Opret Log ind
Thomas anmelder: Cigma Vape
Skrevet af: Thomas    18. februar 2019 12:05      
Cigma Vape: https://ibb.co/HrdtNWX
£25 m. fragt

Jeg vil gerne starte ud med at smide svesken på disken; der er et eller andet off med det der vape-miljø. Den nærmest kultiske positivitet og passion omkring at hive væske ned i lungerne, indoktrineringen fra pseudo-videnskab og rapporter, de ikke er i stand til at forstå, hangarounds i butikkerne, der står med deres toptunede motoriserede dampere, så de kan inhalere en kvart svømmehal på et øjeblik - og så at stå i det miljø i timevis på daglig basis, tiltrækker en bestemt form for mennesker, som ikke nødvendigvis er som du og jeg. Jeg har haft flere besynderlige, om end ikke nødvendigvis negative, oplevelser i de vape-butikker på ganske få måneder, end jeg har haft i min lokale Fakta på Nørrebro i årevis.

* Overraskende fint resumé af vape-butik: https://www.youtube.com/watch?v=gaqhtqrNIgo&t=

Nå, men grunden til at jeg er havnet i de butikker, er egentlig mest fordi jeg elsker at ryge; fløjl på tungen, pausen i hverdagen, afslutningen på måltidet, kaffens følgesvend. Til gengæld stinker man også, ens bil lugter af bodega, folk at synes man er en taber, det giver gule tænder, og efter 15 års følgeskab af Prince Light, har jeg erkendt at jeg heller ikke finder det er voldsomt charmerende. Så i min søgen efter alternativer, der trods alt må være bedre end tjære i lungerne, har jeg – forgæves – måtte sætte mine ben i butikker med 2004-venlige navne som SMOKE-IT og VALBY DAMP.

Jeg måtte også tidligt sande, at det åbenbart er totalt umuligt i de butikker, at opstøve hvad der skal imitere og fungere som en cigaret; sug og pust damp ud, og hav form som en cigaret. En besynderlig form for hvad der føles som protektionisme over for deres måde at dampe på, gjorde at jeg selv måtte ud på nettet, og efter overraskende lang tids søgen, fandt jeg endelig hvad jeg havde ledt efter: Cigma Vape Exra

Størrelse: https://ibb.co/7VKdzsJ

Udseende:
Lad os lige være ærlige, at vape ser max lige så cool ud som at have en kuglepen i munden, worst case ligner det at man sutter på værktøj. Det gode for Cigma er, at det heldigvis kun ligner at man sutter på en kuglepen. Og hvis man har ja-hatten på, så vil jeg faktisk strække mig så langt som til at sige, at det faktisk er den pæneste e-cigaret jeg har set. Den er minimalistisk, ligner en kuglepen i civil, og er ret diskret at se på. Den er større end en cigaret, men det er pga. modellen som jeg valgte pga. det større batteri. Når man så samtidig sammenligner med hvordan markedet ser ud, så trækker det ekstra op. Tag det fra en, der har brugt uhensigtsmæssigt meget tid i sådanne butikker.

Det eneste hår i suppen er dog det besynderlige stykke plastik i bunden, der bliver rødt når man suger. Det fatter jeg ikke. Nuvel.

Størrelse: https://ibb.co/2hrfcD9

Oralé:

Hvis du regner med at skulle kunne trylle stuen om til et dampbad efter et sug, så bliver du skuffet. Hvis du regner med at te dig som et civiliseret menneske, og bruge den som et alternativ til cigaret, så er det her formentlig din kop te. Den er meget behagelig at dampe på og bliver ikke for varm, den føles rar at sidde med (om end at jeg nok ville tage den mindre model, hvis det er en total cigaret-kopi man leder efter), og er nærmest lydløs. Der er kommet et par mikro stykker væske eller klumper ud den times tid jeg har brugt den. Men eftersom jeg flygter til mit happy place, når jeg står i de butikker, så ved jeg ikke om det er pga. væsken.

