ! Og specielt det her med at man stiller det op med både åbne og lukkede kvals! Det synes jeg tilgengæld er en virkelig fed ting som jeg synes giver lidt ekstra!
#10 Sander
2019-04-30 13:43
Holdene kunne ikke bruge 2 dage om måneden på en Masters, så det her virker som endnu flere dage. Plus, hvem skal betale for festen? Koster hurtigt 80-100k at holde sådan en turnering der bare i præmiepulje og lønninger, og det at Cph Flames spiller i stedet for Hobro Vikings booster kun seer- og læsertal så lidt, at det næsten ikke er værd at nævne.

Vi har jo alle tal liggende, og jeg nævnte det også i Live fra balkonen. Fragsters og Tricked gav lidt ekstra, men ikke det helt store, og vi skal nok op og have Heroic osv. med før det for alvor giver noget.

Jeg kan ganske enkelt ikke se, hvilke firmaer, der skal ligge så store penge, for sådan en turnering, hvor man tilmed risikerer at de bedste inviterede hold dropper det lige inden start.

Men det står jo alle frit for at forsøge at stable sådan en turnering på benene. Jeg kan da godt lide ideen, men jeg kan slet ikke se det ske med den nuværende tilgang og store konkurrence fra internationale turneringer med langt større præmiepulje.
#11 v1ctor
2019-04-30 15:10
du kunne jo passende komme ned på et mere rimelig løntrin, så ville dust2 kunne gøre det et par gange om året.
#12 Sander
2019-04-30 15:12
Det er endda uden noget som helst til mig eller dust2, at jeg når det tal :D
#13 LakeTown
2019-05-02 23:45
Hvis sådan noget kunne finansieres ville det uden tvivl blive danmarks nok største og mest sete turnering for subtoppen, når det så er finansieret er spørgsmålet om alle holdende ville bakke op om det og deltage, vi ville ihvertfald!
Giver dig 100% ret kunne være super fedt at få afgjort styrke forholde i Danmark med en turnering som kunne trække så mange hold og med den rette promovering tror jeg godt det kunne få en ret stor følgerbase.

Men jeg må også være ærlig at jeg selv går lidt og drømmer om at alle hold fra sub toppen en dag finder sin vej til power ligaen, så vi virkelig får en god dansk liga kultur med top kvalitets CS
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere