Opret Log ind
blaq: "Jeg ser mig selv som en leder, der ihærdigt forsøger at inkludere spillerne"
Ikke bare Danmark, men også AGF står over for et paradigmeskifte. Fra 100% talentsatsning til en mere klassisk startfemmer. Vi har sat blaq under beskydning.
Skrevet af: Martin    12. juni 2019 09:50      

AGF Esport offentliggjorde for få dage siden, at HECTOz og fr0slev erstatter CeyL og zeq, og det skifte i startfemmeren har Dust2.dk sat holdets caller blaq i stævne om.

Den nu 24-årige danske spiller fortæller blandt andet om, hvordan han ønsker at lede holdet, hvorfor det lige er nu, at CeyL og zeq bliver vejet og fundet for lette, og om et skuffende nederlag havde indvirkning på beslutningen.

Du slår igennem i Odense Esport som 22-årig i 2018, relativt sent i CS:GO. Hvad lavede du inden tiden i Odense?

Jeg har altid brugt meget tid på at spille fodbold, da jeg er vokset op i en kultur, hvor traditionel sport og uddannelse har fyldt utrolig meget. I april 2015 pådrog jeg mig en voldsom skade i en fodboldkamp, og det gjorde, at jeg blev indlagt med udsigt til at miste mit venstre ben. Det gør, at man får mange timer med sig selv, når man ligger i en hospitalsseng, og derfor besluttede jeg, at det var slut med at spilde tiden på det, som jeg ikke brændte for (fodbold og uddannelse red.).

Computerspil har altid været på hobbyplan, men jeg har siden 2014 brugt meget tid på at spille CS:GO på FACEIT og andre steder. Drømmen om at blive professionel CS:GO spiller var noget, jeg måtte jagte.

Har du altid været IGL? Og hvad for en type IGL er du?

Ja, det har altid været den rolle, jeg gerne vil udfylde, og jeg har kun givet op på den en gang før, da jeg spillede på hold med BERRY og lidt senere HooXi (greedisgood/top100). Det stod dog kun på kort tid og gav mig utrolig meget perspektiv, da det er to dygtige spillere.

Jeg ser mig selv som en leder, der ihærdigt forsøger at inkludere spillerne, bygger strukturen for spillet og bruger de taktikker, jeg mener kan stille os bedst muligt. Spillet er meget tempo-baseret.

I Odense Esport-tiden spillede du blandt andet på hold med de store talenter TeSeS, roeJ og snedker. I slog aldrig helt igennem, men fik en del flotte andenpladser. Hvorfor blev potentialet i holdet ikke indløst?

Min vurdering, når jeg kigger tilbage på det, er, at det nok skyldes flere ting. En af de ting var, at drengene blev opmærksomme på, hvor gode de egentlig var, og hvor meget de havde at byde på, og det gør jo også, at man straks vil kigge opad for at styrke sin karriere. Der hersker jo ikke tvivl om, hvor dygtige de tre nævnte spillere er.

En anden ting var nok, at jeg manglede erfaring som in-game leader, ikke så meget på det menneskelige plan men mere i spillet, og derfor havde vi nok lidt besvær med at forny vores spil. Det er jo det smukke ved at udvikle sig - man bliver klogere.

Sammen med det, fik andre jo interessen for spillerne, særligt TeSeS som begyndte at arbejde sammen med haste, og snedker der blev samlet op af Tricked.

Odense Esport er ikke længere i blandt os.

AGF Esport fik en dårlig start med deres 100% satsning på talenter. Du bliver efterfølgende hevet ind i stedet for notaN, hvor Kristou er bænket. Hvad er jeres gameplan og mål med holdet på daværende tidspunkt?

Målet var for mig og AGF at få en in-game leader, der kunne bringe stabilitet og samtidig udvikle sit eget spil. Jeg bliver derfor taget ind med henblik på at bygge på de yngre spiller, som også var det, jeg gjorde i Odense-tiden.

Det som fungerede godt i Odense var at få en balance i forhold til alder, da roeJ og jeg var jævnaldrende, så det ønskede jeg også i AGF. Vi fandt derfor frem til nogle spillere, vi mente kunne bidrage til vores spil og samtidig være med til at skabe gode rammer for Kristou og TMB. Det var derfor, vi valgte at hive CeyL med ombord, og kort tid efter var zeq også et nemt valg.

Hvilken type spillere er CeyL og zeq, og hvad er det, de bidrager med?

CeyL og zeq er hundrede procent loyale og var det altid. Det er spillere, der er villige til at tage roller, der er nødvendige, for at taktikker og standarder kan fungere. Men, de har samtidig andre gode kvaliteter. Vi så jo zeq bombe for os.

Og hvorfor er det så netop nu, de bliver siet fra? I vandt fx. Copenhagen Games B med denne startfemmer.

Vi kom til et punkt, hvor ambitionerne og spillestilen ikke passede sammen, og derfor følte vi, at det var nødvendigt at tage en beslutning.

Der var en klar forskel på vores mindset, og vi savnede aggressivitet. Det blev forstærket af, at vi havde mulighed for at få nogle virkelig stærke spillere ombord og muligheden for at lave lidt om på rollefordelingen.

Den forhenværende startfemmer i AGF. Fra venstre: TMB, blaq, Kristou, CeyL og zeq, mens holdets coach FaagaN står bagerst.

Fik nederlaget til POWER PLAY i første runde nogen indflydelse på processen?

