FACEIT er blandt andet én af Savvy Gaming Groups investeringer.

Kronprins afslører: “VM” i Saudi-Arabien

Saudi-Arabien bliver værter for det første Esports World Cup i 2024.

Den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman afslører i en konference mandag den 23. oktober, at den saudiarabiske by Riyadh skal være de første værter for “VM” i Esport, når det skydes i gang til næste sommer.

Begivenheden bliver kaldt for “Esports World Cup”, men det regnes med at blive en klub-konkurrence for de bedste hold i Esport.

Esports World Cup erstatter Gamers8, som var en esports-festival, hvor Vitality vandt CS:GO-turneringen, der blev spillet i august måned.

Det er endnu ikke bestemt hvilke spiltitler, der skal spilles i, men på baggrund af Gamers8 delte video på det sociale medie X og den saudiarabiske investering i CS, forventes CS at være en del af planerne.

Saudi-Arabien investerer i esport

Saudi-Arabien bliver derudover også værter for IESF World Championship 2024, som er "VM" for landshold i esport.

IESF præsenterede i september Saudi-Arabien som værtsland for næste års IESF World Championship, der ifølge IESF kommer til at stå for den 16. udgave af esports-verdensmesterskaberne.

Saudi-Arabien har en massiv finansiering inden for esport, da Savvy Gaming Group købte ESL og FACEIT i januar 2022. Savvy Gaming Group er ejet af den statsejede saudiarabiske fond, PIF, og det er således fra det saudiarabiske styre, at pengene kommer.

#1(Med 19 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:47
nylsnej
Ah, ham der fik dræbt og parteret en uskyldig journalist i Istanbul. Fed fyr.
#2(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:50
Hunt
Så støtter vi ham vel her i Danmark?

Ligesom vi støtter så mange andre lande der bomber løs over det hele, Israel? USA?
#3(Med 0 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:51
nylsnej
Hold venligst mig udenfor dit “vi”.
#4(Med 3 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:52
Nazary95
Von hørensagen
#6(Med 2 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:59
nylsnej
CIA’s konklusion.. jeg tænker de trods alt har en vis troværdighed
#13(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:21
Hunt
Jeg tænker CIA har en meget subjektiv holdning som stammer fra at de er under regeringen i USA. Så kommer selvfølgelig altid med en udtalelse der passer til hvad USA gerne vil have frem.
#15(Med 0 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:27
nylsnej
På daværende tidspunkt var Donald Trump præsident. Han modsagde deres konklusion.... det giver den imo bare højere troværdighed ;)
#9(Med 11 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:11
exigo
ahh ligesom Benjamin Netanyahu der har dræbt 20 journalister de sidste 14 dage
fed fyr
#11(Med 10 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:16
nylsnej
Jeg har intet forhold til den mand. Finansierer han en stor del af esport også, eller hvordan er han relevant?
#12(Med 9 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:19
exigo
hva forhold har du med kronprins Mohammad bin Salman ?
kan man ikke bare synes det nice nogen sprøjter penge i esport eller er jeg bare underlig der?
#20(Med 8 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:03
nylsnej
Forestil dig du har en nabo. En dag kommer han til din dør, og spørger om han må købe dit fjernsyn. Han tilbyder dig 10.000 kr - det dobbelte af hvad det er værd. Du takker ja, bliver glad, og tænker, han var da en flinker fyr.

Et par dage senere, ser du selvsamme fyr klippe fingeren af en ung stakkel over en narkogæld. Hvordan har du det med dine 10.000 nu? Føler du dig lidt medskyldig?
#24(Med 3 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:16
Hunt
Ah ja, ligesom at Danmark handler med lande som USA og Israel.

Så når USA bomber løs i Irak eller Israel bomber løs i Gaza, så skal Danmark føle sig nede over de penge der er tjent?

Det giver faktisk god mening nu!
#25(Med 2 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:29
nylsnej
Men hvad er din holdning så? Du elsker Saudi-Arabien og at de opkøber hele CS scenen? Eller er din holdning at det hele er ligegyldigt fordi verden er fucked?

Min holdning er klar - jeg afskyer, at middelaldersamfundet SA vasker menneskeundertrykkelse og drab af i den sport jeg holder af.

Det kan jeg godt mene, uden at skulle blande USA og Israel ind i det.
#31(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 00:58
exigo
menneskeundertrykkelse og drab, nååår du mener som USA gør pt i mellemøsten og har gjort i mange år men det jo ligemeget det mellemøsten, ik?
#48(Med 0 svar)
27. oktober 2023 kl. 23:52
Thomas
*
#30(Med 3 svar)
25. oktober 2023 kl. 00:50
exigo
nej føler ikke skyld over det hvorfor skulle jeg det ?
har 10k i min pung så der penge til skins jo

spøg til side, hvorfor har du så ikke noget imod USA som sponser stortset alle de events der er i CS via US airforce, er det fordi det er et vesteren land? der ikke nogen på denne jord der har mere blod eller corruption eller noooooget som helst dårligt mere end USA hvorfor nævner du ikke dem?
#34(Med 2 svar)
25. oktober 2023 kl. 09:22
nylsnej
> hvorfor har du så ikke noget imod USA som sponser stortset alle de events der er i CS via US airforce

Jeg synes også det er ulækkert og unødvendigt at US Air Force er sponsor på events.

> er det fordi det er et vestligt land?

Ja umiddelbart.

Grunden til jeg ikke nævner USA og Israel (i en kommentar til en nyhed om Saudi-Arabien), er vel bl.a. at jeg synes de vestlige værdier og menneskerettigheder er betydeligt bedre end dem de tilbyder i Saudi-Arabien (og generelt mellemøsten). Vesten laver fejl militært, ja. Israel-Palæstina borgerkrigen har varet 75 år og kostet forfærdeligt mange menneskeliv - det er tragisk.

Jeg ved stadig ikke hvad det har at gøre med MBS opkøb i esport.
#45(Med 1 svar)
25. oktober 2023 kl. 21:10
exigo
det har noget at gøre med at de lande som du ikke nævner er 100x værre end UAE nogensinde kommer til at blive, som har haft slaver og ringere menneskerettigheder igennem tiden end hvad UAE har pt og nogensinde kommer til uden Samligning

Alt der forgår dernede i mellemøsten er noget der står i koranen og den følges til punkt og prik, og der forstår jeg ikke at man ikke bare kan acceptere deres kultur ligesom de acceptere vores?

At du/mange vestlige lande synes det iorden at være bøsse og gift med hinanden og støtte lqbt, det jo op til jer klart. Men som udgangspunkt går det imod ikke kun koranen men også biblen og torahan, forskellen er bare folk i kristendommen er mindre religiøse hvor muslimer og jøder ikke går på kompromis, og de fleste troende af de 2 sidste religioner tager deres tro meget meget mere seriøst end kristendomen derved den store misforståelse af hvordan landet ligger
#46(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 22:55
nylsnej
Folk skal have lov til at praktisere deres religion fuldstændig lige så meget, som de skal have lov til at bolle hinanden i røven (med samtykke selvfølgelig).

Jeg beder bare om, at de ikke lader hverken det ene eller det andet gå ud over andre mennesker. Lige der, virker det til at mange religiøse har svært ved at holde deres religion indenfor egne fire vægge.
#47(Med 0 svar)
27. oktober 2023 kl. 23:41
Thomas
Kæmpe champ. Kvinder må også næsten køre bil nu, jo.
#5(Med 11 svar)
24. oktober 2023 kl. 21:55
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Håber for Guds skyld ikke at der bliver støttet op om det her. Men altså, money talks, så det gør der sgu nok.. føj 🤮
#8(Med 6 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:10
Hunt
Så kan jeg sige det samme om blast i royal arena! Det er støttet af Danmark som støtter Israel og USA, det er direkte at dræbe børn i Gaza at støtte blast.

