Scenen til Copenhagen Games 2018 i Bella Center Copenhagen. Denne gang afvikles eventet i Lokomotivværkstedet.

Spillere udtrykker utilfredshed med formatet: Copenhagen Games åbner op for at ændre det

Flere spillere har udtrykt deres utilfredshed om turneringsformatet til Copenhagen Games, som de ønsker bliver ændret, og nu åbner Copenhagen Games op for at ændre formatet.

I fredags kunne man læse på Twitter, at flere spillere er yderst utilfredse og uforstående over for turneringsformatet til Copenhagen Games 2019, der afholdes om små to uger.

Turneringsformatet er i skrivende stund således, at kvalifikationen om torsdagen er BO1 round robin grupper, hvorfra kun nummer 1 i hver gruppe går videre.

Efter det første gruppespil er det igen BO1 round robin grupper, hvor der igen kun går et hold videre til at spille en BO3 kamp om at komme i Main. Derved kan man principielt allerede ryge ud af kvalifikationen ved at tabe én BO1 kamp i de to gruppespil.

Derfor er flere spillere utilfredse med det nuværende format, da holdene kan risikere et yderst tidligt exit ved den store danske turnering ved at tabe en uheldig BO1 kamp.

Det fik blandt andre Trickeds HUNDEN til tasterne på Twitter, hvor han spurgte Copenhagen Games, om det ikke var på tide at få ændret formatet, så man ikke kan ryge ud efter en uheldig BO1 kamp. 

Det fik gang i de andre spillere på Twitter, som så sig enige med HUNDEN. Her kom blandt andet MumaCe, der deltager til Copenhagen Games, med forslaget om, at hvis der kommer under 64 hold, så kunne det være et gruppespil med BO1 med top 2 videre. Derfra foreslår MumaCe, at der skulle være 3 gange BO3 kampe for at koge de 32 hold ned til fire.

Det, som er “farligt” ved dette format, er, at der spilles round robin. Man kan ende med at vinde to kampe i gruppen og stadigvæk ryge ud pga. et nederlag i den afgørende. Det vil sige, at man kan faktisk ryge ud af en LAN turnering ved at tabe 1 BO1. Det synes jeg ikke er fair overfor både holdene, som rejser lang vejs fra og de danske hold, som betaler rigtig mange penge og tid på at komme til årets åbne event i Danmark. Jeg er helt indforstået med, at Copenhagen Games er tidspresset, og med forsinkelser som sidste år kommer hele planen til at skride. Men de fandt en god løsning sidste år, og det føler jeg godt, de kunne finde frem til igen i år, siger HUNDEN til Dust2.dk.

Efterfølgende fortæller HUNDEN også, at et par udenlandske hold i år har fravalgt Copenhagen Games på grund af turneringsformatet.

Jeg har talt med et par udenlandske hold, som har valgt Copenhagen Games fra i år, pga. man kunne ryge ud på en dårlig BO1. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, og formatet skal tilpasses, for at de vil komme fremover. Jeg har egentligt altid syntes, at Copenhagen Games har haft nogle nice formater igennem årene i csgo, men denne gang synes jeg lige, den skal gennemtænkes en ekstra gang!

Turneringschef er åben over for nyt format

Der er ikke længe til, at Copenhagen Games løber af stablen i Lokomotivværkstedet, og der skal derfor meget snart være helt styr på turneringsformatet. 

Efter den store kritik fra flere spillere har Dust2.dk fået en snak med Jens "NoLimit" Mortensen, turneringschef hos eSport.dk, og hørt ham om, hvad han siger til kritikken, der er kommet. 

Derudover har Dust2.dk også hørt NoLimit, om det overhovedet er muligt at imødekomme spillernes ønsker og dermed ændre det omdiskuterede turneringsformat.

Hvad er tankerne bag det nuværende format?

Vi lavede det nuværende format med udgangspunkt i at kunne afholde en så gnidningsfri turnering så muligt. CPH Games har tidligere været plaget af tekniske forsinkelser med et meget meget pakket kampprogram, som har gjort, at folk var nødt til at spille til langt ud på natten. Derfor har vi forsøgt at lave et format, som kan kompensere mest muligt for disse tekniske problemer - selvom at tech afdelingen er lidt bedre klædt på i år. Grunden til 2x single round robin kommer sig af, at vi hurtigere kan sætte gang i stage 2 af qualifier. Normalt har vi skulle vente på, at alle var færdige i grupperne for at kunne lave Qualifier Playoffs og det har også kostet tid.