Det er aldrig sjovt at tabe, men nej, det gjorde det ikke. Det er ikke sådan, vi ønsker at gøre tingene i AGF, men hvis performance bliver et problem, er vi nødt til at reagere.

Vedrørende rollefordelingen, så har i taget Kristou af AWP'en. Hvad skyldes det, og hvad er hans nye rolle?

Kristou skal have muligheden for at spille et mere frit spil, hvor han for alvor kan indfri sine evner. Med det sagt, tror jeg, han kommer til at overraske som riffel-spiller, fordi han er klogere, end man skulle tro.

HECTOz er en formidabel AWP-spiller, og det skal han have lov til at være. Men, Kristou kommer nok ikke til at give helt op på sin AWP, af gode grunde.

Udover at være yderst veltalende foran et kamera kan blaq også lave sjov.

På papiret har AGF Esport aldrig været bedre. Hvad er det for type spillere I har fået ind? Ser du nogle faldgruber?

Vi har fået spillere, der er utrolig dygtige, og der er meget bevidste om spillestil og ambitionerne med spillet. Det er spillere, som er aggressive af natur og særligt fr0slev kommer med utrolig meget erfaring i forhold til at spille runderne helt ud. Det er for mig, som in-game leader, et kæmpe privilegium at få HECTOz og fr0slev ombord.

Jeg er sikker på, at en spiller som HECTOz nok skal vise, hvad han er skabt af, men Kristou og TMB kommer helt sikkert til at overraske scenen.

Den største faldgrube bliver nok, at vi starter forfra med mange ting. Det må man ikke undervurdere, så arbejdshandskerne kommer på, og jeg er færdig med at have røde stats.

blaqs værste rating i en kamp er 0,34; den bedste er 1,89.

HECTOz har været ude af hold-CS:GO længe. Er han ikke en stor chance at tage? Hvorfor tror du, at du kan lykkes med ham?

Jeg tror, vi har fået HECTOz med på det rigtige tidspunkt. Han er dedikeret og har givet udtryk for, at han gerne vil vise, hvad han kan. Det tror jeg på. Han er dygtig. Jeg kan godt se, at nogle vil mene, det er et gamble, men det er jeg uenig i. Der er ingen tvivl om, at han er god.

AGF er jo kendt fra fodbold som et galehus med store drømme og armbevægelser. Hvor langt SKAL dette hold komme, og hvornår skal I være i mål?

Vi spiser et dansk hold ad gangen, og det er planen. Vi vil gerne op og ryste toppen, og det første skridt bliver at etablere os i top 5-6.

Hvad med Tricked? Kan I blive det femte bedste hold i Danmark med det nuværende setup? 

Ja, det tror jeg på, at vi kan. Der er ingen tvivl om, at vi er bagud i forhold til Tricked, og det bliver bestemt ikke nogen nem opgave. Jeg skal arbejde på mit spil, drengene skal finde deres plads i mine systemer og hertil tilføje ting til vores spil, og så tager vi én prac ad gangen.

AGF består af:

 • dk blaq
 • dk Kristou
 • dk TMB
 • dk HECTOz
 • dk fr0slev
   
 • dk FaagaN (Coach)

FAKTABOKS

 • Navn: Andreas Elversøe
 • Rating: 0,98 
 • Fødselsdag: 10. august 1994
 • Job: Esportstræner (Efterskole)
 • Bopæl: Aalborg
 • Tidligere hold: UNBOUND, Marienlyst, Odense, greedisgood, top100

#1 puffin
2019-06-12 10:10
Godt interview og god indsigt ind i blaqs rejse gennem cs. GJ Dust2
#2 sirr
2019-06-12 10:18
Fedt interview med en ledende spiller på et sub-top-hold i DK. Men, umiddelbart virker det som en relativt høj målsætning (selv på trods af deres flotte resultater) når man virker til at fokusere på talentudvikling.

"Vi spiser et dansk hold ad gangen, og det er planen. Vi vil gerne op og ryste toppen, og det første skridt bliver at etablere os i top 5-6." - Hertil tænker jeg vel at "første skridt" vil være at etablere sig som en fast bestanddel af top 10 langsomt tage "et hold af gangen" op ad stigen.
#3 Martin
2019-06-12 10:28
"Problemet" om man vil er at alle holdene fra 6-10 er absurd stærke - på papiret at least - Ambush med nodios har aldrig set stærkere ud, Flames har fundet formlen med hooxi, STEP <3, Maknitude med store navne og nu AGF med den vel nok bedste lineup de nogensinde har haft.
#5 Tyze
2019-06-12 11:22
Ja og selv uden for top 10 er der jo hold som Lyngby, der også laver gode resultater, håber de danske sub-hold kan blive ved med at udvikle sig i alle spillets facetter, som de har gjort det sidste halve år i hvert fald :)
#6 sirr
2019-06-12 12:47
Jeg er helt enig i at den danske sub-scene ser ud til at udvikle sig kontinuerligt og blive mere og mere stærk. Min point var også bare at det kan virke voldsomt først at sige at man fokuserer på en form for talentudvikling for dernæst, på nuværende tidspunkt og med den nuværende scene i DK, at sige man vil etablere sig omkring top 5-6.
#4 casle
2019-06-12 11:16
Mega spændende hold, og alt held og lykke med det, jeg håber i holder i, så skal det nok blive rigtig godt
:) og hvor er det bare fedt at den danske scene bliver bedre og bedre.
#7 Django_xD
2019-06-12 21:57
+rep for Ceyl Rigtig maskine spiller :D
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere