Phy ses her stå ved siden af den tidligere kulturminister, Mette Bock.

Tricked nærmer sig sorte tal på bundlinjen

Tricked har mere end halveret underskuddet fra 2017 til 2018, men 2019 bliver formentlig ikke året, hvor underskuddet er helt elimineret.

Der er fremgang i en af Danmarks største organisationer, selvom tallene på bundlinjen stadig er røde, men det er ifølge Morten "Phy" Jensen, stifter og sportsdirektør i Tricked, en del af planen.

I 2017 lød underskuddet på lige over 1,9 millioner kroner, men i 2018 havde Tricked mere end halveret de røde tal, da underskuddet lød på knap 745.000 kroner.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab.

I regnskabet fremgår det, at Tricked har øget personaleomkostningerne, som primært udgøres af lønninger, med en halv million, og på trods af dette er underskuddet formindsket betragteligt.

Dust2.dk fangede Phy til en snak om Trickeds netop offentliggjorte regnskab, og her fortæller han blandt andet, at 2019 formentlig også ender med et underskud.

Hvad er der sket mellem de to regnskaber, som har gjort det muligt at mere end halvere underskuddet?

I 2017 havde Tricked lige startet sin etablerings- og udviklingsfase. Det er for det meste en vanskelig og omkostningsfuld manøvre, når man er i et jomfrueligt marked og ikke har omsætningen til at dække ens investering i produktudvikling. I 2018 fik vi trimmet vores udgifter, så de matchede vores vækstplaner bedre og fik etableret en flot omsætning, hvilket også er derfor resultatet er markant bedre.

Kan vi så forvente overskud i 2019?

Det ville være fantastisk, hvis vi allerede i år to af vores nuværende vækstplan kunne fremvise et overskud, men realistisk set tror jeg stadig ikke, at markedet har bevæget sig nok til, at det kan realiseres i 2019. Klubben er dog klart længere fremme i planerne og målsætningerne om at være en bæredygtig forretning, end vi havde regnet med. Men vi kommer ikke til at droppe vores investering i talentudvikling og danske hold for at opnå et positivt resultatet på bundlinjen. Vi tror på en lys fremtid for esportsmarkedet i Danmark og for at bevare vores position heri, kræver det også yderligere investeringer.

I har tidligere haft hold i blandt andet League of Legends og Heroes of The Storm. Er det en del af den nuværende strategi, at I kun satser på CS:GO og FIFA, eller ser vi også snart Tricked i andre spiltitler?

Vi har altid haft et ønske om at være innovative og være med i front på de spiltitler, hvor man kan skabe en bæredygtig levevej. I specielt League of Legends har vi haft en flot tradition med nordiske mesterskaber samt tidligere spillere, der i dag lever godt af deres profession. Desværre har Riot Games valgt en franchise strategi, som gør, at det ikke er rentabelt for en klub som Tricked at være en del af den scene. Det er et stort problem for os som esportsklub, at vores strategier kan blive ændret på baggrund af en spiludviklers nye tiltag eller ændringer. Derfor skal vi konstant navigere i, hvad spiludvikleren foretager sig, og hvilke konsekvenser det kan have konkurrencemæssigt. Det er også årsagen til, vi kun har valgt at fokusere på to spiltitler i dag. Vi kommer ikke til at udbygge med flere spiltitler, før vi føler os sikre på spillets udvikling.

Det er svært at forestille sig Tricked uden CS:GO, men har I alligevel på et tidspunkt overvejet, om I skulle droppe CS:GO? Særligt grundet det økonomiske, da udgifterne forbundet med at huse et CS:GO hold typisk overstiger indtægterne.