Man kan også godt placere holdene manuelt. Det er bare vores erfaring, at det ofte fører til menneskelige fejl. Det er en begrænsning, som kommer af, at vi bruger Toornament som vores turneringssystem og man kan selvfølgelig diskutere, om vi bør bruge et andet fremadrettet. Ved at bruge single round robin grupper kan vi hurtigere starte enkelte grupper i stage 2, uden at skulle vente på at alle i stage 1 er færdige. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er vores helt store udfordring at lave et format, som er konkurrencedygtigt nok med BO3 i hver eliminations scenarie og samtidig presse det ned, så det passer med tre dage.

Det har ikke været en mulighed at starte onsdag aften, som ellers ville have givet os mere luft til et stærkere format. Men man burde afsætte mere tid til en turnering, som skal reducere +64 hold til 4, fordi det bliver bare presset, når man skal gøre det på én dag.

Kan du forstå, hvorfor en række spillere er utilfredse og ærgerlige over, at man kan ryge ud af kvalifikationen efter én tabt BO1?

Ja, det kan jeg sagtens. Det er uden tvivl benhårde vilkår. Sidste år fik vi en del feedback på, at der ikke var tid nok og er derfor endt med det, vi har nu. Men vi er meget lydhøre for andre løsninger. Et andet kvalifikations format betyder dog, at hold skal være indstillet på, at det kan blive lange dage og at eventuelle forsinkelser kan betyde, at vi slutter sent. Det er en svær afvejning, fordi begge dele kan give udfordringer i den ene eller andre form.

Så du er ikke afvisende over for at ændre format? Fx til det som MumaCe foreslog med et BO1 round robin gruppespil, hvorfra top 2 går videre til BO3 single elimination?

Jeg tør ikke garantere, at det kan lade sig gøre at nå at ændre noget, men hvis resten af de relevante afdelinger i vores crew kan godkende en ændring, som deltagerne i højere grad er tilfreds, så er det en mulighed, tænker jeg. Hvad den specifikke ændring skal være, ved jeg dog ikke helt. Jeg håber dog, at eventuelle deltagere vil give deres konstruktive mening om hvilket format, de gerne vil spille. Så må vi se, hvad vi mener, der bedst kan fungere, uden at vi spiller til klokken tre om natten.

Nøglen er, i min optik, hvordan man bedst muligt reducerer over 64 hold til 4 på én dag uden at schedule mere end 9-10 timers CS. Med MumaCes forslag ser det umiddelbart ud til at bruge ret meget mere tid:

Round robin med 4 hold i hver gruppe (BO1) = ~3-4 timer og en halvering af antal hold (nu 64). BO3 single elimination runde 1 = ~3-4 timer + halvering af hold (nu 32). Runde 2 = ~3-4 timer + halvering (nu 16). Det tager ca en hel dag og vi er stadig på 16 hold.

Det vides endnu ikke, om formatet til Copenhagen Games når at blive ændret, men NoLimit ser en mulighed for at ændre formatet og tilfredsstille spillerne. 

Der er plads til 128 hold i CS:GO turneringen, men der er i skrivende stund kun tilmeldt 46 mandskaber. Du kan sikre dig billet til eventet ved at trykke her.

#1(Med 9 svar)
7. april 2019 kl. 13:51
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det er i sig selv skræmmende at man laver et format ud fra forventningen om, at man bliver forsinket.
#9(Med 6 svar)
7. april 2019 kl. 14:49
Afloringerdk
Ligesom alle andre events. NaVi - Fnatic skulle starte 10.00, de kom først igang klokken 11.00.

Ligesom alt andet, så er der altid forsinkelser. Og det skal medregnes. Ligesom kø på en motorvej. Det ikke til at forudse.
#26(Med 4 svar)
7. april 2019 kl. 17:05
RAVN
Ligesom alt andet? Hvornår har du sidst set en fodbold kamp starte 1 time senere end planlagt?
#51(Med 3 svar)
8. april 2019 kl. 16:35
Afloringerdk
Læste du ikke hvad jeg skrev?

"Ligesom alle andre events. NaVi - Fnatic skulle starte 10.00, de kom først igang klokken 11.00." - Bare bl.a. ved alle events er der forsinkelser.
#52(Med 2 svar)
8. april 2019 kl. 17:31
RAVN
Jeg læste nemlig hvad du skrev. Jeg kommenterede på den sidste del du skrev. Hvor du skrev “ligesom alt andet” også bruger du kø på motorvejen som et eksempel.
Så spørgsmålet er vel, ved du hvad du selv skrev?

