Opret Log ind
Zonic: "POWER LAN en skuffelse rent sportsligt"
Dust2.dk har fået lov til at komme ind bag kulissen hos Danmarks største CS:GO hold. Få et helt unikt indblik i hverdagen hos Astralis.
Skrevet af: rijaH    23. september 2016 19:09      

Igår introducerede vi i samarbejde med POWER, insiderblogs her på dust2.dk, skrevet af spillere, coaches og interessante personer omkring elite CS:GO i Danmark. I første omgang kommer vi helt tæt på verdensstjernerne fra Astralis.

Næste del af Danny 'zonic' Sørensen's blog om turen til POWER LAN får i her.

POWER LAN: En skuffelse rent sportslig

Efter 5 dages bootcamp med fokus på en bedre mappool, var det tid til at drage mod Odense. Karrigan og device kørte afsted forholdsvis tidligt, så de kunne nå at spise frokost i Odense. Xyp9x, Dupreeh, Kjaerbye, Matthew (vores kameramand) og jeg, kørte lidt senere og valgte at tage noget mad på vejen i stedet. Omkring kl 16:30 ankom vi til vores hotel, hvorefter vi hurtigt tjekkede ind og tog over til eventen.

Da vi ankom, var det med nostalgiske følelser da vi virkelig havde savnet et godt gammeldags traditionelt LAN. Folk stod i kø med deres gamer stole, PCer og skærme, mens vi noget ”heldigt” bare kunne få lov til at springe køen over og sætte vores gear op, oppe i VIP rummet.

Efter noget delay og et par FIFA kampe mod hhv. Kjaerbye og Device (Jeg vandt begge ovb.), var det tid til at spille vores første kamp mod Tricked. Grundet 2 forsvundne headsets på scenen, kunne jeg ikke coache holdet ved at stå bag dem, men måtte blive i VIP rummet og gøre det fra en af PCerne derovre. Det passede mig fint, da det betød jeg kunne coache dem ingame og rent faktisk havde lyden med derfra. Vi spillede dust2, og havde egentlig ikke planlagt det store anti-strat mod dem, da vi mente vi kunne leve op til favoritrollen og spille kampen på vores præmisser.

Dust2 var netop et af de maps der havde fået en del opmærksomhed til bootcampet, så det var rart at teste nogle af vores nye ting af mod en forholdsvis overkommelig modstander (no offense). Vi vandt mappet 16-4 hvis jeg husker korrekt, og vi skulle derfor møde Rogue for at blive gruppevinder. Den kamp gik også forholdsvis godt for os, og vi kunne som forventet sikre os pladsen i semifinalen som var mod Heroic dagen efter.

 Der varmes op til kamp

Vi tog tilbage til hotellet og gik op på vores værelser, og aftalte at mødes dagen efter til morgenmad før vi tog over til eventen igen. Vi vidste godt at Heroic var gode på cobblestone, og selvom vi havde rørt nuke lidt til bootcampet, så følte vi ikke, at vi var klar til at spille vores først officielle kamp på mappet. Derudover havde vi valgt at fokusere på de resterende maps og ikke cobblestone, hvilket betød at vi godt vidste det ville blive meget svært at vinde 2-0 over Heroic. Som nævnt tidligere i bloggen, var fokus på at blive klar til nogle af de større events i efteråret, fremfor POWER LAN.

Vi lagde ud på dust2, og igen viste vores nye taktikker at dette var et godt valg. Ligesom mod Tricked, vandt vi 16-4, og vi skulle nu over og spille cobblestone. Vi fik en rigtig skidt start som T, og kom aldrig rigtig i gang på mappet som vi tabte 1. Halvleg 6-9. Vi kom dog stærkere igen som CT, men nåede ikke at fuldføre vores comeback, hvilket betød at vi skulle over på overpass for at afgøre kampen.

Der hygges med mates

Overpass har altid været kendt for at være et Astralis map. Selv vores buildaway kampagne, havde Astralis bygninger som var inspireret af overpass. Dog vil der altid være en konsekvens af at arbejde på sine mindre gode maps, og det må vi indrømme at vi desværre skulle føle og mærke. Vi havde som mange af jer ved, spillet med gla1ve til majoren, og han blev sat ind i nogle af vores nye overpass taktikker, som vi lavede dengang. Det var tydeligt at se at mange af disse taktikker enten var blevet kopieret, eller at vi blev læst flere gange som CT i løbet af kampen.

