stavn og jabbi blev en dyr fornøjelse for Astralis. Foto: Astralis

Så meget ville Astralis give for jabbi og stavn

Forhandlingernes yderpunkter skulle ifølge en ny rapport fra Richard Lewis være 4 og 14 millioner kroner for stavn og jabbi.

Journalisten Richard Lewis fortalte for to uger siden i en af sine live-streams, at han var kommet i besiddelse af nye informationer omkring sagaen mellem stavn, jabbi, cadiaN, Heroic og Astralis, og at det var værre end forventet, og at han var i gang med en artikel baseret på de informationer.

Den er nu kommet udkommet, og der er flere interessante bider, som ikke er blevet beskrevet offentligt før.

Richard Lewis har interviewet kilder fra både Astralis- og Heroic-lejren med kendskab til forhandlingerne. Kilderne har valgt at forblive anonyme.

Så meget blev der forhandlet om

En af de nye informationer er beløbene, der har været på tale mellem Heroic og Astralis for handlen af stavn og jabbi.

For mens chefredaktøren for HLTV, Milan 'Striker' Švejda, kunne fortælle, at ifølge hans kilder endte Astralis med at skulle punge ud med omkring 10 millioner kroner for de to spillere, så kan Richard Lewis løfte sløret for, hvor forhandlingerne startede.

Ifølge kilden, der har kendskab til Astralis side af forhandlingerne, skulle den danske organisation have startet med samlet at byde 4 millioner kroner for jabbi og stavn.

Det er et godt stykke fra, hvad Heroic startede med at ville have for parret. Forholdet mellem de to organisationer har været betændt i flere år, selvom holdene har deres oprindelse som bror og søster under samme firma: RFRSH.

Kilden med kendskab til Heroics side af sagen fortæller nemlig, at der blev pålagt en ekstra "ass-hole tax" eller "røvhulsafgift", som kun gjaldt for Astralis, hvis de ville købe spillerne. Derfor startede Heroic med at forlange omtrent 14 millioner kroner af Astralis for de to spillere.

Kasper Straube var katalysatoren

En af hovedpointerne i Richard Lewis' artikel er, at det ubeskrevne blad i det historiske skifte er den tidligere performance coach i Heroic og nuværende sportsdirektør for Astralis: Kasper Straube.

Kilder på begge sider af sagen fortæller, at Kasper Straube var utrolig vigtig for Heroic og deres succes. Selvom han i sin tid blev knyttet til Heroic-holdet som fysioterapeut og osteopat, så har han i lang tid stået for mandskabsplejen hos Heroic og ageret som limen, der holdt truppen sammen.

Han skulle i særdelshed have taget sig af stavn, da den danske stjernes bror, Lifedance, tog sit eget liv, og det var derfor et stort slag for specielt stavn, da han valgte at skifte Heroic ud med Astralis.

stavn skulle ifølge kilderne have været utilfreds med Heroic-ledelsen over, at de ikke gjorde mere for at beholde Kasper Straube. Efter Straubes skifte påtog cadiaN sig flere af de roller og opgaver, som Kasper Straube tidligere havde varetaget, og dét skulle være roden til stavns frustration med hans holdkaptajn.

Du kan læse hele artiklen HER.

#1(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 23:27
JernLars
Richard Lewis har leveret endnu en velundersøgt artikel. Ud fra artiklen er min forståelse af situationen:
1. Astralis ansætter Straube fordi han kan få bedre vilkår. Stavn er utilfreds med at Heroic ikke har gjort nok for at beholde ham
2. Stavn (og Jabbi) synes at Cadian kommer til at fylde for meget og vil have fjernet ham. Heroic vil gerne give ham en chance for at forholde sig til kritikken og forbedre sig, men de nægter. Stavn tilbyder dog både at spille AWP og være IGL hvis det er nødvendigt
3. En Heroic kilde siger at Heroic også overvejede at beholde Cadian for så at købe Ence-coren, men det er dyrere og Falcons kommer dem i forkøbet. Senere i artiklen står der at Heroic meget hurtigt beslutter sig for at gå internationalt
4. Stavn og Jabbi får overtalt de to andre til at gå imod Cadian
5. Astralis lowballer Heroic med et lavt standby-bud, men Heroic laver den famøse statement, hvorefter interessen og prisen stiger. En kilde siger at Heroic ville pålægge Astralis en røvhulsafgift, bare for at gøre det surt for dem
5. Sidste pointe er at Heroic har haft noget shady ejerskab og noget conflict of interest som turnerings arrangørerne er skeptiske overfor. Derfor er der risiko for at de ikke kan spille med i alle turneringer