Desuden ved jeg godt der stor set altid er forsinkelser ved andre events men det er da også en kæmpe fejl, at der kan blive ved med at være forsinkelser på én time.
#62(Med 1 svar)
9. april 2019 kl. 17:28
Afloringerdk
Så glem motorvejen hvis ikke du forstår den :-)
#63(Med 0 svar)
9. april 2019 kl. 17:38
RAVN
Jamen, så sprang du jo let og elegant over at svare. God aften til dig.
#33(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 18:40
Entropy
En kø på motorvejen er opstået pga vejen ikke er bygget til x antal biler. At sammenligne det med en stor turnering der er planlagt i mrd er lidt komisk 😉
#40(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 21:27
3k2
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Arh, rolig nu - det er sku da noget værre at lave et format, som ikke kan holde til forsinkelser. Cs er jo nu engang lavet sådan, at forsinkelser er en helt naturlig del af selv en veldrevet, tæt turnering - fordi der er infinite overtimes. Man kan naturligvis overdrive, men den nemmeste måde at spotte en total amatør-turnering i cs er da lige præcis, hvis dens fuldførelse afhænger af, at der ikke kommer forsinkelser.
Og det ved jeg selvfølgelig godt, at du også godt kunne regne ud, men så passer dit andet statement altså bare heller ikke helt mere.
#42(Med 0 svar)
8. april 2019 kl. 06:54
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Selvfægleig skal der være plads til overtime, det giver sig selv. Men det er som oftest ikke derfor cph games er forsinket, men grundet tekniske udfordringer. Udfordringer man efter så mange år, burde kunne komme udenom.

Ja, teknik fejler ind i mellem, det sker. Men at man som admin ser sig nødsaget til at planlægge ud fra det, er sgu sørgeligt. Og synd for NoLimit og hans folk. Det er dem der står i skudlinjen, når teknikken svigter, så jeg forstår godt hans prioritering.
#2(Med 26 svar)
7. april 2019 kl. 13:58
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Nu var min beregnet ud fra at der maks kom 64 hold. Jeg tvivler på at der når at tilmelde sig 18 hold inden start (derudover er 3 af de 46 hold kun en spiller/ kan have tilmeldt sig forkert).

Men jeg synes godt man kan presse en runde af qualifier ind fredag, da Main turneringen har 5 x bo3 spillerunder over to dage.

Men alternativtet til mit foreslag er vel at barbere en bo3 runde væk ved enten kun at sende et hold videre fra gruppespillet eller spille første runde af playoff som bo1, såfremt man ikke vil rode med main tidsplanen.
#3(Med 25 svar)
7. april 2019 kl. 14:06
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Derudover synes jeg det er lidt en arrogant tilgang fra NoLimits side. Man skyder lidt ansvaret fra sig ved næsten at indikere at man skal tage højde for fejl og at der kommer over 64 hold.

Realistisk med 64 hold er du færdig kl 14 med gruppespillet og har 32 hold tilbage. Brackets bør være EZ hvis man holder sig til forudsagt seedning. Så har du realistisk 10 timer til midnat til at afholde 2 bo3 runder (og smide den sidste tidligt fredag, da folk burde være færdige omkring kl 21-22). Eller 3x bo3, og så måske lige rykke main turneringen en time eller to fredag så holdene kan sove lidt. Come on.
#4(Med 23 svar)
7. april 2019 kl. 14:25
NoLimit
Jeg håber da ikke at der sker tekniske fejl. Jeg ved bare at det er sket flere gange før og jeg tænker at alle gerne vil have en turnering som kører så smooth så muligt uden at skulle spille til klokken lort for x. år i træk. Derfor har vi prøvet at have lidt luft i tidsplanen til at tage højde for den slags.

Hvis der kommer under 64 hold så laver vi selvfølgelig et format som passer bedst muligt til det. Havde ikke lige set at det var det som var dit udgangspunkt med dit forslag.

Main tidsplanen tror jeg bliver svært at rykke, men vi er løbende i dialog med invite holdene så det er måske muligt.
#6(Med 19 svar)
7. april 2019 kl. 14:27
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Men alene det at du tager højde for store tekniske problemer i din plan, viser jo at du ikke stoler på dit tech-team. Det er en lidt skræmmende tilgang til det, synes jeg.
#8(Med 18 svar)
7. april 2019 kl. 14:34
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Eller rettidig omhu? Jeg synes faktisk det er fornuftigt nok, og vi kan jo ikke kritisere turneringsdelen for at teknikken svigter. De har jo nogle betingelser, som de skal afholde en turnering i den for med de seneste hvad 4-5 års tekniske problemer forstår jeg sgu godt, at man går efter et format som kan tåle det. Jeg havde sgu nok gjort det samme.

