Opret Log ind
NaToSaphiX taler ud: "Jeg var deprimeret, og hver dag var en kamp"
Heroic valgte i tirsdags at offentliggøre, at NaToSaphiX var blevet smidt af holdet. Nu fortæller NaToSaphiX selv hans version af hele forløbet.
Skrevet af: MumaCe    24. august 2019 17:00      

NaToSaphiX taler ud efter hans tid i Heroic.

I tirsdags offentliggjorde det danske hold Heroic, at de havde købt bORUP hos Tricked. Han skulle erstatte NaToSaphiX, der samtidig blev bedt om at forlade Heroic. Det blev derfor kun til lidt over tre måneder for NaToSaphiX i Heroic.

LÆS OGSÅ
Heroic køber b0RUP

NaToSaphiX har i dag lagt et længere statement på Twitter, hvor han fortæller om hele forløbet fra hans side af. Her kommer den danske sniper ind på, at han er stolt af de ting han opnåede med Heroic, men at tiden hos Heroic ikke har været helt nem for ham selv.

Vi har her på Dust2.dk oversat hele det statemenet, som NaToSaphiX har lagt ud. Du kan læse hele statementet på engelsk her. Omkring Heroic fortæller hovedpersonen selv, at han for altid vil huske, hvordan det danske mandskab steg på verdensranglisten.

Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til Heroic, deres stab og spillerne for at give mig en chance for at spille Counter-Strike på den store scene.

Efter den første måned i Heroic gik vi fra nummer nummer 21 til nummer 29, og derfra gik det kun opad på ranglisten.

At gå fra nummer 29 til nummer 12. i de næste to måneder, som er det bedste, Heroic nogensinde har været rangeret, det er en stor præstation, som jeg vil værdsætte resten af mit liv.

Vi deltog ved fire store turneringer sammen:

  • ESL Pro League, hvor vi kvalificerede os til finalerne (ved at slå NaVi, nummer fire i verden) og kom i top 8 (ved at slå fnatic ud af turneringen, som vist nok lå nummer seks i verden på det tidspunkt)
  • Minor kvalifikationen, hvor vi "flunked out" ved at tabe bo3-kampe til både CR4ZY og NoChance.
  • ESL One Cologne, hvor vi kom i top 8 (Ved at slå ENCE, nummer to i verden, i åbningskampen)
  • IEM Chicago, hvor vi kom i top 6 (Ved at slå Vitality, nummer to i verden, i en bo3 kamp og efterfølgende tabe til ENCE og Vitality, nummer tre og to i verden)

NaToSaphiXs første event med Heroic var ESL Pro League.

Selv om præstationer generelt var rigtig gode for Heroic, så var det langt fra kun glade dage for det nyeste medlem af Heroic. NaToSaphix fortæller i hans udtalelse, at han, inden han kom ind under Heroic, havde psykiske problemer, som han prøvede at håndtere.

Beslutningen om at sige "ja" til Heroic var han ikke i tvivl om, men glæden ved komme ind på så stort et hold, blev hurtigt en del af hverdagen.

Før jeg kom ind hos Heroic, skete der noget i mit liv, som jeg har haft svært ved at bearbejde i de sidste otte måneder. 

Jeg var deprimeret, og hver dag var en kamp. Da Heroic kontakede mig, vidste jeg,  at det var en mulighed, jeg ikke kunne sig nej til, selv om min mentale tilstand ikke helt var, som den skulle være. Det var simpelthen et for godt tilbud.

Jeg var ekstrem glad og glemte mine problemer i den første uge eller deromkring, men da Heroic begyndte at blive en normal del af hverdagen, begyndte jeg at blive trist igen.

Jeg var ikke mig selv på serveren, og mit fokus var rigtig dårligt. Jeg lavede mange fejl, der var utilgivelige. Jeg spillede langt under mit normale niveau, og jeg følte ikke, at det var NaToSaphiX, der var på serveren.

Selv i Køln en af dagene, sad jeg på toilettet i en time og overvejede at forlade holdet, siden jeg ikke var fit til at spille. Jeg skrev endda til en af mine venner imens: "Ville jeg være totalt tosset, hvis jeg forlod Heroic?"