Praktisk:

Den er dejligt nem at afmontere og sætte sammen. Der er tre komponenter sammenlagt, så det burde ikke være noget problem for nogen. Der er ingen knapper, så det er vitterligt bare at stoppe den i munden og suge damp ind. Den kommer også i en cigaret-æske, så du slipper for at samle nullermænd op ad lommen med den.
Men den handy, lille løsning kommer også med en pris: tanken er ikke specielt stor, så hvis man bruger den flittigt i løbet ad dagen, så er en flaske juice et must have. Alternativt kan man købe pakkeløsninger, hvor man for £5 får en ekstra, hvilket jeg nok ville anbefale og selv gør inden længe. Batteriet forestiller jeg mig heller ikke er voldsomt stort (selvom det har overlevet over én tank og hele denne anmeldelse, på e time lang opladning)

Derudover vil jeg også anbefale, at købe via Amazon. Ikke om jeg kan vide med sikkerhed om det er bedre, men jeg bestilte min d. 2/2 og har først samlet den op i dag d. 18/2, og lang historie kort, så har Postnord sjusket som sædvanlig, og jeg måtte selv finde ud af at den faktisk lå klar til mig. Det skal man lige have med i baghovedet.

Komponenter: https://ibb.co/XjXh5K0

Opsamling:
Hvis du ligesom mig, og sandsynligvis langt de fleste mennesker der overvejer at vape, bare vil have et anstændigt alternativ til din cigaret, eller du måske ikke gider ligne alle de andre teenagere på Instagram eller i din klasse med deres kæmpe steampunk-apperater, så er Cigma Vape klart noget for dig. Langt om længe er det lykkedes mig at finde et produkt, der rent faktisk ser civiliseret ud, som samtidig virker. Gudskelov.

Sagen med rygning er den, at vanens magt fylder langt mere (hos mig) end man tror. At skifte fra cigaret til whatever apperat de sælger i DAMPKÆLDEREN, er ikke tilstrækkeligt; det er 15-17 års dårlig vane der skal ryddes op i. At sidde med en lille pind betyder bare mere end man tror, når det har været så fast en del af ens dagligdag; ikke at sidde med besynderlige metalrør og trykke på knapper og indstille temperaturer. Man skal bare nyde lidt fløjl på tungen, præcis som man plejer, og klarer Cigma. Det er bare en skam, at det skal være så bøvlet at få fat på i Danmark.

6/6 mærkelige ekspedienter herfra.

https://amzn.to/2TVtlfE
https://www.cigmavape.com/
#1 b0ychild
2019-02-18 12:28
Nu har jeg ikke røget før osv, men det er virkelig humoristisk og se på de der streamere som sidder med deres firkantede boks, og suger alt hvad de kan, for at se seje ud.

Det ligner et fedt lille alternativ, så man ikke ligner en 14-årig som tror han er sej.
God anmeldelse!
#3 sn0w
2019-02-18 12:36
Fik de sjoveste minder frem i hovedet der, kunne ikke være mere enig.
#4 Thomas
2019-02-18 13:30
Det er helt tosset. De har også haft held med at prakke sådan en lille boks på mig, og selv med mine rygerlunger er det alt, alt for voldsomt.
#9 ClinT
2019-02-18 20:16
Ku ikke været mere enig.. Jeg trigger så meget på at komme ind til en voksen streamer som gør det der!!! :D
#12 VHzt4r
2019-02-19 00:44
Hey...
#21 Thomas
2019-02-26 14:29
Jeg forstår det personligt ikke, men jeg tror den mest fair sammenligning med moderne vaping i store apperater, er piberygning. Der er også flere faktorer end bare at få stillet en nikotintrang :)
#22 ClinT
2019-02-27 18:30
Måske, altså meningen er vel at man skal føle man får virkeligt meget røg ind, men det hjælper vel ikke hvis det ik "kradser" på den dejlige usunde måde som man er van til i hvert fald. Jeg har røget på E pen og det minder for mig bare om en mini vandpipe og det er sq ik derfor jeg ryger.
#23 Thomas
2019-02-27 22:41
Jeg forstår dig godt, det er lige det der riv man savner når man er nikotintrængende. Jeg har købt en Kick MTL idag, som lige giver det ekstra riv, og minder mere om en cigaret i dampen (jeg måler ret nemt på hvornår jeg er “mæt”). Den er jeg overall ret positiv over, om end jeg bedre kan lide designet på Cigma.

Afaik er flere erfarne også ret begejstrede for Kick som en lille lommevape, til casual rygning.

Derudover skrev jeg med Dampkælderen (som var rigtigt søde, sowwy fordi jeg lavede sjov med jeres navn), der anbefalede Joyetech Teros og Aspire Cobble. Jeg har ikke selv prøvet dem, men de kunne da være værd at undersøge. :)

https://www.smoke-it.dk/maerker/kick-mtl.html

https://www.joyetech.com/product/teros/

https://www.aspirecig.com/aspire-kits/aspire-kits5..
#24 Thomas
2019-03-02 18:46
Joyetech Teros er fremragende, i øvrigt.
#25 ClinT
2019-03-02 20:08
Tak for din kommentar, jeg håber ikke det er fordi du troede jeg ikke ku bruge det du skrev herunder.
Jeg tænkte bare tak var et fesent svar :)
#26 Thomas
2019-03-07 22:21
Dw, sådan tolkede jeg det slet ikke. Det andet var bare en public service fra mig ;)
#2 smh
2019-02-18 12:28
God analyse osv. Meget brugbart
#5 Sander
2019-02-18 13:31
Ryger ikke og har derfor ingen interesse i det, men var nu underholdende læsning alligevel :D
#6 Thomas
2019-02-18 13:43
;)
#7 Thomas
2019-02-18 19:50
Nu har jeg siddet med den i munden hele dagen, og hvis jeg absolut skulle finde håret i suppen, er det at vægten er tungere end en cigaret (duh).

Det er et fantastisk produkt. I modsætning til de andre produkter jeg har prøvet, hvor det mere føles som en tarvelig erstatning for en cigaret, er den behagelig at ryge på, og klarer stort set hele cigarettens opgave. No chance den ikke som minimum kommer til at skære væsentligt ned på mine smøger.
#11 Pertew
2019-02-18 21:50
Har fornemmelsen af at du måske ryger inden for?.. Hvis ja, hvordan synes du at lugten/røgen hænger i luften?

Spørger, da det virker som om funktionaliteten er en smule anderledes end de regulære e-cigaretter, så det måske også var anderledes her.

Du har en forrygende måde at skrive på, kan li' det! :D
#14 Thomas
2019-02-19 09:07
Tak skal du have :)

Jeg synes ikke lugten er et problem. Der vil i sagens natur være en lugt efterfølgende, den bliver hverken hængende specielt længe eller dufter grimt. Hvis du så igså sammenligner med lugten af cigaretter, er det en helt anden historier. Efter nogen minutter, er det heller ikke rigtigt til at se at du har brugt den indenfor. Der kommer ca. samme mængde damp ud pr. hvæs, som der gør af en cigaret, hvis du kan bruge det til noget. :)
#8 Hateville
2019-02-18 20:02
Jeg skal lige høre; følger beklagelser og brok med fra kæresten? Jeg går efter en autentisk oplevelse.
#13 Thomas
2019-02-19 09:03
Beklagelser og brok over at hun ikke vidste, at du var sådan en gentleman, måske.
#10 ClinT
2019-02-18 20:19
Hahaha jeg er vild med det du skriver :D Jeg kender godt selv. Jeg kan bare ikke lige cutte det sidste!
#15 Thomas
2019-02-19 09:10
Fandt den her igår, hvis man gerne vil prøve at kigge ned i det sorte hul, der er social interaktion i vape-butikker.

https://www.youtube.com/watch?v=gaqhtqrNIgo&t=
#16 steady
2019-02-19 15:02
Disclaimer; du har fået 23953285kr af dem for anmeldelsen (:D)
#17 Thomas
2019-02-20 22:59
Gid det var så vel :(
#19 Silan
2019-02-21 11:45
Martin burde betale dig for et ugentligt "Thomas Rage-reviewer Obskure Vapeshops", burde hurtigt blive profitabelt!
#20 Thomas
2019-02-21 22:51
Jeg var inde i en i fem minutter idag, det må være tilstrækkeligt for resten af marts også.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere