Calyp har også tidligere spillet for Singularity Academy.

Calyp og wadion er fortid i AaB

AaB består fortsat af 10 spillere i truppen, da de to erstatninger allerede er fundet.

AaB bekræfter nu over for Dust2.dk, at der er foretaget to udskiftninger i holdets 10-mands trup, da Calyp og wadion er fortid i AaB, og de erstattes af HOWARD og Smolt.

Den 8. januar præsenterede AaB holdet bestående af 10 spillere, og det fik mange til at stille spørgsmålstegn. Rent praktisk er de 10 spillere dog delt op på to hold, et første- og andenhold, men ved at lave en samlet trup skal der kæmpes mere om pladserne.

Calyp blev i januar annonceret blandt holdets sidste spillere, så det blev til et meget kort visit, mens wadion har været en del af AaB i næsten to år.

Dust2.dk tog en snak med vestr om AaB-projektet, og hvordan 10-mands truppen foregår i forhold til træning, udskiftninger osv.

Da du i januar kom ind på holdet var i 10 spillere. Er I nu kommet frem til en fast startfemmer?

Vi er stadig 10 spillere i elitetruppen, men der er foretaget et par udskiftninger, siden jeg kom med. wadion og Calyp er ude, og Smolt er for nyligt trådt ind på akademiholdet. Lige nu afprøver vi en konstellation, der hedder mig, Runoe, ValcoNN, ErikseN og rAZ, men intet står fast endnu. Vi er stadig ved at finde det rette match.

Vores 10-mands spillertrup fungerer sådan i praksis, at vi følger den samme struktur og benytter os af de samme taktikker ingame. rAZ er hentet op fra akademiholdet og er for mig et bevis på. at vores model ikke er helt dum, selvom det kan være et helvede at sidde 10 spillere og 4 trænere på én og samme server. En almindelig træning starter ud med, at hele truppen mødes online og tager del i en taktisk gennemgang - i fællesskab med vores trænere - der aftales nogle fokuspunkter og mål for dagens træning, og herfra deles vi op i to. Akademiholdet stiller bl.a. op i YouSee eSportsligaen, så på den måde sikrer vi, at alle får nogle officielle kampe ind under huden.

Nu er wadion ude af holdet, som I er tilmeldt avXperten 1. Division med samt spillet kampe med i ESEA Main. Hvad bidrog wadion med til AaB?

wadion bidrog mest af alt med hans høje humør og uselviske tilgang til spillet, og det kan jeg godt savne nogle gange. For mig personligt, tog han godt imod mig og var på mange måder en stor hjælp, da jeg valgte at tilslutte mig AaB i begyndelsen af året. Men efter en måneds træning og vores tur til GGW var trænerstabens vurdering, at der skulle afprøves en anden konstellation, hvilket jeg har set mig enig i. wadion har herefter valgt at fokusere på andre ting i hans liv, og det har desværre resulteret i, at han efter flere års trofast tjeneste har meldt sig ud af AaB, mens vi dog skilles på god fod.

Hvad mener du er holdets potentiale i fremtiden?

Jeg tror det afhænger meget af, hvor god jeg viser mig at være i rollen som ingame leader på længere sigt. Det er bare altoverskyggende vigtigt, at vores taktikker er velovervejede og fungerer i praksis. Jeg kan godt være vores niveau bekendt allerede nu, og jeg tror vi bliver endnu bedre i løbet af året. Som vi spiller for tiden, spår jeg, at vi roder rundt blandt boblerne inden længe.

AaBs trup består nu af følgende spillere, hvoraf de fem øverste i skrivende stund er udtaget til førsteholdet:

  • Danmark Eriksen
  • Danmark ValcoNN
  • Danmark Runoe
  • Danmark Raz
  • Danmark vestr
  • Danmark Snowy
  • Danmark Lindtoft
  • Danmark Rastafarian
  • Danmark Smolt
  • Danmark HOWARD
#1(Med 9 svar)
6. februar 2019 kl. 09:59
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ser dem ikke umiddelbart som et boblerhold, med de mange hold der i forvejen er i den kategori - men det afhænger selvfølgelig også af hvad "inden længe" betyder :-D.

Spændende med 10 spillere, tænker dog det kan give en usikkerhed og uro ved spillerne som ikke vil være gavnligt - men det er da spændende med en anden form for tilgang end den gængse.
#3(Med 6 svar)
6. februar 2019 kl. 10:14
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Enig. Det kan potentielt skabe en uro og usikkerhed, men hvis de samler de rigtige 10 spillere, så vil det i stedet skabe en konkurrencekultur, hvor de hver i sær vil kæmpe for at være på holdet og yde optimalt under rammerne.

Jeg tror ikke det er en dum konstellation overhovedet :)
#15(Med 4 svar)
6. februar 2019 kl. 15:07
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Nøgleordende for mig: 10 "rigtige" spillere. De fleste har svært ved at samle 5 som fungerer over længere tid. Jeg ville nok personligt bruge den mere gængse metode med et akademi hold og et main hold og så rokere når der var behov for det. Jeg ville personligt have det ambivalent med at spille på et hold, hvor jeg ville føle mig usikker på hvornår/ om min plads blev taget så snart man ikke performer henover et par kampe, eller en med min rolle blandt de resterende 9 performede bedre end mig (fx over en turnering eller lignende). Håber det giver mening :)
#20(Med 3 svar)
6. februar 2019 kl. 16:44
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Lige præcis - Det skal være de 10 rigtige for netop den konstellation.

Hvordan AAB udvælger spillerne ved jeg ikke, men hvis jeg selv skulle gøre det på den måde, ville jeg kigge på personlighederne først og roller på holdet efterfølgende eller samtidig. På den måde sammensætte personlighederne, så de teoretisk (Og oftest praktisk) har en større mulighed for at fungere sammen som hold.

Det handler umiddelbart "bare" om at finde 10 individer med den rette indstilling til tingene. Ikke alle kan fungere på den måde, men det ses konstant i alle andre sammenhænge end esport. Jeg er egentlig ret stor fan af tankegangen og ser frem til at se, hvordan AAB får det eksekveret :)
#23(Med 2 svar)
6. februar 2019 kl. 17:23
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Helt enig. Men du skriver selv "bare" i anførselstegn og det er også der min pointe i stor grad foreligger - de fleste kan knap finde et holdbart hold á 5, men de her satser på 10? Så både som spiller såvel som organisation, ser jeg ikke sådan noget her hænge sammen på et højere niveau end dét værende foreningsniveau.
#25(Med 1 svar)
6. februar 2019 kl. 18:13
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Ja, intet i esport er noget man bare lige gør. Slet ikke når man forsøger med at opbygge hold på en helt ny måde.

Måske er en af fejlene, at organisationer og spillere kigger for meget på hvem der er bedst venner fremfor hvem der rent psykologisk fungerer bedst sammen i en arbejdssituation. Der kan være en verden til forskel på de to ting.
#26(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 18:25
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Helt bestemt! Og så skal der alligevel være en god krydring af de to - for det er jo, for nogle, et arbejde, men omvendt bruger man næsten ligeså meget tid på dét som en direktør gør for en større virksomhed, og så er det ikke helt dumt at man faktisk også kan tale om andet end spillet og have andre relationer end spillet alene - hvis du kan følge min tanke?

En fodboldspiller kan godt spille på et hold hvor han ikke nødvendigvis er gode venner med en anden på holdet, men det kniber sgu hurtigt hvis det er tilfældet på et CS hold 😀
#33(Med 0 svar)
7. februar 2019 kl. 11:43
casano
Synes den "uro" mangler på de fleste danske hold. Det er i min optik sundt at være i et miljø, hvor der er konkurrence internt. Det er usundt for nogle unge individer, at de er sikret en plads på et hold og at der ikke er meget på spil. Vi kører en lignende konstellation i XI Esport i vores ungdomsafdeling og det har haft en positiv effekt.
#6(Med 1 svar)
6. februar 2019 kl. 10:52
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Men er livet ikke bare sådan? Der står vel altid en klar til at tage din plads, hvis du ikke performer.

Jeg tror der kan være noget sundt i den her tilgang, men det skal selvfølgelig ikke være sådan, at du ryger af holdet efter en dårlig kamp. Men tjek fx det her tweet fra MSL: twitter.com/MSLcsgo/status/1091912810429206528

Så føler man som spiller sig simpelthen for sikker, hvis man sidder med 0 timer. De har lige haft ferie i december, og så har de også lige holdt fri hele januar velvidende der venter vigtig kval? Helt seriøst, det kan jeg kun ryste på hovedet af, og der vil konkurrence være god, for så bør man seriøst ryge af holdet hvis man ikke en gang grinder en masse DM og skyder fandens mange bots bare fordi man ikke kan pracce.
#16(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 15:09
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Eksemplet er vel også en smule voldsomt - og det er vanvittigt at man som professionel vil tillade sig selv den mentalitet. Personligt ville jeg have svært ved at spille blandt de første 5 i AaBs konstellation, med tanke om at et par dårlige kampe ville sende mig ned i hierakiet - at spille for et godt hold handler i den grad også om den tillid og tryghed som man får igennem holdet, og ikke ved tanken om at man kan udskiftes meget nemt.