I stedet havde jeg en snak med min værelseskammerat på det tidspunkt, Thomas, Heroics social media manager, hvor jeg fortalte ham om de ting, jeg kæmpede med og aftalte med ham, at jeg ville blive på holdet, og at jeg ville finde mig en psykolog. 

Da jeg kom hjem, fortalte jeg min mor, at jeg ønskede at snakke med en psykolog, men i stedet formåede mig og min mor at ordne problemerne, som jeg arbejdede med og gøre mig glad igen. Det her var tre timer, før jeg rejste til IEM Chicago.

Ved IEM Chicago var jeg en anden person og en anden spiller. For første gang i min tid i Heroic, var jeg mig selv på serveren, og selv om jeg spillede roller uden for det, jeg er komfortabel med, synes jeg, at jeg spillede godt i alle de maps, vi spillede, undtagen på Mirage imod Vitality.

Under ferien, som vi havde efter, var jeg helt afslappet i mit sind, indtil ti dage før den nye sæson startede. Jeg tilbragte 8-10 timer hver dag på at streame med 2-3 timers DM hver dag og derefter FPL. Jeg var meget motiveret til at starte på ny.

I stedet blev jeg fortalt, at jeg var ude af Heroic, og det stiller mig her, hvor jeg er nu.

IEM Chicago blev det sidste event for NaToSaphiX i Heroic-trøjen.

Det betyder dog ikke, at NaToSaphiX stopper sin aktive karriere i CS:GO. Efter en pause og efter StarLadder Majoren er færdigspillet, vil den danske stjerne kigge på hans muligheder, og se, hvad der er af tilbud.

NaToSaphiX lægger dog stor vægt på, at det rette tilbud er langt vigtigere end et hurtigt tilbud, hvorfor den danske spiller vil tage sig god tid omkring beslutningen.

Jeg vil tage en uge væk fra FPL/streaming, før jeg starter på at spille igen.

Jeg ønsker at fortsætte med at spille Counter-Strike professionelt. Jeg er i gang med at samle de tilbud, jeg har fået og vil vurdere mine muligheder, efter Majorens udskiftninger er færdige.

Jeg er stadig klar til at spille hvilken som helst rolle, AWP/RIFLE/IGL.

Jeg vil ikke acceptere nogen "dårlige" tilbud, da jeg ikke er desperat for at komme til at spille med det samme.

Hvis jeg ikke får et tilbud, jeg ikke føler, jeg ikke kan sige "nej tak" til, så vil jeg tage 2-3 måneders pause fra professionel spil og i stedet (forhåbentligt) starte med at streame på fuldtid, siden jeg har nydt det rigtig meget, og det gør mig rigtig glad at have kontakt med mine fans og følgere.

Misforstår mig ikke, det hold, som kommer til at have mig på deres hold, vil have en spiller, der er helt klar til at spille. Jeg ønsker, at det skal stå helt klart.

Tak for at læse dette meget lange statement og for jeres fortsatte support.

NaToSaphiX har tidligere spillet for hold som LPSP, Sprout og Maknitude, hvorfor den danske fanfavorit har erfaringer både for danske og internationale projekter. 

#1 MichaelJ
2019-08-24 17:08
Mental styrke er en væsentlig ting på det niveau. ærgerligt niels ikke havde det der skulle til. dejligt med selvindsigt under hele interviewet. håber du kommer tilbage til dit sande jeg!
synes ikke man kan sige man er sig selv på serveren når man leverer, og når man så ikke leverer er man ikke sig selv mere.
#3 NaToSaphiX
2019-08-24 17:23
Så misforstår du totalt.

Jeg nævner ikke at jeg har haft det hårdt for at bruge det som undskyldning for min performance, jeg nævner det for at sige at jeg forstår hvorfor Heroic har valgt at lede efter en anden spiller.
Jeg var simpelthen ikke god nok.