Det er dog super ærgerligt, at det er nødvendigt, men det er jo heller ikke nice kun med 2 timers søvn
#18(Med 16 svar)
7. april 2019 kl. 16:02
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Ej det er ikke fornuftig at planlægge udfra fejl. Det fornuftige var at lave noget ordentligt arbejde (proaktiv problem management), som man gør før alle store it events etc.

De har simpelthen haft så mange år til at perfektionere deres setup, men de bliver ikke bedre.
#20(Med 10 svar)
7. april 2019 kl. 16:12
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Men er vi enige om en admin ikke kan sørge for det tekniske? Virker egentlig som om du kun har læst en meget lille del af min kommentar, for jeg adskiller netop de to grene og du fører så sammen igen.

Ja, Copenhagen Games som helhed bør have styr på det, ligesom de burde de seneste mange år, men det er tilsyneladende ikke sket endnu og derfor forstår jeg godt hvorfor man vil have en tidsplan der kan holde til forsinkelser.
#21(Med 9 svar)
7. april 2019 kl. 16:15
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Han er jo en del af cph games. Han skal jo ikke sørge for teknikken, det skal zahid som øverste leder.

Skulle Carlsberg også sige at vi kan ikke levere indenfor 24 timer, fordi min chef i den anden afdeling er en hat som ikke fylder tanken op, så måske vi løber tør for benzin?

Nej, man er ansvarlig og går tilbage i sin organisation og sikre at der bliver lavet et ordentligt stykke arbejde.

Vi ved jo alle godt det ikke er Jens der styrer teknikken, så måske dust2 skulle gå videre med det til den der står for det?

Verden ville være et sygt sted hvis vi alle kunne sende lorten videre og planlægge udfra alting slår fejl. Sorry men det du siger er simpelhen ikke professionelt
#25(Med 8 svar)
7. april 2019 kl. 17:07
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Vi bliver tydeligvis ikke enige med dine yderst interessante sammenligninger, så lad os nu bare lukke den her
#27(Med 7 svar)
7. april 2019 kl. 17:28
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det her handler jo ikke om at være enige, men om hvordan standarden er i et professionelt IT miljø. Sammenligningen er jo relevant og spot on. CPH Games vil være en stor spiller, det kræver altså også at man gør nogle ting ordentligt.

Jeg forstår godt at Jens ikke står på mål for teknikken, men derfor skal han jo netop kræve handling af sine kollegaer i en anden afdeling.

En ting som man kan gøre, er at lave PBA (potentiel problem analyse), man medtager nedbrud fra tidligere events, så man måske har en liste med 120 potentielle fejl. Man katagorisere dem, giver dem en score og begynder med de vigtigste først.

Det man ender ud med, er en lang plan for de fleste hændelser, og man har som oftest scriptet sig ud af langt de fleste fejl.
Jeg ved ikke hvor seriøst de arbejder med det her, men jeg tror simpelthen ikke på at de gør det på et plan, som er professionelt nok til det niveau de gerne vil være på.

Jeg har arbejdet med ligepræcis det her hos Carlsberg, NNIT, DSV og IBM, og forstår ikke at man kan have forsinkelser gang på gang. Det er jo ikke noget nyt de laver hver gang.
#28(Med 6 svar)
7. april 2019 kl. 17:50
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Du aner jo ikke, om han har stået og råbt internt?

Hvis Carlsbergs lastbiler går i stykker hver anden dag, så bliver logistikafdelingen jo også nødt til at tage højde for det, når de planlægger fragt af varer, så Crazy Daisy rent faktisk har øl til weekenden. Hvad er det helt præcist de skal gøre, hvis ledelsen nægter at købe nye eller få dem repareret?

Nytter sgu ikke alle sidder og kører på en del af maskineriet, når I absolut ikke har nogen anelse om, hvordan forretningsgangen er.

Overordnet er det da for dårligt af CPH Games, det er alle vist enige om, men folk angriber jo NoLimit for planlægningen. Jeg er fandeme glad for jeg ikke skal planlægge en turnering velvidende der med garanti er 3-6 timers forsinkelser første dag.
#30(Med 5 svar)
7. april 2019 kl. 18:02
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg angriber jo netop ikke Jens - det er jo det jeg har forsøgt at sige hele tiden.