Vi har aldrig overvejet at trække stikket fra CS:GO scenen, men vi har haft drøftelser omkring, hvordan vi skulle gribe det an. Det økonomiske aspekt hænger ikke ret godt sammen for klubberne, det har I jo også selv kunne berette på Dust2, hvordan dygtige amatørhold ikke har formået at finde økonomisk opbakning eller en klub. Trickeds investering i CS:GO hænger godt sammen med resten af klubbens forretningsplan og synergien mellem talentudvikling og professionel klub er begyndt at tage form, og derfor kan jeg ikke forestille mig Tricked uden et CS:GO hold.

Tricked huser i skrivende stund et verden 27. bedste CS:GO hold bestående af HUNDEN, sjuush, b0RUP, acoR og Bubzkji, mens LordHjorth, Arrow, Esser og Mr. Lillelys spiller i FIFA-afdelingen, som repræsenterer Vejle Boldklub i eSuperligaen.

#1(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 11:12
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Håber på endnu mere fremgang.
#2(Med 4 svar)
26. juni 2019 kl. 11:12
Archibald
Kunne være meget interessant at vide, hvor pengene skal komme fra. Egenkapitalen er negativ og det er svært at se, hvor den resterende del af gælden kommer fra. Generelt et forfærdeligt regnskab de har opstillet, ingen bemærkninger eller note om genetablering af egenkapital og en maskeret gæld til ejerne. Virker temmelig useriøst...
#10(Med 1 svar)
26. juni 2019 kl. 13:32
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Er det noget du arbejder til dagligt? Det lyder som om du har en del viden om området.
#13(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 14:30
Archibald
Ja det er det. Arbejder til dagligt i et stort revisionshus.
#12(Med 1 svar)
26. juni 2019 kl. 14:12
doktizh
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Ligefrem at kalde det useriøst, fordi du er interesseret i at vide mere end hvad årsrapporten fortæller dig, er måske lige offensivt nok.

Jo, der kunne godt have været mere information, men når der ikke er krav om mere, og de højst sandsynlig holder det indenfor det interne regnskab, så er der vel ikke så meget at komme efter. Revisoren har vel vurderet, af driften kan forsætte.
#14(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 14:35
Archibald
Jeg synes det er useriøst, at man ikke forholder sig til, at selskabet har tabt hele deres egenkapital og det er der krav om at både ledelse og revisor forholder sig til dette og ledelsen burde have skrevet, hvordan de ønsker at genetablere egenkapitalen. Enten ved yderligere indskud eller en forventning om et kraftigt forbedret resultat.

Selvfølgelig er det svært for mig at være 100% sikker på, at man har gemt gæld til ejere under anden gæld, men i forhold til en virksomhed af den her størrelse, så antager jeg, at det er meget sandsynligt.
#3(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 11:14
rizc
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Godt at høre at det går fremad 👍
#4(Med 20 svar)
26. juni 2019 kl. 11:16
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt at det går den rigtige vej. Det er også fedt at planerne for talentudvikling fortsætter med at vækste.

Jeg ved personligt ikke om det professionelle CS-hold i Tricked giver den værdi som man kunne håbe, og om det ville have betydning for deres talentudvikling på skolerne, hvis man ikke havde CS-holdet - jeg forestiller mig minimum at sådan et hold ift. lønninger, LAN, gear m.m. koster 1 million om året. Men, jeg er glad for at Morten og co. har valgt at fortsætte med det
#5(Med 19 svar)
26. juni 2019 kl. 11:22
OJ1738
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Håber sgu spillerne får en bedre løn end 200k/år.
#6(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 11:28
Archibald
De har 2,3 millioner i løn og 10 ansatte, så det passer meget godt.
#7(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 11:29
c0bb
Ikke meget transport og gear der er råd til, hvis budgettet er 1 million om året og spillerne får 100% i lønninger.
#8(Med 15 svar)
26. juni 2019 kl. 12:27
arseface
Tjah, de er reelt kun det halve værd når man ser på hvad de får ind af indtægter. Så er 200k da meget flot. Det er jo ikke en social ydelse de får for at spille CS. Jeg fatter ikke at så mange af holdene kan køre med så høje lønninger, når der ikke er i nærheden af at komme tilsvarende penge ind på kontoen. Det er selvfølgelig en investering i fremtiden, men synes mest af alt det ligner at nogle investorerer får brændt deres penge af. Især for North, Heroic og Optics vedkommende.
#9(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 13:33
kREZ
Sponsor beløberne hos North og Astralis, er så sindssyg høje, navn på trøjerne osv osv. Det kan godt komme op i 2 cifret milionbeløb hvis du også vil have noget content med drengene og dit produkt. Så for mig giver det egentlig god mening de kan køre med så høje lønninger, pengepræmierne er sgu det mindste af det de ellers får ind.

Pengepræmierne tror jeg sgu de får selv. :)

En astralis spiller får vel 1,5 milion i løn om året deromkring, måske mere måske mindre.
1,5x5 = 7,5 Milion. Det er det som det koster at få dit brand skrevet på deres trøjer. Og det bare 1 firma, så forestil dig hvor mange der ellers er interesseret i content med Astralis. De ret gode kommercielt, med mange faste følgere :)
#11(Med 13 svar)
26. juni 2019 kl. 13:35
kREZ
Tilmed skal du regne med alt merchandise salg, som garanteret er world wide stort og omsætter garanteret for et pænt milion beløb også.

Og det samme gælder for Heroic, optic og North. Måske ikke i samme beløb størrelse, men der er mange penge at hente der også.
#16(Med 12 svar)
26. juni 2019 kl. 15:04
ratzB
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Du spekulere helt vildt, prøv at tjek deres regnskaber, så finder du af sandheden er en helt anden.
#18(Med 11 svar)
26. juni 2019 kl. 17:22
kREZ
Regnskaberne siger ikke noget, det kan du sgu ikke læse meget udfra.
Hvor ser du regnskab fra 2018 henne? jeg kan kun finde deres regnskab fra 2017. Og det er ikke særligt meget.

Udover det er det ikke spekulationer, det er fakta overstående :)
#19(Med 10 svar)
26. juni 2019 kl. 17:43
glace
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Vinder af Dust2 Final Four
"Tror, vel, deromkring, måske mere, måske mindre, garanteret, måske ikke" - På normal dansk, facts? Javel.
#20(Med 9 svar)
26. juni 2019 kl. 17:45
kREZ
Ordene er ikke fakta nej, men faktum er der kommer flere penge ind end pengepræmierne. Mange flere. De kan sagtens betale lønningerne. :)
#22(Med 8 svar)
26. juni 2019 kl. 18:53
doktizh
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Tror jeg hopper på samme båd som glace og hurtigt konstaterer, at intet af det du har skrevet længere oppe er facts. Det lyder mere som tre skud for en tier.

RFRSH - som i øvrigt ejer Astralis - havde et underskud på 27 millioner i 2017. Derudover havde Astralis et underskud på 4,6 millioner kr. i 2017, hvoraf personaleomkostningerne udgjorde ca. 3,2 millioner kr. mere end bruttofortjenesten. Vi kan hurtigt blive enige om, at der kan være sket meget på 1½-2 år, men hvad fortæller det dig, at det hold, der på alle parametre, er i førersædet præsenterer så stort et underskud?

dust2.dk/Nyheder/5845-rfrsh-forventer-f..
#23(Med 6 svar)
26. juni 2019 kl. 19:17
kREZ
jeg kan fortælle sig at Audi i 2017 betalte 750.000 dollars for at komme på trøje. Som svarende til 4,7 milioner kroner.

Esports.com lavede en 3 årig aftale til 2 milioner dollars i 2018 også

De præsenteret et underskud, men et selskab kan ikke som ApS leverer underskud 3 år i træk uden at gå konkurs.

Udover det hvis du dykker ned i regnskabet er underskudet stort men egenkapitalen er i stort plus pga investorer.