Det mener jeg så at jeg kan blive igen, hvilket er grunden til at jeg nævner at det gik bedre til IEM Chicago og hvorfor jeg tror det kommer til at gå den vej fremadrettet.
#4 MichaelJ
2019-08-24 17:35
fint. det må være en misforståelse så. alt held og lykke fremover.
#5 SEVEN
2019-08-24 18:07
Jeg kan af gode grunde ikke sige hvad din situation er og depression kan være så forskellig, men personligt var min jobsituation årsag til stress og depression og først efter det førte til enden på mit forhold, formåede jeg at sparke mig selv i røven og komme videre.
Min egen usikkerhed om min fremtid og mistro til egne evner, holdt mig fra at forlade det job jeg hadede.
Efter af have siddet i ynk og kvaler i en måneds tid tænkte jeg, at det skulle fandme være løgn.

For 3 måneder siden sagde jeg mit job op og fandt et nyt job, som jeg er sindssygt glad for, lønnen er bedre, arbejdsforholdene er bedre, gode kolleger, en leder at gå til, men alt det er jo bare sidegevinster, for det vigtigste var, at jeg fandt mit smil igen og lysten til at stå op om morgenen.

Man kan jo stille spørgsmål ved om det var forsvarligt for dig at gå ind i det her hvis du kendte din egen mentale tilstand, men det kan du jo kun vurdere. Det korte af det lange er, at måske er det en øjenåbner for dig at du nu har tid og plads til at få styr på dig selv og dit liv ved siden af spillet, inden du måske kaster dig ud i et nyt eventyr, eller også så ved du, at det er noget mere af det her, der skal til for at v ende det.

Vi ved jo alle sammen godt at du er en chef på serveren og det er da nok ikke kun mig der har kunne se at du ikke har levet op til dine evner, til trods for at det er gået fremad for Heroic.
Jeg håber du kommer på rette fode igen og at vi kan se dig spille noget mere Counter-Strike på højt niveau i hvert fald.

Du ønskes i hvert fald al held og lykke med det hele, både i og udenfor spillet!
#7 b1ss3
2019-08-24 18:25
Fedt du selv er kommet videre og super cool skrevet! Fandme god stil 😎👍🏼
#31 NaToSaphiX
2019-08-26 14:55
En virkelig dejlig besked, mange tak <3

Jeg håber jeg kan bruge min ferie på at finde mig selv (forsøger at lave så lidt som muligt) og at jeg kan vende tilbage med nyfunden energi og overskud
#2 dKEV
2019-08-24 17:20
"Da Heroic kontakede mig, vidste jeg, at det var en mulighed, jeg ikke kunne sig nej til, selv om min mentale tilstand ikke helt var, som den skulle være. Det var simpelthen et for godt tilbud."

Jeg håber at han gjorde Herioc opmærksom på hans "tilstand".

"A setback, is a setup for a comeback".
#6 HUNDEN
2019-08-24 18:23
Altid godt at være ærlig omkring tingene! Håber at se dig tilbage hurtigst muligt, om det bliver dansk eller internationalt må tiden jo vise!
#32 NaToSaphiX
2019-08-26 14:55
<3
#8 QuaLy
2019-08-24 18:46
Jeg synes stadig, at du bør se en psykolog. Det kan være utroligt givende samt være med til at udvikle dig yderligere. Mor er den bedste i verden, men hendes kærlighed er også blind. Det betyder, at alt måske ikke bliver kortlagt og bearbejdet.

Meget kan blive sagt i retrospekt, men at være ærlig over for tætte kolleger og handle hurtigt, er nok nøgleordene i dette tilfælde. Held og lykke fremover
#12 Kristja
2019-08-24 21:43
Må se mig meget enig i det du skriver :)
Fjollet ikke at se en professionel psykolog, og erkende at man har brug for det. Har selv stået i samme situation. No matter what, så er det utrolig givende at gå til den rette psykolog.
#18 SEVEN
2019-08-24 22:46
+1
#9 foli
2019-08-24 19:28
Dejligt med en ærlig udtalelse, på trods af omstændighederne håber jeg at du vender stærkt tilbage. :)
#10 bar
2019-08-24 19:56
God vind fremover Niels. En fornøjelse at følge dig og din person, om det så er på proscenen eller på dine streams.
#11 StesolideN
2019-08-24 20:04
held og lykke
#13 Kristja
2019-08-24 21:45
Pyhh alle de haters der må sidde med en grim smag i munden, forhåbentligt. Tænk at køre så hårdt på en så rar person, over hans performance uvidende om hans mentale tilstand :)