Det her handler jo ikke om investering, men om forstand på at drive IT. Hvis de har 7 hatte der ikke forstår noget, skal Jens da bare melde det klart ud, at det er sådan her fordi vi ikke kan finde ud af at holde serverne i live. Så tror jeg da folk ville have en anden holdning til tingene, og overveje ikke at dukke op.
#32(Med 3 svar)
7. april 2019 kl. 18:36
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Så forstår jeg bare ikke du kommenterer på, at jeg skriver, Opal ikke skal være så hård ved NoLimit. Men fint nok
#45(Med 2 svar)
8. april 2019 kl. 11:07
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det er nok min fejl at jeg ikke formulere mig bedre. Men jeg mener bare ikke at Jens bør planlægge sig udfra en masse fejl. Hans organisation må løfte deres del, i min optik.
#46(Med 1 svar)
8. april 2019 kl. 11:09
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Well, ser ud til vi overordnet faktisk var enige fra start så :D
#47(Med 0 svar)
8. april 2019 kl. 11:12
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Haha ja :D
#35(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 19:47
NoLimit
Så vidt jeg ved har det tidligere været noget med at en leverandør ikke kom med den teknisk der skulle bruges det ene år, og sidste år var det en forsinkelse at de brugte hele natten på at forbedre netværket onsdag til torsdag som gjorde at vi skulle genstarte 3 forskellige servers torsdag morgen og dermed nye ip'er til alle kampe.

Men hvis de ikke havde forbedret infrastrukturen var vi sendt i knæ i laaaang tid da vi blev ddosed senere på ugen. Mere præcis kender jeg ikke til sagerne, men gutterne i tech er helt fint kompetente så vidt jeg kender til dem og deres evner.

Jeg ved til gengæld at vores server har langt mere kapacitet i år da det er købt nyt ind. Om der er købt andet ved jeg dog ikke.

Og lad mig bare lige kort pointere at det ikke kun er mig der har siddet og rystet posen og lavet et format. Det er noget vi har lavet nogle stykker sammen og prøvet at samle så mange erfaringer fra tidligere år så muligt. Just FYI :)
#43(Med 4 svar)
8. april 2019 kl. 08:01
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvad så når fejlen opstår?
#44(Med 3 svar)
8. april 2019 kl. 10:23
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Når fejlen opstår har man en kommunikationsplan for hver scenarie, samt en estimeret løsningstid. Måske har man sørget for redundans, så brugerne ikke oplever fejlen. F. Eks kunne de få filtreret indgående traffik, så evt angreb som ddos kunne minimeres. Man kunne også hve nogle passive servere, som var klar hvis noget gik galt på de aktive.

Der er mange muligheder, og uden at kende setuppet kan jeg bare sige at det ikke virker til der bliver arbejdet så intenst med deres it miljø som de burde, når de gerne vil være et stort internationalt event.

Jeg kan jo også tage fejl. Og de kan være meget uheldige. Men det virker bare mærkeligt at man er uheldig hvert år.
#48(Med 2 svar)
8. april 2019 kl. 12:19
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sååå, planlagt...
#49(Med 1 svar)
8. april 2019 kl. 12:21
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ej, nu er jeg også bare flabet. Men, jeg vil mene at det er fornuftigt at planlægge ifht. eventuelle fejl.
#50(Med 0 svar)
8. april 2019 kl. 12:51
anakin
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Eventuelle fejl, ja. Men at planlægge udfra et scenarie med flere timers delay er da ikke professionelt :) kan godt se hvor du vil hen, og til en hvis grad skal man selvfølgelig. Men her virker det som om fejlene styrer planlægningen i meget høj grad. Og det syntes jeg er ærgerligt efter flere år i gamet. Jeg kender ikke andre arrangører der vil være internationale, som efter 4 år har så store delays. Men det kan jo være jeg ikke har fuldt godt nok med, så ret mig gerne hvis jeg tager fejl
#34(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 19:12
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg er helt enig.
Det er dog langt fra okay, at man som turneringsadmin ikke kan stole på at teknikken kører. Især til en event med SÅ mange års erfaring.
#7(Med 2 svar)
7. april 2019 kl. 14:28
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Man kan i hvert fald sige, at hvis man bare rykkede Main turneringen en halv time, så kunne man (hvis 64 hold), med et gruppespil (4 timer) og 2x bo3 runder (6-8) timer, være færdige senest kl 24. Hvis man så smed den sidste runde ind kl 9 om fredagen, så er de fire hold klar til klokken 12:30 til Main turneringen.
#10(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 14:53
Celebrations
Problemet er vel og lave en format, som også vil fungere, hvis man har over 64+ til turneringen og samtidig ville være fair. Jeg har selv siddet og reflekteret på eventuelle formatter, hvis turneringen får forskellige antal hold tilmeldt (64, 80, 96, 128 etc) Og det er fandme svært og lave en fair format, hvor man enten ikke gør det unfair for nogle hold, eller hvor man ryge ud ved at tabe en BO1.
#11(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 14:57
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Enig, det er et problem at lave et ordenligt format med mere end 64 hold. Problemet ligger yderligere hvis man skal indlægge tid til fejl samt pauser, så er det format der er lagt ud tæt på eneste mulighed, hvis man heller ikke vil rykke til Main turneringen.