Jeg arbejder for nocco som er deres drikkevarer sponsorer, og nocco skulle betale 7 milioner for at komme på trøjen i 2018, det valgte de at lade være med og betalte et milion beløb som var lavere for at kunne tage billeder med dåserne osv :)

Hvordan tror du astralis pris sætter sig selv i 2019?
#25(Med 5 svar)
26. juni 2019 kl. 19:37
doktizh
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det hele er super fint, men jeg har ikke tænkt mig at google mig frem til dine henvisninger. Derudover er regnskabet for Astralis nok det bedste vi kan tage udgangspunkt i, og det fortæller jo klart og tydeligt, at personaleomkostningerne er en del højere end bruttofortjenesten. Det bekræfter sort på hvidt, at dit tidligere nævnte "faktum" ikke helt er korrekt. Jeg er helt enig i, at det nok ser en del anderledes ud i 2019, selvom at alle de beløb du nævner - antaget at de er korrekte - ikke bliver skudt i Astralis det hele.

Det kan godt være, at egenkapitalen er finansieret af investorer, men det ændrer vel ikke på det faktum, at driften stadig er i underskud?

Og bare lige for at understrege.. At remse en masse tal op, uden et eneste bevis, er ikke argumentation. Jeg har aldrig sagt, at de penge RFRSH og Astralis får ind ikke er nok til at dække lønnen. Jeg konstaterer bare, at vi kan se, at lønomkostningerne er højere end hvad driften har bragt ind og at RFRSH også er i underskud. At de forskellige poster er finansieret af investorer kan jeg godt se, men det betyder ikke, at driften fremskaffer overskud.
#26(Med 4 svar)
26. juni 2019 kl. 19:36
kREZ
Driften i 2017 var i underskud, ja.

Vi kender ikke tallene fra 18 og 19
#27(Med 3 svar)
26. juni 2019 kl. 19:38
doktizh
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Helt rigtigt. Derfor er det også spændende at se, hvad så et succesfuldt år, som Astralis havde i 2018, gør ved regnskabet. Men det bliver vi klogere på om ikke så længe!
#28(Med 2 svar)
26. juni 2019 kl. 19:41
kREZ
Det gør vi uden tvivl! Og det bliver rigtig spændende!

Æder den gerne hvis jeg tager fejl!
#29(Med 1 svar)
26. juni 2019 kl. 20:29
Bare_Daniel
Synes også at levetiden af de respektive virksomheder er relevant. Tricked er trodsalt 7 år gamle.
#30(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 20:55
kREZ
Det kan man sige, at få overskud efter 1 års levetid med en masse startup omkostninger har nok også påvirket regnskabet i 2017 markant :)
#24(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 19:25
kREZ
Jack and Jones skulle efter rfresh egen udsagn have lagt 20 milioner kroner, tilmed lagde Audi ydeligere 12 milioner i 2018 og panzerglass med 2,5 milion dollars. Så nu synes jeg snart jeg har argumenteret nok for spillernes løn :-)

Du kan søge det hele op på Googles for links :-)
#21(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 18:00
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg håber også de får en milliard, men der skal også være sammenhæng i deres job og de indtægter der er i organisationen. Samtidig så var det bare et gæt for at sætte det i perspektiv ift det minus de har - at uden holdet ville de være i plus, men at der så ville opstå et spørgsmål om hvor stor betydning holdet har for talentudviklingen. Håber det giver mening :-)
#15(Med 1 svar)
26. juni 2019 kl. 14:49
Archibald
Er der nogen der ved hvorfor Lars Seier ikke længere er en del af investorkredsen?
#17(Med 0 svar)
26. juni 2019 kl. 17:20
v1ctor
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg er 90% sikker på det er grundet hans investering i Parken SE. Ved ikke om det var et krav, men tænker det potentielt kunne give konflikter at have både lidt af tricked og lidt af North.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.