Desværre blev det endestationen, og for et hold som betegner sig selv som Danmarks absolutte flagskib, var dette på ingen måde i orden. Efter kampen, tog vi tilbage til hotellet for at spise aftensmad. Device og jeg snakkede om hvad vi skulle arbejde på op til SLTV i Kiev, og det var tydeligt at mærke at alle var frustreret over vi ikke lige kunne få en god start på efteråret. Jeg fortalte dem dog, at dette var en mulig konsekvens af at tænke på lang sigt, frem for det næste LAN, som havde været opskriften hidtil i 2016. Vi besluttede os for at tage direkte til bootcamp efter POWER LAN (med 1 dags pause), fordi vi godt kunne se at det havde givet meget, men desværre ikke nok.

GG til Heroic

Det var den 1. blog. Planen er at jeg vil blogge ca. en gang om ugen, hvor jeg skriver lidt omkring himmel og jord hvad angår Astralis. Derudover, så vil jeg prøve at finde så meget tid som muligt til at besvare evt. spørgsmål i måtte have, samt skabe en dialog med jer. Der er ikke nogen tvivl om at vi er pisse frustreret over ikke at være en del af top3 i verden længere, men samtidig må man også erkende at alle spillere er klar over hvor store karrieremuligheder der er igennem CS. Dette er mit bedste bud på hvorfor vi går fra at have 5-6 virkelige gode hold, til at have 20 hold der i teorien kan slå hinanden på kryds og tværs.

Mit spørgsmål til jer: Er i enige i min beslutning om karrigan og device som splitter AWPen lidt eller skulle jeg have valgt en af dem til at have den 100%?

#1 byx
2016-09-23 19:22
Synes det er super fedt med de her blogindlæg! Angående AWP'en, synes jeg det er en korrekt beslutning at lade dem rotere efter lyst/behov/map. Karrigan er stadigvæk super giftig med den, så tror det vil give en god variation at gøre det på den måde. GL!
#13 Hassann
2016-09-24 19:25
Synes jeg derimod ikke. Synes det burde Deeve, der skulle være main awper i alle maps!
Da vi har set gang på gang hvor giftig han er med den!
#16 byx
2016-09-24 20:19
Er helt enig i at han er sindsygt dygtig med den, og burde blive ved med at spille med den, men hvis du tænker rent taktisk så er der rigtig god merit i at have 2 dygtige awp spillere som hele tiden skiftes til at spille den, fordi det ofte er noget ala de samme positioner man tager med den, hvis man er "den faste" awp'er. Ved at mixe det op og og skifte device's awp ud med karrigan's riffel og omvendt, åbner man også op for at skabe andre dynamikker i ens spil så modstanderen hele tiden er usikker på hvad strategien i hver enkelt runde er, hvis du kan følge mig? :)
#21 Hassann
2016-09-26 21:40
Tjo ja kan sagtens se fordelen. Problemet er bare at Deeve, ikke er den stærkeste riffelspiller i følge mig,han ville passe bedre med en Awp.
#24 byx
2016-09-27 12:48
Det er ikke vildt længe jeg har fulgt med i scenen og selv spillet cs go, men udfra hvad jeg har set med hans rifler er han ganske giftig. Anyway det bliver spændende at se hvad de prøver fra nu af :)
#26 Hassann
2016-09-27 17:53
Right, er helt enig synes det fungerede godt i går imod Dignitas, hvor Karrigan styrede Awpen, og Deeve riflen!
#2 HUNDEN
2016-09-23 19:31
Synes situationen omkring awpen er rigtig svær lige med jeres hold. Finn virker ekstremt god på hans maps imens device virker god på hans maps når de er varme. Men som du selv siger, så vil en af dem altid være mindre varm med awpen, når man har fokus på nogle bestemte maps i perioder.

Jeg håber i finder nøglen til problemet, og i kommer tilbage til toppen af poppen!