Problemet er jo, at formatet reelt jo er det samme som et stort bracket med knald eller fald bo1 kampe frem til den sidste runde, der så er bo3.

Jeg synes man bør satse på at der kommer maks 64 hold, og så indfører et format der i hvert fald udbyder nogle flere bo3 kampe (eller flere hold der går videre fra grupperne), og så lade være med at tænke så meget på at det kan gå galt.
#5(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 14:28
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Helt enig i store dele af dine tanker.
Især den del med at man er nødt til at tage højde for fejl og forsinkelser. Særligt når man samtidig bryster sig af at være den største esportfestival i landet.
#12(Med 5 svar)
7. april 2019 kl. 15:05
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Der er for meget fokus på at gøre det lækkert for de inviterede hold.
Sprout og epsilon, come on. Dem slår golden Gitte på en god dag.
#14(Med 3 svar)
7. april 2019 kl. 15:18
Hani
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
+1
Når forskellen ikke er større, så er det synd at der bliver gjort så meget for de inviterede hold.
#24(Med 2 svar)
7. april 2019 kl. 16:45
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Man har forsøgt at gøre det godt for Optic og north, men de gider bare ikke denne slags event længere.
Håber de laver en stor næste år.
#36(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 20:06
NoLimit
Fra hvad jeg har forstået på Optic og North og vores dialog med dem er det ikke fordi at de ikke ville deltage, de har bare nogle udfordringer.

Format blev jo også lavet udfra at vi kunne få nogle fede hold med, men jeg vil give dig ret, det giver ikke så meget mening når invites ikke er stærkere på papiret end de er. Lige nu tænker jeg faktisk på om vi overhovedet skal have invites næste år. Jeg ved at det er en kamp hvert år og det er alligevel rigtig svært at få fat i nogle i top 15. Og derefter deltager mange hold alligevel.

Måske skal vi i stedet have qualifier torsdag + fredag og så kvart, semi og finale lørdag?
Men det må vi tage til næste år :)
#41(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 22:59
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Altså de er i deres gode ret til at spille hvad de har lyst til, men det går imo kun en vej.

Det er surt, men sådan er livet.
#23(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 16:16
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
så enig.. :) Hvis det havde været optic north osv. så havde det da givet mening. Nu virker det lidt desperat desværre, de hold der kommer med udover Heroic er da intet specielt, og jeg tror de var kommet om de var inviteret eller ej. Sikkert også med lavere præmiepulje.
#13(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 15:18
dragoNfly
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Det er ikke et "benhårdt" format, det er et decideret _dårligt_ format til en turnering som cph games... Et format der skriger af randomness, det må kunne gøres bedre. Mindre gruppespil og flere knald-eller-fald bo3s... ÈN bo3 føles bedre at ryge ud på end at tabe nr 5 bo1 på de_vertigo :D
#15(Med 15 svar)
7. april 2019 kl. 15:21
birdfromsky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Vinder af Dust2 Fight Club
Guld Sæsonkort Sæson 15
Lav et gruppespil. Top 2 går videre. Derfra spiller man double elimination b01 (det er hurtigere end single elimination b03). Sørg for at det er 32 hold som kommer til slutspillet (det vil sige ender vi over 64 hold, så få lavet et eller andet med et par enkelte grupper med 5 (selvom jeg tvivler på at der kommer 15 hold mere på lidt over en uge)).

som #13 siger, er det her alt for tilfældigt, en kamp hvor man taber begge pistoler til et hold af samme niveau eller deromkring og man er ude.
#16(Med 14 svar)
7. april 2019 kl. 15:39
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Interessant ide. Med 64, et gruppespil med start kl 10 og to hold går videre.
Så er der 32 hold tilbage kl 14.

1. runde upperbracket - 14:00 til 15:30 (32 hold - bo1)

2. runde upperbracket - 15:30 til 17.00 (16 hold - bo1)
1. runde lowerbracket - 15:30 til 17.00 (16 hold - bo1)

3. runde upperbracket - 17.00 til 18.30 (8 hold - bo1)
2. runde lowerbracket - 17.00 til 18.30 (16 hold - bo1)

4. runde upperbracket - 18:30 til 22:00 (4 hold - bo3 - de to vindere går i Main)
3. runde lowerbracket - 18:30 til 20:00 (8 hold - bo1)

4. runde lowerbracket - 20:00 til 21:30 (4 hold - bo1)

5. runde lowerbracket - 22:00 til 01:00 (4 hold - bo3 - de to vindere går til Main)
#17(Med 2 svar)
7. april 2019 kl. 15:51
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Med det format sikrer man, at man ikke ryger ud efter bare EN bo1 kamp. Antallet af bo3 kampe er selvfølgelig mindsket, men ofte vil hold i bo3 kampe gerne have en pause hvert map, der nemt løbet op i 10-15 minutter.