Min tolkning er at Heroic ikke havde en god nok forståelse for holdet og situationen. (fastholdelse af Straube og manglende viden om Teses og Sjuush' synspunkt) Derudover må der have været splittelse på Heroic igennem længere tid, men at Stavn og Jabbi er for opportunistiske, og skaber muligheden for at de kan komme til Astralis, hvor der er mere stabilitet og flere fans
Det undrer mig dog forsat at Heroic valgte at frigive Cadian af hans kontrakt i stedet for at vente til hele holdkortet var på plads.
Den samlede konklusion må dog være at vi har to bundrådne orgs der ikke skyer nogen midler for at nå deres mål.
#2(Med 2 svar)
22. december 2023 kl. 23:48
9600BAUD
Hvis det skulle være sandt, så giver det ingen mening for stavn at skabe dette drama - fremfor bare at skifte til Astralis. Jeg kan ikke se incitamentet til at skulle presse Cadian ud, hvis han allerede melder ud at han (stavn) vil skifte til Astralis - mens Cadian fortsat er i organisationen. Tvivler på at de er så underfrankerede hos Heroic at de lader en enkelt spiller fucke hele deres lineup up. Desuden er prisen langt højere efter dette drama og virkeligt uprofessionelt at Heroic kommer med en pressemeddelelse - for derefter at slette den igen.

Usmageligt at beskrive så personlige omstændigheder i stavn’s private liv.

Nogen der ved hvilken nationalitet at Kasper Straube Hansen har nu, eftersom han ‘var’ dansker - så er han det jo ikke mere?

/baudie
#4(Med 1 svar)
23. december 2023 kl. 00:23
Hunt
#5(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 00:33
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
De sletter mange opslag, efterfølgende.
#3(Med 7 svar)
23. december 2023 kl. 00:08
JakobHelms
En sjov detalje er, at Richard Lewis skriver at Astralis kontaktede Straube - mens Straube har skrevet, at kontakten netop blev initieret af hans agent, på hans foreliggende.
#7(Med 6 svar)
23. december 2023 kl. 04:56
OoO
Studsede jeg os over, efter jeg læste det virkede resten useriøst…
#8(Med 5 svar)
23. december 2023 kl. 10:00
JakobHelms
Jeg synes ellers det er en mindre detalje, selvom det selvfølgelig sætter nogle ting i et lys. Jeg ville dog synes, at det var spændende, hvis Richard Lewis har fra pålidelige kilder, at Kasper Straube har løjet i sin allerførste besked omkring sit job hos Astralis.
#10(Med 1 svar)
23. december 2023 kl. 11:25
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det er bare ærgerligt, at RL ikke bakker det op med noget så. For det kan jo sagtens være, at Astralis har kontaktet Straube, for jeg bed i hvert fald mærke i, at alle parter havde meget travlt med at rose Straubes agent, som er gammel RFRSH-mand og formentlig god ven af Astralis-huset. Jeg fandt rosen lidt overdreven, og tanken strejfede mig da om, hvorvidt de har indgået en eller anden aftale om, at det her skal bruges som case til at vise agentens kvaliteter. Men derudover havde man jo ingen grund til at betvivle parternes udsagn, for sportsdirektør-jobbet er jo også bare større end et som mentaltræner, så det er da naturligt nok, at han selv har søgt jobbet.

