DR3 gik ind i CS:GO, da TV-kanalen sendte live fra BLAST Pro Series.

Der oddses dobbelt så meget på CS:GO som på LoL

Der bliver oddset en masse på esport for tiden, og kategorien vokser og vokser hos Danske Spil.

Der er næppe nogle læsere herinde, som er i tvivl om, at esport vokser konstant, og en af de store frontløbere under kategorien esport er CS:GO.

I slutningen af 2017 fik CS:GO sit gennembrud på TV, da DR3 med stor succes sendte live fra både BLAST Pro Series og ESL Pro League Finals i Odense, hvorefter TV2 ZULU sprang med på vognen og sendte ELEAGUE Major.

Dansk Erhverv har i forbindelse med at esport boomer udarbejdet en analyse med selvsamme navn, og heri er der blandt andet følgende konklusioner baseret på odds på esport hos Danske Spil:

  • E-sport er vokset med 155 pct. fra 2016 til 2017.
  • Fra 2014 til 2017 er e-sporten vokset med en faktor seksten.
  • E-sport er den 6. største sportsgren hos Danske Spil, og udgør til sammenligning 1,6 pct. af den omsætning, der genereres fra fodbold, hvilket trods alt ikke er et ubetydeligt beløb.
  • 48 pct. af spillerne, der spiller på e-sport, er 30+ år, og 11 pct. er kvinder. Så selvom den typiske spiller er en ung mand, er der trods alt også mange undtagelser.

CS:GO, LoL og Dota 2 udgør 97,5 procent af odds på esport hos Danske Spil, men CS:GO står for langt den største del.

Dybere nede i rapporten er der nemlig en opgørelse over de forskellige spils andel, og her er CS:GO klart i spidsen med cirka 60%, mens LoL ligger på 30% og Dota 2 på 8%. Der oddses altså dobbelt så meget på CS:GO som på League of Legends.

#1(Med 7 svar)
6. marts 2018 kl. 12:57
bech
Gætter på der er lavere aldersgennemsnit i LoL, så flere falder for 18-års grænsen for at oddse.
#5(Med 6 svar)
6. marts 2018 kl. 17:42
TmlJR
Det her!
+ LoL i Danmark er bare ikke særlig stort, både med den måde Riot kører deres esport scene på, men også fordi LoL i Danmark ingen dækning har, vi ser astralis, north, heroic samt karrigan bliver nævnt på tv2 nyhederne efter store events, men vi ser eller læser aldrig om de 10+ danske LCS spillere som kæmper på det højeste niveau både i EU, NA og til Worlds hvilket er meget synd, men også en stor grund til at det bare ikke er større, eller der bliver oddset mere! :)
#6(Med 5 svar)
6. marts 2018 kl. 17:48
LakeTown
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
lol i danmark er ikke særlig stort?

tror der er flere aktive lol spillere i danmark end CSGO spillere :)

CSGO/CS er meget mere ældre og vi har kæmpet for at bygge esport op omkring det, men lol's spiller base er større.
men at state at lol ikke er stor i danmark gjorde jeg ikke ville læse resten da du ikke aner hvad du mener :D
#7(Med 4 svar)
6. marts 2018 kl. 18:13
TmlJR
Kig danske lans de sidste 3 år og sig LoL har flere spillere end csgo i danmark igen... LoL har endda været fjernet fra flere større lans 300-400 deltager lans, fordi der simpelthen ikke var hold nok eller spillere nok og når der ikke er hold nok kommer der ingen sponsor præmier eller penge præmier til de lans.. Og så kommer der slet ingen hold!

Og jeg har rejst landet rundt tyndt til danske lans for at spille LoL i 7 år nu, så jeg ved på egen hånd at LoL ikke er lige så stort som cs i Danmark mere, som i at det ikke engang er tæt på, se NPH der var 8 LoL hold og over 50 CS hold i Main turneringen ikke med B også ,så hvis du tror der er flere danske LoL spillere end danske CSGO spillere er det virkelig dig som ikke ved hvad du snakker om...
#8(Med 3 svar)
6. marts 2018 kl. 18:18
LakeTown
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg uddyber,

i danmark er der flere spillere i league end CSGO.
ja vi har 20 års erfring i CS med event skabelse samt at udbygge esport derfor er vi meget længere i cs :)

men slet ikke det jeg skrev ^^ du skal huske det ikke er et krav i Danmark at man først må odds når man kommer til lan ;)

grunden til CSGO ligger så meget højere har intet med spillerbasen at gøre men den måde turnerings organisering er i CS.

evt læs #4

I cs er der ingen faste rutiner og ting og tit aner hold ikke hvad de skal spille mere end et par måneder frem. det giver mange flere random kampe og meget mere at spille på, hos betting siderne,

end et vel organiseret liga system med international deltages mm. som fx league of legends bruger.
#9(Med 2 svar)
7. marts 2018 kl. 00:07
Heyz
jeg tror sgu lan aktivitet korrelere nogenlunde fint med hvor populært gamet er. Når odds aktiviteten ligeledes er større end LOL gør det jo heller ikke argumentet dårligere.

Og du har jo ikke rigtig nogen argumenter for hvorfor LOL skulle være spillet mere. Det er en ren påstand fra din side.
#10(Med 1 svar)
7. marts 2018 kl. 00:22
LakeTown
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Ja gu er det da en påstand lige som at der er flere cs spillere er en påstand :)

jeg forsøger ikke at state et fact at folk oddser mere på csgo fordi der er flere/mindre spillere

men prøver at forklare at det har noget med turnerings strukturen i CSGO at gøre.
Er ked af hvis folk følte det som et angreb på CS var ikke min hensigt :D men ja svært at forklare sig hvis hele ens besked ikke læses ^^
#13(Med 0 svar)
7. marts 2018 kl. 09:03
Heyz
Forskellen er at der er i det mindste er et par data punkter der bakker den ene påstand op. Så kan du sidde og forklare, at det har noget med lan historikken at gøre og yada yada. Og ja du har måske et pointe i at det kan være en af grundende til forskellen men det kan sandsynligvis ikke forklare at CS har dobbelt så høj omsætning og at CS er så meget mere populær på lans end LOL.

Mens din påstand er baseret på whatever. Ikke et eneste argument - stærkt eller svagt - ligger til grund for det. Du kunne ligeså godt sige at Overwatch er det mest populære. Hvad med call of duty? Nemt at fyre påstande af uden nogen form for argumenter.
#2(Med 1 svar)
6. marts 2018 kl. 13:02
foli
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Synes konklusionen at e-sport er vokset med 155% er helt hen i vejret. Så vidt jeg kan se, drager rapporten denne konklusion udfra udelukkende Danske Spils omsætnings ændring i perioden 2016-2017. Hvis man skal sige noget omkring hvor meget e-sport er vokset er der mange andre parametrer, som man er nødt til at tage højde for. F.eks. Også hvor meget omsætningen er vokset eller faldet hos f.eks. Bet365. Det er blandt andet også vigtigt at kigge på mængden af seere, følgere mv. Alt i alt, en virkelig tynd og intet sigende rapport. Den eneste konklusion man kan komme udfra dette er at omsætningen hos Danske Spil i e-sports segmentet er steget.
#12(Med 0 svar)
7. marts 2018 kl. 06:46
Dozz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Helt enig. Vi går kun indsigt i danske spil. Hvad med alle de andre betting sites.
#3(Med 0 svar)
6. marts 2018 kl. 15:13
w0lteX
Hvis vi kigger nationalt oddses der dog mere på League Championship Denmark end Dust2 turneringerne ;-)
#4(Med 0 svar)
6. marts 2018 kl. 17:42
LakeTown
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Klart at CSGO omsætter for mere betting mæssigt :)

der er laaaangt flere csgo kampe at odds på hvor league kun har sine faste regions liga'er samt world og MSI.

Jeg tvivler på det har noget med polariteten af spillene overhovedet, men ren og skær fordi CSGO ikke har noget fast program og der er kampe hver dag :)
#11(Med 0 svar)
7. marts 2018 kl. 01:37
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Måske en skør påstand, men samarbejdet mellem DanskeSpil og Dust2 tror jeg har været en genialitet fra DanskeSpil. Dust2's brugere er 100 % målgruppen de gerne vil ramme, og jeg tror ikke tallene havde set sådan ud ift. fordelingen mellem LoL og CSGO, hvis det sponsorat/partnerskab ikke eksisterede.

Til sammenligning har mig bekendt ingen andre esportsgrene i Danmark noget, der tilnærmelsesvis nærmer sig Dust2.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.