God blog!
#3 noche
2016-09-23 19:59
Tak for læsningen. Synes det er interessant, at se Heroic og Dignitas blande sig i med Astralis, men i min verden er der stadigvæk forskel på holdene rent styrke mæssigt, fordi dette er Astralis bundnvieau, modsat de andres topniveau. Begge hold kan stadigvæk udvikle sig og hæve deres topniveau, i sær Dignitas, der stadigvæk har mangler på det taktiske niveau.

Hvorvidt Karrigan eller Device burde have AWP'en, der deler jeg den holdning, at de bør deles om den. Begge spillere er gode med begge typer af våben, og det giver en dimension ekstra, at man ikke kan forvente en spiller med AWP'en. Hvis man kun holder AWP'en på en spiller bliver spillet langt mere forudsigeligt medmindre at spilleren roterer en del på sin CT side. Dette er ikke altid lige let på alle maps, og det giver samtidig en manglende kendskab til positionerne (runde for runde), hvis der skal roteres. Jeg anser dem for at være nogenlunde lige gode med våbnet, omend de har forskellige kvaliteter i deres spil, og fordelen ved at device ikke har den hele tiden er at hans aim med riffel overgår de fleste andre spilleres, og på den måde kan bidrage. Generelt giver det bare mere fleksibilitet på et hold, at flere spillere kan bruge den, og gør det kontinuerligt.
#4 er1K
2016-09-23 20:18
Jeg synes at det som sådan er fint, ikke at have en man presset awpen på. Hvis karrigan føler den, så lad ham - og det samme for device.

Jeg har til gengæld et spørgsmål ang udvikling til bootcamps:

Først skal det siges, at jeg er en kæmpe fan af CT CS. Jeg elsker at maps favoriserer CT siden, plus at det kræver den exceptionelle performance at vinde t siden.

Når man ser på holdet (I hvert fald coren), så har i tidligere været et notorisk verdensklasse hold på CT siden. Vi var ude i, at på langt de fleste maps, der var 5 t runder winning moment. Dette var dog undet FeTiSh, som nok har haft en anden tilgang til setups.

Spørgsmålet lyder så: Siden karrigan blev ingame leader, er T siderne unægteligt blevet bedre, dog har CT siden haltet. Har i haft/overvejet at tage kontakt til FeTiSh for input, eller evt sætte ham i en analyst rolle/co-coach (mouz stil)? Han var analyst til power lan, og det var en fornøjelse at høre på hans indsigt. Kunne det måske være en løsning på et problem for Astralis?
#5 sekke
2016-09-23 21:03
Jeg er af den overbevisning at FeTiSh stadig har meget at tilføje til dansk cs og jeg var personligt begejstret for at se ham vende tilbage i Imperial(som desværre aldrig rigtig blev til noget) Det kunne være interessant hvis han blev samlet op af Astralis, dog kunne det måske blive et problem hvis der pludselig er tre mand der skal komme med input og som hver har en ide om hvordan roller og tacs skal udføres.
#7 er1K
2016-09-23 23:15
Man ser det jo i fodbold, alle har en taktisk koordinator, en defensiv, en offensiv og så er der "main coach".

Det kan vel godt lade sig gøre - det er indviklet at få til at gå op, men resultatet kan jo blive virkeligt godt :-)
#22 zonic
2016-09-27 10:46
Nu kender jeg ikke FeTisH af gode grunde, da jeg mere eller mindre først kom tilbage på scenen for lidt over et år siden. Vi har ikke haft overvejelser om at tilføje ham som analyst. Som Er1K skriver, så kan det være en mulighed på sigt, da spillet udvikler sig og man begynder at have en coach og analyst.

Derudover, så arbejder vi meget på vores CT sider, og selvom jeg er enig i at de svinger rigtig meget, så synes jeg at jeg ser forbedringer. Problemet er at vi er så satans ustabile og det gælder både T og CT :)
#27 er1K
2016-09-28 00:56
Jeg skrev faktisk i en HLTV post igår, at det største problem for Astralis ligger i, at spillerne møder op meget forskudt. Man har sjældent et game fra jeres side, hvor man bare ser både Kjaerbye og device gå helt amok på samme tid, hvilket der desværre bare er et krav hvis man skal være med der hvor det er sjovt.

Men ja, som du meget rigtigt skriver. Om I så havde verdens bedste CT setups, så virker de jo kun så længe jeres skud også bliver ramt. Det er vel bare noget man fikser ved at spille, og blive ved med at grinde. Et eller andet sted må det være rart for jer, at have to hold at konkurrere med om tronen i Danmark - det må da virke som en motivation at man ikke er selvskreven, alt andet lige.
#6 flekke
2016-09-23 21:44
https://gyazo.com/cf5f0e4bc71547370e12514dbc186ec2 akavet
#10 Mrnobody
2016-09-24 02:23
Hvilket?
#11 sekke
2016-09-24 02:41
Måske det at device and dupreeh sidder og spectator(som i at de ikke længere er i turneringen) er ikke helt sikker. :b
#12 flekke
2016-09-24 12:18
bestemt ikke
#15 Mrnobody
2016-09-24 19:33
SÅ FORKLAR???!
#17 flekke
2016-09-25 20:47
Nah :)
#18 Mrnobody
2016-09-26 00:32
AWk
#19 MENIX
2016-09-26 00:46
De sidder jo bare og taler med zeeth, der flexer sin Astralis trøje.
#8 KarK
2016-09-24 01:28
Vil faktisk sige at jeg ville prøve at køre karrigan 100% på awp'en og det er med den hensigt at få ham op i et højere gear - hvilket jeg synes han mangler.

Nu ved jeg jo ikke internt hvad Device ville sige. MEN vil tro at karrigan kun vil få et positivt boost af det. Og så Device på riflen (savner virkelig at han stråler med den.)
#9 McLoud
2016-09-24 02:18
Jeg er klart enig her..!

Der er jo ingen tvivl om at device er bedre med begge våben - men det går ikke, at karrigan er så meget under par, næsten hver eneste kamp.... og der skal i min optik ikke meget til for at han kan blive en RIGTIG god sniper.

Der er ingen tvivl om, at man kan opnå et højere niveau, hvis man helliger sig det våben..!

Karrigan har en super game sense - han er super mobil med awp'en og mega giftig og uforudsigelig.
Han rammer dog ikke sine skud ofte nok - men jeg tror løsningen er noget så simpelt som at få ham til at spille en times DM HVER ENESTE dag med awp'en..!

Så:
Karrigan 100% awp.
Device 2. awp, når der køres dobbelt awp setup.
Karrigan 1 times awp DM hver dag.
=
Astralis nr.1 i verden..!

Ps. Tak for blog! Interessant at høre om tankerne bag nogle af jeres beslutninger osv...!
#23 zonic
2016-09-27 10:47
Det prøvede vi til majoren og til ELEAGUE, men device savnede AWPen på nogle maps. Derfor valgte vi at gøre ham til primær AWP, men stadigvæk beholde den på karrigan på et map som mirage, hvor han er kendt for at være god med den.
#25 McLoud
2016-09-27 13:02
Men tror du ikke at man på den lange bane ender med at få to semi-gode AWPs i stedet for én stjerne AWP, hvis man deler det ud på den måde..?

Ved godt det er formuleret lidt firkantet, men du ved hvad jeg mener... :)
#14 Hassann
2016-09-24 19:26
Angående Awpen så synes jeg at Device er en af de allerbedste Awper, når han er varm med den!
Synes han burde være lidt mere aggressiv i nogle maps!
#20 ZARQ
2016-09-26 18:02
Syntes det er en god stil med blogindlæg. Man får et indblik i hvordan det hele fungere i Astralis lejren osv.

Ang awpen syntes jeg det er fint at de skifter lidt rundt på de forskellige maps. Men syntes også Karrigan burde og spille noget deathmatch med den igen da han ofte misser en del skud. Også har jeg også hørt at han aldrig spillet dm mere.

Jeg ved ikke om det er noget on snakken...
#28 kasparS
2016-09-28 16:43
Jeg ved ikke om det er mig der er tosset, eller hvad der sker, Jo Device er fuldstændig gal med en awp i hånden, men syntes bare at før i tiden var han bare endnu mere insane med ak/colt, og jeres tilføjelse af Kjaerbye skulle jo have ændret på det, så duppe og ham var REN firepower. Men device med en ak i hånden er jo 3 sure kills? Måske det bare er mig der er helt væk?
#29 wadion
2016-09-28 19:22
Yderst spændende læsning! Glæder mig til at følge bloggen fremadrettet. :- )
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere