sycrone trækker officielt i den grønne og sorte trøje.

Fortællingen om Fragsters: Fejrer jubilæum med ny signing

Det er præcis et år siden, at Fragsters hentede Walkover ind som organisationens startfemmer, og der er godt nok sket meget siden da. Det sætter Dust2.dk fokus på i forbindelse med, at Fragsters henter sycrone ind som fast mand.

Det er i dag præcis et år siden, at Fragsters samlede det talentfulde walkover-mandskab op efter flere knap så vellykkede forsøg med danske hold. Dette jubilæum fejrer Fragsters med en ny signing.

Den danske organisation, som ejes og drives af Kenneth Goldy og Morten Vogelius, har nemlig sikret sycrone på fast kontrakt, efter han har været på prøve i et par måneder.

sycrone kom til den 11. juli, hvor han erstattede haste, som ikke for alvor kunne få gang i Fragsters' spil. forinden havde den danske caller blandt andet spillet sammen med mertz og acoR i eFuture, indtil de blev hentet af North Academy, og da eFuture senere faldt fra hinanden, var sycrone ledig på markedet.

Det udnyttede Fragsters, og det har vist sig at bære frugt. Holdet har nemlig slået blandt andre Vega Squadron, mens de har spillet uafgjort med hold som Gambit og Kinguin i ECS Development League under sycrone, og ydermere er de kravlet op som Danmarks sjettebedste hold.

Den 21-årige caller ser da også mange muligheder med holdet, og målsætningen er en plads i HLTV.orgs top 30. Det siger sycrone, da Dust2.dk spørger ham ind til de kort- og langsigtede muligheder, og som altid sparer han ikke på ordene:

Først og fremmest vil jeg gerne takke Fragsters, sponsorerne bag, folkene bag, og drengene på holdet. Det har hånden på hjertet været en fantastisk velkomst, hvor folk har taget oprigtigt godt imod mig. Vi har kørt det hårdt fra start, drengene er blevet presset med mere pracc og mere behov for fokus, end de førhen har oplevet, og de har virkelig rykket sig meget allerede. Kenneth, som er medejer og coach, har gjort et fantastisk stykke arbejde med at få mig inkludueret i holdet så godt som muligt. Det fortsætter han stadigvæk med, og han formår virkelig at føle en tilpas.

Mulighederne på kort sigt er ikke til at spå, da vi allerede er gået over mine forventninger. Jeg gik ind til holdet velvidende, at det måske først ville vise sit egentlige potentiale nogle måneder inde i projektet. Men vi kom hurtigt ud af starthullerne med intensiv dagstræning (da sommerferien stadig tillod det) og et bootcamp hos Roskilde eSport i samarbejde med mm-vision. Hvad vi kommer til at opnå på den korte bane? Det er ikke til at sige. Jeg vil gerne have, at holdet kan konkurrere med den internationale top 30 og de to andre danske rivaliserende projekter (Tricked og North Academy) ~3 måneder inde. Jeg føler, at vi allerede er et sted, hvor vi kan det, men vi mangler lige lidt ekstra. Vi har et væld af forskellige turneringer og kvalifikationer den kommende stund. Diverse turneringsansvarlige viser mere og mere interesse for os, hvilket betyder, at vi faktisk er i en position, hvor vi skal til at prioritere hvilke ting, der giver mest mening at deltage i.

Fragsters føles oprigtigt som en familie, og en stor del af det skyldes de rammer, som Morten og Kenneth (ejerne bag) har været i stand til at skabe. Evnen til at lukke sponsoraftaler, gennemsigtbarheden fra organisationen, og det kollosale talent, som alle spillerne besidder er blot nogle af de mange ting, som man slet ikke kan sætte en finger på. Det er helt surrealistisk at tænke på, hvor langt vi egentligt kan nå. Til en start er en realistisk målsætning top 30 på HLTV's officielle ranking. Ingen af os har været der før, og selvom vi tager maps fra diverse hold på listen, så tager vi det i små skridt.

Personligt føles det også som om, at jeg endelig har fundet et sted, hvor jeg kan udfolde mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at det er hårdt, at være "fuldtids" pro og holdkaptajn, når man ikke har nogen støtte eller et fast ståsted til sig selv eller sine medspillere. Team123 og eFuture har været gode oplevelser, men det er intet ift. det, som kan opbygges på sigt i Fragsters.

Mange op- og nedture siden 2016

Der er sket meget siden september 2016 for Fragsters, og selvom holdet har været igennem en del rokader, så er der fortsat tre af de oprindelige spillere tilbage, som stadig holder sammen.

Det er torben og de to brødre, stavn og dragoNfly, mens who? og crackii er blevet sorteret fra i jagten på guldet. Både who? og crackii hørte man aldrig rigtig mere til, og for mange er de nok røget i glemmebogen, men de har alt andet lige været med til at grundlægge en del af succesen.

Netop guldet og succesen opnåede Fragsters i april måned 2017, da Esport Danmarks DM blev afholdt dagen før Copenhagen Games. Fragsters kvalificerede sig faktisk slet ikke til DM trods flere forsøg, men i sidste øjeblik kom de med på en invitation, og så gik de hele vejen i bedste EM 92 stil.