Se fx Astralis ift. Dupreeh og Karrigan - hvis man havde kørt denne konstellation ved dem, så havde man med stor sandsynlighed udskiftet dem begge da de ikke performede - og her taler resultatet vel for sig selv ift. karrigan i FaZe og dupreeh i Astralis der begge har gjort det vanvittigt godt - hvis du kan følge mig?
#2(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 10:05
Butler
Held og lykke Mikkel. Så kan man håbe der bliver mere tid til hygge :D
#4(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 10:21
AlexBorg
Stemmer for smolte på første holdet ✋🙏 Et spændende projekt at følge med i det her.
#5(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 10:44
BisgAArd_CS
Smolt på førsteholdet, så skal det nok være godt!
#7(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 11:02
klit
Vinder af Dust2 predictions - IEM Katowice 2017
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Held og lykke Mikkel! :-)
#8(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 11:51
nic0w
du kan altid ringe til smolt hvis livet er hårdt
#9(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 12:58
Cadezz
Nemt for acd smolt!!
#10(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 13:03
Kristensen
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
ACD bedre end main på grund af Smolt! <3
#11(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 13:06
M0dEx
Held og lykke fremadrettet Mikkel! Du har altid været en kæmpe humør spreder, og personligt har jeg altid nydt at arbejde sammen med dig.

Hvis målet er et bobler hold, kan jeg simpelthen ikke forstå man køre sådan en struktur. Men GL med det! vestr er et scoop for AaB! :)
#12(Med 8 svar)
6. februar 2019 kl. 13:21
xone
Jeg må indrømme, at jeg simpelthen ikke kan se den her struktur fungerer, hvis man vil op og lege med omkring top15 stykker.

Lav et academy hold og et main hold, og så lad spillerne udvikle relationer på holdene. Det her vil imo kun medføre ustabilitet.
#14(Med 6 svar)
6. februar 2019 kl. 14:27
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det er jo også det de har gjort, men folk spiller bare med de samme tacs. Det giver mening i mit hoved.
#19(Med 1 svar)
6. februar 2019 kl. 16:19
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Man kan have de samme executes - men spillere har generelt forskellig spilforståelse.

Så hvis holdene kun lavet fra A til B taktikker - så kan det virke. Hvis de har default/standard - så kan de umuligt gøre tingene på samme måde. Umuligt!
#27(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 19:12
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Selvfølgelig gør de ikke alt 1:1 men den generelle tilgang på begge hold er nok den samme og deres standard tacs er formentlig ens.
Det må da gøre det nemmere at glide ind i startfemmeren hvis basis er på plads fra start.
#24(Med 3 svar)
6. februar 2019 kl. 17:26
xone
Selvom 2 fodboldhold begge spiller 4-4-2, så vil spillerne og deres indbyderdes relationer også være forskellige.
#28(Med 2 svar)
6. februar 2019 kl. 19:13
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Ja. Men.
Er vi enige om det er nemmere at gå fra 442 til 442 end fra 352 til 433?
#30(Med 1 svar)
6. februar 2019 kl. 19:40
xone
Min pointe var som sådan ikke at de systemer der blev kørt var forskellige, men at de individuelle spillere er forskellige. Det vil aldrig komme naturligt hvordan de forskellige spillere reagerer, når din site makker kan blive skiftet hver 4 dag.
#32(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 21:38
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
De skifter sq da heller ikke hver 4. dag.
#17(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 16:14
RAMGIBBOVS
Manglede forandringsparathed ^ XONE
#13(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 14:16
casle
Major deltager
ECSTATIC
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg forstår heller ikke helt meningen med 10 mands lineup, set udefra ligner det også at der er klart niveau forskel på spillerne, dette medfører jo alligevel en opdeling og to hold?
#18(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 16:16
RAMGIBBOVS
Aab prøver bare at indføre noget fodbold-struktur ind i gamer-world
#21(Med 1 svar)
6. februar 2019 kl. 16:47
ValcoNN
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 16
Storebror ♥️⭐️
#22(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 17:00
wadion
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
<3
#29(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 19:15
jollarn
han er da også stinke ringe ham wadion så klart han ryger
#31(Med 0 svar)
6. februar 2019 kl. 21:01
Runoe
o_O
#34(Med 0 svar)
7. februar 2019 kl. 21:11
droob
fatter ikke hvordan man kan droppe wadion
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.