Charlotte Broman Mølbæk, Kultur- og idrætsordfører i SF. (Foto: William Vest-Lillesøe)

SF ønsker fokus på semi-pro scenen

Det er ikke kun foreningslivet, der skal tilgodeses i forbindelse med støtten til Esport Danmark, det skal semi-pro scenen også.

Det startede med en ide om oprettelsen af 'Esportens Hus' hos SF, men endte med at ordfører-gruppen i stedet for 6 mio. kr. årligt blev enige om at tildele Esport Danmark 5 mio. kr over to år.

Det fortæller Kultur- og idrætsordfører i SF, Charlotte Broman Mølbæk, til Dust2.dk.

SF har dog ikke opgivet tankerne op at oprette et 'Esportens Hus', men i første omgang bliver det til 5 mio. kr. fra Kulturministeriets udlodningsmidler, såfremt Finansudvalget godkender det.

Intentionen med støtten er, at Esport Danmark skal fortsætte det arbejde, der laves nu, og at de blandt andet skal sikre bedre forhold for børn og unge, når de spiller. Præcis som vi kender det fra Foreningsdanmark. Det skal ikke kun handle om det kommercielle, siger Charlotte Broman Mølbæk og uddyber:

Helt konkret handler det blandt andet om, hvordan man undgår at blive bondefanget i forbindelse med skins, og dermed ender med at miste en masse penge. Vi vil også gerne sikre, at man får god undervisning om blandt andet behovet for sund kost og motion.

Det er ikke kun foreningslivet, der kan se frem til at drage fordel af midlerne, som forventes tildelt til Esport Danmark, for Charlotte Broman Mølbæk ønsker også fokus på eliten både i forhold til rammerne, doping og arbejdsvilkår.

Holdene og spillerne midtimellem, semi-pro scenen, er heller ikke blevet forbigået i SF's tanker om, hvordan de 5 mio. kr. skal bruges, men her ser de rigtig gerne, at Esport Danmark og andre aktører selv kommer med konkrete forslag på, hvordan politikerne kan hjælpe.

Vi vil også gerne sikre en god og sund vej ind til det professionelle miljø i esport, og her ser vi gerne, at Esport Danmark kommer med konkrete forslag til, hvad der kan gøres for hele semi-pro scenen, som i dag befinder sig mellem foreningerne og fuldtidskontrakterne. Det er en opgave, som Esport Danmark skal løfte.

Der ventes snart at falde resultat i afstemningen i Finansudvalget, og hvis der bliver stemt for forslaget om tildelingen af udlodningsmidlerne, kan Esport Danmark se frem til 5 mio. kr.

#1(Med 5 svar)
18. juni 2020 kl. 17:22
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg forstår godt hvorfor skins er det første en politiker tænker på, men synes ærlig talt ikke det har noget med esport at gøre. For mig at se er det mere et forældre/skoleområde når de opdrager i it sikkerhed.

Tilgengæld er jeg glad for at det bliver lagt ud til esport scenen i store træk i stedet for hvad politikerne tror og føler pengene skal bruges på.
#2(Med 2 svar)
18. juni 2020 kl. 17:51
bitFisk
Jeg er ikke helt enig med dig. Det har intet med skolen at gøre. Det er meget specifikt for spil som csgo hvor man netop kan blive bedraget i så stor stil at det er vigtigt at oplyse om det, en forening kunne være glimrende til at formidle budskabet. Jeg er dog enig i at forældrene også har et ansvar, men for hr og fru danmark som måske er knap så tekniske og ikke aner hvad skins er kan det være svært at spotte.

Så at en forening får til opgave at oplyse unge om det virker helt efter bogen i min optik.
#3(Med 1 svar)
18. juni 2020 kl. 18:30
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Kan du forklare hvordan du mener det er anderledes end en random scammer email? For mig at se er det alt sammen under samme paraply om hvordan man lærer at begærer sig online. Jeg ved ikke om der stadig er noget der hedder "it kørekort" i folkeskolen, men det virker som et oplagt emne der i.

Derudover kan jeg godt se der kan være noget værdi i at folk med en masser erfaring i at bevæge sig inde for online gaming (så som folk fra esport danmark) kunne bruge den til positivt at påvirke unge. Men er det så ikke netop til f.eks. skoler/fritidsklubber/esportsforeninger de skal udarbejde materiale eller holde foredrag?
#6(Med 0 svar)
19. juni 2020 kl. 14:23
bitFisk
Forskellen ligger i at en scammer email kan være nemmere at spotte. Hvis du i en handel med skins bliver bedt om at tjekke priser ud på et andet site så vil lille joachim være mere tilbøjelig til at klikke på linket end hvis det bare er en scam email. Hvis “joachim” så spørger mor og far har de jo ikke en jordisk chance for at sige ja eller nej da de ikke kender diverse platformender bruges til skins (buff, csmoney etc), derimod hvis det er en scam email kan de godt hjælpe da det typisk vil være til at se sig ud af.
#4(Med 0 svar)
18. juni 2020 kl. 20:55
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg er dybest set enig i, at skins ikke har meget med den “rene” esport at gøre

Men de er nødt til at adressere problemet, da mange forældres eneste viden omkring eksempelvis csgo er, at ungerne har brugt en masse penge på skins, og de har hørt alle skrækhistorierne.

Ved at afmystificere og gøre hele verdenen omkring esport mindre farlig og uforståelig, bliver det også en mere forståelig hobby/passion for de unge.
#5(Med 0 svar)
18. juni 2020 kl. 21:51
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Du har HELT ret.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.