gla1ve med EPL pokalen og dupreeh med den endnu vigtigere præmie: Intel Grand Slam guldbarren

dupreeh: "Det betyder rigtig meget for os at vise, at vi kan vinde på dansk jord"

Efter Astralis' historiske Grand Slam-sejr i Odense fangede Dust2.dk en lettet dupreeh, der mener, at triumfen kan gavne den danske scene betydeligt.

Mens flittige folk fejede det sidste konfetti op fra gulvet i Sparekassen Fyn Arena, dukkede de lykkelige og lettede Astralis-spillere op i presserummet for at give interviews. En udmattet dupreeh satte sig straks ned og lod tankerne flyve i vores interview, hvor den historiske sejr blev vendt og drejet.

En sejr på dansk jord for første gang. Er det lidt ekstra vildt, eller hvad betyder det for jer?

Nu skal man jo ikke bande, men det er fucking fedt. Specielt fordi vi var så tæt på i Royal Arena sidste år og ikke havde vores bedste event sidste gang, så det er jo helt fantastisk. Det var så fedt at mærke, at der var så mange danskere, der var kommet for at heppe på os. Der var bare så fed stemning. Og det betyder rigtigt meget for os alle sammen, for hver enkelt spiller på holdet, at vi formåede at vise, at vi kan vinde på dansk jord, for der var mange, der var begyndt at sige "nååårh, kan de nu vinde på dansk jord, de spiller ikke så godt", så det var en fantastisk lettelse.

gla1ve sagde til os den anden dag, at der var ekstra pres på jer, på grund af det, du nævner her. Kunne du også mærke det?

De sidste par runder i kampen kunne jeg fandeme godt mærke, at der var pres på. Der var en runde, hvor der bare var totalt kaos, og lige pludselig vinder vi den bare, og jeg tænker "jeg ved ikke, hvad fanden vi laver, men vi vandt, og det er ligemeget!" Det kan jeg huske, jeg sagde til de andre. Der var så meget knald på til sidst. Normalt er vi meget strukturerede og 'calm and collected', så selvom man har så meget erfaring, når der er så meget på spil, og det bliver så hektisk, kan man godt mærke, at tungen skal holdes lige i munden.

Jeg kunne godt høre det med fansne, du taler om, de var for vilde. Jeg så device på et tidspunkt faktisk prøvede at bruge publikum, nærmest baite, ved at ryste med sigtet på Dust2 lang?

Ja, det er jo en del af spillet, når man spiller offline events. Man kan bruge publikum. Det er ikke noget, vi aktivt som spillere gør, men du kan jo ikke... Hvis du for eksempel er i en situation, hvor nogen sidder og defuser i en smoke, og publikum begynder at huje, så ved man jo ligesom godt, hvad der sker, ik? Det er jo ikke sådan, at man tænker "ej, det kan jeg ikke begynde at peake på, for det ville være snyd", det er jo bare sådan, det er at spille, og det er derfor, der er stor forskel på at spille online og på LAN.

Jeg tror, det er noget, alle hold er begyndt at lure, at man kan gøre. Det er jo ikke, fordi vi opbygger noget spil omkring det, vi spiller fair and square ligesom alle andre. Sådan er det bare, det er fint!

Et er, at I vinder på dansk jord og hiver sejren hjem. Noget andet er, at et dansk hold vinder i Danmark. Kan du sætte ord på, hvad det betyder for eventet og for scenen generelt?

Jeg tror, det betyder rigtigt meget for de danske fans. I hvert fald fremadrettet, når der kommer flere store danske turneringer til. Det der med, at de ved, at de har et dansk hold, der kan vinde. Det havde måske været en lille smule tamt, hvis vi for tredje eller fjerde gang ikke kunne vinde i Danmark, specielt når vi har gjort det så godt i udlandet, så har folk en forventning til os om, at vi også kan gentage det herhjemme. Så det var fedt at kunne cementere, at vi også kan det. Selvom det lyder så forkert at sige, at vi ikke kan vinde på dansk jord, bare fordi vi ikke har gjort det nogle få gange.

Vi spillede godt i dag, der var lidt stress på... Vi blev lidt overraskede over, at de bannede Nuke, men det var en strategisk ting fra deres side, og de prøvede at baite os allerede på Twitter i går - jeg så Twistzz skrev "27-1" eller sådan noget... Vi var lidt chokerede, da vi tabte Train, og vi kunne godt mærke, at nerverne sad uden på tøjet. Men vi havde en rigtig god snak inden kampen, hvor vi gik ud og fik noget frisk luft og mindede hinanden om, at vi skulle tænke på det som enhver anden kamp. Det var vigtigt at holde fast i det, og det her med, ikke at lægge for meget pres på sig selv. For jeg tror ikke, du kan finde en kamp, hvor der har været mere pres, det tror jeg ikke kan lade sig gøre. Så skal vi ud i, at det skulle være en Major, hvor vi også spillede om Grand Slam, og det var på hjemmebane, så måske..

Det sjove er faktisk, at vi lidt føler, at den turnering, vi har vundet, er lidt ligegyldig. Det er ikke turneringen, man tænker over. Vi tænker ikke "fedt mand, vi vandt ESL Pro League sæson et-eller-andet" for vi vandt sgu en Grand Slam, det er sgu det eneste, der sidder i hovedet på mig lige nu. (griner). Det er mega mærkeligt, nu har vi nærmest vundet to events, det er mega fedt.

Så I kunne godt mærke, at det var noget helt specielt, noget ekstra?

Jeg tror ikke, der var nogen som helst, hverken fans, os spillere, eller på resten af holdet, der tænkte, at vi var ude efter at vinde et event til. Alle, ALLE tænkte på Grand Slam, tror jeg.

Hvad med pengene? Det er et kæmpe beløb jo, så hvordan har I det med, at der også er den gevinst?

Det er rigtig mange penge. Der er rigtig mange, der tror, at det kun er pengene, vi spiller for, hvilket det på ingen måde er. I hvert fald ikke for mig. Det allervigtigste er, at vi bliver ved med at vise, at vi er det bedste hold i verden. Vi sætter Danmark på verdenskortet, vi står op for det danske community, og vi har virkelig fået skabt en stor fanbase herhjemme, og det bliver kun større af det her.

Ja, altså hjælper pengepræmien også på det? Det er jo en kæmpe historie i sig selv...

Jo, altså, money talks, det kan du ikke komme uden om. Og der er sikkert også mange, der har fulgt med i dag, fordi det kunne være spændende, hvis de vandt den kæmpe præmiesum, men for os var det mere om at vise, at vi kan vinde på hjemmebane, og at vi kunne blive det første hold i verden, der kan vinde en Grand Slam. Det har vi gjort nu, og vi har nået de to mål, som vi satte os for, da vi fik Emil med på holdet. De to mål har vi nået på otte måneder, så det er ret vildt.

Astralis rejser fra Odense med samlet 8,2 millioner kroner i bagagen, men spillerne må vente lidt endnu med at gå på juleferie, for allerede på fredag og lørdag venter årets sidste store event, når BLAST Pro Series i Lissabon afvikles.

#1(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 23:11
Vejgaard
GJ
#2(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 23:13
polarbear
Det så godt nok rystende ud på train. Men gud, hvor er de bare gode og er blevet eksperter i at holde hovedet koldt. Det er så fedt at se.

Og godt interview :)
#3(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 23:14
WeiZ
Af en eller anden sjov grund, troede jeg Lissabon først var i januar. Det alligevel ikke meget pause de får :o
#4(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 23:19
Del337ed
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Det er utroligt at de har vundet så mange turneringer, men den her betyder fanme så meget. Det er sku en speciel sejr som at man kan være rigtig stolt af
#5(Med 0 svar)
9. december 2018 kl. 23:41
sn0lle
Dupreeh er for awesome!!!
#6(Med 0 svar)
10. december 2018 kl. 00:27
Bjelanden
Legendarisk øjeblik at være vidne til.
Jeg er så fucking fan.
#LetsgoAstralis!
#7(Med 0 svar)
10. december 2018 kl. 03:49
Messias
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det var så nice!
Fedt interview 😃flere af dem tak
#8(Med 0 svar)
10. december 2018 kl. 04:26
strogie
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvad var det største øjeblik?
At vinde sin første major eller vinde et stort event i danmark og samtidig grandslam?
#9(Med 0 svar)
10. december 2018 kl. 10:16
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Endnu et godt interview! Fedt at Peter er så meget nede på jorden i hans svar og ikke bare glider af med en eller anden form for arrogance. Awrsome og virkelig fortjent!
#10(Med 0 svar)
10. december 2018 kl. 10:29
kevy
dupreeh var ude at udtale, at han ønskede kampen blev mod MIBR, da liqiud ville blive en alt for overkommelig opgave, og decideret nem.
Super fedt med en ræsonnabel præstation fra liqiud's side.

Jeg er kæmpe fan af den konstellation astralis har sig, og jeg håber de tager hjem og forbereder sig endnu mere, så de kan skrive endnu mere historie.

Og off the record, super kompetent arbejde dust2.
- Fede interviews
- Hurtig som altid

Dog kunne det være fedt at undersøge om man kan lave en aftale med TV2, vedr. interviews gennem jer, da jeg synes at de interviews på DR3 ikke var noget at prale af.
(Det er kun en tanke) - dog hvis man leger med tanken, kan der garanteret laves en fed aftale, som kan gavne begge parter, og dermed hjælpe esport fremad.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.