Først røg FUAH ned, og herefter leverede holdet en kæmpe overraskelse mod Tricked i semifinalen, hvor særligt unge stavn var flyvende. Det gode spil tog Fragsters med videre til finalen, hvor Singularity blev slået, og de talentfulde drenge kunne herefter løfte pokalen.

Bundniveauet er fortsat meget lavt

Fragsters ramte et højdepunkt ved DM, men dagen efter formåede de ikke en gang at gå videre til A-turneringen ved Copenhagen Games, hvilket står i stor kontrast til Danmarksmesterskabet.

Det er dog samtidig fortællingen om Fragsters, som man også kan opleve dem i dag, for der er ingen tvivl om, at Fragsters stadig mangler erfaringen til at opretholde et højt bundniveau, for de falder fortsat helt igennem nogle gange, og til CBE 2017 kunne det også ses, hvor spillerne pludselig stoppede med at snakke under modgangen.

Spillerne er dog ikke så erfarne som flere af dem hos de danske konkurrenter, så det er en udvikling der tager tid, men når Fragsters får hævet barren, så er der ingen tvivl om, at de bliver rigtig farlige, for de har flere gange vist, hvor gode de er, når de får tur i den.

Det er ikke alle og enhver, der spiller uafgjort med LDLC, Gambit, Kinguin og Space Soldiers ved debuten på den helt store scene.

"En helt ubeskrivelig rejse"

Hvis man fulgte med i dansk CS:GO for et år siden, er man ikke i tvivl om, at holdet har været ude på noget af en rejse, og udviklingen er ikke til at tage fejl af. 

Walkover var ikke et hold, som blev anset for at være særlig store, men efter POWER LAN begyndte man dog at snakke lidt om dem, og særligt den dengang blot 14-årige stavn havde fået flere på scenen til at spærre øjnene op.

Han viste allerede dengang, at han kunne følge med nogle af de danske topspillere, når de kom ud i aimdueller, og de som forudsagde en kommende stjerne, får nok ret, for han har ikke kigget sig tilbage på noget tidspunkt, og hans niveau kan nærmest give associationer til dengang dev1ce var på samme alder.

torben og dragoNfly har dog også udviklet sig meget, og særligt førstnævnte stråler, nu når han ikke skal agere caller mere - det har virkelig åbnet op for en mere fri rolle, og den passer bare så godt til torben, der vel næppe havde forventet at se sig selv tage et map fra Major-vinderne blot ét år ud i fremtiden.

På den måde har det været en vanvittig rejse for holdet og organisationen, som desuden har formået at lukke aftaler med virksomheder som Samsung og DriveNow, og medejer af Fragsters, DKN, kalder det en helt ubeskrivelig rejse:

Målsætningen med at samle et forholdsvis ukendt hold op, var at bevise overfor alle, at det bestemt er muligt at udvikle et succesfuldt hold ud af talent fremfor at følge den traditionelle model, hvor man blot erhverver "det næste hold i rækken". Det har været en helt ubeskrivelig rejse, hvor spillerne har været en del af et nyt og anderledes system, der har været skræddersyet til dem hver især, og holdet som helhed.

Nu står vi her, et år senere, og vi kan ikke være mere stolte over, hvor langt vi er nået. Resultaterne taler for sig selv, men vigtigst af alt, så har vi trods op og nedture et stærkt og sammentømret hold, hvor vi kan tackle nærmest hvilke som helst udfordringer, der kommer vores vej.

Fragsters har i den grad givet os en historie, som ikke ses så tit, men på blot et år er der sket rigtig meget. Nu skal nedenstående fem spillere forsøge at løfte projektet endnu mere, og så må vi gøre status om et år.

Fragsters består nu af:

  • Danmark torben
  • Danmark stavn
  • Danmark dragoNfly
  • Danmark fr0slev
  • Danmark sycrone
#1(Med 0 svar)
23. september 2017 kl. 20:23
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Det ligner et rigtig godt ægteskab for begge parter. Lad os håbe det kan vare ved i noget tid, og de unge spillere kan lære af sycrone, så potentialet kan udfolde sig og de kan nå deres mål. De virker bestemt ikke urealistiske.
#2(Med 0 svar)
23. september 2017 kl. 20:35
rijaH
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Synes det er fedt at have været med fra start og følge udviklingen, den har virkelig været positiv. Fedt for sycrone at han nu er fast mand :D
#3(Med 0 svar)
24. september 2017 kl. 00:18
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
FlækkeDennis
#4(Med 0 svar)
24. september 2017 kl. 00:25
detura
Jeg er lidt fan, indrømmet. Held og lykke til jer!
#5(Med 0 svar)
24. september 2017 kl. 10:21
Oldmanwalking
Jeg så Fragster vinde (deres første turnering) den 12. november 2016 i Lyngby. esport.dk/microsoft-csgo-finaler/
Storskærmen virkede ikke så min søn og jeg måtte stå bagved holdet og kigge over skulderen på spillerne. Det var første gang jeg så en rigtig CSGO kamp og har fulgt Fragsters lige siden. Tak til Kenneth som var meget tålmodig og svarede på alle mine dumme nybegynder spørgsmål:-)
Min søn og jeg var selvfølgelig også på plads i Øksnehallen da de vandt DM (desværre så vi ikke finalen da den først sluttede sent om natten), og semifinalen mod Tricked så vi på mobiltelefonen fordi storskærmen heller virkede dengang:-)
Jeg glæder mig til næste turnering. GO FRAGSTERS.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.