Voldsomt ja, men det er samme niveau som du lægger for dagen..
#18(Med 5 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:41
Kristja
Køber "Danmark" sig ind i cs med blood money? Hvor er det lige Mette F og Danmark gør et indtog i cs 🤷🏻‍♂️
#23(Med 4 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:15
Hunt
Den danske stats har puttet penge i blast?

Hvor pengene kommer fra? De kan komme med det samarbejde Danmark har med blandt andet Israel eller USA. Eller fra den olie Danmark hiver op fra nordsøen, det er vel også oliepenge?

Ikke at der er noget galt i der bliver støttet eller hvor de penge kommer fra, jeg er bare træt af kalder "sportswashing" og "oliepenge" hver gang UAE eller lign putter penge i noget.

Det er det samme mere eller mindre alle lande gør..
#26(Med 2 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:33
Kristja
Hvis du ikke forstår begrebet Sportswashing, så kan du læse mere om det på "Amnesty" så kan det være du forstår hvorfor, det er folk råber "Sportswashing" når det omhandler UAE.

Det er bare en kedelig tendens du har med, at sige jamen hvad med de andre?

Vi er helt enige om, at der er flere lande der fejler på flere forskellige punkter. Jeg holder bestemt ikke med Danmark i alt det de beslutter sig for.

Men hvad er det præcist Danmark har med det her at gøre? Eller cs i det store billede. Og man kan da ikke sammenligne Danmark og Saudi-arabien 1 til 1 som i overhovedet ikke.

Artiklen handler vel om, at Saudi-arabien kaster flere penge i elite sport for, at gemme deres klamheder væk altså 😅

Og nej hunt. Alle andre lande som du nævner er ikke som Saudi-arabien. Der bliver ikke stenet, eller slået ihjel for at ytre sig, eller for at være tiltrukket af det samme køn?

Kan du virkelig ikke se det reelle problem her, uden at skulle pege fingre af Danmark eller USA? 🥲

amnesty.dk/vores-arbejde/sport-og-menneskerettighe..
#27(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:38
Hunt
Forstår godt hvad sportswashing er, problemet er for mig at hvis Danmark afholder et event er det fordi vi bare bare lyst og det er fedt men hvis UAE gør det, så det er kun pga sportswashing. I begge tilfælde er det marketing/Branding for det land som afholder det. Bare se på da Tour de france var i Danmark, hvor meget der blev talt om at vise Danmark frem i et godt lys?

At jeg ender med at sige "jamen hvad med de andre" det er også ærgerligt, jeg forsøger bare at påpege at det er hypokritisk og dobbeltmoralsk at sige USA er slemme men samtidig ikke vil anderkende at USA/Israel/Danmark også er slemme. Det er som at sidde og sige de andre skal opføre sig pænt, mens man selv kegler rundt og ikke er bedre selv.

Danmark giver penge til blast = afholder event = marketing for Danmark
Præcis det samme som Saudi gør til ESL = marketing for Saudi

Kan sagtens se der sker ting i lande som Saudi eller Israel som ikke er super fede, det er jeg ikke blind for. Men du/i er blinde for hvad der sker den anden vej. Hvis det var så slemt hvad de gør, hvorfor har Danmark som land intet problem med at handle, samarbejde med de lande? Der bliver ikke ligefrem taget afstand. Så hvorfor skal folk sidde og kalde sportswashing?
#33(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 07:40
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Nej, det du påpeger er whataboutism, og du pådutter andre mennesker holdninger og deres niveau af viden indenfor noget de ikke har udtalt sig om.

Foruden det trækker du nogle sammenhæng mellem to sager, som er vidt forskellige. Kronprinsen er udpeget til at være den direkte bestiller af mordet på Jamal Khashoggi. Ligesom Kina og Rusland har gjort det, så er sportswashing blevet brugt til at få nogle til at få det internationale samfund at se behørigt med mord og menneskeundertrykkelse.
Ligheden havde kun forekommet, hvis den israelske stat foretog sportswashing. Og deraf hvad sportswashing er, da det handler om hvad brandingen reelt set bruges til.

Vi handler forresten med begge lande, da vores lands moral er ligeså stærk som laveste fællesnævner, folk som Pimp og zonic. Den moral udviste vi også i første og anden verdenskrig og under napoleonskrigene, så det er intet nyt under solen herhjemme.
#35(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 13:39
RasmusRoev
Jeg har da aldrig været mere enig end jeg er med dig lige pt Hunt! Folk er så hellige, det er til at BRÆKKE sig over!
#10(Med 2 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:12
exigo
hvorfor skulle der ikke støttes op omkring nogen der vil sprøjte penge i esport
i dont get it
#28(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:53
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det handler om hvor pengene kommer fra. Og jeg mener ikke at man bør støtte et regime som Saudi Arabien, med den dagsorden de følger.
#29(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 00:46
exigo
Kan du uddybe nærmere mate, hvad er det for nogle penge og hva er det af betydning de kommer fra Saudi Arabien kontra Usa eller et Eu land ?
#17(Med 0 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:40
Kristja
Ser ud til Pimp er hoppet med på bølgen, så det er nok den vej det hele går. Skidt de har fået så meget indflydelse i cs verdenen.
#7(Med 1 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:04
JernLars
Synes at det amerikanske Dust2 har en bedre vinkel på det
"Since the EFG acquisition, the nation has kicked off massive spending in what critics call "sportswashing". Saudi Arabia has been criticized for its historic and ongoing mistreatment of the LGBTQ+ community, women, religious and ethnic minorities, among others, and its reactionary and regressive positions on human rights.

Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman, who spoke at the announcement, was accused of having Washington Post columnist Jamal Khashoggi assassinated in October 2018 due to his public dissent through social media and columns. The United States Central Intelligence Agency later concluded (washingtonpost.com/world/national-security/cia-con.. that the Crown Prince had ordered the killing."
dust2.us/news/40755/saudi-crown-prince-announces-n..
#14(Med 0 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:21
Nazary95
Jeg har linket til en artikel, som vi har skrevet i 2022 nede i bunden af artiklen - der fortæller lidt omkring den saudiarabiske fond der ejer ESL og FACEIT.
#16(Med 12 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:51
Kristja
Well så er det officielt! Saudi ejer snart hele esports scenen. I teorien hvis man er modstander af events som dette, så burde man vel også boycutte Faceit og ESL? 🤷🏻‍♂️

Det er sgu en kedelig drejning tingene tager... Som exigo næver, så er det da meget fedt at der bliver sprøjtet penge i vores højt elskede CS. Men det er vel ikke specielt ønskværdigt, at det er den slags penge.

Det næste bliver vel at de køber CS rettighederne af valve🥴
#21(Med 10 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:00
nylsnej
> så burde man vel også boycutte Faceit og ESL? 🤷🏻‍♂️

Og det kan kun gå for langsomt.
#22(Med 9 svar)
24. oktober 2023 kl. 23:05
Kristja
Ja den igangværende Sportswashing fra Saudi-arabien er ihvertfald utrolig ulækker...

Man kan håbe på at det giver bagslag en dag.

Men det er mon om når der sidder folk, og kæfter op om whataboutism, som ikke forstår begrebet Sportswashing, eller hvad der egentlig foregår i Saudi-arabien🙃
#37(Med 8 svar)
25. oktober 2023 kl. 13:52
Hunt
Mens Danmark gør præcist det samme med oliepenge fra nordsøen, boycut blast og Danmark også!

Dobbeltmoralen længe leve
#38(Med 7 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:28
Kristja
Og hvad så? Du forstår jo slet ikke hvad det egentlige problem er 😅

De pumper penge i elite sport for at få deres land til at se godt ud, så folk ikke tænker over deres forfærdelige menneskerettigheder, regler og love som du bestemt ikke selv ville ønske dig at leve under.

Nu må du altså holde op og se forskellen, det kan da ikke være rigtigt. Selvfølgelig gør alle lande noget forkert. Det er vi jo enige i. Men mig bekendt har Danmark nogle helt fine menneske rettigheder hunt 🤷🏻‍♂️
#39(Med 6 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:29
Hunt
Det er marketing for at få dem til at se gode ud ude i verden.

PRÆCIS ligesom ALLE andre lande gør, blast i danmark, touren i danmark osv

Det er PRÆCIS det samme.
#40(Med 5 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:33
Kristja
Nej er slet ikke at sammenligne. Hvad skal vi i Danmark se godt ud for ude i verden?

Vi har ikke så elendige menneskerettigheder som de har i Saudi-arabien.

Det her handler jo slet ikke om pengene, det handler om, at det er vanvittigt at man lever i stenalderen og slår folk ihjel til højre og venstre😅
#41(Med 4 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:37
Hunt
Hvis du ikke kan se hvor Danmark/99% af alle lande har brug for marketing og event for at se gode ud? For at komme på mappet, for at få turister, for at se godt ud overfor folk udefra.

Danmark er også i krig som vi lyster, 20 års bombe løs i Irak. Det kræver nok en blast eller to samt et tour de france for at rette op på det.
#42(Med 3 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:41
Kristja
Jamen det handler jo stadig ikke om det du omtaler? Det er jo menneskerettighederne, ingen pressefrihed osv osv, som er et problem i Saudi-arabien, som man egentlig råber Sportswashing til.

Men igen det handler jo slet ikke om hvad alle de andre lande gør, det handler om at Saudi-arabien forsøger at dække alt det forfærdelige der forgår i deres land ved at pumpe penge o diverse sportsgrene :)
#43(Med 2 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:51
Hunt
I Danmark har vi også problemer med menneskerettighederne, vi forsøger at sende flok ti afrika fordi vi ikke gider dem.

Vi skiller par af ulovligt
Vi dræber mink ulovligt
Vi tegner muhammed og folk er sure

"vi" som i Danmark

Så Danmark dækker også over det dårlige ved at putte penge i sport
#44(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 14:56
Kristja
Mohamed sagen er vel gammel.

Mink sagen var hovedløs, men ingen mennesker er blevet slået ihjel.

Hvilke par bliver skildt af som har dansk baggrund?

Jeg forstår godt vi i Danmark sender folk hjem til deres hjemland, ellers ender vi sgu som Sverige. Og det skulle nødigt ske... Faktum er at vi skal passe på vores egene, men igen det er jo en helt anden snak vi er ude i nu ^^

Jeg er bare ikke enige med dig, men det er også helt okay :D
#49(Med 0 svar)
28. oktober 2023 kl. 00:23
nylsnej
> Vi tegner muhammed og folk er sure

Det har vel intet med menneskerettigheder at gøre. Men det er jo sigende at det for dig er lige så slemt at tegne en profet der hedder Muhammed, som det er at dræbe en bøsse der hedder Muhammed.

Ps. Jeg er totalt for at være ydmyg, se indad og erkende egne fejl. Men sammenlignet med Saudi-Arabien er Danmark fucking fejlfrit. Jeg kan på ingen måde anerkende din “vi er lige så slemme selv” retorik.
#36(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 13:41
RasmusRoev
Vi aner jo ikke, hvor de andres penge kommer fra? Vi er sku da ALT for naive!
#19(Med 0 svar)
24. oktober 2023 kl. 22:55
zEden
Lyder spændende
#32(Med 0 svar)
25. oktober 2023 kl. 02:40
DOMINA7HOR
Hvis Majoren ikke kommer til Saudi, så kommer Saudi til Majoren!

Bliver interessant fra 2025, hvor de to Majors bliver sommer, før sommerpausen, og i december måned, som årets sidste turnering. Tænker dog umiddelbart denne turnering kommer til at være efter pausen, måske et sted i august, akkurat som det var tilfældet med Gamers8, så det ikke clasher med Majoren.

Så er det i øvrigt nu kun et spørgsmål om tid, før Saudi, sammen med ESL, byder sig til hos Valve som Major-vært. IEM Riyadh er ikke spørgsmål om hvis det bliver til, men snarere et spørgsmål om hvornår det bliver afholdt.
Om man så kan lide det eller ej.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.