Så den del mangler simpelthen noget dokumentation fra RL før man kommer til at tro på det. Og så har jeg godt nok også svært ved at se, at man ansætter en sportsdirektør alene for at fucke et andet hold op. Det er godt nok en vanvittigt gamble, hvis man ikke mener, at han er den bedste kandidat til jobbet. Er Heroic virkelig så stor en trussel, at man tør det? Jeg tvivler..
#12(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 12:49
JernLars
Det virker imho også som om at Straube var den bedst kvalificerede, men at hans forhold til Stavn i højere grad var et spin-greb til at blæse historien op. Så at man har fået ham til Astralis kun for at tiltrække Heroic spillere virker simpelthen så langt ude
#14(Med 2 svar)
23. december 2023 kl. 15:16
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Kan godt være, at jeg er helt væk her, men jeg fik det indtryk, at kilderne fra henholdsvis Astralis og Heroic også har en lille agenda, når de giver citater til RL. Så jeg læser i hvert fald deres udtalelser i dét lys.
#15(Med 1 svar)
23. december 2023 kl. 16:22
JakobHelms
Selvfølgelig, men nu var det mest fordi at RL bare præsenterede det som fakta, uden at forholde sig til, at det var modstridende ifht. det vi vidste tidligere. Hvis han nu sagde "mine kilder fra Heroic fortæller mig, at Astralis faktisk kontaktede Straube først, med det formål at destabilisere Heroic", så kunne man jo netop læse udtalelsen i det lys. Jeg synes det er svært at se det i et lys, når det bare bliver præsenteret, som det gør, og som noget, vi kan udlede noget af (Astralis kontaktede Straube -> de har et generelt fokus på at tage ting fra Heroic - den tråd er jo svær at trække, hvis ikke det forholder sig sådan, og der ikke er nogen der siger at det forholder sig sådan).

Selvfølgelig er du ikke helt væk her (og det tænker jeg også godt, du ved), men det har bare ikke så meget at gøre med, at jeg synes det er en pudsig måde at præsentere en påstand på, uden netop at sige at man f.eks. har det fra kilder i miljøet eller lignende.
#16(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 18:01
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Nej, jeg er skam helt enig med dig, du fik mig bare lige til at tænke på en strøtanke, jeg havde, da jeg læste artiklen :)
#6(Med 2 svar)
23. december 2023 kl. 01:01
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Who cares.
De er alle lige gode om det.
Og så lukket.

Eneste jeg synes alt det her er gået ud over er egentlig cadian. Som jeg synes har gjort det godt i hans tid på heroic. Et top 5 hold i lang lang tid.
Føler ikke han fortjener den kolde skulder på den måde .
#13(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 12:53
JernLars
Jeg blev også lidt overrasket over den her udlægning af sagen, men der må jo have været nogle seriøse problemer siden at Stavn tilsyneladende gør så meget for at få ham smidt på porten. Men det er jo svært at gisne om hvad der sker internt på holdet
Lige pt. tror jeg dog at Cadian er den store vinder her, han får et slagkraftigt ung hold, som også har en del erfaring
#17(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 19:01
Dennis
Han er endt på et langt bedre hold end Heroic og Astralis, målt på individuelle kvaliteter. Imo.
#9(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 10:20
Fonder
Røvhulsafgift lyder så meget bedre på dansk end på engelsk. 😁
Og så kan vi bare vente på at "alle" de nye hold kommer på serveren, så vi kan se hvad de kan.
#11(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 11:35
xone
Tænk hvis den selvudnævnte journalist og tidligere voldsmand rent faktisk bakkede sine historier op bare en gang i mellem.
#18(Med 0 svar)
23. december 2023 kl. 23:28
OoO
Det nemt at hove kæmpe historier ud af røven, hvis man ikke har én eneste kilde der vil lægge navn til, og han skriver ikke engang: vi har forsøgt at kontakte astralis men de vil ikke bla bla bla. Tror ikke man ansætter straube alene for at fucke Heroic op det giver 0 mening i min verden. Alle har rost Straube både i og uden for astralis bl.a. cadian også efter skiftet. Derfor virker han ud over Vorborg der gern vil coache også som det oplagte valg til DK’s største e-sports stilling ud over coach og spiller på astralis
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.