Selv om flere gerne vil have bo3 kampe, kan double elimination med hovedsageligt bo1 kampe være en god løsning, da der er fin tid imellem kampene, og de afgørende kampe er bo3.
#37(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 20:12
NoLimit
Jeg synes faktisk at det er et rigtig godt bud det her.

Stadig ikke vild fan af at have kampe tidslagt til at slutte kl.01, men der er jo tid nok til at få sovet til om fredagen anyway.

Vi kiggede faktisk også på double elimination oprindeligt, men det var stadig for mange kampe til at kunne nå at reducere mere end 64 hold til 4 på én dag. Men helt klart et godt bud til max 64 hold. Jeg tager den med videre. Tak for indsparket begge to.
#39(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 20:16
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Man kan sige, at nu er der indlagt 90 minutter til hver bo1 kamp, samt 3½ time til bo3 kampen i 4. runde af upperbracket. Derfor må man kunne indhente tid imellem kampene hvis der skulle ske noget.
#29(Med 2 svar)
7. april 2019 kl. 18:00
birdfromsky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Vinder af Dust2 Fight Club
Guld Sæsonkort Sæson 15
Bum og der har vi bare løsningen!
#38(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 20:13
NoLimit
+1
#55(Med 0 svar)
8. april 2019 kl. 21:05
birdfromsky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Vinder af Dust2 Fight Club
Guld Sæsonkort Sæson 15
Kommer der en nyhed ud eller noget om det? :)
#53(Med 7 svar)
8. april 2019 kl. 18:37
keleNt
Bare lige som en side note, hvad med henblik på Mad pause/pauser ?

Det super plausibelt, men igen, det jo en af de ting vi også tager hensyn til i vores planlægning !
#54(Med 6 svar)
8. april 2019 kl. 20:58
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jamen undskyld, men så kan man lige så godt smide 2 gange en times madpauser samt halvanden times til teq fejl ind også. Det duer ikke, hvis man på en dag vil have skåret ned fra 64/128 til 4 hold.

Der er halvanden time til hver bo1. Hvis folk starter til tiden, så bør man finde mellem en kamp eller to, hvor man har 30-45 minutters pause. Jeg tror alle ved, at det bliver en hård torsdag, men hellere det end det format der er planlagt ind til videre.
#56(Med 5 svar)
9. april 2019 kl. 08:28
NoLimit
Et alternativ kunne også være at vende tilbage til det format vi har haft tidligere, nemlig GSL + single elimination BO3? Med 64 hold kan man faktisk sådan liige presse det ind med BO3 hele vejen i single elimination. Og samtidig have en lille chance for at spise lidt til både frokost og aften.

Jeg tror hurtigt at der går meget tid med at have mange kampe i double elimination format, men det er selvfølgelig også fedt at man har en ekstra chance i qualifier playoffs.

Torsdag:
GSL gruppespil - Kl.10-14.

Single elimination BO3:
Runde 1 - kl.15.00
Runde 2 - kl.19.00
Runde 3 - Asap/22.00
#57(Med 0 svar)
9. april 2019 kl. 10:26
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Men det var også det jeg foreslog i første omgang på twitter før denne nyhed :D

Det eneste der er ulempe ved bo3 er, at folk har en tendens til at tage næsten lige så længe pauser mellem maps i bo3 kampe.

Men hvis i synes der er plads til det format du skriver, så tror jeg folk vil tage det.
#58(Med 3 svar)
9. april 2019 kl. 11:05
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Derudover ser jeg ikke rigtig nogen fordele i den her sammenhæng med GSL. Det kræver mere arbejde for admins, også omkring scenekamp osv.
#59(Med 2 svar)
9. april 2019 kl. 13:43
NoLimit
Sorry, der er snart for mange steder og for mange formater at holde styr på. Ja, holdene tager hurtigt lange pauser mellem maps. Det er sandt.

Med GSL vil man slippe for eventuelle tiebreakers i round robin. Hvordan skulle det kræve mere admin arbejde? Tænker ikke at vi ville sætte kampe op i ebot før de skulle spilles alligevel hvis vi brugte round robin.
#60(Med 0 svar)
9. april 2019 kl. 13:55
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg har bare set ved andre events (ikke nødvendigvis cph games), at det normalt godt kan tage sin tid ved events med mange hold, at det hele lige kan rykkes lidt, fordi først skal admins have resultater fra 32 forskellige kampe omkring samme tid, sætte kampene op i ebot, dele ips ud til kampene og så få holdene til at opdatere siden osv.

Hvor man med round-robin måske kan tildele server info på forhånd og resultaterne fra før er lige meget. Kender ikke nok til ebot til at vide om man kan sætte kampene op før, men tænker så meget arbejde du kan lave før turneringsstart, hjælper dig når 50 hold skal indgive resultater og enkelte klage over brug af bugs, computerproblemer hos spillerne så der skal pauses og diverse andet.
#61(Med 0 svar)
9. april 2019 kl. 14:20
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Btw, hvad sker der med B og C turneringen med under 64 hold. Jeg tænker at enkelte hold måske har tilmeldt sig for at undgå at havne i samme turnering som bedste hold der misser Main turneringen.

Vil der stadig være en B og C-turnering?
#19(Med 2 svar)
7. april 2019 kl. 16:09
Celebrations
Hvad siger folk til dette format, som ville kunne fungere med både 64, 80 og 96 hold.

6grupper med 5 i hver (max 80 hold - burde ikke være mere)

4x BO1 --> 10:00-15:00
Top 2 i hver gruppe går videre (betyder man skal tabe 2x BO1 for at gå ud tidligt + alle spiller mindst 4 (3) maps)

Stage 32 - BO3 herfra?


15:00-18:00 - Top 32 1st seeds vs 2nd seeds fra hver gruppe (så man teoretisk set får man en fordel ved at blive #1 i gruppen)
18:00-21:00 - Top 16 - Random draw her.
21:00-24:00 - Top 8 - Random draw her.

Eller grupper igen med samme format:
8x grupper med 4 i hver
3x BO1 - 15:00-19:00
Top 2 går videre

Top 16 BO3 - 19:00-22:00

Top 8 er der 2 muligheder
BO3 - 22:00-01:00

Eller man tager længere pauser i løbet af dagen, og så afholder man top 8 BO3'en fredag morgen

09:00-12:00

Main starter 12:30.


Start om fredagen


** evt. start dagen kl 9, så man kan få en times pause omkring aftensmad (18-20 ish)
** Hvis der er under 64 hold til turneringen, så kan det blive 3x BO1 i den første del (-1 time)
** Du kan kun ryge ud, hvis du taber 2x BO1's (gruppe) eller 1x BO3 (top 32)


Det problem jeg ser med denne format, er at folk kan komme til at spille vitterlig hele torsdagen uden meget pause, da de kan spille op til 13 maps, hvis de går hele vejen og alle BO3's går ud på 3 maps.
- Evt. ryk den sidste BO3 til fredag, men så vil de hold kunne spille 4x bo3 om fredagen, hvilket giver det samme problem stort set.

Hvis der kommer mellem 80-96 hold (ville jeg ikke tro - men okay) Så ville den sidste BO3 blive rykket til fredag morgen, som ville betyde de hold der kvalifikacerer sig til main turningeren kan spille op til 12 maps, men det ville være bedre end op til 14 maps (5x bo1, 3x Bo3)


Hvad synes i om disse eventuelle formatter? Kan den forbedres, ændres eller er den bare helt ude og skide?

Ville være lettere og lave den "perfekte" format, hvis man vidste helt præcist hvor mange hold der kom :P
#22(Med 1 svar)
7. april 2019 kl. 16:16
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvis du putter fem hold i en gruppe, så giver det samme antal runder som ved seks hold (5 spillerunder).

Derudover bliver det nok et problem med kun at afsætte tre timer til en bo3 kamp. Tror normalt tager et map plus pause omkring 1 time og 10-15 minutter, og så må kampene ikke ende i tre maps, for så skrider det ret hurtigt.

Det format du nævner til sidst giver umiddelbart flest bo3 kampe, hvilket jeg tror de fleste helst vil have, men tror rent tidsmæssigt at det bliver et problem.
#31(Med 0 svar)
7. april 2019 kl. 18:03
Celebrations
Haha ja okay det er nogle gode pointer du bringer op. Lad os bare blive enige om, at det bliver et helvede lige meget hvad, hvis der er over 64 hold. Måske er den format med upper og lower brackets den bedst mulige format, hvor man både undgår at ryge ud ved at tabe 1 BO1 og ikke skal spille en million maps på en dag. Dog betyder det, at der ikke må tilmeldes mere end 64 hold, hvilket jeg tænker CPH games ikke helst vil have, hvis de kan undgå det, da de mister penge, hvis mere end 64 hold faktisk ville komme til turneringen ellers.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.