Alt respekt til dig for din ærlighed Niels. Må det inspirere mange andre til at åbne op og søge professionel hjælp. Held og lykke fremover, håber det bedste for dig og din fremtid!
#14 MichaelJ
2019-08-24 21:55
Så fordi han er en rar person, så må man ikke komme med kritik og køre hårdt på en som gang på gang ikke leverer? Du da for dum.
#16 Kristja
2019-08-24 22:27
Du misforstår tydeligvis min kommentar. Du er da for dum.
#20 MichaelJ
2019-08-24 22:54
misforstår ingenting.
#24 Kristja
2019-08-24 23:38
:)
#17 Nordby
2019-08-24 22:30
Husk lige at læs den anden halvdel af sætningen også: Tænk at køre så hårdt på en så rar person, over hans performance uvidende om hans mentale tilstand :)
#19 MichaelJ
2019-08-24 22:54
ja det har jeg sgu set. så fordi nato vælger at holde sin tilstand "hemmelig" indtil nu, gør at os kritikere burde have dårlig smag?
#21 Fuzehh
2019-08-24 23:00
Ja
#22 MichaelJ
2019-08-24 23:05
du da for dum
#23 Fuzehh
2019-08-24 23:31
Arrrhh det dig der tydeligvis er fucking mærkelig og ikke helt fatter så meget
#25 Kristja
2019-08-24 23:42
Når der ligger mentale årsager til grunde for hans manglende performance og stabilitet. Så ja, for ikke at nævne han også blev pillet af awp'en ganske hurtigt, så synes jeg bestemt det er noget man bør bide mærke i, istedet for bare at fyre en masse bedrevidende fis af.
Så kunne man måske spørge sig selv en ekstra gang, om der ligger andet bag. Det må ikke være rart at sidde deprimeret og så læse hadefulde kommentarer hver dag :)
#26 MichaelJ
2019-08-24 23:46
Så kunne han stå frem med det enten før han gik ind til opgaven eller undervejs. Ingen medlidenhed og dårlig smag i munden over kritik af hans niveau når han først kommer frem med de her ting efter at han har fået sparket.
Men alt held og lykke og god bedring til ham. Dejlig åbenhed og selvindsigt.

Han har ikke været ude selv og sige at det gjorde ham noget. Tværtimod, husker jeg at han kommenteret noget meget flabet på en kritisk kommentar mod ham.
#28 SEVEN
2019-08-25 16:39
Jeg tror det som de prøver at sige er, at det ikke er mandens pligt at informere offentligheden om personlige anliggender. Som du selv siger, så medfører det jo naturligvis negativ kritik når man ikke performer og hvis ikke man vil gå ud og forsvare sig selv med en årsag, så må man jo tage det med.

Jeg kan ikke se hvorfor man skulle have dårlig smag i munden over at give negativ kritik så længe man gør det ud fra observationer i spillet og ikke så meget andet, så kan det da være ligegyldigt hvad årsagen er. Enten performer man, ellers gør man ikke og som tilskuer har man ikke så meget andet at gå ud fra.
#30 vorborg
2019-08-25 23:18
Men med den logik kan man aldrig give folk kritik, fordi vi ikke ved hvordan nogle går og har det?
Det er en del af at være en professionel atlet at man får kritik. Der er mange folk der kigger, de har en mening, og i sidste ende er det deres opmærksomhed der betaler regningerne.
#15 Kjaerulff
2019-08-24 22:07
Ønsker ham alt det bedste i fremtiden, sad i en pug med ham og kæft han er flink! :D Gl!
#27 c0bb
2019-08-25 16:35
Burde man ikke bare lade musen tale, istedet for at uddybe alle sine utilstrækkeligheder? Det lyder måske lidt hårdt, men jeg forstår ikke pointen i den her artikel. Knuckledown og kom videre, stop med at at årsagsplacere alt i fortiden og lev i nuet.
#29 c_hamborg
2019-08-25 18:43
+1
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere